Kuinka valita oikea ovi keittiötasolle ja asentaa se itse

Kuinka valita oikea ovi keittiötasolle ja asentaa se itse

On yhteinen vitsi, että matkustavat ystävät ovat usein asunnon pääkaupungissa – keittiössä. Tämä on todellakin vierailukohde talossa. Täällä he kokoontuvat paitsi ruoanlaittoon ja syömiseen, myös intiimiin ystävällisiin keskusteluihin, lämpimiin perhejuhliin kupin teetä vastaan. Esteettinen houkuttelevuus on tärkeä osa tilojen varusteita, mutta huonon mikroilmaston takia huonekalut huonosti. Minkä oven keittiökalusta olisi valittava niin, että he ovat palvelleet vuosia? Kuinka asentaa ja säätää niitä?

Mitkä ovat julkisivujen vaatimukset?

Moduulit keittiön sarja koostuu kehyksestä ja ovista. Kehyksen laatu riippuu kalusteiden toimivuudesta ja julkisivujen ulkonäköstä – esteettisestä käsityksestä keittiön sisätilasta kokonaisuutena. Siksi on tärkeää valita sellaiset ovet, jotka ovat mukavia, käytännöllisiä ja kauniita.

julkisivu

Erilaisia ​​julkisivuja keittiölle

Keittiöt ovat alttiina kosteudelle, korkealle lämpötilalle ja höyrylle. Julkisivut ovat usein tippoja kiehuvaa vettä, kuumaa rasvaa. Keittiöryhmän ovien pitäisi sietää kaikkia näitä negatiivisia tekijöitä, olla helppo puhdistaa ja helposti pestä pois kaikenlaista likaa. On myös tärkeää valita oikea muotoilu, jotta ne ovat helppokäyttöisiä.

keittiön sarja

Keittiöryhmän rakenneosat

Riippumatta huonekalujen julkisivujen laadusta, muutaman vuoden jatkuvan käytön jälkeen ne menettävät ulkonäköään. Tällöin niitä voidaan päivittää. Yksinkertaisimmat ja edullisimmat vaihtoehdot ovat maalaus, liimaus PVC-kalvolla, koristelu koristekuvioilla tai siistit liimat laatat tai rottinki.

Joskus moduulin ovet kuluvat huonosti, ja tapaukset ovat täysin käyttökelpoisia. Ei ole tarpeen ostaa uusia huonekaluja, vaan voit vaihtaa julkisivuosia. Keittiön sarjan ovet voidaan tilata huonekalusäilöön tai tehdä itsenäisesti.

puiset julkisivut

Veistetyt puiset julkisivut

Keittiön ovien tyypit

Suurin osa kuulokkeista on varustettu kääntöovilla, mutta on muita, ei vähemmän sopivia muotoja: taitto, taitto, liukuva, tamburi. Useissa yksittäisissä kuulokkeissa yhdistyy kahden tai kolmen tyyppisiä tuotteita. Ne voidaan tehdä yhdestä tai eri materiaalista.

julkisivu

Yhdistettyjen materiaalien julkisivut

Vaihtoehto 1: Swinging

Suosituin keittiötyyppinen ovi on keinu. Ne ovat mukavia, toimivia, kauniita. Monet kuitenkin pitävät niitä moraalisesti vanhentuneina ergonomisen muotoilun puutteen takia. Avaamisen aikana ne vievät paljon tilaa ja voivat häiritä isäntäosaa.

keittiön sarja

Muoviovet: perinteiset ja säteittäiset

Toisaalta tämä on edullisin vaihtoehto julkisivujen koristeluun, eikä niiden korjaaminen tai korvaaminen vaikuta perhebudjettiin. Tällaisten tuotteiden asentamista varten kalliita laitteistoja ei tarvita, vaan niitä voidaan säätää helposti sumentumisen yhteydessä.

Koska julkisivujen kustannukset ovat ihmisarvoinen osa kuulokkeiden kokonaishinnasta, ja ne voidaan tehdä melkein mistä tahansa materiaalista, saranoitu saranoitu ovi sopii hyvin keittiön edulliseen ja esteettiseen kalustukseen.

julkisivuja MDF: stä

Kääntyvät MDF-julkisivut

Vaihtoehto 2: saranoitu

Kun asetat ylimmän rivin kaappeja, voit asentaa keittiön yksiköiden nosto-ovet. On kätevää, jos vaatekaapin hyllyssä on tarpeen järjestää aiheita tai tuotteita, joita usein tarvitaan ruoanlaittoon. Tällaiset osat on varustettu hydraulisilla mekanismeilla. Ne nostavat ja pitävät ovea auki. Omistajan ei tarvitse tehdä mitään erityisiä ponnistuksia.

saranoitu ovet

Taittuvat elementit

Tällaisissa rakenteissa käytetään useita erilaisia ​​nostomekanismeja:

saranoitu ovet

Lasi-saranat

 • Kaasuvaimentimet. Nämä ovat suosituimpia nostolaitteita. Ne ovat käteviä ja suhteellisen halpoja. Mutta on myös haittoja: oven asentamisen jälkeen et voi muuttaa sen nousukulmaa ja se avautuu ääriasentoon. Jos kaappi on korkea, se voi aiheuttaa haittaa suljettaessa. Kauko-iskunvaimentimet varustetut ovet eivät laske tasaisesti.
ohjelma

Kaasuvaimennuksen asennusohje

 • Pyörivät hissejä. Nämä ovat käteviä mekanismeja, jotka asennetaan mihin tahansa massaan ja kokoon julkisivuihin. Lisävarusteisiin kuuluu myös erittäin raskaiden ovien sujuva sulkeminen. Ne voidaan avata sopivalla kulmalla. Tämä vaatii vähäistä työvoimaa. Jos ovet on varustettu TIP-ON-järjestelmällä, ne avautuvat yksinkertaisesti painamalla rakennetta. Miinus on korkea hinta. Tällaiset mekanismit ovat 5-10 kertaa kalliimpia kuin kaasu.
Nostojärjestelmät

Pyörivät hissejä

 • Nostojärjestelmät. Tämän mekanismin avulla varustettu ovi voi nousta pystysuoraan ylös tai kääntymään. Tällaiset hissit ovat erittäin käteviä, ne toimivat äänettömästi ja tasaisesti, ja kahva ei nouse kovin alhaalla, mikä helpottaa julkisivun sulkemista. Jos budjetin sallitaan, mekanismia voidaan parantaa asentamalla sähkömekaaninen asema. Haitta on korkeat kustannukset. Tällaisten ovien sarja on erittäin toimiva, mutta erittäin kallis.
hissimekanismi

Nosto-mekanismi

Vaihtoehto 3: Taittaminen

Tämä on tyyppinen hissin ovi keittiösarjalle. Avattaessa ne taittuvat niin, että kaapin voi helposti avata, vaikka se on erittäin korkealla paikallaan. Kahva on suhteellisen alhainen ja ovi on yhtä helppo sulkea. Taitettavat ovet asennetaan useimpiin kaappeihin, joissa on astiankuivausrumpu.

Neuvoston. Jos on taloudellisia mahdollisuuksia, on parempi varustaa nostomekanismit sähkömekaanisilla käyttölaitteilla tai työntöaukoilla. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto kauniille ja ergonomiselle “älykkäälle” keittiölle.

ovi

Taittoovien periaate

Vaihtoehto 4: Ketjut

Tambour-rakenteita ei tuskin voida kutsua hyvin suosituksi. Ne asennetaan näissä tapauksissa, jos on tarpeen sulkea keittiön sarjojen tai avointen hyllyjen sulkeminen. Ne avautuvat pystysuoraan ylöspäin ja toimivat samalla periaatteella kuin kaihtimet tai rullaluukut.

Neuvoston. Tambour-ovet sopivat kapeisiin kuiluihin, joissa muut julkisivut ovat epämiellyttäviä. Ne voidaan asentaa, jos olet väsynyt avoimista hyllyistä, mutta kaikki kuulokkeiden kaikki ovet eivät ole samanaikaisesti vaihdettavissa. Tällaiset mallit poikkeavat ulkonäöstä kaikkiin muihin julkisivuihin, mutta yleensä sopivat hyvin keittiön yleiseen suunnitteluun.

kaihtimet keittiössä

Kaihtimien jäljittely keittiössä

Vaihtoehto 5: Liukuva

Liukuovet keittiökalusteille – todellinen pelastus kotiopettajille, jotka joutuvat viettämään paljon aikaa tiukassa keittiössä. Joskus on välttämätöntä, että keittiökalusteiden hyllyt ovat avoinna pitkään, mutta keinujärjestelmien tilaa ei riitä. Ongelma ratkaistaan ​​asentamalla ovet kiskoihin. Ne liikkuvat keskeltä kaappeen kulmista.

Neuvoston. Liukuvien rakenteiden ansiosta voit maksimoida keittiötilan käytön. He auttavat visuaalisesti purkamaan sitä. Jopa tiukka huone, jossa on monikerroksinen sarja, näyttää vähemmän tilaa vieviä, jos ovet eivät avaudu auki, vaan liikkuvat toisistaan.

ovi

Liukuovet

Vaihtoehto 6: Säde

Trendissä on sileät muodot ja kaarevat viivat, joten kulmakivikoristeet on usein koristeltu sädekimareillä. Muotot voivat olla kuperat ja koverat. Tällaisten ovien valmistukseen käytetään useimmin MDF-muovipinnoitetta. Materiaali kiinnitetään kaarevaan muotoon erikoistekniikalla.

julkisivu

Julkisivun kaarevat muodot

Säkärakenteet ovat hyvin kauniita. Keittiöt, joissa on tällaiset julkisivuelementit, näyttävät epätavallisilta ja houkuttelevilta, ja ovet itse ovat helppokäyttöisiä. Ainoa haittapuoli on korkea hinta. Kaareviin julkisivuihin tarvitaan täsmällinen laskenta, erikoislaitteet ja ammattitaitoiset käsityöläiset. Jos vaihdat ovet, et voi itse tehdä niitä.

kovera julkisivu

Kuperat ja koverat julkisivut

Neuvoston. Jos talossa on lapsia, on parempi valita säteen suuntaiset julkisivut. Koska terävät kulmat eivät ole, ne ovat vähiten vaarallisia.

keittiön suunnittelu

Keittiön muotoilu säteen julkisivut

Suosittujen materiaalien edut ja haitat

Julkisivumateriaalien valintaperusteet ovat kustannukset, käytännöllisyys ja ulkonäkö. Useimmiten kaapin ovet ovat MDF, lastulevyä, puuta. Usein käytetään lasia, mutta yleensä yhdessä muiden materiaalien kanssa. Kaikilla niillä on omat edut ja haitat.

keittiö

Keittiö klassiseen tyyliin puun ja lasin julkisivuelementteineen

 • Puuta. Tämä on win-win -vaihtoehto ympäristöystävällisten materiaalien tunteville. Luonnonpuusta valmistetut ovet näyttävät tilastollisesti ja kestävät vuosikymmeniä. Tarvittaessa niitä voidaan päivittää maalaamalla tai lakattamalla. Haitat: korkeat kustannukset, materiaalin muodonmuutos kosteuden ja korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta, värimuutos suoran auringonvalon vaikutuksesta.
keittiö

Eco-style: keittiö luonnollisesta puusta

 • Maalattu MDF. Puusta valmistetut MDF-julkisivut ovat hyvin erilaisia. Väripaletti – kaikki. Voit valita mattapintaisen tai kiiltävän pinnan. Materiaali kestää korkeita lämpötiloja ja kosteutta, mutta lopulta polttaa suoraan auringonvalon vaikutuksesta, ei siedä vaikutuksia. Kiiltävät pinnoitteet ovat tahroja sormista, joten ne on usein puhdistettava.
keittiön sarja

Maalattu MDF

 • MDF PVC-kalvolla. Kalvon julkisivut ovat käytännöllisiä, niitä on helppo hoitaa. Ne ovat paremmin siedettyjä mekaanisia vaikutuksia kuin värjättyjä, mutta ovat huonompia korkeissa lämpötiloissa. Tämän materiaalin keittiöt ovat tehokkaita, sopivat melkein mihin tahansa sisustuksen tyyliin ja ovat kohtuuhintaisia. Puutteisiin sisältyy restauroinnin mahdottomuus. Jos julkisivut kuluvat, ne on vaihdettava.
keittiö MDF: stä

MDF-kalvolla varustettu keittiö kalvolla

 • Lastulevy. Puuhuovut ovat halvempaa kuin MDF, mutta tämä loppuu hyödyt. Ne näyttävät vähäisemmiltä ja niitä ei voi palauttaa, kun halkeamia ja siruja esiintyy. Lisäksi huonolaatuinen materiaali on myrkyllistä ja korkealaatuinen materiaali on kallista. Kiiltoryhmistä keittiöt on valmistettu suorilla kulmilla ja perinteisillä julkisivuilla. Mitä tulee käytännöllisyyteen, lastulevyistä tehdyt ovet eivät vaadi erityistä huolellisuutta: ne voidaan pestä kostealla sienellä.
 • Muovia. Levyjä ja MDF-levyjä voidaan peittää muovikerroksella. Tällaisten julkisivujen ulkopinta sopii täydellisesti kosteuteen, korkeisiin lämpötiloihin, mekaanisiin vaikutteisiin. Muoviset kuulokkeet sopivat hyvin ultramodernisiin keittiöihin. Ne ovat helposti hoidettavissa ja käytännöllisiä. Haittapuoli: pinnat pysyvät petsattuna sormista. Muovisten julkisivujen hinnat voivat vaihdella suuruusluokaltaan, riippuvat pohjamateriaalista ja pinnoitteen laadusta.
keittiön sarja

Lastulevyn ja lasin yhdistelmä

muovi

Kiiltävä muovi

Kuinka asentaa ovet runkoon

Keittiön sarjan ovien oikeasta asennuksesta riippuu moduuleiden ulkonäkö ja niiden käyttötapa. Jos teet virheitä asennuksen aikana, myös kauneimmat julkisivut näyttävät epätasaisilta, ja huonekalujen vaikutelma on toivoton vaurioitunut.

Neuvoston. Opi lukitsemattomien ovien lukitsemiseen – tämä on hyödyllinen, mutta silti ihanteellinen vaihtoehto – antaa kokoonpanohihnan ammattimaisille päälliköille. Jos et ole varma kyvyistasi, älä mene töihin.

keittiön kokoonpano

Ammattikäyttöön tarkoitettu keittiöasennus

Työjärjestys:

 • Laske tarvittavien saranoiden lukumäärä ja valitse sopivat liittimet. Jos kaapit ovat vakiokokoisia, kullekin ovelle on vain kaksi neljä sarana- silmukkaa.
suunnittelu

Silmukoiden suunnittelu

 • Kiinnitä saranakuppi oviin ja vastanauha kaapin kaappiin, kuten alla olevassa kuvassa esitetään. Kiinnittiminä voit käyttää itsekierteittäviä ruuveja, holkkiholkkuja, pikaliitosjärjestelmiä Clip.
silmukoiden asennus

Silmukoiden asentaminen

 • Ripusta ovi saranoihin ylhäältä alas. Varmista, että ruuvipää pääsee erikoisohjaimeen, jos se on valittujen silmukoiden mallin mukainen.
oven asennus

Oven asennus

Neuvoston. Yleensä keittiöasennuksen ovien asentamisella ei ole ongelmia, mutta on vivahteita. Esimerkiksi kapeiden ovien ripustamiseen on parempi käyttää lyhyttä ruuvimeisseliä. Jos on enemmän kuin kaksi silmukkaa, on vaikeampaa asentaa julkisivuja, mutta tämä tehtävä voidaan käsitellä täysin, varsinkin jos on avustaja.

riippuva julkisivu

Julkisivun ripustaminen saranoilla

Master-luokka: huonekalusilmukoiden asentaminen oikein

Videokäsky keittiönkaapin ovien säätämiseen

Ruoanlaittoprosessissa kotioperaattorit jatkuvasti avaavat ja sulkevat kaapit. Intensiivinen hyödyntäminen ei hyödytä huonekaluja, ja ovet lopulta sag. Tämä vaikeuttaa julkisivujen avaamista ja vaikuttaa niiden ulkonäköön.

Kuinka säätää kaappien ovet? Alla on yksityiskohtainen vaiheittainen videokäsky:

Keittiön sarjan ovien oikea valinta on tärkeää, mutta tärkeämpää on huonekalujen huolellinen käsittely. Julkisivut ovat palvellut monta vuotta, yritä suojata niitä kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Optimaalinen lämpötilajärjestelmä on +10 – + 40 ° C. Hyvän huuvan asennus auttaa estämään tahmean rasvan ulkonäön pintoihin ja säännöllinen puhdistus vaivaton kotitalouskemikaalien avulla säilyttää siisti ulkonäön pitkään. Älä unohda huonekalujen hoitoa koskevia sääntöjä, ja se sisustaa keittiötä pitkään!

decor

Leave a comment