Kuinka valita ja asentaa seinäpaneelit keittiössä – banking-on-green.com

Kuinka valita ja asentaa seinäpaneelit keittiössä

Kuinka valita ja asentaa seinäpaneelit keittiössä

Suuri kosteus ja lämpötilan muutokset ovat yhteisiä keittiön työympäristöön. Siksi “kodin” suunnitteluun käytetyt materiaalit ovat erityisvaatimuksia – niiden ei pidä vain lähestyä valittua sisustusta, vaan myös olla helppoa huolta ja suurta lujuutta. Tämä voi olla laatta ja pestävä tapetti, mutta suosittelemme kiinnittää huomiota tähän lupaavan pinnoite wallboard, koska täydellinen yhdistelmä toiminnallisia ja koriste-ominaisuudet tekevät tästä materiaalista yksi suosituimmista tyyppisiä päättyy tähän mennessä.

Seinäpaneelien valintaperusteet

Yksi merkittävä seinäpaneelien kilpailuetu on valtava valikoima koristeellisia ratkaisuja. Nämä materiaalit voivat jäljitellä puuta, metallia, tiiliä tai marmoria tarvittaessa, löydät värisävyjen värisävyn, noutaa kannen ornamentilla ja jopa realistisella 3D-painatuksella. Ennen kuin ostat sisustuksen, harkitse kriteerejä, joihin keittiön seinäpaneelit on vastattava käytännön näkökulmasta.

keittiön sisustus

Viimeistely valokuvatulostuksella – tehokas keittiön koristelu

 • Höyryn ja kosteuden kestävyys

Ruoanlaittoon, pesuastioihin ja ruoan prosessointiin seinillä, vedellä, rasvalla ja kuumalla höyryllä ruiskutetaan usein. Jos päällysteessä on pieni vastustuskyky tällaiselle vaikutukselle, sisätila menettää pian alkuperäisen kiillon ja on tarpeen ajatella jälleen korjausta.

 • Lämmönkestävyys

Tämä ominaisuus on kaikkein tärkein, kun vyöhykkeen viimeistely on välittömästi levyn vieressä, varsinkin jos se on kaasua.

 • Helppo puhdistaa

Riippumatta siitä, kuinka siistiä emäntä ja voimakas huppu, keittiöpinnoille muodostui nopeasti paksu päällyste, pisaroita, sormenjälkiä ja muita ruoanlaittokustannuksia. Joten sinun täytyy valita yleensä kerääntyy rasvaa pinnoite, joka on helppo puhdistaa ilman laadun heikkenemistä ja kalliiden kemikaalien, joita päivitetään säännöllisesti loppuun, koska ulkonäkö naarmuja, scuffs valkaistu pesuaineita tahroja melko kalliita.

Funktionaalisten kriteerien lisäksi emme saa unohtaa viimeistelyn koristeellisia ominaisuuksia. Keittiön seinäpaneelit pitäisi palvella pitkään ja miellyttää silmää, koska tämä huone monille – paitsi ruoan paikka, mutta viihtyisä nurkki, jossa koko perhe tai vilpitön ystävän yritys kokoontuu maukkaalle aterioinnille. Erilaisten värien ja kuvien ansiosta voit valita parhaan lopputuloksen jokaiselle makuun.

Vihje! Seinien sisustukseen keittiöpaneelit ovat ihanteellinen ratkaisu. Ne on helppo asentaa yksin ja ne eivät vaadi erityisiä rakennustaitoja.

paneeli

Monien sisustusseinäpaneelien valikoimasta voidaan valita mikä tahansa sisustus

Luokittelu koon mukaan

Yksi tärkeimmistä parametreista, jotka tulisi ottaa huomioon materiaalin ostamisessa, on seinäpaneelien koko. Tämä kriteeri riippuu monista tekijöistä: itse keittiön koosta, suunnitellusta peittoalueesta (kaikki seinät tai viimeistely vain työskentelyn esiliina) ja jopa luonnollisen ja keinotekoisen valaistuksen lähteistä.

Yleisimmät tyypit ovat:

 1. Ribbonpalkkeja – pitkä (2,4-3,7 m) ja riittävän kapea (10 – 30 cm) päällysteen nauhasta on mahdollista saada sekä vaakasuorat että pystysuorat numerot. Useimmin käytetään yhtä värin neutraalia gammaa. Hyvä pienille huoneille.
paneeli

Räkkipaneelit, jotka on asetettu vaakasuoraan

PVC-paneelit

PVC-paneelit puulle, asennettuna pystysuoraan

paneeli

Värikombinaatioiden telineiden diagonaalinen järjestely

 1. Neliömäiset levyt – tänä päivänä tuotetaan pieninä, 30 cm: n sivuina ja melko suurina (ristin pituus 98-100 cm). Riippuen värin, kuvion ja asettelumallin avulla niiden avulla voit luoda alkuperäisiä kuvioita ja upeita paneeleja.
ruokailutila

Ruokailutilojen välinen vyöhyke

 1. Lehti-seinäpaneelit – suurin materiaalikokoelma suurien alueiden nopeaan viimeistelyyn. Voit valita kokoa siten, että yksi tai kaksi arkkia suljetaan kokonaan seinän tai säätävät fragmentin esiliinan kokoon. Leveys on alueella 80-203 cm, ja pituus -. 1,5-4 m ja suurin osa tällaisten päällyste jäljittelee luonnollista aineet – kivi, laatta, puu, mutta se on mahdollista löytää ja paneeli-paneelit alkuperäisestä tilavuudesta piirustuksiin .

Levypaneelit, joilla on erilaisia ​​sisustusvaihtoehtoja:

SONY DSC
yy8
yy9

Materiaaleihin perustuvien seinäpaneelien lajikkeet

Laaja valikoima paneeleita seinälle keittiölle on myös riippuvainen erilaisista materiaaleista, joista ne on valmistettu. Jokaisella muunnoksella on sen plussat ja miinukset. Tarkastellaan lähemmin läpinäkyviä pinnoitteita.

Seinäpaneelit muovista

Omistajat, jotka mieluummin keskittyvät toiminnallisuuteen ja kohtuuhintaisiin materiaaleihin, maksaisivat useammin huomiota seinien muovipaneeleihin. Tämä valinta on perusteltu, koska tällaisen kattavuuden myönteiset ominaisuudet ovat vaikuttavia:

 • Alhaisin kustannus verrattuna muihin materiaaleihin.
 • Laaja valikoima koristeellisia vaihtoehtoja, mukaan lukien erilaiset värit ja äänenvoimakkuuden vaikutukset, voit valita viimeistelyn minkä tahansa sisustustyypin mukaan.
 • Materiaalin ympäristöystävällisyys – sitä käytetään paitsi rakentamisessa, myös elintarviketeollisuudessa, lääketieteessä.
 • Veden, höyryn ja kotitalouskemikaalien ulkoisiin vaikutuksiin kohdistuva vastustuskyky.
 • Hygieeninen – muovista tehtyjen paneelien tiheä ja sileä pinta rasvaa vähemmän ja se voidaan pestä tavallisella sienellä käyttäen hankaamattomia aineita.
 • Materiaalin pitkäikäisyys ei myöskään ole epäilystäkään, vaikka se riippuu paljon muovin laadusta. Edullinen ohut tanko, joka on jo 5-7 vuotta, voi haalistua tai muodostaa hampaita, mutta lämpökäsitellyt tiheät ja paksut levyt säilyttävät kaikki ominaisuudet vähintään 10 vuoden ajan.
 • Pieni paino seinäpaneeleista keittiölle, joka on valmistettu muovista, mahdollistaa nopeasti ja ilman paljon vaivaa asentaa ne jopa kokemattomalle isännälle.
PVC-levylevy

Seinälevy PVC-paneeli – ylellinen ja tiivis

koristelu

Pehmeä PVC-viimeistely – mosaiikkilaattojen jäljitelmä

PVC-paneelit

Kuvioidut PVC-paneelit – maalaus “Sakura”

koristelu

Muoviset viimeistelytuotteet

keittiön suunnittelu

PVC jäljitelmällä muuraus

Huomautus! Monet pelkäävät PVC-paneelien liimaamista työskentelevän esiliinan seinämään johtuen materiaalin alhaisesta palonkestävyydestä. Mutta tämä ei ole aivan totta. Muovin sytytyslämpötila on 120 astetta korkeampi kuin puupaneelin vaihteluiden lämpötila, ja se voi vain muodostaa, paisua tai hajota, jos pitkän aikavälin altistuminen kohdennetulle lämmölle tapahtuu. Kuitenkin niin korkeat lämpötilat meidän keittiöt eivät ole edes lähellä liesi. Siksi seinät muovia voidaan turvallisesti asentaa koko työalueelle.

Tietenkin PVC: llä on haittoja. Huonolaatuinen muovi voi polttaa tai muuttua keltaiseksi auringonvalon vaikutuksen alaisena. Se jättää paljon toivomisen ja talousarvion materiaalien vahvuuden – polyvinyylikloridi ei pysty vastustamaan voimakkaita iskuja, se puhaltaa ja voi jopa murtaa, varsinkin kun käytetään teräviä metalliesineitä. Samasta syystä et voi puhdistaa pinnoitetta metallikaapimilla – on ärsytystä ja naarmuja, jotka heikentävät merkittävästi maalin ulkonäköä.

Seinäpaneelit puulevyiltä

Keskimmäisellä hintaluokalla on seinäpaneelit, jotka on valmistettu puusta – lastulevystä ja puukuidusta. Tietenkin viimeistely MDF: stä on edullisempaa kevyemmän painon ja ympäristönsuojelun kannalta, mutta sen hinta on 1,5-2 kertaa suurempi kuin lastulevyn ja kuitulevyn analogi.

Puulevyjen viimeistely yhdessä samasta materiaalista valmistetulla työtasolla:

koristelu

Puulevyjen viimeistely yhdessä pöytälevyn kanssa

Huomautus! Ominaisuuksiltaan puupohjaisten paneelien paneelit ovat luotettavampia kuin muoviset.

Pinnoitteiden suorituskykyominaisuudet ovat lähes identtiset:

 • Kuitulevyn, MDF: n ja lastulevyn seinäpaneelien suuri lujuus ja kestävyys mahdollistavat niiden käytön keittiön pintojen viimeistelyyn. Kuitenkin, tarkkaavainen ulkopinnan seinään ja laatua hakemus – edullisia materiaaleja (esim., PVC-kalvo) ja kovaa käsittelyä naarmuja peittyvät nopeasti ja voi estää kosteuden tunkeutumista paneelien sisällä.
 • Puristetuilla levyillä on hyvät ääni- ja lämmöneristysominaisuudet.
 • Erilaiset viimeistelyt kuitulevystä, lastulevystä ja MDF: stä valmistetuista koristepaneeleista antavat mahdollisuuden valita optimaalisen ratkaisun mihin tahansa budjettiin ja sisustustyyliin. Houkuttelevin on viilutettu materiaali – se hyvin luotettavasti jäljittelee puun rakennetta. Muista kuitenkin, että luonnollisella viilulla on alhainen kosteus ja lämmönkestävyys (itse asiassa tämä on sama puu), joten tätä muutosta ei tule käyttää keittiön esiliinan viimeistelyyn.
 • Puulevyjen vakavuus ja tarve säilyttää ulkoisen pinnoitteen eheys vaikuttavat myös laitoksen monimutkaisuuteen. Työkyvyttömille päälliköille tämä työ ei aina ole mahdollista, joten on tarpeen hakea ammattilaisten apua.
suojaava päällyste

MDF koristeellinen suojaava pinnoite

Tärkeää! Koska puuhun on ominaista korkea hygroskooppisuus, valitse levyt, joilla on hyvä kosteutta kestävä pinnoite. Tämä voi olla laminointi tai muovipäällyste (jälkikäsittely). Suurin budjettivaihtoehto on lakka tai maalinkäsittely. Kauniisti ulkonevat ja viilutetut levyt vahaöljyllä kyllästettyinä, mutta tällainen materiaali on epäkäytännöllistä työalueen viimeistelyä varten.

Skinali – keittiöpaneelit lasista

Ylivoimainen – sekä toiminnallisuuden että suunnittelun kannalta – ovat lasi-seinäpaneelit. Piirustukset nahat kohdistuvat useilla eri tavoilla. Yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto on, että paneelin sisäpuolella on väritulostus. Mutta on otettava huomioon, että tällainen piirustus voi lopulta irrottaa tai polttaa auringosta. Tältä osin luotettavammat valokuvapainotukset, jotka sijoitettiin suoraan lasille.

työalueella

Keittiön työskentelyalueen lasimaalauksen yksinkertaisin versio

skinali

Skinaly, jossa valaistus ja piilotetut kiinnittimet

Viimeistelymateriaalin edut:

 • Ainutlaatuisuus ja omaperäisyys sisustus – mahdollisuutta soveltaa eri malleja, kuten yksittäisiä tilauksia, kirkkautta ja väriä vakautta, erilaisia ​​tulostaa substraattien vaihtelua valaistus ja ulkoinen rakenne lasin avulla voit luoda upeita sisätilat.
 • Ympäristöystävällinen ja kestävä (vaikka jälkimmäinen on vain karkaistulle lasipaneelille).
 • Hygieeninen ja kosteutta, höyryä ja kotitalouskemikaaleja kestävä.
 • Helppo puhdistaa rasvaa ja likaa.

Tärkeää! Keittiön esiliina on suositeltavaa harkita vain lämmönkestäviä paneeleita seinille, muuten pintaan kohdistuvista halkeiltavista pinnasta voi muodostua halkeamia.

Korkean toiminnallisuuden ja estetiikan harmoninen yhdistelmä eliminoidaan elite-seinäpaneeleiksi, joten merkittävin haitta on asennuksen korkea hinta ja monimutkaisuus.

skinali

Kanalista voidaan valita väriaine jokaiselle keittiölle

esiliina

Lasi esiliina – “yö kaupunki”

skinali

Skinali 3D-tulostuksella

Paneelit keinokivestä

Raskaiden klassisten muotojen kannattajat haluavat tekokivestä. Vahvuus, luotettavuus, ympäristöystävällisyys, resistenssi aggressiivisille ulkoisille vaikutuksille johtavat tämän materiaalin huippuluokan laatuun ja hintaluokkaan. Hinnoittelu lisää käsittelyn ja asennuksen painoa, monimutkaisuutta. Mutta koko keittiön sisätilojen elitistisen muotoilun mahdollisuus kompensoi täysin korkeat kustannukset.

akryylilevy

Keittiö seinäpaneeli valmistettu akryylistä

Edullisimmat paneelit on valmistettu akryylistä ja posliinista. Nämä materiaalit ovat herkkiä korkeille lämpötiloille – heikot paikat jäävät kuumasta pannusta tai paistinpannuista. Siksi luotettavin on polyesterimateriaali, jossa on kuumakovetusta (agglomeraatti) täyteaineita, joiden pohja on graniitti, marmori tai basaltin muru. Tällaiset paneelit eivät pelkää lämpömuutoksia, eivät syttyvät ajan myötä ja ovat mahdollisimman lähellä luonnonkiven värisävyjä.

Seinän koristelu

Seinäkoristelu kvartsiagglomeraatilla

Huomautus! Luonnonkiveä käytetään harvoin valmistukseen seinäpaneelit – lisäksi korkeat hinnat ja vaikuttava paino, tällainen viimeistely ei eroa käytännöllisyys, esimerkiksi sama marmori täydellisesti imee haihtumista ja noesta.

Seinäpaneelien asennus – opas toimintaan

Kokoa skinalina esiliina tai keittiö työalue voi olla omillaan, mutta tässä tapauksessa olisi pitänyt räätälöitävä arkkia valmiiksi reunat ja reiät kiinnikkeitä, muuten se on todennäköisesti kallista vahinkoa paneeliin. Yksinkertaisempi vaihtoehto lasilevyn asennukseen on liimaus. Tämä asennusmenetelmä on vähemmän luotettava, mutta auttaa välttämään esiliinan pinnalla olevia näkyviä kiinnittimiä.

asennus

Asennuksen periaate

Seinäpaneelien asentaminen omiin käsiisi on parempi valita helpoimmat vaihtoehdot – muovi tai MDF. Ja molempien asennusperiaatteiden osalta on lähes sama.

Valmistelutyö – laatikon laite

Pinnoitteen täydellinen kiinnittäminen on välttämätöntä, että se valmistetaan puupalkkeihin, metalli- tai PVC-profiiliin.

Vihje! Tukinaineina on helpointa käyttää puupalkkeja, joiden poikkileikkaus on vähintään 10-30 mm muoville ja korkeintaan 25-50 mm raskaammille MDF-paneeleille.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Valitsemme tarvittavan määrän runko-osia. Tukipalkkien tulee sijaita kohtisuorasti paneelien suuntaan. Luotettavin palkkien kiinnittäminen kiinnitetään toisistaan ​​enintään 50 cm: n etäisyydeltä (välillä 20-45-50 cm).
 • Merkitsimme rakenteellisten elementtien järjestelyn käyttämällä lyijylinjaa tai työn tasoa.
merkki

Tulevaisuuden laatikon merkintä

 • Kiinnitä tangot seinään ruuveilla tai tukilangoilla.
 • Tarkistamme tulevan kattavuuden tason – elementtien elementit eivät saisi kävellä suhteessa toisiinsa. Jos jotkut osat ulkonevat – ne on katkaistava, ja urien alla voit asettaa sopivan leveyden.
paneelin asennus

Muovipaneeleiden asennus puupohjaan

Tärkeää! Kaikki puiset osat on kyllästettävä suojaavilla yhdisteillä, jotka vähentävät hygroskooppisuutta ja estävät sienen tai homeen tulehduksen.

PVC-profiilin asennuksessa huomioitavat äänet:

 • Erityisten muovisten telineiden käyttö yhdessä kiinnityspidikkeen (kiinnikkeen) kanssa yksinkertaistaa huomattavasti paneelien asennusta, ei vaadi lisätyökalujen käyttöä ja lyhentää työaikaa. Lisäksi käänteisessä prosessissa (purkaminen) poistetut elementit eivät ole vaurioituneet.
 • PVC-profiilin vakaus takaa muodonmuutoksen puuttumisen (nurjahdus) suurella kosteudella ja poistaa tarvetta suojata tarpeettomalta kasvulta (muotit ja sienet).
 • PVC-profiili on halvempaa kuin puukehys.
PFX-profiili

PFX-profiilin kiinnitys erityisellä kiinnikkeellä

fiksaatio

Kiinnitä paneelit kiinnityspidikkeellä

Vihje! Ennen kehyksen asentamista voit tehdä lisä- tai lämpöeristettä, joka peittää seinän kalvolla tai lämmittimellä.

PVC- ja MDF-paneeleiden kiinnitys viimeisteltyyn runkoon

Tehdasvalmisteisten elementtien asennus itsessään on melko yksinkertainen, mutta ei ole tarpeetonta selventää joitain ammattimaisia ​​vivahteita.

Asennusperiaate:

 • Aloitamme asennustyöt – ulkoiset sisäiset kulmat ja lopullinen elementti.
tulokset

Erilaiset liitososat muovipaneeleille

 • Rajoitamme katon yläreunan yläreunan.
 • Asettamme paneelin sisään asennetun elementin uraan, jonka sivu on kapealla hyllyllä.
 • Tarkistamme, että lisätty osa on lyijy tai taso – paneeli on sijoitettava tasaisesti.
 • Kiinnitämme elementin sisäiseen (näkymätön ulompi) palkkiin jokaisen kelan kelaan. Kiinnittämiseen voit käyttää neilikoita, niittejä, ruuveja, kleimiä, nestejä. Jos runko on tehty PVC-paneeleista, on tarpeeksi erikoisliittimiä ilman lisätyökaluja.
 • Toista kertomus seinän yli.
 • Viimeinen paneeli työnnetään ensin varusteiden alle ja työnnetään sitten varovasti edellisen elementin uraan. Viimeistelypaneeli on kiinnitettävä siten, että viimeisen kiinnittimen osan keskikoko on 6-8 mm.
 • Levyjen alaosa on peitetty lattialevyllä.
asentaa

Paneelien kiinnitys lisävarusteiden peruselementteihin

Voit valita, kuinka korjata seinäpaneelin keittiössä pinoaminen voi olla pystysuoraan, vaakasuoraan tai lävistäjä, hän asennettu periaate pysyy samana, ero – sijasta asennuksen kiinnikkeitä.

Tärkeää! Kun paneelit on täysin peitetty, merkitse kehyksen tukipalkkien asento. Heidän on kiinnitettävä verhot.

Video: asiantuntija koriste-seinäpaneeleista

Valitsemalla seinäpaneelit materiaalina viimeistelyyn keittiön, saat paljon etuja: erinomainen kattavuus monenlaisia ​​värejä, joista voi ostaa halvalla ja koota rukami.No jos ei ole luottamusta omia taitojaan, DIY, ei ole aikaa tai on halu tuoda elämä on alkuperäinen idea monimutkainen muotoilu, voit aina auttaa ammattilaisia. Tällöin olet taattu saada täysin tasainen pinta keittiön seinät alkuperäisen värimaailman, mielenkiintoinen sisustus paneelit tai tilavuuden paneelit.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org