Kuinka kiinnittää hana keittiössä: poistamme omilla kädelläsi vuotoveden ja muun sekoittimen toimintahäiriön – banking-on-green.com

Kuinka kiinnittää hana keittiössä: poistamme omilla kädelläsi vuotoveden ja muun sekoittimen toimintahäiriön

Kuinka kiinnittää hana keittiössä: poistamme omilla kädelläsi vuotoveden ja muun sekoittimen toimintahäiriön

Keittiössä mikseri on paljon aktiivisempi kuin kylpyhuone, joten se menee paljon useammin pois käytöstä. Harvoissa tapauksissa ainoa ratkaisu syntyneeseen ongelmaan on uuden laitteen hankinta ja vesihuoltoteknikon kutsu, loput voidaan hoitaa itsenäisesti. Kun olet päättänyt korjata sekoittimen keittiössä omiin käsiinsä, säästät asiantuntijan palveluihin ja saat tärkeän kokemuksen. On vain tarpeellista asettua itsellemme teorian ja työkalujen kanssa.

Korjaussekoitin keittiössä – milloin ja miksi sitä tarvitaan

Keittiöhana tarvitsee korjauksia, jos noudatat seuraavia “oireita”:

 • Vuodot mutterin alapuolelta veden kaatopaikalta, kahvan (vipun) tai venttiilin venttiilien alapuolelta.
 • Vivun tai venttiilien oikea liike on rikki (tukos, selaus, ei kiinnitetty haluttuun asentoon jne.).
 • Normaalissa vedenpaineessa järjestelmässä suihku ei ole tarpeeksi tehokas.
 • Vesi putoaa suljetusta hana.

Huomaa: havaittu ongelma on ratkaistava mahdollisimman nopeasti! Tämä pidentää sekoittimen elämää ja suojaa itseäsi ja naapureitasi tulvilta säästämällä rahaa, aikaa ja hermoja.

Tippuu hana

Useimmat ongelmat johtuvat nosturin vuotamisesta. Ja tässä sinun täytyy tuntea “vihollinen” ei vain henkilökohtaisesti, vaan myös sisäpuolelta. Kyse on laitteiden sekoittimista.

Keittiökoneiden tärkeimpien tyyppisten laitteiden ominaisuudet

Tällaiset herkut kuin termostaattiset ja koskettimet hanat ovat hyviä kylpyhuoneille. Keittiössä aurinko paikoillaan taistelevat käytännöllisiä malleja – perinteisiä kaksiventtiilejä ja yksivipuisia malleja. Yhteisiä elementtejä ovat: runko, nokka (nokka), ilmastin, tiivisteet. Loppuosa on merkittävästi erilainen.

Laite dvuhventilnyh nostureita

Kaksi venttiiliventtiiliä, jotka ovat tuttuja silmille, on järjestetty yksinkertaisesti. Pyörivä vauhtipyörä, jota kiertyy rakenteen käytön aikana, nosturikotelo on piilotettu – sen lukituselementti. Alla on tällaisen sekoittimen laite kuvissa olevasta keittiöstä.

Kaksiventtiilinen sekoittimet

Bussit kahdella tuuletetulla sekoittimella (osassa)

Tuotteissa, joissa vauhtipyörän muutamia kierroksia vaaditaan syöttämään tai sammuttaa vedestä, asennetaan kierukkavaihteet. Heidän työnsä perustuu rotational ja translational liikkeeseen. Mitä enemmän irrotat venttiilin, sitä enemmän akselin vuoraus poikkeaa niin sanotusta “satulasta”. Tämän seurauksena on veden virtaus sekoittimen sisäiseen onteloon, ja sen jälkeen sen nokkaan (nokka).

Mato-nosturi

Worm-crawler nosturi sekoittimeen

Malleissa, joissa vedenjakeluun riittää vain puolet käännöksestä, keraamisten levyjen laatikot on asennettu. Avaamalla hanan aukot, niiden reiät ovat samat, ja vesi joutuu nokkaan.

pään osat

Nosturin akselilaatikot keraamisilla levyillä

Nosturipakkausten kustannukset eivät ole korkeat, ne ovat aina saatavana saniteettitavarakaupoissa ja niiden vaihto on äärimmäisen yksinkertaista.

Yksivipuisimien sekoituslaite ja -tyyppi

Nykyaikaisempia ja käytännöllisimpiä ovat nostureiden mallit, joissa on yksi ohjauspää ja lämpötilan kahva (vipu). Veteen sekoittaminen niihin tapahtuu kolmella rei’illä varustetussa ontopallossa tai erityisessä patruunassa.

Sekoittamalla osa pallon malleissa on kolme reikää, joista kaksi tulo – tarkoitettu kuitin pienoiskoossa kapasitanssi kuuman ja kylmän veden ja yhden ulostulon – syöttämiseksi sink ennalta määrätyssä lämpötilassa.

Ball Mixer

Pallomaisen sekoittimen laite

Pallo itsessään sijaitsee kummassakin “satulassa”. Sen siirtyminen suhteessa niihin, suoritetaan vivun liikkeen avulla ja sallii säätää pään, kaadetun veden lämpötilaa. Yläosassa pallo on kiinnitetty tiivistyskauluksella ja lukkomutterilla.

Nosturin pallomallin laite

Keittiöhöyryn pallomallin kaavamainen järjestely

Sekoittimen periaate patruunan kanssa, joka korvaa pallon, on samanlainen. Tässä tapauksessa niiden sisäinen rakenne on täysin erilainen. Kaikkien kolmen toiminnallisen reiän läsnä ollessa, mutta patruunan sisällä ei ole onteloa, vaan erikoiskiekkoja kermeteistä. Siirtymisen suhteessa toisiinsa ja syöttöaukkojen päällekkäisyyksien vuoksi vettä pyöritettäessä säädetään vesijohtoa.

Keraamiset patruunat

Vaihdettavat keraamiset patruunat

Keittiössä on hanasta – miten se korjataan itse

Voit korjata keittiön hana tarvitset:

 • terä terävällä veitsellä;
 • kuusiokolo ja jakoavain;
 • ruuvimeisseli;
 • uusi kasetti, nosturi-bux, kumitiiviste jne. – riippuu siitä, mikä osa vaihdat;
 • WD40 on tekninen aerosoli, joka on hyödyllinen, jos osat kiinnitetään toisiinsa. Voit kuitenkin tehdä perinteisen vasaran napautuksen ruuvimeisselillä, mutta sekoittimen vaara on suuri.

Riippumatta siitä asennetusta sekoittimesta, sulje vesihuolto järjestelmään ennen korjauksen aloittamista ja tyhjennä jääkaappi pesualtaan tai erilliseen astiaan. Voit tehdä tämän vain avaamalla napautuksen. Sitten voit korjata sen ottaen huomioon suunnittelun ominaisuudet.

Hex jakoavaimella

Yhden vivun sekoittajan korjaamiseksi tarvitset allen-avaimen

Yksivipuisen keittiökoneen korjaus

Korjauksen pääperiaatteet ovat toiminnan ja tarkkuuden järjestys.

 1. Käytä ohuen ruuvimeisselin tai veitsen kiinnittämiseen ja poista koristeellinen pistoke kotelosta.
 2. Tuloksena olevassa reiässä näet ruuvin, joka yhdistää vipun ja säätösauvan. Irrota se kuusiokoloavain.
 3. Irrota vipu rungosta ja ruuvaa koristeellinen kansi. Tämä voidaan tehdä myös kädet, jos yksityiskohdat eivät tartu toisiinsa.
Kotelon irrottaminen hanasta

Koristeellinen suojus irrotetaan

 1. Sen alapuolella on lukitus (kiristys) mutteri. Kierrä se varovasti ruuviavaimella tai napauttamalla ruuvitaltan vasaraa.
 2. Jos irrotat pallon sekoittimen, mutterin alla näkyy tiivistysmansetti. Tarkasta se roskista, muodonmuutoksista ja kyyneleistä. Vedä pallo ulos. Tutki sen pinta – sen tulee olla sileä ja puhdas. On tarpeen poistaa tiivisteet ja tukijouset – niiden huono tila voi aiheuttaa hanan vuotamisen.
 3. Jos irrotat mikserin ja patruunan, irrota se ja suorita se huolellisesti.
 4. Vaihda epäonnistunut osa.
 5. Kokoa hanan päinvastaisessa järjestyksessä.

Tämä on tärkeää! Älä kiristä muttereita liian tiukasti, koska se voi johtaa tiivistyskumeiden muodonmuutokseen ja sekoittimen toimintahäiriöihin.

Kasetin asennus

Uuden kasetin asennus

Voit pidentää tuotteen käyttöikää ja varmistaa sen hankausaineiden sujuvan käytön käyttämällä erityistä silikonirasvaa.

Vauhtipyörän irrotus

Sekoittimen vauhtipyörän irrotus

Kahden ilmanvaihdon sekoitin

Mitä jos sinulla on kahden venttiilin nosturi keittiössäsi? Lähes kaikki samoin.

 • Venttiilin vauhtipyörällä nosta ja poista koristeellinen pistoke.
 • Kierrä ruuvi ruuvitaltalla ruuvaamalla vauhtipyörä.
 • Irrota vauhtipyörä. Ennen kuin olet nosturi-pyökki.
 • Vastapäivään, irrota se ja tarkasta se.
Nosturi-akselivälilevyn irrotus

Nosturin akselirasian poistaminen

 • Jos se on madotyyppinen laatikko ja sen tiiviste on vaurioitunut, vaihda se erikseen – osta se myymälästä (se maksaa penniä) tai leikkaa sopiva paksuus kumista. Keraamisilla levyillä olevia kirjoja muutetaan kokonaan.
 • Kerää hankaus päinvastaisessa järjestyksessä.
Nosturin korjauskäsikirja

Sekoittajan korjausrakenteiden yleinen suunnittelu

Kaikki on yhtä yksinkertainen ja kevyt kuin suunnittelija. Mutta hanan vuotaminen ei ole ainoa ongelma, jota saatat kohdata kun käytät sitä keittiössä.

Muut sekoittimen toimintahäiriöt ja toimintahäiriöt

Veden laatu monissa kaupungeissa jättää paljon toivomisen, joten ajan myötä höyryn ilmastin voi likaantua. Sisällä siihen syntyy kiinteitä kerrostumia. Kun ne muuttuvat liikaa, veden paine ja laatu heikkenevät merkittävästi. Ongelman ratkaisu on aeratorin korvaaminen. Ihannetapauksessa se voidaan helposti irrottaa avaimella, mutta juuttunut osa tarvitsee WD40: n tai iskuvasaran.

Tämä on tärkeää! Tee kaikki työ huolellisesti, muutoin sekoitin on vaihdettava kokonaan.

Nosturi virtaa, ja tarkastusprosessissa löysit sen halkeaman? Sitten on aika mennä uuteen tuotteeseen. Lyhyeksi ajaksi silikoni-tiiviste voi olla avustaja.

Sekoittajan käyttöiän pidentäminen on mahdollista, jos asennat vesisuodattimen ja käytät laitetta huolellisesti ilman venttiilien kiertymistä liian tiukasti ja siirtämättä vivua terävästi ja kunnes se pysähtyy.

Video: keraamisen patruunan yhden vivun sekoitin

Nyt tiedät, mitä tehdä, jos vesihana on tippunut keittiössä. Useimmissa tapauksissa harkitut korjausjärjestelmät soveltuvat myös kylpyhuoneiden hanojen hajoamisen poistamiseen. Tämä on perhebudjetin hyvä säästö. Mutta jos et ole varma kyvyistasi tai sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa, toimivaltainen putkimies suorittaa kaiken työn muutamassa minuutissa.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org