Кухня 7 кв.м метра за 9 стъпки – banking-on-green.com

Кухня 7 кв.м метра за 9 стъпки

Кухня 7 кв.м.

Не знаете как да се побере всичко необходимо в кухненския бокс от 7 квадратни метра. м? Ние сме подготвили за вас 9-стъпково ръководство със съвети и 60 фото-идеи, които ще ви помогнат да направите вашия кухненски бокс красив и функционален.

Ръководство стъпка по стъпка за подреждането на 7-метрова кухня

Стъпка 1. Направете реконструкцията

Реконструкцията не винаги е необходима за всички и не винаги, особено защото изисква много работа, финансови инвестиции и време. Но само с негова помощ е възможно радикално да се трансформира и увеличи мини-кухнята от 7 кв. М. Има две възможности за корекция:

 • Комбинация с прилежащите помещения (лоджия, коридор, хол, килер);
 • Преместване на прегради и увеличаване на кухнята в съседните помещения.

Най-често кухнята е съчетана със съседните дневни. В крайна сметка подобна промяна е проста и почти винаги решена, а самите помещения придобиват много предимства. Така например, в дневна-членове на домакинството могат да общуват и да бъде близо, без прекъсване от техните случаи, майките могат да поддържат едно око на децата, които са ангажирани в готвенето, и получават гости в Комбинираната стаята става много по-лесно. Друг голям плюс – възможността да вземете трапезарията в хола и да “не спаси” на размера на масата. Въпреки това, преди да се съборят стените, помислете дали сте готови да се примири с разпространението на миризми и шум от кухнята в хола (и обратно), липсата на неприкосновеност на личния живот и необходимостта да се поддържа винаги двете стаи в ред.

Кухня-хол

Интериор на комбинирана кухня-хол в апартамент в сталинка

Кухня-хол

 • За кулинарни миризми не се напоява тапицерията на дивана и завеси в хола, инсталирайте мощна качулка и винаги гответе с нея.
 • За да избегнете усещането за дезорганизация във вътрешността на кухнята – дневна, зонирайте пространството, да речем, с помощта на мебели или различни покрития на пода.

Реконструкцията с пренасянето на стени е добра, тъй като ви позволява да увеличите кухнята, като същевременно я оставите изолирана. Това означава, че всеки, който пожелае, може да направи малко шум в него, докато всички спят, миризмите на храна няма да развалят текстилите в хола и трудовото разстройство няма да засегне по никакъв начин гледката на зоната за отдих. Освен това, ако вашата кухня има газов колон или печка, прехвърлянето на дялове е единствената възможна опция за реконструкция. В същото време, трябва да се има предвид, че таксата за увеличаване на кухнята е да се намали дневната.

Стъпка 2. Правим ремонти и използвахме скритите резерви на помещенията

Независимо дали сте готови да направите реконструкцията или не, опитайте се да намерите скритите резерви на вашата малка кухня, които можете да използвате по време на ремонта и по този начин да оптимизирате пространството.

Виж също: Всичко за дизайна на малка кухня – 16 супермаркета и 70 снимки.

 • Прозорецният перваз ще ви помогне да спестите ценни сантиметри и ще донесе много ползи, ако го промените малко. Например, можете да го направите част от слушалките, изравнявайки нивото на подовата стойка (за това е необходимо леко да повдигнете прозореца) и същевременно да покриете радиатора с фасади. Така че перваза на прозореца ще изпълнява функциите на режещата маса, а пространството под него ще се превърне в хранилище. Друга идея – перваза на прозореца, превърнат в багажник за закуски и закуски. Независимо от версията на перваза на прозореца, която сте избрали, не забравяйте да направите в отворите си вентилационни отвори за преминаване на топъл въздух от акумулатора към прозореца. В противен случай прозорецът ще започне да се замъглява и това е опасно с появата на мухъл.

Прозорец прах като продължение на масата и слушалките

Брояч за прозорци

 • В процеса на ремонт на кухнята е много желателно да се отървете от вратата, да я замените с плъзгаща се врата или просто да пренаредите пантите, така че платното да се отваря навън, а не навътре. Имайте предвид, че кухня с газ трябва задължително да има врата, без значение – люлеене или плъзгане.
 • Кухня с плъзгаща се врата
 • Кухня с плъзгаща се врата
 • Ако на входа на кухнята има изчезващ ъгъл, това е много желателно да се движат на вратата най-малко 30-40 см, за да отстрани и премахване на вратата или на мястото на плъзгащата платното. После буквално от никъде стигнете място, където можете да поставите например библиотека на колела или охладител с вода. Между другото, ако е необходимо, на вратата може да се ограничи до 80 см (70 см за врата) – ширината на това ще бъде достатъчно за извършване на цялостното обзавеждане и оборудване (въпреки че 70 см ширина маса за хранене, за да бъде преместен в друга стая без разглобяване няма да работи).
 • Повдигайки разделението между кухнята и хола, помислете за устройството в него. Така че осигурете помещението с клетки за съхранение на услугата, стъкло, хранителни стоки, готварски книги, декор и други малки неща. Разделянето може да се извърши едновременно и едностранно.

Стъпка 3. Ние планираме сценария за осветление и подреждане на обекти

Осветлението е не само практична функция, но също така играе голяма роля в възприемането на стаята. До кухненския бокс от 7 квадратни метра. метра изглеждаше по-просторна, трябваше да бъде осветена равномерно, т.е. вместо мощна лампа използвала няколко малки.

За мини-кухня, този сценарий е идеален: прожектори по периметъра на тавана (или две паралелни страни) + полилей в центъра или над масата + мебелното осветление.

Много е важно да се обмисли разпределението на източниците на светлина (особено на стените) и подреждането на изходите преди ремонт, така че бъдещият интериор да има възможно най-малко видими проводници.

Малко осветление на кухнята

Виж също: Проектиране и ремонт на малка кухня в Хрушчов – 13 тествани решения.

Стъпка 4. Изберете финиша, за да увеличите визуално пространството

Ако не искате да мислите дълго за дизайна на вашата кухня, просто боядисвайте стените с бяла боя и поставете неутрална плочка на пода. В резултат на това ще получите 100% успешен резултат – кухнята ще бъде практична, лека и визуално по-просторна.

Дизайнерите обаче имат по-интересни трикове за проектиране на малки пространства, с които можете да създадете илюзията за пространство.

 • Ако кухнята е тясна, боядисвайте една от стените с хоризонтални ивици, за да визуално “движите” стените.
 • Издърпайте кухнята на височина ще помогне на тапета в диамант или във вертикална лента. С ивица тапет, трябва да внимавате, защото те също имат страничен ефект от стесняване на пространството.
 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Ако поставите върху една от стените стенопис с образа на пътя, който минава в далечината, гората, градската улица или всяка друга картина с перспектива, тогава кухнята ще изглежда по-малко стегната. Вярно е, че подобно смело приемане изисква неутрален фон, в противен случай интериорът ще бъде “претоварен”.

Фото тапети в малка кухня

 • Огледалото или престилката могат да работят за увеличаване на пространството. На какво, колкото по-голямо е огледалото, толкова по-силен е ефектът. И ако инсталирате огледало пред прозореца, тогава светлината в него ще стане двойно по-голяма. Престилка с такова подплата обаче ще отговаря единствено на онези, които рядко готвят у дома, защото не е прекалено практичен и лесен за грижи. Но огледалната стена, инсталирана далеч от печката и мивката – е напълно универсално решение.

Огледало в дизайна на трапезарията

 • Методът за полагане на пода (всяка) за малка кухня е да се постави диагонално или през стаята (за тясна кухня). Желаният модел на полагане на дървен под – в спускане или “рибена кост”.

И сега за “довършителни” противопоказания. Тапети с голям и ярък печат, ако е възможно, след това само на една стена (виж снимката по-долу). Но широката плочка в 7-метровата кухня е напълно забранена.

Кухня с тапет на едната стена

Стъпка 5. Създаваме цветова гама

Както казахме по-рано, няма по-сигурен начин да се увеличи малката кухня, как да нарисувате стените с бяла боя. И бялото може да бъде не само стени, но и мебели, под и дори завеси. Ние бързаме да успокоим – грижата за белите повърхности изисква най-често срещаните (с изключение на тъканите). Но благодарение на този монохром ще създадете ефект от липсата на граници, ще улесните обемисти мебели, ще прикриете тръби и газовата колона. В допълнение, чист бял интериор е добър, ако стаята е на север и няма достатъчно дневна светлина. За да избегнете сходството на кухнята с болничната стая, съчетайте различни нюанси на бялото, както и интересни текстури и материали.

Бяла малка кухня в Хрушчовека

Вижте материал по темата: Всичко за интериорния дизайн на бялата кухня.

Ако искате да въведете цвят в интериора, препоръчваме да съберете не повече от 2-3 цвята помежду си, докато използвате малки и ярки цветове, като използвате като бяла основа.

Интериор на малка кухня

Между другото, тъмните нюанси са особено добри на вертикални повърхности, например в престилка, в дизайна на една стена на ударение или на фасадите на слушалки. Номерът е, че черното, заобиколено от по-светли нюанси, изглежда да се лекува, като дава обем и дълбочина на пространството.

Черно-бяла кухня с площ 7.5 кв. М

И още един цветен съвет: ако не харесвате бялото, фонът на малка кухня може да бъде светло сиво, кремаво, светло бежово и други разредени нюанси.

Бежовата кухня

Стъпка 6. Ние планираме конфигурацията на кухненския комплект

Този етап на кухненския дизайн е 7 кв.м. m е почти най-отговорната. В края на краищата, как планирате кухненски комплект, зависи функционалността на помещението, удобството му, размерът на трапезарията и броят на местата за съхранение. Ето няколко идеи и съвети, които да ви помогнат да изберете оптимална конфигурация на кухненския шкаф:

 • Ъглова (L-образна) оформление на кухнята в повечето случаи е най-оптималната. Първо, той улавя само две стени и ъгъл. На второ място, тя прави удобно да се организира чиния, мивка и хладилник на принципа на “работещ триъгълник”. И трето, тя запазва достатъчно място за маса за хранене.
 • Малка ъглова кухня
 • Малка ъглова кухня

Ако сте по-склонни към ъгловата кухня, вземете предвид следните две идеи за оптимизирането:

 • Трапезният трапец, въпреки че отнема повече пространство, но е много удобен за миене на съдове, изглежда по-чист, а шкафът под мивката го прави по-просторен.
 • Една от страничните стени може да бъде направена по-тясна и наклонена, след това преминаването към кухнята ще стане по-свободно.
 • Кухня със скосена странична стена
 • Кухня със скосена странична стена
 • Кухня със скосена странична стена
 • Между другото, със стеснена странична стена, подрязаният ъглов пиедестал-трапец ще бъде добре комбиниран. По-долу е даден графичен изглед на тази конфигурация в комбинация с кутия за вентилация.

Ъглов кухненски план с вентилационна кутия

 • Ако капацитетът на трапезарията за вас в приоритет, тогава можете да изберете по-компактно оформление на слушалката – линеен. Вярно е, че трябва да се жертва размера на площта за рязане (обаче, можете да използвате маса за хранене за това) и броя на местата за съхранение. В допълнение, линейното оформление се счита за най-неудобно, защото по време на готвенето готвачът е принуден да се движи назад и напред. В следващия слайдер за снимки можете да видите интериора на кухненския бокс от 7 квадратни метра. m с линейно оформление.
 • Кухня 7 кв.м m с линейно оформление
 • Кухня 7 кв.м m с линейно оформление
 • Кухня 7 кв.м m с линейно оформление
 • Кухня 7 кв.м m с линейно оформление
 • Кухня 7 кв.м m с линейно оформление
 • Кухня 7 кв.м m с линейно оформление
 • В случаите, когато трапезарията е изнесена в прилежащата стая за готвене, може да се разгледа по-удобно, но по-малко компактно оформление – U-образно и двуредно. U-образният комплект е по-подходящ за квадратна стая и двуредово оформление за удължен. Както и да е, проходът между кухненските мебели трябва да бъде поне 1 метър.
 • Двуредово оформление на кухненския бокс от 7.3 квадратни метра. m
  Кухненски бокс от 7.3 квадратни метра. м с двуредово оформление и трапезария в полу-
 • Двуредово оформление на кухненския бокс от 7.3 квадратни метра. m
  Кухненски бокс от 7.3 квадратни метра. м с двуредово оформление и трапезария в полу-
 • Двуредово оформление на кухненския бокс от 7.3 квадратни метра. m
  Кухненски бокс от 7.3 квадратни метра. м с двуредово оформление и трапезария в полу-
 • Двуредово оформление на кухненския бокс от 7.3 квадратни метра. m
  Кухненски бокс от 7.3 квадратни метра. м с двуредово оформление и трапезария в полу-
 • Как да предоставим на кухнята възможно най-много места за съхранение, без да навреди на кадрите? Отговорът е прост – използвайте височината му, като вдигате слушалките до тавана. В най-горните шкафове можете да съхранявате рядко използвани неща – например, склад от кутии за туршии, празничен комплект ястия или хранителни стоки. В същото време в допълнителното ниво можете да скриете въздушния канал.

По-долу е дадена снимка проба кухня дизайн 7 кв. М m с висок набор.

 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Кухненски дизайн 7 кв. М m
 • Не само върхът на кухнята може да бъде полезен, но … нейната база. Вградените чекмеджета в него ще бъдат отлично хранилище за тави за печене, ролки, капаци, плесени и други кухненски дрешки.
 • Кутии в кухненската мивка
 • Кутии в кухненската мивка
 • Кутии в кухненската мивка
 • Кутии в кухненската мивка

Стъпка 7. Изберете домакински уреди и водопроводни инсталации

В подредбата на кухненския бокс от 7 квадратни метра. m сметка отива на сантиметри, така че, доколкото е възможно, техниката трябва да бъде избрана в намалена сума. Освен това, функционалната мини-технология не винаги губи от стандартните си братя.

 • Така една миялна машина с ширина 45 см (виж снимката) напълно отговаря на нуждите на семейство от трима души. И за 1-2 души, един 35-40 сантиметър модел ще направи.

Тесен PMM

Идеална повърхност за готвене за стандартно семейство – с три горелки. За двама или един наемател ще са достатъчни 2 горелки. Хладилникът трябва да бъде избран тесен, но висок. Само за наемателите е подходящ дори хладилник с капацитет от 120 литра. В този случай можете да поставите микровълнова печка или телевизор на върха.

 • И за да спестите място в кухнята, можете да използвате многофункционални уреди като фурна-микровълнова фурна или мулти-пивоварен хляб.

Важен нюанс – техниката в малка кухня трябва да бъде вградена. Това прави окото щастливо и спестява място.

Стъпка 8. Изберете столове и маса

Изборът на маса за хранене до голяма степен зависи не само от размера на кухнята, но и от начина на живот на наемателите и техния брой. Така че за 1-2 души, които са малко и рядко ядат у дома, ще има достатъчно двуместна маса за разпръскване, която може лесно да се трансформира в 4-местна маса, ако е необходимо. За най-мобилните хора, бар-брояч, перваза, кафе или сгъваема маса за стена ще направят.

Идеи за организиране на мини-трапезария могат да бъдат намерени в следващата селекция от снимки.

Бар брояч в малка кухня в ниша

Брояч за прозорци

Брояч за прозорци

Кухненски ъгъл

Кухненски ъгъл

Сгъваема маса за малка кухня

Пълна трапезария за 4 души в 7-метрова кухня е много по-трудно да се оборудва. Ето няколко съвета:

 • Масата трябва да бъде избрана като квадратна или правоъгълна, тъй като рационално изразходва пространство. Е, ако ъглите на масата са закръглени – в тесни помещения с тях по-безопасни.
 • Най-добре, ако масата ще бъде сгъваема или плъзгаща. Между другото, преди да купите, не е излишно да се уверите, че в сглобената форма, тя “prolazit” във вратата. Така че можете да вземете маса в хола за партита и домашни тържества.
 • За съжаление масивните маси са привилегия само на големи кухни. Също така сме подходящи за леки и елегантни модели на тънки крака, със стъклен плот.
 • Светлината трябва да бъде и столове. Особено подходящи за сгъване модели (а ла градина), както и прозрачни столове, изработени от поликарбонат, между другото, много практични и евтини.

Сгъваеми столове в кухнята

 • Малко пространство може да бъде спасено от пейка или банкет в близост до стената. Въпреки, че те са в покой и по-малко удобни от столовете, но са вградени кутии за съхранение, нямат гръб и не е необходимо да си резервирате място, за да се отмести, оттеглям тях. Разстоянието между масата и пейката е винаги един и същ – тя е 10-15 см Следователно, за да се осигури, да речем, за правоъгълна маса с 5 места, е необходимо да се сложи една пейка до стената, а от друга страна да се сложи два стола и маса до края. – А стол или табуретка ,
Проектиран проект на кухненска площ от 7.3 квадратни метра. m

Проектиран проект на кухненска площ от 7.3 квадратни метра. m

Проектиран проект на кухненска площ от 7.3 квадратни метра. m

 • Желателно е столовете да нямат подлакътници и лесно да се плъзгат в масата.

Стъпка 9. Ние украсяваме и украсяваме

Изборът на завеси, интериор и аксесоари за малка кухненска част от 7 квадратни метра. m следвайте лозунга “по-малко е повече”. Обаче и минимализмът не бива да се харесва. Часовникът на стената, кухненският текстил, избран за интериора, растенията в саксиите и няколко плакати на стената – това е най-добрият набор от бижута.

 • Прозорците в кухненския бокс са по-добри рисувайте с къси завеси, евентуално с лесен монтаж. римски или ролетни щори, кафе завеси, сляп и завеси само малко под прозореца и пространството не е претоварен, и почистване ще улесни.

Кухня Декор

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org