Kuhinjske fasade iz naravnega lesa: prednosti in slabosti lesene in furnirane kuhinje – banking-on-green.com

Kuhinjske fasade iz naravnega lesa: prednosti in slabosti lesene in furnirane kuhinje

Kuhinjske fasade iz naravnega lesa: prednosti in slabosti lesene in furnirane kuhinje

Obilo novih oblik, svetlejših materialov, različnih možnosti za individualizacijo kuhinjskega pohištva omogočajo prijetno notranjo dekoracijo resnično moko. Tisti, ki se ne strinjajo, da bodo spremenili toploto in razkošje naravnega lesa za modno plastiko in aluminij, bodo proizvajalci ponudili lesene fasade na stotine oblikovalskih možnosti. Pristojbina za naravnost je visoka, vendar obstaja alternativa – kombinacija matrike z drugimi materiali.

Kaj leži za leseno fasado: array ali iverne plošče

Naravni les, zlasti dragoceni trdni les, ni poceni. In ko pogledate različne predloge za lesene fasade v različnih cenovnih segmentih, so dvomi: Ali so vsi izdelki iz masivnega lesa?

pohištvo

Leseno pohištvo: razkošje in toplina

teren

Olajšanje na leseni površini

Dejansko obstaja več možnosti za izdelavo lesenih fasad. Vrata slušalke lahko izdelate:

 1. Od lesa – najdražji material. Enodelne palice so združene z metodo “groove-spike”. Sestavina je ojačana z lepilno plastjo. Ponavadi se uporabljajo trdega lesa.
vstavki

Vrata iz masivnega lesa s kontrastnim integralnim vložkom

 1. Pohištveni ščit. Bolj dostopna kot matrika. Majhni kosi lesa s pritiskom so lepljeni skupaj v eno spletno stran.
pohištvena deska

Pohištveni ščit

 1. Kompozitni material: okvir obloženi vrata, iz matrike in vstavili (plošča) – iz furnirane iverne plošče, steklo, lepljeno ploščo.
kombinacija

Kombinacija materialov

 1. Vezane fronte: kot snov, ki se uporablja MDF ali iverne plošče, laminiranega furnirja lesa iz poceni mehkega furnirja – naravnih furnirjev.
podrobnosti

Furnirani deli

Cena lesenih fasad za kuhinjo je neposredno odvisna od stroškov materiala in kompleksnosti njihove obdelave. Zložene plošče za pohištvo so cenejše, ker ko so izdelani, praktično ni odpadkov.

fasada

Za določitev materiala izdelave “po vidiku” se lahko zgodi samo mojster

Najbolj dostopna so kombinirana vrata. Senca dekorativnega sloja lesa in vložka je izbrana tako, da ni mogoče vizualno ločiti materiala od lesa in plošč.

Pokrit s furnirjem iz plemenitih pasem, slušalke lahko stanejo več kot pohištvo iz palete poceni pasem.

Kuhinje iz naravnega lesa: vrste fasad in proizvodne lastnosti

Če so bile prej lesene fasade, povezane izključno s klasično kuhinjo v tradicionalni obliki (vrata z oblogo, obloge in okna v višje stopnje), je danes med proizvajalcih – pohištvo in sodobne jedrnato kuhinja: s slepimi vrata, ukrivljene oblike, nenavadnih tekstur in odtenkov .

pohištvo

Pohištvo iz masivnega lesa v notranjosti poda

Prednosti in slabosti lesenih fasad za kuhinjo

Les je drago in muhasto. Kljub zahtevnosti obdelave in potrebe po posebni negi so fasade za kuhinje iz lesa nedvomne prednosti:

pohištvo

Luksuzni kompleti za hiše v državi

 • Trajnost. Pri izbiri kakovostnih izdelkov iz trdih kamnin lahko varno pričakujete, da bo pohištvo uživalo več generacij družine.
 • Ekološka združljivost. Pri obdelavi se uporablja le neškodljivo PVA lepilo, se ne uporabljajo lepilne sestavine na osnovi sintetičnih smol. Lesene fasade ne morejo postati vir nezdrava dima, tudi če uporabljajo lak na osnovi poliuretana za končni premaz.
 • Edinstvenost in širok izbor barvnih rešitev.
nastavite

V nenavadnem dizajnu

Leseno pohištvo v nekaj letih lahko posodobimo z odstranitvijo zgornjega sloja laka. Ena od glavnih prednosti je možnost obnovitve in popravila. Majhne čipe, praske, razpoke se enostavno popravijo doma, po strokovni obnovi pa tudi sledi napak ne bo odkril niti strokovnjak.

Seveda pohištvene fasade iz lesa niso brez pomanjkljivosti. Kuhinja – prostor z najbolj neprimernimi za naravne pogoje lesa. Konstantna nihanja temperature, vroče pare, visoke vlažnosti so dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri fasad.

pohištvo

Prednost: pohištvo je mogoče večkrat obnoviti

Da zagotovite, da pohištvo ni izgubilo privlačnosti, namestite močno napo, dajete prednost električni pečici in kuhalni plošči, ki ne prezračuje zraka. Pazite na stopnjo vlažnosti – indikator mora biti stabilen skozi vse leto.

Temperatura v prostoru ne sme preseči 24o C. Slušalke z zatemnjenimi vrati, prekritimi z lakom, morajo biti zaščitene pred premočno svetlobo od okna, tako da površina ne izgori s pikami.

Zahteve za material: kakšna lesa naredijo kuhinje

Ne glede na vrsto kuhinjskega pohištva iz pohištva je treba material enakomerno posušiti. Vlažnost je treba preveriti: les ne sme vsebovati več kot 10% vlage.

fasada

Proizvajalci uporabljajo le dokazane surovine

Za izdelavo delov, izdelanih po meri za eno slušalko, se les ne uporablja, posuši na različne načine: v prihodnosti se material lahko nepredvidljivo obnaša. Matrika se obdeluje z zaščitnimi sredstvi, ki prodrejo globoko v vlakna. Impregnacija je absolutno neopazna na končnih izdelkih, vendar odlično ščiti pohištvo pred vlago, glivicami, žuželkami.

fasada

Hrast: odlična tekstura in odlična izvedba

Najpogostejši trdi les za fasade iz lesa za kuhinje so bukev, hrast in pepel. Najsvetlejši je bukev. Skoraj beli les je zlahka toniran v katerem koli odtenku, vzorec pa ima izrazit roza ton. Niz hrasta je cenjen za zanimivo teksturo z globokim vzorcem. Pogosto niansirani v zlati nenasičeni odtenki, ki poudarjajo naravne lepote lesa.

fasada

Svetel ton in lepa tekstura: češnja

Med priljubljene pasme je sladka češnja. Material je precej mehkejši od hrasta ali bukve, vendar pa to paleto izbere poznavalec bogate narave.

pepel podrobnosti

Podrobnosti pepela v emajlu in patini

Proračunske fasade iz mehkih kamnin so narejene iz češnje, breze in jelše. Najbolj dostopni so iz bora, smreke.

standardne barve

Vrata iz poceni lesa pod drago pasmo

Mehke vrste lesa so bolj dovzetne za deformacijo in razpoke. Zato je za kuhinje bolje izbrati trdne kamnine. Pohištvo iz mehkega lesa mora biti zaščiteno pred udarci.

Okenske fasade: trdna vrata iz taljenega lesa

Modne lesene fasade za kuhinje v sodobni stilistiki so trdne. Glavna dekoracija je naravni vzorec, tekstura in ton lesa. To je pomanjkanje dekorja v obliki plošč, izrezljanih prekrivanj, karnitov, ki daje tako elegantne postavitve. Oblikovalci priporočajo skrivanje tudi zunanjega pribora, opremljanje drsnih in vrtljivih vrat s senzorji senzorjev.

kuhinja

Zaščitna vrata brez navojev in plošč

Material izdelave je lahko drugačen. Najdražje so fasade zgoščenega žarka dragih pasem: hrast, oreh, bukev. Uporaba in eksotične redke pasme – palisander, wenge. Toda cena pohištva lahko postane preprosto neba.

kuhinja

Kuhinja v lesu s slepimi fasadami

Razpoložljive fasade – od češnje, jelše, češenj, iglavcev. Več trdnih trdnih izdelkov iz laminirane plošče. Če so gluhi kuhinjska vrata zdi dolgočasna, obstaja alternativa: tovarniška trdna fasada z lažnim panelom. Dokončana vrata so mletja, kar ustvarja tradicionalen “opažen” videz. Na ploščate izdelke lahko naročite tudi ročno nit.

Vrata na vratih: proizvodne lastnosti

vrata

Ploska vrata

Lesene fasade s ploščo – klasična, nikoli brez moda. Zasnova vrat je sestavljeni in lepljeni ločeni deli:

nastavite

Vrata s klasičnim pokrovom

 • Ravni podrobnosti okvirja, mleto na eni strani pod vložkom in okrašene s kalevko – okrasno zaobljenim rezom.
 • Vstavite s tankim odsekom okoli oboda, ki se povezuje z utorom okvirja.

Deli so povezani z lepilom. Končane fasade se pred sušenjem vtaknejo na posebne stroje.

panelna konstrukcija

Gradnja okvirja

Cena izdelkov je odvisna od materiala okvirja in vložka. Za okvir je priporočljivo izbrati maso lesa.

Material plošč:

vstavki

Možnosti vstavitve

 • MDF – se uporablja v upognjenih fasadah, ker je upogibanje ščita pod želeno obliko težko in draga.
 • Rešetka iz lesa. Uporabljajte vse vrste tirnic: element ni izpostavljen stresu.
 • Vložek iz poceni mehkega lesa.
 • Steklo ali vitraž se pogosto uporablja pri izdelavi vrat za zgornji sloj pohištva.
vrata

Vrata s steklom, maska, standardni vložek

Panelni del je izdelan iz dragega lesa, vendar se cena v tem primeru poveča. Razpoložljiva opcija: trden okvir iz kamna in poceni lepilni ali MDF vložek s furnirjem.

Luksuzne izrezljane fasade: ročno delo ali visoko precizna računalniška tehnologija

Najdražji in težko izdelati – izrezljane fasade iz lesa. Do sedaj v delavnicah nudimo ročno rezanje. Vsaka podrobnost vzorca na drevesu je razrezana in brušena z roko. Takšno pohištvo je edinstveno, in na zahtevo naročnika bo poveljnik prenese risbo na vrata.

rezbarjenje

Ročna nit

V industrijskem obsegu je ročno oblikovanje zamenjalo delo preciznih rezkalnikov. Celoten proces – od črpanja risbe do zaključka nitja nadzorujejo računalniški programi.

obloga

Rezbareno podlogo

Vrste rezbarjenja na kuhinjskih fasadah:

 • Nate vzdolž oboda okvira.
konturni vzorec

Geometrijski konturni vzorec

 • Izrezki iz umetne mase.
dekor

Variante dekor

 • Nit na trdnih fasadah.
vzorec

Enostavni vzorec

3D fasade iz lesa

Novost na trgu pohištva je trdna 3D fasada. Ta vrata so narejena iz trdnih plošč ali MDF plošč. Volumetrični valovi, satovi, asimetrični vzorci nastajajo s pomočjo posebnih rezkalnih strojev.

mletje

Mletje volumna

Teksturirani izdelki niso furnirji. Variante dekor – barvanje, toniranje, lakiranje. Fasade s tridimenzionalno teksturo so idealne za sodobno urbano notranjost.

kuhinja

3D fasade v kuhinji

Možnosti dokončanja: toniranje ali slikanje

Klasične različice oblikovanja lesenih fasad – toniranje in lakiranje. Impregnacija fasade s posebnimi barvili (pogosto na osnovi alkohola) ne pokriva površine povsem. Sestava se neenakomerno absorbira in poudarja naravni vzorec, tako daje lesu potrebno senco. Ko se plast tinta osuši, so izdelki lakirani.

fasada

Toniranje in lakiranje

Uporabljajte lak na osnovi vode ali poliuretana. Voda lak – je popolnoma neškodljiv, nima posebnega vonja, se hitro suši. Toda v kuhinji je bolje uporabiti klasičen lak. Plast ščiti drevo iz vode in madeže. Lakirane površine zahteva skrb in z njo skrbno ravnati: plast hitro pokrita s praskami, vendar v primeru pregrevanja in pred izpostavljenostjo nekaterim kemikalijam lahko potemni.

zaključna plast

Zaključna plast: sijaj, emajl

Druga metoda obdelave je impregnacija s posebnim oljem. Olje prodira v fasado do globine 3 mm. Učinek je izrazit vzorec, utišani sijaj in naravni zlati barvni odtenek. Slabost – fasada, prekrita z oljem, ni mogoče prebarvati, uporabiti lak, spremeniti barvo. Da se znebite oljne plasti, boste morali pesek površino segati do globine impregnacije.

matova fasada

Patinated mat fasada

Slikanje z emajlom je odlična možnost za kuhinje iz poceni pasem. Obstajajo tehnologije za ustvarjanje mat, sijajne površine. Barvane fasade patiniruyut, ki uporabljajo kontrastne plasti na kontura plošče, okvirji.

Furnirane fasade: alternativa dragim kuhinjam iz masivnega lesa

Furnirane fasade proizvajalcev pohištva – cenovno ugodna nadomestila za drage lesene slušalke. Zunaj je praktično nemogoče razlikovati ploščo MDF, ki je končana s kakovostnim furnirjem, od fasade trdnega masiva. Razlika je vidna samo na hrbtni strani vrat. Če se kot podlaga uporablja mizarstvo, je prehod med furnirano površino in osnovo popolnoma neviden.

furnirana kuhinja

Furnirane slušalke

Imitacija luksuza: vrste furnirja za kuhinjo

Pri izdelavi furnirnih fasad se uporabljajo furnirji naravnega trdega lesa. Najpogostejše vrste so hrast, javor, oreh. Priljubljeni izdelki so prevlečeni z eksotičnimi vrstami – zebrano, wenge, merbau.

furnir

Eksotični furnir: Zebrano

Izdelajte furnir s sluschivaniya tanke lamele iz trdnega snopa. Trakovi se posušijo. Naravni furnir pritrdite na fasado s hladnim lepilom in vročo metodo. Pravzaprav je furnir precej močna plast naravnega lesa. Standardna debelina pločevine, ki se uporablja pri izdelavi pohištva, je 3 mm.

toniranje

Toniranje hrastovega furnirja

Toda material iz trdih in eksotičnih kamnin je drag. Kot nizkocenovna alternativna uporaba je nova vrsta furnirja – fayn-line. To je naravna dragocena sorta imitacije furnirja. Surovine za proizvodnjo so poceni mehke kamnine. Tanki listi so izrezani iz črt. Posebna nožna platna različnih debelin.

svetla risba

Korenina orehov: svetel vzorec

Nastale liste se posušijo. Barva posušenega furnirja v različnih odtenkih, odvisno od barve in teksture kamnine, vzorec katerega namerava ponovno ustvariti. Obarvane trakovi se zbirajo v skladih, ki združujejo več odtenkov. Obdelava z lepilom z barvilom. Zbrani sklopi so zlepljeni pod stiskalnico. Nato je trak furnira, pripravljen za podlogo, izrezan iz lepljenega kupa.

stvari

Material, izdelan s tehnologijo file-line

Furnirane fasade na zaključni stopnji barve, niansi, lak.

Prednosti in slabosti furnirane kuhinje

Glavna prednost kuhinje, ki je prekrita s furnirjem, je dostopna cena. Pohištvo bo stalo nekaj več kot komplet plošče iz lesa, pokrit s plastiko. Pros furnirane fasade:

 • Stabilnost materiala. Vrata iz furniranega pohištva se ne treseta pri temperaturnih razlikah, se ne deformirajo.
furnir

Wenge: furnir z mat površino

 • Površino je mogoče popraviti. Odpravljena mesta so obnovljena, površinski sloj je obnovljen.
 • Popoln videz. Na furnirja na dotik razlikuje od lesa, vendar brez slehernega manjših napak, ki jih ni mogoče skriti v izdelku matrike: vozlov, majhne razpoke, nonuniformity vzorec.
nastavite

Sijajne slušalke

 • Prilagodljivost. Z furnirjem lahko pokrijete tako konkavno kot ukrivljene plošče. Vrata iz radia so izdelana iz MDF, ki zlahka prevzame želeno obliko, nato pa furnir.
 • Naravnost in obstojnost. Z ustrezno skrbjo lahko desetletja kakovostno izdelana furnirana fasada.
fasade iz MDF

Solid MDF fasade s furnirjem

Pomanjkanje furnirja – potrebo po skrbnem čiščenju. Za pranje fasad lahko uporabimo le posebne neagresivne spojine, namenjene za nego lesa in lakov. Slabi prostori, prekriti z robovi robov furnirja.

Oblikovanje: luksuzna kuhinja z lesenimi in furniranimi fasadami

Hiše prostornih kuhinjah držav luksuznih videti klasično kuhinjo z lesenimi fasade, zajetih z mat lakom s kontrastnimi patino. Oblikovalci ponujajo kombinacijo v nekaj nivojih nekaj odtenkov.

pohištvo

Enofazno pohištvo s trdnimi fasadami

Poznavalci tradicionalnih rešitev, kot so kuhinja z belimi fasadami in mrežnimi vložki v omarah zgornjega sloja.

vrata

Vrata z rešetkami in upognjene fasade zgornjega sloja s steklom

Spodnji in zgornji deli se lahko obarvano v različnih barvah: svetlejši ton – za viseče omarice, trdna mat siva – pri dnu.

pohištvo

Udobno pohištvo

Naravno drevo ima naravno lepoto. Tudi brez izrezljanih podrobnosti, zlate patine in rezbarije, lesena vrata omare izgledajo dragi in elegantni.

nastavite

Tonirani deli iz matiranega laka

V sodobnih kuhinjah namesto rezbarjenja, kompleksne slike in zvestobe oblikovalci igrajo nestandardno obliko. Multilevel slušalke iz matrice v kombinaciji s svetlim sijajem kovine – nov videz tradicionalne kuhinje.

kuhinjsko pohištvo

Zakrivljena vrata in nestandardna oblika

Tudi majhna kuhinja bo okrasila drevo in kakovostni furnir. Če želite poudariti teksturo drevesa, izberite kontrastni odtenek sten in mehko toplo razsvetljavo.

oblikovalec pohištva

Naravni furnir: oblikovalec pohištva

Podrobnosti o cenovnih pasmah so v temnih barvah. V japonskem slogu iz mehkih kamnin z niansiranjem “pod wenge” – izbira za stanovanje v mestu.

kuhinja

Izvirna rešitev: temno niansiranje in glazirano steklo

Poskusi! Združite fasade iz masivnega lesa, furnirane plošče z drugimi materiali. Globoko sijajne furnirane fasade spodnjega sloja, razredčene s snežno bele akrilni sijaji.

kuhinja

Spodnji sloj – furnir, zgornji – akril

Pri izbiri fasad iz lesa ali furnirja ne poskušajte prihraniti na kakovosti. Daj prednost tovarniškim podrobnostim. Boste prepričani, da vrata ne bodo “vodila” v nekaj mesecih, ne bodo se pojavile razpoke, in lak bo ostal pregleden in sijoč.

Video navodila za izdelavo fasade iz naravnega lesa

V videoposnetku je v stopnjah prikazano, kako narediti fasado pohištva iz naravnega lesa na mizi s pomočjo sidra:

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org