Колко бързо и лесно да премахнете старите тапети от стените: винил, нетъкан, течен, измиваем – banking-on-green.com

Колко бързо и лесно да премахнете старите тапети от стените: винил, нетъкан, течен, измиваем

Колко бързо и лесно да премахнете старите тапети от стените: винил, нетъкан, течен, измиваем

Ако извършвате ремонтни работи, трябва да знаете колко бързо можете да премахнете старите тапети от стените. Да направите това не е трудно, ако приемем обикновени препоръки.

Ремонтът започва с премахването на стари тапети и боядисване от стените

Процесът на отстраняване със шпатула понякога е изключително прост

Традиционни начини

Днес старият тапет може бързо да бъде премахнат с помощта на специални инструменти

Интелигентните инструменти значително улесняват неприятния и отнемащ време процес

Както знаете, всички тапети се простират, когато изсъхнат. Следователно, всяка неравномерност, неравности могат да причинят изоставането в основата им. Освен това, ако стената е покрита с прах и има петна по повърхността, е вероятно всичко това да бъде на ново покритие. Съгласете се, проявеното петно ​​или изтичане няма да украси стаята след ремонт. Не можете да бъдете абсолютно сигурни, че новите тапети ще се държат добре над старите. Лепило на водна основа, неравномерно омекотява стария слой. В резултат на това мехурчета се образуват на едно място, а в друго покритието ще бъде здраво залепено. За да избегнете такъв дефект, е по-добре да сте безопасни, напълно да почиствате стената.

Потърсете стария етикет или етикет от ролката. Трябва да се показват символи, които показват типа премахване: “Отстранени без остатъци”, “Отстранени мокри”, “Избледвани при отстраняване”, “Износване не се деформира”, “Двойно с горни релефни слоеве”. Ако етикетът не остане, можете да използвате универсални методи.

С помощта на

Драскотини, причинени от “тапет тигър” значително улесняват тяхното отстраняване

За бърз процес на премахване на стария ремонт, подгответе две шпатула: тесни и широки. Важно е, че ръбовете им са остри, така че лесно ще се поберат в ставите. Краищата на шпатула могат да бъдат шлифовани с шмиргел. Имате нужда от специална течност, но можете да използвате обикновена топла вода. Домашен парогенератор (парният мотор) може значително да улесни работата. За перфориране на повърхността се нуждаете от нож, тапет или ролка с игли. В качеството на помощните материали може да се нуждаете от лента за боядисване, полиетиленово фолио, нож за сухо строителство, гъба и кофа, бояджийски валяк с ширина 15-25 сантиметра. Списъкът с инструменти ще варира в зависимост от количеството работа и вида на тапета.

Преди да започнете работа, внимавайте да предпазите пода от мокри и лепкави парчета хартия. За да направите това, лепене на полиетиленовото фолио на перваза на дъската около периметъра на помещението. Направете го най-добре с боя лента, тъй като тя държи добре, и когато обелени разстояние, не оставя следи. Ключове и контакти също се препоръчва да бъдат покрити с боя лента, така че водата не се в тях. След като подготвите стаята, можете да започнете работа.

Технология за премахване на покрития за тапети

За перфориране на стари се използва винтов валяк, така че водата да се потапя по-добре

Преди да махнете, можете да използвате шпилка

Хигиенично да се отстранява по мокър път. Така че няма да има прах и със силен слой старо лепило, мазилката не се разпада, по-лесно е да се отстранят остатъците от лепило от стената. При мокро отстраняване се изисква специално решение. След прилагането, тапетът се отстранява от повърхността без затруднения. За бързо отстраняване може да се използва вода от чешмата. Умори ги с градинска пръскачка или гъба. Течността трябва да се абсорбира добре. Ако е необходимо, повторете процедурата. Изчакайте около 20 минути. През това време водата трябва да накисва сухото лепило, тапетът лесно ще закъснее зад повърхността. Места, в които не изостават, трябва отново да се овлажни.

Ако не се намокрят много, водата бързо ще абсорбира, изсъхне, няма време да попие лепилото. И ако повърхността на листовете е намокрена много обилно, течността се оттича към пода, поради което повърхността на стената няма да има време да се намокри, както трябва. Простри платното постепенно, движейки се от едно място на друго, периодично проверявайки доколко материалът за довършване се е отдалечил от стената. Скъсайте по-добре от шева. Ако те са изсъхнали – отново се накисвайте. Особено внимание е необходимо при свалянето на стари тапети около гнездата, комутаторите, електрическите броячи, хеликоптерите и друго електрическо оборудване. Спазвайте предпазните мерки за безопасност, изключете захранването, след това разхлабете скрепителните елементи.

Ако височината на помещението е голяма или поради особеностите на оформлението, достъпът до определени места е труден, можете да използвате ролка с шипове и дълга дръжка

В труднодостъпни места, в стаи с високи тавани, се използват ролки с шипове и дълга дръжка

За да работите по-бързо, не използвайте студена, а топла вода. Отделни парчета стари покрития ще трябва да се отстранят с помощта на скрепер. Направете това внимателно, за да не повредите горния слой на мазилката. За да може влагата да проникне по-добре в основата на хартията, те трябва да правят малки драскотини и разфасовки. Най-хубавото за това е тапет тигър. Този инструмент ви позволява бързо да перфорирате големи площи, благодарение на меките колела, които не увреждат шпакловка или мазилка. След като сте извадили платното, на стената няма останали драскотини. Спазването на обикновените съвети ще спомогне за ускоряване на работата по вътрешния ремонт на помещенията.

Как да премахнете нетъкан тапет

Те се състоят от силни синтетични влакна, имат водонепропусклив слой, така че трябва да направите нарязвания или дупки на повърхността. След това стената се намокря с вода, използвайки гъба или спрей. След 15 минути лепилото набъбва, тапетът започва да се отдалечава от стената.

Как да премахнете винил тапет

Дори и да бъдат премахнати лесно, трябва да следите качеството на работата

Виниловите тапети обикновено се отстраняват лесно, но за да се гарантира, че повърхността е добре почистена, все още е необходимо

Същото ще бъде премахнато много лесно. Покритието е силен винилов филм, свързан с хартиен субстрат. За да ги премахнете, трябва да надраскате повърхността с нож, шпатула или тапет тигър. Когато те имат достатъчен брой разфасовки – навлажнете с вода, изчакайте 15-20 минути. През това време влагата ще проникне в полимерния слой, като разтвори лепилото. След това направете хоризонтален разрез в горната част, отделете ръба, внимателно издърпайте платното. Поливинилхлоридът е издръжлив материал, така че тапетът не е разкъсан, но се отделя от твърдите ленти. Ако върху стената има парчета хартиен слой, те трябва да се навлажнят и да се отстранят със шпатула.

Понякога винилови панели могат да бъдат тежки, което затруднява тяхното премахване. В този случай е по-добре да ги премахнете на слоеве. Нуждаете се от типов тигър, метална четка, иглена ролка. При свалянето на инструмента с защитен слой, който е устойчив на влага, е необходимо да се използва устройство за отстраняване на филми, оборудвано с самозаточващи се дискове. Устройството в контакт със стената перфорира външния слой, без да се повреди стената.

Как да премахнете миещия се тапет

Те се състоят от два слоя. Горната част се отстранява доста лесно и дъното остава здраво залепено за стената. Панелите не се страхуват от влагата, така че те не могат да бъдат премахнати чрез прост метод (накисване). Ще ви е необходима назъбена ролка или скрепер. Използвайте инструменти, направете разрези и след това намокрете цялата повърхност. Водата трябва да прониква добре под покритието. Изчакайте известно време, опитайте се да ги премахнете. Ако водата е попила лепилото лошо, използвайте парна стриптизьорка. След отстраняване на едната повърхност, натискайте подметката на парата срещу другата. За бързо отстраняване можете да използвате традиционна ютия за пара, която ще замени генератора на пара.

Как да премахнете течен тапет

Препоръчва се течният тапет да се махне ръчно, като се омокрят добре стените преди да започнете работа

Успешното изваждане на течни тапети ръчно се основава на предварително обилно овлажняване и последващо цялостно измиване на старото покритие

Не бързайте да премахнете този здрав универсален капак. Може би ще е достатъчно само да се пребоядиса стаята с боя на водна основа. Но ако сте решили да ги вземете, първо трябва да разберете какви картини са. Те могат да бъдат “многократно употребявани” с резени от вискоза, които лесно се мацерират. Ако изглеждат като декоративна мазилка, използвайте индустриална сешоар или мелница. Минус индустриалната сешоар при ниска производителност и висока консумация на енергия.

Можете да ги премахнете ръчно. Това изисква топла вода, скрепер и шпатула. Ами да ги накисвате, можете да започнете да разглобявате. За да се улесни работата може да бъде доказан метод: течността трябва да се добави грунд Ceresit CT-17 и да се постави на повърхността. След 5-10 минути можете да започнете да използвате шпатула. Ако на стената има неравности, направете стена.

Как да премахнете тапети на гипсокартон

Химикалът за премахване на стари улеснява работата и се използва за всички видове тапети

Всеки тип тапет може да бъде премахнат с помощта на химикали, които спестяват време и енергия

Гипсокартонът се използва за вътрешно обзавеждане. Благодарение на него можете дори да отстраните всички дефекти и нередности. Но той има недостатък – трудно е да се премахнат старите покрития от него.

Процесът на премахване на платно от гипсокартон е доста сложен. Гипсокартонът е покрит отгоре с хартиен слой, който не може да бъде повреден. Ако кит замазка, най-добре е да използвате химически агенти, които разтварят лепилото за тапети. Не използвайте големи количества вода, тъй като това ще повреди външния слой от гипсокартон.

Един от най-удобните начини е евтино лепило. Разредете най-евтината тапет паста, се прилагат към стената. Той изсъхва от много дълго време, в резултат на което материалите набъбват и се простират. Сега те могат лесно да бъдат отстранени със шпатула. В някои случаи се използва праймер. Той попива добре хартията, не се изпарява толкова бързо като вода. Използвайки този метод, вие в същото време и прогресирате повърхността. Премахването на остатъците от лепилото със шпатула трябва да бъде изключително внимателно, за да не се повреди листа от гипсокартон.

Как лесно да вземете тапет от няколко слоя

Листовете, залепени с висококачествено лепило в един слой, могат лесно да бъдат премахнати. Но какво да кажем за стари хартиени тапети, които са били поставени няколко пъти? Преди да започнете, навлажнете повърхността с гореща течност. По-добре не с пръскачка, а с гъба или парцал. Потопете ги постепенно, един по един. Не обръщайте веднага внимание на цялата стая, т. К. През това време стените ще изсъхнат и прекомерното количество влага може да повреди слоя мазилка.

Ако някои области не могат да бъдат премахнати – използвайте специален инструмент. Препаратите Zinsser, ATLAS ALPAN, QUELYD DISSOUCOL са добре препоръчани за ускоряване на процеса на отстраняване на лепилото. Течността за премахване на тапета е ефективна и безопасна.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org