Køkkenhjørne med egne hænder – de mest enkle og overkommelige ideer – banking-on-green.com

Køkkenhjørne med egne hænder – de mest enkle og overkommelige ideer

Køkkenhjørne med egne hænder – de mest enkle og overkommelige ideer

Ikke alle kan prale af et rummeligt køkken, hvor der er plads til store møbler. I små værelser er hver kvadratmeter af stor betydning. Det gælder især bordets område, hvor du vil organisere så mange pladser som muligt. For en sådan opgave er måske den bedste løsning at bruge en blød hjørnesofa, som vil give den mest effektive udnyttelse af ledig plads. Nedenfor overveje nogle ret enkle muligheder for, hvordan man laver et tekøkken med egne hænder. Tegninger og diagrammer kombineret med trinvise fotobeskrivelser vil tillade en uerfarne mester at forstå processen og udføre arbejde uden at involvere fagfolk.

Blødt hjørne af Ikea hylder

Hvis du vil minimere tømrerarbejdet, så kan du som en ramme bruge færdige Ikea hylder af passende dimensioner. For at lave et sådant køkkenhjørne har du brug for følgende materialer:

 • hylder Ikea med facader;
 • Spånplade eller krydsfiner;
 • møbler skum;
 • polstring stof;
 • bore;
 • elektrisk jigsav;
 • bygge hæftemaskine;
 • bolte med nødder.
køkken

Komfort og komfort i et lille køkken

Ikeas Regiment

Ikea Square Hylde

Montering og sammenføjning af rammen

Når du vælger størrelsen på hylderne, er det nødvendigt at tage hensyn til visse standarder: højden og dybden af ​​den bløde hjørne sæde i køkkenet i midten skal være 40-45 cm Anvendelse hylder praktisk, fordi du nemt kan oprette, ikke kun T-formet struktur, men også U-formet, hvis. for dette er område og layout af lokalerne.

Elementer af konstruktionen er forbundet med hinanden ved hjælp af bolte. For at gøre dette skal du først bore huller i sidevæggene i den tilsvarende diameter. Det er bedst at bore to hylder på samme tid, klemme dem sammen med klemmer. Dette er dog ikke altid muligt på grund af et forholdsvis lille internt rum. Hvis boret ikke passer ind i hylden, bores hullet under bunden udefra – separat i hver væg. I dette tilfælde er det meget vigtigt at foretage korrekte målinger for at opretholde tilpasningen, når de forbinder de strukturelle dele.

Tip! Hvis boltene strammes for meget, er det muligt at deformere træet. For at undgå dette er det nødvendigt at bruge yderligere pakninger under boltens hoved og møtrik.

hjørne

Gør et køkkenskab hjørne af egne hænder

Montering af facader og sædebaser

Efter installation af rammen skal du rette facaderne på hylderne. Selvfølgelig kan du undvære dem, hvilket vil reducere omkostningerne ved konstruktionen betydeligt. Men hvis du vil have ekstra plads til opbevaring af køkkenredskaber, så er dørene nødvendige.

Sædeunderlaget er lavet af plader af spånplader (OSB) eller krydsfiner med en tykkelse på 10 mm. Brugen af ​​træspånplader eller orienteret spånplader er den billigste løsning. Selv om man vælger materiale, skal man huske på, at krydsfiner kan udsættes for højere belastninger og har bedre fugtresistens.

Brættet skæres ved hjælp af et stiksav ifølge hjørnet. Efter dette skal alle ender slibes med mediumkornet sandpapir.

fastgørelse af døre

Fastgørelse af døre og fronter og montering af træpladebase

Polstring med blødt materiale

At lave bløde sæder til et hjørne i køkkenet er måske det sværeste stadium af arbejdet. Møbler skum 80 mm tykt er skåret efter samme skema som pladen af ​​spånplader (krydsfiner), og så limes den til bunden.

Vær opmærksom! Til pålidelig binding af skumgummi med træoverflade er det nødvendigt at anvende speciel lim. I møbelfabrikker anvendes lim “88” eller “Skum-2” ofte, som er universelle forbindelser til sammenføjning af forskellige materialer.

skumgummi

Limning af skumgummi

En blød base skal være dækket af en klud, for hvilken der anvendes en byggestifter – afstanden mellem klammerne er 1-2 cm. Kompleksiteten af ​​dette arbejde afhænger af det valgte stof. Selv en uerfaren person vil være i stand til at lave ensartet materiale selv med en klud, men korrekt trække et stof med et komplekst mønster er en helt anden opgave, der kræver professionelle færdigheder.

Det færdige produkt kan polstres med puder, som desuden fungerer som en blød ryglæn.

køkkenhjørne

Køkkenhjørnehylde Ikea

En simpel køkken sofa fra et møbelbræt

En anden overkommelig mulighed er at lave et køkkenhjørne til dig selv ved hjælp af et møbelskærm. For at gennemføre denne ide bør du købe følgende materialer:

 • Møbelbræt (18 mm);
 • akrylmaling;
 • skumgummi (80 mm og 20 mm);
 • klud;
 • bore;
 • et stiksav;
 • træskruer.

Skæring af skærm og tilslutning af dele

Før du fortsætter med at skære skjoldet, lav en tegning af køkkenhjørnet med dimensioner, som vil opfylde dine kriterier. Ordningen bør udvikles med en sådan betingelse, at sofaen komfortabelt kan rumme mindst 3 personer.

tekøkken tegning

Skematisk tegning af køkkenhjørnet

Den nemmeste måde at skære et skjold på er med et elektrisk stiksav, selv om du også kan bruge en hånd hacksaw. Hovedmålet er, at alle ender skal placeres i en vinkel på 90 ° i forhold til hovedplanet, for hvilket værktøjet skal holdes strengt vinkelret under skæringen.

Detaljerne i konstruktionen er indbyrdes forbundne med selvdrejende skruer. For at forhindre dannelse af en revnedannelse i forbindelse med vridning, skal der først bores en skrue under skruen.

Vær opmærksom! Borens diameter skal være 0,5-1 mm mindre end skruens diameter.

samling

Montering af rammen

Kropsmaleri

Til maling af køkkenhjørnet kan du bruge både alkyd emalje og akryl. Den anden mulighed er mere foretrukket med hensyn til stabilitet og holdbarhed af laget. Derudover har akrylmaling ikke en skarp lugt, så den kan påføres direkte i rummet.

Før du anvender det første lag af emalje, skal kroppen behandles med en primer for at øge vedhæftningen af ​​maling og lakbelægning til træoverfladen. Normalt er 2 lag maling nok til at få en jævn farve. Selvom der kræves 3 lag til mørke toner.

maling og lak belægning

Mal ansøgning

Gør bløde puder

For en blød del, som i den tidligere version af at lave køkkenhjørne med dine egne hænder, er den bedste løsning møbelskum. I modsætning til materialer som sintepon eller holofiber, som også giver volumen, har skumgummi også en god tæthed, så det er mere behageligt at sidde på den.

Vær opmærksom! Til ryglæn er det tilstrækkeligt at bruge skumgummi med en tykkelse på 20 mm, mens du har brug for et tykkere lag på 80 mm.

Hvis du ved, hvordan man arbejder på en symaskine, kan du til skumgummipuder sy påtagelige lommer på elastik eller lynlås. Denne fremgangsmåde er praktisk, fordi det gamle stof altid kan erstattes med en ny uden at lægge stor vægt på det.

blødt hjørne

En simpel mulighed for et blødt hjørne til et lille køkken

Sødt hjørne fra en træplade

Et simpelt, men smukt sødt køkkenhjørne kan laves af en træplade. For at gøre dette skal du:

 • træplade 100×40 mm;
 • krydsfiner eller spånplader;
 • rund dowel med en diameter på 15 mm;
 • bore med en krone 15 mm;
 • elektriske puslespil;
 • skumgummi;
 • bygge hæftemaskine;
 • pladevat;
 • polstring stof;
 • lim PVA;
 • plet, lak.
vinkeldiagram

Ordningen med et hjørne til køkken fra træplader

Sågning og slibning af dele

Ifølge en foreløbig forberedt tegning, som kan kompileres med et computerprogram eller tegnes med hånd på almindeligt papir, skæres brættet i adskilte stykker. For at give køkkenhjørnet et mere elegant udseende, skærer vi de krøllede elementer ud med egne hænder.

Tip! For at opnå glatte former kan bøjninger trækkes ved hjælp af en lang, fleksibel linjal.

Alle dele udsættes for ruvning og efterbehandling ved hjælp af sandpapir med forskellig granularitet. Hvor det er nødvendigt, bor huller til dowels, som sidder på PVA limen. Faktisk bliver hele hjørnet samlet med klumper og lim.

forbindelse

Forbindelsen på basis af klumper og lim betragtes som en af ​​de mest pålidelige i fremstilling af møbler

Saltning og lakering

Som belægning, i stedet for emalje, vil vi bruge en plet, der imprægnerer træet, uden at skabe en filmkarakteristisk for malingen på overfladen. Således er træets struktur helt bevaret, mens dens farve kan være meget anderledes – fra lyse “fyr” toner til en mørk rød nuance.

Vær opmærksom! Pletten har evnen til at hæve woody lint under farvningsprocessen. Derfor vil der efter behov tørres yderligere slipning af overfladen.

Lak, som plet, påføres i to lag. For at fremskynde processen anbefales det at anvende en vandopløselig lak, hvis tørretid under normale temperaturforhold er 30 minutter.

køkkenhjørne

Bunden af ​​køkkenhjørnet efter farvning og lakering

Montering af rammen

Før du smør enderne med lim, samler vi selv køkkenhjørnet “på tørt”. Det er vigtigt at passe alle hullerne og længden af ​​dykkerne, så rammen samles uden huller.

Hvis alle ender og hjørner perfekt konvergere og derefter foretage samlingen af ​​rammen allerede bruger kleya.Dlya strukturel forstærkning, kan du bruge almindelig metal hjørner 4×4, som er monteret på den indvendige hjørner.

Bunden af ​​æskerne er lavet af krydsfiner eller spånplader, som simpelthen er placeret på eventuelle møbler hjørner fastgjort i bunden af ​​rammen.

Montering af hjørnesofaens skelet:

samling

Montering af rammen

slagtekroppe samling

Montering af hjørnesofaens ramme

Sædeinstallation

Basen for et sæde skæres ifølge dimensionerne på tegningen fra samme ark af krydsfiner eller spånplade som bunden yaschikov.Obshivka blødt materiale udføres i den følgende sekvens:

 1. Fra skummet skar vi formen ud, som skal være 2-3 cm længere end bunden langs længden og bredden.
montering

Sædeinstallation

 1. Klæbemiddel til spånpladen.
limskumgummi

Klæbemiddel til spånplader

 1. Vi strammer sadlen med batting, grovt skærer den ud langs konturen og fastgør den med samme lim.
stramme sædet

Tilspænding af sadlen med batting

 1. Stoffet er fastgjort til basen ved hjælp af hæfteklammer.
mount

Fastgørelse af et polstretstof

Som et resultat viste det sig at være en anstændig hjørnesofa, som kan dekorere ethvert køkken.

træ hjørne

Træ hjørne i køkkenet med egne hænder

Den oprindelige idé – en hjørnesofa fra paller (paller)

Designet af træpaller, der anvendes til transport af forskellige varer, er ret simpelt. Samtidig tillader pålideligheden af ​​sådanne elementer, at de ikke kun kan anvendes til deres formål, men også til fremstilling af originale møbler.

For information! For at producere en palle, der er i stand til at modstå en høj belastning, bruger fabrikanterne topkvalitet savet tømmer. Derfor er selv de brugte paller meget pålidelige.

Selvfølgelig vil hjørnesofaen fra pallerne, under hensyntagen til deres dimensioner, ikke passe i hvert køkken. Det kan dog bruges i lysthuset, især da hjørnesamlingen ikke er særlig vanskelig.

tegning

Tegning af en træpalle med standard dimensioner

Udvælgelse og pasform af paller

I den første fase af at lave en hjørnesofa skal du omhyggeligt inspicere hver bakke og kun vælge de strukturer, der er fri for defekter. Der skal lægges særlig vægt på revner og store spaltninger, hvilket kan forårsage ubehagelige konsekvenser under sofaens drift.

Baseret på pallens dimensioner er en hjørnesofa projiceret. Hvis området tillader det, kan du samle en struktur af faste elementer. Ellers skal du bruge en cirkulær eller håndsav til at passe til den ønskede størrelse.

forberedelse af paller

Kontroller integriteten og forbered palle i overensstemmelse med de nødvendige dimensioner

Tilslutning af dele

Lav dit eget køkkenhjørne eller lysthus med paller er meget simpelt. For at gøre dette er det nødvendigt at samle en original designer fra de forberedte dele og fastgør dem sammen med skruer.

For at arrangere sædet, skal du installere pallerne i to rækker. En sådan højde vil være tilstrækkelig, da toppen skal lægge et lag skum (ca. 100 mm) eller for eksempel en tykk madras.

For at gøre ryggen er det nødvendigt at lægge palmen lodret og skrue den ned til bunden af ​​bunden. Faktisk fuldfører dette rammens samling.

sofa design

Sofa-konstruktør fra paller

Gør bløde emner

Som nævnt ovenfor kan den bløde del af hjørnet (sæde og ryg) være lavet af skumgummi, der indpakker det med en smuk klud. I betragtning af det forholdsvis store produktområde i dette tilfælde skal det bruges godt, da møbler skum ikke er billigt.

For information! Prisen på et lag skumgummi med en størrelse på 2000x1000x100 mm starter fra 1200 rubler.

Hvis du bruger gamle madrasser og puder som bløde varer, kan du alvorligt spare penge. Selvfølgelig er det nødvendigt at købe et polstringstof alt sammen, men udgifterne vil alle være væsentligt lavere.

blødt hjørne

Det originale bløde hjørne fra paller til sommerhus eller privatbolig

Artiklen antyder de mest enkle og tilgængelige master klasser til selv at lave et køkkenhjørne med egne hænder. Måske er der i disse produkter ikke så meget designtænkning, og der er ingen moderne teknologiske løsninger, men det er ret realistisk at udføre sådant arbejde til en person, der ikke har en solid erfaring inden for tømrerarbejde. Til mere seriøse opgaver er der specialister.

Video: Sådan laver du et tekøkken med dine egne hænder

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org