Кой хладилник е най-добре да се купи за дома: критерии за подбор и оценка на марката – banking-on-green.com

Кой хладилник е най-добре да се купи за дома: критерии за подбор и оценка на марката

Кой хладилник е най-добре да се купи за дома: критерии за подбор и оценка на марката

Той дойде, се влюби и купи – не става дума за хладилници. Всички домашни уреди трябва внимателно да изберат и дори по-скъпи. Един добър хладилник си струва да прекарваме време в търсенето му. Ако откриете правилния модел, той ще улесни собственика на кухнята и ще продължи много години. Кой хладилник да изберем? Кой от производителите на домакински уреди поверява техния комфорт? Ще се занимаем с най-важните параметри и ще съставим списък с най-добрите марки.

Избор на хладилник: 5 най-важни параметъра

Много статии са написани за избора на най-добрите хладилници. Те имат много полезна информация, но не винаги можете да намерите инструкции, описващи алгоритъма за избор на правилния модел. Поради липсата на ясна структура в бордовете е лесно да се объркате.

хладилно оборудване

Видове хладилно оборудване за дома

И така, какъв е най-добрият хладилник за дома? Нека разгледаме 5 основни параметъра, на които е необходимо да обърнем основно внимание:

 1. Размери на модела и неговия обем.
 2. Местоположение, брой, обем на фризерите.
 3. Брой и тип компресори.
 4. Характеристики на размразяването.
 5. Наличие / липса на допълнителни функции.

По-долу ще разгледаме подробно всяка от характеристиките, типовете структури, техните предимства и недостатъци. Ще разберем кои хладилници са по-добри в качеството, ще ви предложим списък с надеждни търговски марки.

кухня

Компактен модел в малка кухня

Какви са грешките при избора на модел?

Съвременният човек не трябва да се занимава с ежедневен лов, събиране или отглеждане на говеда. Всички продукти, които получаваме в подготвена форма. Комфорт на цените – необходимостта от подходящо съхранение на храната, особено протеини, които, когато се разграждат, отделят изключително опасни вещества. Ето защо е толкова важно да изберете хладилник, който ще осигури свежестта на продуктите за дълго време.

Моделът трябва да е достатъчно голям, за да се побере цялата съставка в семейството. Всеки вид храна се съхранява при определена температура и пространството между опаковките трябва да е достатъчно за свободно движение на въздуха. Желателно е в този случай техниката да заема възможно най-малко пространство и да изглежда красиво. Има много искания и всеки от тях е важен.

хладилник

Обемен модел с четири врати

Ако моделът е неправилно избран по обем, ще бъде необходимо постоянно да се ограничават нуждите на семейството и да се купуват по-малко продукти, отколкото е необходимо. Твърде много звуци също са лоши. Камерите ще бъдат празни, а сметките за електроенергия трябва да бъдат изплатени в пълен размер. Това е нерентабилно. Неподходящият дизайн ще бъде неудобен при работа, а неуспешен дизайн ще разваля външния вид на кухнята.

хладилник

Бар в хладилника – допълнителна опция, която не е необходима от всички

Важно е да обърнете внимание на марките хладилници. Спестяването на качеството винаги се превръща в кавга, допълнителни разходи за ремонт. Не вярвайте на съмнителните производители, защото реалният живот е много по-прозаичен от рекламните обещания. Ако имате съмнения, какъв хладилник да купите, съветите на професионален господар ще бъдат много полезни.

Избирайки коя фирма за хладилници е най-добрата, трябва да се съсредоточите не само върху качеството на самия продукт, но и върху поддръжката. Наличието на сервизен център наблизо е хубав бонус към добрата марка хладилник. В противен случай първата малка разбивка ще бъде истинска катастрофа.

хладилник

Модел с охладител във вътрешността на кухнята

Как да изберем правилната техника за размера и обема

Преди да започнете да търсите надежден хладилник за вашия дом, трябва да определите размера му. Твърде голямото оборудване ще създаде усещане за стегнатост в кухнята и малък модел може да не е достатъчен. Необходимо е да се съчетаят два основни параметъра – желания обем и размери.

Whirlpool ARC 103 AP

Компактен модел Whirlpool ARC 103 AP без фризер

Размери: от компактен до по-голям

 • Малък хладилник. Тези модели са с височина 1-1,5 м и ширина до 59 см. Те са подходящи за монтаж във вили, офиси. Често тази техника се поставя в хотелски стаи или апартаменти, предназначени за наемане на дневна база. Има модели с ограничена функционалност, например минибарове, където можете да съхранявате напитки.
еднокамерен модел

Малък еднокамерен модел

 • Стандартни модели. Стандартът се счита за височина от 1,7-1,85 м и ширина 60 см. Той е удобен домашен уред, предназначен за средна малка кухня. Подходящ за семейство от 2-4 души.
хладилник

Стандартен модел

 • Европейски стандарт. Тези модели могат да достигнат 2 м височина и 80 см ширина. Добър избор за просторна кухня.
хладилници

Европейски стандарт

 • Една до Side. Решете как да изберете хладилно оборудване за голямо семейство? Моделите Side-by-Side с много врати са идеални за съхранение на всички необходими консумативи. Те са много удобни за използване, защото са разделени на отделения за продукти от различни видове.
хладилник

Модел един до друг

Как да изчислите необходимия обем

Има такова нещо като “полезен обем на хладилната камера” и тази цифра може да се различава от общия обем с десетки литри, защото преградите заемат много място. Когато се изчисляват, те се ръководят от средни показатели – 120 литра на човек. И за всеки следващ член на семейството се добавят не 120, а 60 литра.

Нека да анализираме чрез пример как да изчислим обема. Ако човек живее сам, за него е достатъчен скромен модел. максималният обем, който ще се изисква, е 120 литра. За двама души се нуждаете от 180 литра полезен обем за три – 240 литра, а за четири – 300 литра. Ако често има гости или в семейството, обичайно е да купуват продукти за бъдеща употреба, те добавят още 60 литра “в резерв”.

Hilton RF 6901

Hilton RF 6901 380 литра с мини бар

Характеристики на модели с различен обем:

 • 50 литра. Това са малки модели (80-90 см височина), които са много шумни по време на работа. Те често се нуждаят от размразяване.
 • 380 литра. По принцип това са двукамерни модели. Капацитетът на фризерите е 50-160 литра.
 • 400 литра. Това са трикамерни дизайни, понякога с чекмеджета на дъното. Спецификациите могат да варират значително в зависимост от производителя.
 • 500-800 литра. Това са цялостните хладилни шкафове с две врати, които често осигуряват допълнителни функции. Цената на такова оборудване зависи от броя на функциите, обема, марката.
хладилник

Моделът за обем на южнокорейската марка

Местоположение и капацитет на фризерите

Големият размер на оборудването не означава, че обемът на фризерите е достатъчен за семейството. В много отношения това също зависи от местоположението им. Обемът на горните камери е максимум 200 литра, а долните – до 300 литра. Това означава, че модели с еднакъв размер могат да варират в капацитета.

фризер

Опции за поставяне на фризера

Камерите могат да бъдат оборудвани с няколко чекмеджета. Това е удобно, ако искате да замразите различни видове продукти. Например, месото и зеленчуците трябва да се поставят отделно. Кутиите обикновено се намират в долните фризери.

Предимството на моделите Side-by-Side се крие в големия обем и страничното разположение на фризера. За да получите храна, не се огъвайте и не се разтягайте. Полезният обем на оборудването Side-by-Side може да достигне 500 литра.

голям хладилник

Хладилник за голямо семейство

Как работата на техниката зависи от броя на компресорите

Има два основни вида компресори – линейни и инверторни, и двата се използват успешно при производството на хладилно оборудване. Често има съмнения какво хладилник е по-добре да купите – един или два компресора. И двата варианта имат свои собствени заслуги и недостатъци.

Ако компресорът е едно, той се включва, ако се покачи поне една температура. Въпреки това, температурата във втория няма значение: оборудването все още работи. Ако има два компресора, камерите се охлаждат отделно, но оборудването консумира 20-30% повече електроенергия.

Така че, който хладилник да купя? Смята се, че двата модела компресори са голям ресурс и могат да издържат повече. На теория това твърдение звучи правилно, но на практика не е потвърдено.

Истинските предимства на двукомпресорното оборудване са по-голяма производителност и възможност за отделно изключване на камерите. По-често за купувачите такива нюанси не са основни.

Обърнете внимание! Смята се, че качествените хладилници за дома трябва да са малко шумни. Производителите рекламират намалено ниво на шум като огромно предимство. Тази техника е по-скъпа. Въпреки това нивото на шума във всички съвременни модели е относително ниско. Плащането за съмнителни предимства не струва.

дизайн

Конструкция на компресора

Системи за размразяване на битови хладилни уреди

Опитни майстори, които дават съвети за избора на хладилник, съсредоточете вниманието си върху системите за размразяване. Има три:

 • Капката. Този тип размразяване е подреден така, че замръзването да се установи на задната стена на фризера. Когато компресорът се изключи, леденият сат се топи и водата се оттича в специален контейнер, където се изпарява.
 • Не Фрост. Режимът е проектиран така, че частиците от лед да не се утаяват по стените на конструкцията. Студеният въздух се разпределя равномерно в целия обем. В някои модели има хладни области, където храни бавно губят влагата и остават свежи за дълго време.
 • Пълна не Фрост. Това е вид система No Frost с отделно размразяване на изпарителя.
Няма система Frost

Схемата на системата No Frost

Важни нюанси: Допълнителни функции и функции

Как да изберем добър хладилник и да платим само за това, което наистина е полезно? Обърнете внимание на допълнителните възможности на технологията. Отначало изглежда, че те не са необходими, но някои от тях наистина улесняват живота:

 • Супер охлаждане. Тази функция ще бъде оценена от стюардесите, на които неочаквано могат да дойдат неочаквани гости. Топлите храни и напитките могат да бъдат охладени до температура от + 2 градуса в минута. През лятото такава възможност е безценна.
 • Супер замръзване. Пресни зеленчуци, плодове, ръчно изработени полуготови продукти могат да бъдат замразени без загуба на вкус. Този режим е идеален за заготовки за бъдеща употреба. Температурата във фризера пада до -24 градуса.
 • “Остави”. Кой хладилник е по-надежден и по-изгоден? Този, който може да се погрижи за съдържанието на фризера при отсъствие на собствениците и в същото време няма да похарчи допълнителни ресурси. В режим “празник” фризерът работи в стандартния режим и хладилната камера се охлажда до минимум. Такава система спестява сметки за енергия.
 • Електронен контрол. В модерната технология могат да се монтират конвенционални термостати или електронни системи за управление. Модели от втори тип са много по-удобни. Можете да програмирате температурата до известна степен.
 • Антибактериална защита. Това може да бъде или специално покритие върху вътрешните камери, или генератор на сребърни йони. Такива системи предотвратяват възпроизвеждането на бактерии, за да се запазят продуктите по-дълго. Скъпи, но много практични. Ако обмисляте кой хладилник да купите и бюджетът ще издържи на допълнителното натоварване, вземете модел със синтетичен йонен генератор.
режим на супер замръзване

Супер контрол на заболяванията

Кой хладилник е по-добре да се купи – рейтинг

Каква марка да купите хладилник, за да бъде надежден? Единственият отговор на този въпрос не може да бъде. Някои купувачи търсят най-висококачествените модели с много допълнителни функции, докато други търсят евтини, но добри хладилници. За начало, нека да разгледаме по-отблизо най-популярните марки, а след това ще изброим компаниите, които произвеждат модели с прилично качество.

търговски марки

Популярни марки хладилници

TOP-5 от най-добрите производители на хладилници

 • Liebherr. Ако поискате съвет от специалист, коя фирма да закупи хладилник, първо ще чуете името на тази марка. Производителят взема под внимание всичко от модните тенденции на дизайна до желанията на клиентите. Техниката на Liebherr е скъпа, но марката се счита за стандарт за качество, така че разходите са оправдани.
хладилник

Liebherr ECN 6156

 • Бош. Разширената технология, безупречният дизайн, грижата за клиентите са характерните черти на марката Bosch. Важно предимство – широка гама. Ако искате, можете да намерите достъпен висококачествен модел. Ако имате съмнения кой хладилник е най-добре да изберете – LG или Bosch, спрете на втория вариант.
хладилник

Bosch

 • Samsung. Изборът на марка за хладилници между Samsung или Bosch е много сложен. Samsung използва двойно охлаждане (Dual Cooling), Space Max Technology (увеличаване на обема на камерите) и други технологии, които правят живота на потребителите по-добър. Иновациите, високото качество, разумните цени и отличното обслужване са неоспорими предимства на марката.
хладилник

Samsung T9000

 • LG. LG се конкурира със Samsung от много години. Производителят дава 10 години гаранция за оборудването си, осигурява поддръжка и изчерпателна поддръжка на клиентите. Всички модели изглеждат страхотно. Доброто качество и разумните цени са перфектната комбинация за купувача.
хладилник

Дизайн на модели LG

 • Атлант. В рейтинга от 2016 г. влезе търговската марка Atlant. През предходните години това място беше заето от други марки, по-специално от Electrolux. Кои твърди хладилници са по-добри? И двамата производители заслужават внимание, но Electrolux периодично намалява рейтингите поради проблема с честите ремонти. Атлант има по-малко претенции. Крайният избор за купувача.
хладилник

Атлант

Списък на надеждните марки хладилници

По-долу е даден списък на всички марки хладилници, на които клиентите се доверяват. Тези марки не са включени в първите пет, но техните продукти отговарят на стандартите за качество:

 1. Gorenje (Словения);
 2. Hotpoint-Ariston (Италия);
 3. Индезит (Италия);
 4. Whirpool (Италия);
 5. Candy (Италия);
 6. Electrolux (Швеция);
 7. Zanussi (Италия);
 8. Beko (Турция);
 9. Shivaki (Япония);
 10. Sharp (Япония).
хладилник

Indesit

По-рано списъкът с най-добрите включва още две марки – “Nord” и “Stinol”, но през последните години тяхната популярност значително намалява поради големия брой ремонти. Експертите съветват внимателно да мислят за решението да закупят този продукт. От една страна, технологията е достъпна и няма проблеми при търсенето на резервни части. От друга страна, надеждността е голям въпрос.

хладилник

Nord

Видео инструкции стъпка по стъпка за избор на хладилник

Предлагаме видео инструкция, която ви помага да се ориентирате в приоритетите:

Само купувачът може да реши коя компания да избере хладилник за къщата. В много отношения това зависи от личните предпочитания. Основното е, че избраният модел трябва да отговаря на критериите за качество и да бъде енергийно ефективен (в идеалния случай – клас Super A). Попитайте продавачите, прочетете описанията на моделите и отзивите за тях в мрежата. Окончателното решение трябва да се вземе, като се разчита само на здравия разум, а не на рекламата. Ако имате съмнения – задайте въпроси на техниците.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org