Кое лепило за плочки е по-добре да изберем и да спестим потреблението му – banking-on-green.com

Кое лепило за плочки е по-добре да изберем и да спестим потреблението му

Кое лепило за плочки е по-добре да изберем и да спестим потреблението му

Лепилото за керемиди е най-често сухата смес, базирана на цимент и пясък, към която се прибавят химикали, ако е необходимо, за да дадат на лепилото необходимите качества. В момента има много производители на лепила за плочки. Различните видове лепило се различават по отношение на цените и характеристиките, така че трябва да знаете кое лепило е по-добро за плочките.

Кое лепило за плочки е по-добро

Основната цел на лепилото е облицовката на основите на сградата с керамични плочки с керамичен гранит и др. В зависимост от необходимите строителни работи разграничават някои видове лепило за плочки. Те могат да бъдат проектирани за работа на закрито и на открито, за полагане на подови и стенни плочки, устойчиви на негативни ефекти от високи и ниски температури, висока влажност и др. На лепилото за плочки можете да “засадите” почти всякакви довършителни повърхности – каменни, мозаечни, минерални и експандирани полистиренови плочи.

Кое лепило за плочки е по-добро

Изберете лепило за плочки

Най-популярните и висококачествени марки са Kilto, Knauf, Unis и Ceresit. Лепилото Kilto (Финландия) обикновено не е в суха форма, а под формата на паста, която позволява да се използва веднага след покупката. Лепилото може да се използва за облицоване на бетон, брулелит, минерали и други строителни повърхности. Тя е запалима, има висока адхезия, но не се препоръчва за използване в помещения, където има много вода (баня, басейн).

Лепилото Knauf, което е суха смес, е предназначено за полагане на естествени камъни и керамични плочки на различни повърхности. Също така има висока адхезия, дългосрочна. Производителят предлага цяла гама от опции за различни смеси (устойчиви на ниски температури, на вода, за работа на открито и на закрито).

Unis е лепило за плочки за вътрешна и външна работа. Този продукт има подчертани водоустойчиви и мразоустойчиви качества, има висока адхезия и повишена еластичност.

Ceresit е подходящ за различни работни места за полагане на плочки. Той е екологичен продукт, който не отделя в атмосферата вредни химикали. Производителят поставя своя продукт като качествено водоустойчиво лепило, устойчиво на въздействието на “плъзгане”.

Полагане на плочки е отговорна и трудна задача. Слабото фиксиране на плочките към основата е основният проблем, възникнал по време на довършителните работи. Според експерти основната причина за този дефект е не само качеството на лепилото, но и неправилният избор на материал. Полученото лепило може да бъде с добро качество, но не е подходящо за помещения с висока влажност и т.н., така че е необходимо да се вземат предвид условията на работа на продукта.

За да изберете правилния лепило плочки, е необходимо да се определи вида и размера на плочката, да се запознаят с характеристиките на база, на която ще бъдат залепени, условията, при които ще бъдат управлявани от керамична облицовка. Много важна стъпка в селекцията е изчисляването на консумацията на лепило за полагане на плочките.

Консумиране на лепило за плочки

Консумацията на лепило зависи от качеството на плочките

Количеството на изгорялата суха смес зависи от това, което използвате лепилото за плочките, консумацията на лепилото зависи от качеството на плочката. Ако плочката се абсорбира добре (10-30% влага) и остъклена повърхност с цвят или бяло глинен съд и в плана за работа на закрито, въз основа на която не се деформира твърдо вещество (бетон, газобетон, зидария), най-добре е да използвате Ceresit CN.9 лепило “за интериор “. В този случай потреблението на материала ще бъде от 2,0 до 4,2 кг на 1 м2 плочки. Този индикатор зависи от грапавостта на повърхността и размера на зъбите на мистрия.

Ако плочките на пода, със слабо (от 3 до 10%), предназначени за вътрешната облицовка, за естествен камък стикери (фасади) върху недеформируема основа, то е възможно да се използва универсално лепило Seresit циментов база CM11 – вътрешни и външни операции. В този случай консумацията на материал, в зависимост от неравномерността на повърхността и размера на зъбците на мистрия, е от 1,7 до 4,2 кг на 1 м2.

В случай, че трябва бързо да поставите плочката, можете да използвате Ceresit CM14 “високоскоростно” лепило. Времето за консумация на приготвения разтвор е 30 минути, отвореното стареене на слоя е 15 минути, ставата може да бъде изгладена след 3 часа.

Циментовото лепило е много популярно

Ceresit CM15 / 115 е подходящ за плочки от естествен порест камък, мозайка, мрамор. Потреблението на лепило е от 2,5 до 4,2 кг на 1 м2.

За големи плочки (40 х 40 см) от профили или естествен камък (с изключение на мрамор) се препоръчва използването на професионално циментово лепило CM16 за вътрешни или външни работи. Благодарение на високия си вискозитет, той увеличава адхезията към вертикалната повърхност. Консумация на материал от 1,7 до 5,6 kg 1 m2.

За басейни, подово отопление и камини, всеки деформируема база (пластмаса, gipsokraton, шперплат, с температурна разлика база) може да се използва универсално лепило с висока еластичност SM17 / 117. Консумацията му е от 1,5 до 3,2 кг на 1 м2.

Когато се полагат особено големи подови плочки (60×60 cm), изработени от естествен камък и порцеланови камъни, се препоръчва използването на лепило СМ19 върху циментова основа. CM19 е високоскоростен еластичен инструмент за вътрешна и външна работа. Материалното потребление е от 2.4 до 6 кг на 1 м2.

Как да изберем подходящото лепило за плочки

Както вече бе споменато по-горе, е необходимо да се определи скоростта на потока, материалът на плочката и основата. Свойствата на лепилото се определят от неговия състав. Всички лепила за плочки могат да бъдат разделени на групи: лепила на циментова основа, еднокомпонентни лепила, двукомпонентни лепила. Най-популярните лепила са базирани на цимент. Преди употреба сухата смес се разрежда с вода. Маслената материя не може да се съхранява дълго, тъй като тя бързо се хваща. Една част е паста, която е готова за употреба. Двукомпонентните лепила се основават на епоксидни смоли и полиуретани. При продажбата на лепилото идва под формата на два компонента, които трябва да бъдат смесени преди началото на работата. В резултат на химическата реакция, която възниква между компонентите, масата става лепкава. Този тип лепило се използва в мокри помещения, има различна степен на еластичност, може да се използва като фуги.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org