Које завесе бирају за кухињу са балконом: савјете дизајнера

Које завесе бирају за кухињу са балконом: савјете дизајнера

Да ли сте срећни власник кухиње са балконом? Честитам, јер балкон у кухињи – то је само богослужење! На њој можете и уредити удобан простор за рекреацију, гдје је лијепо имати кафу у љето и опремити додатну зимску спремиште за потрошни материјал. Све ово је врло добро, али како украсити кухињска врата – излаз на балкон? Које завесе за кухињу са балконом су најпогодније? Многе љубавнице постављају таква питања.

Практичност у комбинацији са декоративним - главни захтев за кухињске завесе

Које завесе бирају за кухињу с балконом тако да су и лијепе и практичне?

Која је разлика између завеса за балконска врата од конвенционалних

Пре свега, чињеница да не би требало да нас спречавају да слободно улазимо на балкон и враћамо се назад. То би требало да обезбеди лако отварање врата, да ништа не треба да се меша у ни запремине, а пелмет горе, ни Тхе Блинд Сиде, нема велике, збуњен, “под ногама”, и лежи на поду Схуттлецоцкс. Едге оф тхе лигхт врата завесе тканине се могу лако оштетити, а приступ на балкон са шољом кафе и сендвича, која спречава завесу и може бити прљав.

За многе стилове, док дизајн врата балкона одговара романским ролетама

Римске завесе за кухињу са балконом савршено се уклапају у ентеријере многих стилова

У одговарајућем окружењу, тешке завесе са тврдим ламбрекином

Лепо дизајниран излаз на балкон може бити завјесе са тврдим ламбрекином

Карактеристика балконских завеса је да је готово увек поред њега прозор и они морају бити спојени у једну композицију. С једне стране, то није лако, јер је прозор се често користи за кратке завесе и врата да се дуго, а са друге стране, такав аранжман завеса је божји дар за креативне дизајнерска решења – комбиновање различитих просторија за завесе опције су заиста бескрајне!

1
2
2
2
3
слеп за & # к43а
10
11тх
12тх
13тх
14тх
15тх
20
21
22
23
24
28
29
30
31
ВЛУУ Л210 / Самсунг Л210
33
38
39
40
41
43
6тх
7
8тх
9тх
16
17тх
18тх
19
25
27тх
34
35
36
37

Одаберите завесе за кухињу са балконом – најбоље могућности

  • Практична и модерна верзија завеса за кухињу са балконом су вертикалне жалузине, од којих се средина може строго рећи, не сасвим у средини, већ на месту прикључка прозора и врата. Овакве жалузине су проширене помоћу кабла, а то можете учинити као страну врата, а сада можете слободно ићи на балкон и страну прозора, отварајући приступ прозору за воду затвореног цвијећа. Недостатак таквих завеса је потреба да се користе и за врата и за прозор исте висине, односно, прозор ће се потпуно затворити, до самог пода.
Слепови губе у конвенционалне завесе у декоративном, али практично немају равноправне

Практична и модерна верзија завеса за кухињу са балконом су вертикалне жалузине

  • Ролетне у том смислу, више практичног, јер они само могу да затворите прозор у прозор праг, али врата – на све висине. Окупљају таквим завесе декоративне траке или специјалних каблова, који такође могу бити “победити” различито поморски стил може бити намерно груб, дебљине канапи, за високо-тецх стила – танак најлон кабл.
Оригинална боја ролетни поуздано штити од сунчеве светлости, остављајући је у кухињу у ограниченом износу

Ролетне за излаз на терасу добро су заштићене од вишка сунчеве светлости, а кухиња није превише мрачна

  • Ипак, најбоље решење за балкон кухиње биће комбиноване опције завеса. Погледајте како изгледају оригиналне и необичне завесе, које су Римљан на прозору, и “јапански” панел на вратима. Тканина за обе варијанте се сматра једнаким, да не би нарушила јединство дизајна композиције, већ и декоративни елементи (контрастна ивица, каблови за спуштање и померање са стране) морају бити исти.
Понекад комбинација неколико врста завеса даје неочекивано атрактиван резултат

Комбинована верзија завеса за кухињу са балконом доноси атмосферу јединственог оријенталног укуса

  • Традиционалне завесе, које треба померати и фиксирати помоћу штапића, могу се направити комбиновањем различитих висина: врата се бирају дуго, а за прозор – кратко. Истовремено, могуће је комбиновати различите величине завеса притиском обујмице за обе половине на истој висини.
Не-тривијални приступ - дизајн прозора и балконска врата са завјесе различите дужине - решава и практичан и естетски задатак

Традиционалне завесе, које треба померити и фиксирати помоћу штапића, могу се направити комбиновањем различитих висина: врата се бирају дуго, а за прозор – кратка

  • Комбинујте завесе за прозор, а врата могу бити један ламбрекин, који треба да покрије читаву дужину цијелог балконског врата. Осим савршеног прикривања вијенца, то ће постати нека врста оквира за балконске завесе. Не заборавите да ламбрекин не би требало да буде веома низак, иначе ће ометати слободно отварање врата!
Успешно уклопљен ламбрекин може служити као декоративни акцент у унутрашњости

Комбинујте завесе за прозор и врата могу бити један ламбрекин, који треба да покрије читаву дужину целог отвора балкона

Које завесе декоришу кухињу са балконом: савјетовање дизајнера

  • Који су тканини најпожељнији за израду завеса за кухињу са балконом? У смислу користи за животну средину и здравље, најбоље је, без сумње, природних тканина од памука робе, памук, лан. Али не треба заборавити да су кухиње завесе подвргнути прекомерне влаге, масти капљица и прљавштине, па из практичних разлога, да је целисходно да изабере тканину са додатком синтетичких влакана, који се лако пере и пегла. Такве тканине су савршено драпиране и мање су склоне да изгореју на сунцу него природна тканина без нечистоћа.
Племенити завој у црној и белој боји се уклопио у овај стилски ентеријер

Спектакуларне црно-беле панеле за кухињу са балконом наглашавају елеганцију целог окружења

  • Цртање за завесе од кухињске кухиње, изаберите онај који највише може нагласити општу идеју ентеријера и ни у ком случају га не крши. Ако су ваше завесе монохромне, могу се врло успешно комбиновати са обојеним штаповима или ламбрекуинима.
Мекане завесе завесе од пријатних пастелних боја никада неће изгубити релевантност

Завесе са меком ламбрекином најбоље су погодне за стварање романтичне атмосфере

  • Ако сте поставили циљ да затворите кухињу са доласком вечера из пратећих очију, онда није неопходно да завесе одаберу изузетно густе, тешке тканине. Предивно је украсити кухињу, заштитити га од радозналих погледа и користити лагане, танке материјале који ће визуелно проширити простор кухиње и учинити га лакшим.
Када погледи странаца не ометају станаре станова, боље је избјећи тешке и густе завесе на кухињском прозору

Ако не поставите циљ да затворите кухињу са доласком вечери из пратњи очију, онда није неопходно да завесе одаберу превише густе, тешке тканине

  • Немојте преоптеретити завесе декоративним елементима, у супротном ће постати необичан, без укуса и против њихове позадине, сви остали “врхунци” дизајна кухиње ће постати невидљиви.
Успешно одабране римске жалузине хармонично се спајају на балкон

Римске завесе за кухињу, у комбинацији са балконом, у комбинацији са балконом, створиле су јединствену складну композицију

decor

Leave a comment