Böylece, tavanı boyadınız ve mutfakta duvarları boyamak için hazırladınız – eski kaplamayı çıkardılar, yüzeyleri düzleştirdiler ve tüm teknoloji kurallarına uyarak bunları astarladılar. Şimdi duvarları dekore etme zamanı. Diğer odadaki duvarları boyamaktan mutfaktaki duvarları boyamakla ilgili farklı olan nedir?
Fark, elbette, artan taleplere bağlı olan boya seçiminin seçiminden oluşur, çünkü sıcaklık değişimlerine, yüksek neme, buharlara ve yoğunlaşmaya, sık yıkamaya, vb. Güçlü mutfak boyaları “konut” dan daha pahalı olduğundan dolayı.
Henüz boya almayanlar için
Mutfaktaki duvarların kendi elleriyle kaliteli boyası büyük ölçüde iyi bir boya seçimine bağlıdır. Henüz satın almadıysanız ve “su emülsiyonu”, “renklendirme”, “akrilat” vb. Hakkında muğlak bir fikriniz varsa, o zaman mağazaya gidelim.
Mutfak boyaları ve artıları ve eksileri
Renklerin çeşitliliği ve farklılıklarının nüansları vardır, ancak sadece birkaç tanesi mutfak duvarlarını boyamak için uygundur.
- Su dispersiyonu ve su emülsiyonu (akrilik, lateks) – Mutfak için mükemmel ve en popüler boyalar.
şekerleme: pratik olarak silinmez bir tabaka oluştururlar, üsle iyi bir şekilde “ele geçirirler”, kolayca uygulanırlar, 2 mm’ye kadar olan çatlaklar çatlarlar ve çabucak kururlar – uygulamadan sadece iki saat sonra odanın çalışması mümkündür. Ek olarak, çalışma sırasında su ile seyreltici yerine belirli oranlarda sulandırılabilir. Ve bir avantaj daha, beyaz renkte satılmalarıdır, böylece renk tonu yardımı ile ihtiyacınız olan gölgeyi alabilirsiniz. Basitçe söylemek gerekirse, 100.000 renk tonundan birini seçebilirsiniz.
eksileri: Bunlar sadece kurutulmuş duvara uygulanır, yani, boyamadan önce sıva 3 hafta kurumaya bırakılmalıdır (!). Diğer bir dezavantaj ise nispeten yüksek fiyattır.
Mutfak duvarları için daha iyi olan şey – akrilik veya lateks boyalar?
- Akrilik mutfak bitirmek için idealdir – iyi yıkanmış, güzel, buhar geçirgen ve yeterince güçlüdür, fakat dayanıklılıkları lateks boyalarınkinden biraz daha düşüktür.
- Lateks boyalar, duvar kağıdı için daha uygundur ve yüksek bir dayanıklılık ve dayanıklılık derecesine sahipseniz. Ancak, akarsu geçirgenliğinde akrilik malzemeyi kaybettiklerini ve bu nedenle yüksek nem oluşumuna katkıda bulunduklarını unutmayın.
İpuçları:
- % 15’ten az olmayan bir bağlayıcı içeriği olan bir malzeme seçin (karşılaştırma, premium ürünlerde içeriği yaklaşık% 40). Ancak, bu oranın daha yüksek olduğunu, boya buhar geçirgenliğinin ne kadar düşük olduğunu unutmayın.
- Akrilik veya lateks boya silikon reçinelerin içeriği kalitesini artırır.
- Alkid boyalar (AK) – İç dekorasyon için daha az popüler bir boya ve mutfak için uygun.
şekerleme: daha fazla aşınmaya dayanıklı (akrilik ve lateks boyalar), sıcaklık değişimlerine, yüksek neme ve diğer agresif etkilere karşı bağışıklık, bölmelerin hareketlerini ayakta tutar. Bu boyalar parlak bir renge sahiptir, uygulamada çok basittir, düşük tüketim, ışık ve nem direnci ile karakterize edilir ve ayrıca kurutulduğunda pratik olarak daralmaz.
eksileri: Alkid boyalar bir solvente dayanır, bu da çevre dostu ve yanmaz olarak adlandırılamayacakları anlamına gelir.
- Silikon boyalar (CK) – Mutfaktaki duvarları boyamak için ideal bir seçenek, yukarıda listelenen tüm malzemelerin tüm avantajlarına sahip oldukları için, kurumuş olmayan sıvalı yüzeyler boyayabilirler, ancak eksiklikleri yoktur … Belki de SK’nin çok popüler olmadığı için fiyata ek olarak .
Boya, fırça ve rulo satın almadan önce bilmeniz gereken 8 gerçek
- Aynı tipteki iki renkten, daha uzun sürecek olanın iyi olması, iyi boyanın yüzeye yayılması ve “gerilmesi” için zaman almasıdır.
- Renk seçimi konusundaki “daha pahalı, daha iyi” ilkesi gerçekten önemlidir. Kabul edilebilir donukluk, ekonomik tüketim, dayanıklılık vb. 2000 ruble / 10 litre mal olacak. Ama aynı zamanda sadece “marka” için fazla ödeme de buna değmez.
- Boya bileşimi VOC veya BWT kelimelerini gördüğünüzde, zararlı uçucu organik maddeler içerdiği anlamına gelir.
- Boya kokusu daha zayıf, çevre dostu ve zararsızdır.
- Boya parlak, mat veya yarı parlak kaplamalar oluşturabilir.
Parlak yüzeylerin temizliği ve dayanıklılığı daha da kolaylaştıracağını aklınızdan çıkarmayın, bu özellikle mutfak için önemlidir, ancak parlaklık duvarın dezavantajlarını vurgulayacaktır. Mat boyalar daha az sabittir ve bu nedenle yatak odaları ve oturma odaları için daha uygundur, ancak mutfağın duvarlarını görsel olarak düzleştirirler. Özellikle mutfaklar ve banyolar için tasarlanmış, artan stabilite mat mürekkepleri bulabilirsiniz.
- Kutudaki boya rengi duvara göre daha açık görünür.
- Su emülsiyonu ve su-dispersiyon boyaları için naylon polyester bir fırça uygundur ve alkidler için – herhangi bir iz ve hatta renk bırakmayan doğal kıllardan yapılmış bir fırçadır.
- Pürüzsüz duvarların boyanması için, hafif dokulu, orta ve pürüzlü olan, uzun tüylü bir tiftik (kadife) silindire ihtiyaç vardır. Ancak süngersi silindirlerden reddetmek daha iyidir.
Bir adım adım talimat olarak Krasim
Mutfaktaki duvarları kendi ellerinizle boyamak zor bir konu değil, yeni başlayanlar bile başa çıkabilir.
İhtiyacınız olan her şeyi hazırlayın: palet, merdiven, rulo, fırça, boya. Taban ve tavan süpürgeliğini, pencere açıklığının kenarlarını boya bandıyla yapıştırın, mobilya, kapı, önlük ve zemini bir filmle kaplayın, tüm malzemelerin döşeneceği bir bez yerleştirin.
Her türlü boya için ortak olan aşağıdaki kurallara uyun:
- Tek ihtiyacınız olan duvarı boyayın – bu, tekdüze duvarların ana sırrıdır;
- ilk önce, tavan kornişi ve kaidenin altındaki konturları boyamak için fırçayı (ve bir silindiri değil) kullanarak 1-2 m genişliğinde bir boyama alanı belirlemelisiniz;
- Rulo bir tablaya daldırılarak boyanın üzerine düzgün bir şekilde dağıtılması gerekir, daha sonra duvarda düz ve “leke” olmadan düz bir şekilde uzanır. Fazlalık paletin kenarından çıkarılmalıdır. Paletle ilgili olarak, yeni bir tepsiyi lekelememek veya eskisini kullanmamak için boya numarasını kullanabilirsiniz – fotoğraftaki gibi bir folyo ile sarın;
- Köşeler, söveler, pencere çerçeveleri, piller vb. 50 mm fırça uygulayın.
Mutfaktaki duvarların kendi ellerinizle boyama yöntemi de, iş için seçtiğiniz boya tipine bağlıdır:
- Su bazlı boya uygulaması – Bu boyalarla boyamak çok kolaydır. Daha önce de belirtildiği gibi, istenilen renkteki boyayı hazır formda kullanabilir veya beyaz tonu istenilen renkte kendi elinizle üreticinin talimatlarına göre düzenleyebilir veya mağazada sipariş edebilirsiniz. Elde edilen boya özel bir tablaya dökülür, daha sonra silindir içine daldırılır ve bu merdane ile bu duvara tekdüze bir tabaka uygulanır.
- İlk W şeklindeki tavandan zemine. Smearın sonunda, silindirin dönmesine izin vermemeye çalışın, böylece boya sıçramaz. Bu yüzden önceden işaretlenmiş tüm renk bölgelerini boyamanız gerekiyor.
- daha sonra silindiri yukarı ve aşağı doğru hafifçe hareket ettirin, ikinci kat boya ile duvarı kaplayın. Duvarın bir parçasını boya, diğerine git.
Bu yol var: eğer iki katman varsa, o zaman ilk biri yatay, ikincisi – dikey, 3 katman istiyorsanız, sırayla sırayla değiştirilmelidir: dikey / yatay / dikey. Her katmanın kurumasını beklemeye gerek yok.
- Alkid boya uygulaması – Alkid boyalarla duvar boyama işlemi biraz daha zordur çünkü malzemenin kendisi daha yoğundur. 2 kat olarak uygulayın: ilki fırça (!) Tarafından gerçekleştirilen “rötuş” dur, ikincisi üniforma, silindir tarafından yaratılır. Üçüncü bir katman oluşturulduğunda, ikinci tabaka yatay olmalı ve üçüncü tabaka dikey olarak uygulanmalıdır. Bir sonraki katmandan önce, bir öncekinin kuruması gerekir.