Keittiön työtaso valmistettu betonista – valmistus ja kunnostus omilla käsillä – banking-on-green.com

Keittiön työtaso valmistettu betonista – valmistus ja kunnostus omilla käsillä

Keittiön työtaso valmistettu betonista – valmistus ja kunnostus omilla käsillä

Voit ostaa valmiin työtason keittiölle, joka täyttää kaikki vaatimukset estetiikan, luotettavuuden ja toimivuuden suhteen. Sinun on valmisteltava huomattava määrä rahaa. Se on paljon halvempaa tehdä se itse, varsinkin kun se on melko mahdollista tehdä se kotona. Tämä hanke voidaan toteuttaa puun, lastulevyn, nestekivin tai betonin avulla. Näistä vaihtoehdoista ehkä kaikkein mielenkiintoisin on betonipöytä, kun otetaan huomioon materiaalin saatavuus ja suhteellisen yksinkertainen työskentely sen kanssa. Betonin perustamisen tuntemuksen ansiosta keittiössä ei voi vain tehdä uutta työpinta-aluetta vaan myös palauttaa vanha, mikä säästää entisestään.

Keittiökalusteiden betonin käyttö

Rakenteessa oleva betoni on vankka ja kestävä materiaali, joka kestää korkeita lämpötiloja. Tältä osin se on melkein huonompi kuin graniitti, vaikka se maksaa suuruusluokkaa halvempaa. Betonipinnalla on kuitenkin yksi piirre, joka on otettava huomioon keittiön työtasossa. Tosiasia on, että betoni koostuu huokosista, joita voidaan tukkia erilaisilla orgaanisilla aineilla, mikä vaikeuttaa keittiön huolta. Lisäksi tämä materiaali on suojattava happoa sisältävistä tuotteista, sillä ne voivat tuhota kalsiumia, joka on betonin tärkein kytkentäelementti.

työtaso keittiössä

Konkreettinen työtaso keittiössä

Kiinnitä huomiota! Negatiivisella vaikutuksella betonipintaan voi jopa olla pisara sitruunamehua, jättäen jälkiä tahraan.

Tämä epäkohta on helposti poistaa suojaavan polymeerin kerros, joka on levitetty betonin jälkeen se zastyvaniya.Betonnaya työtason tällainen suoja on helppo puhdistaa ja pitää sen ulkonäkö pitkän ajan kuluessa. Kuitenkin, käyttämällä sellaista pinnan leikkuulauta tai laittaa sen kuumalla pannulla ei suositella, koska, toisin kuin betoni, polymeeripinnoite on vähemmän stabiili sellaisia ​​kuormia.

pöydälle

Betonista valmistettua pöytälevyä, jossa ei ole polymeeripinnoitetta, voidaan käyttää olohuoneessa, makuuhuoneessa tai toimistossa, jossa ei ole tiukkoja käyttövaatimuksia

Monoliittisen betonipöydän valmistus

Huonekalujen tuotannon ytimessä betoni on vakiotekniikka, jota käytetään rakentamisessa. Jos haluat tehdä konkreettisen työtason omalla kädellä, sinun on suoritettava useita vaiheita, joista jokainen on tärkeä omalla tavallaan.

Materiaalien valmistus

Koska keittiön työtaso on meidän tapauksessamme betoni, on tarpeen valmistella sen peruskomponentit:

 • sementti;
 • hiekka (parempi joki);
 • murskatut tai marmoriset sirut;
 • vettä.

Vihje! Voit työtaso näyttää marmoria, graniittia tai ollut muita muulla värillä kuin harmaa seoksessa lisätään erityinen pigmentti (väri), jota voi ostaa mistä tahansa rautakaupasta.

väriaineet

Vaahto betoniin

Muottien tuottamiseksi tarvitaan 50×30 mm: n puupalkki ja 12 mm: n paksuinen kosteutta kestävä vaneri. Alustana voidaan käyttää vanerin sijasta sopivan paksuuden omaavaa laminoitua lastulevyä. Pääasia on, että pohjan on oltava täysin tasainen eikä se saa muuttaa muotoaan levyn kuorman alla.

Koska työtason valmistus tapahtuu omilla käsillämme, tarvitsemme seuraavan työkalupaketin:

 • lapio;
 • ämpäri tai muu säiliö;
 • rakennussekoitin tai betonisekoitin;
 • lastalla;
 • sähköinen palapeli;
 • ruuvimeisseli;
 • hiomakone;
 • ruletti, taso, lyijykynä.

Piirustus tuotteesta

Laadullisen luonnoksen arvoa on vaikea yliarvioida. Oikea piirustus suurentaa huomattavasti työtä ja väärä – lisää päänsärkyä työtason asentamisprosessissa. On erittäin tärkeää mitata tarkasti keittiön parametrit, kaapit ja vesijohtoverkot. Jos uunin tai keittotason täytyy sijoittaa, asennuspaikka on laskettava millimetriin asti.

piirustus

Esimerkki betonista valmistetusta pöydästä

Vihje! Jos kokonaisuutena on huomattava koko, on parempi jakaa se useisiin osiin, jotta levyn asennus yksinkertaistuu.

Muottien luominen

Levyä vaneria tai lastulevyä levitetään tasaiselle alustalle, jonka jälkeen siirretään aikaisemmin valmistettu piirros viivoittajalle ja lyijykynällä. Asenna kumpaankin viivaan puupalkki, jonka koko on 50×30 mm, niin että työtason paksuus on lopulta 50 mm. Tämä parametri pidetään optimaalisena betonituotteen kannalta: paksuuden pienentäminen tekee rakennuksesta haurasta, kasvu on liian raskasta.

Muottien seinien kiinnityksen tulee olla riittävän luotettava kestämään betonin aiheuttamaa kuormitusta kovettumisen aikana. Kahden seinän liitokset ovat paremmin kytkettävissä kulmien tai pitkien ruuvien avulla (60 mm: n välein).

Astian alla oleva paikka sijaitsee riippuen asennustelineen tyypistä ja mitoista. Pesualtaat ovat kahdenlaisia: syvennys ja yläpuolinen. Toisessa vaihtoehdossa on vaakatasoinen reuna noin 30 mm leveä, joka tulisi ottaa huomioon piirustuksessa.

Vihje! Jos päätät tehdä keittiön työtaso betonista, on parempi käyttää yläpuolella olevaa pesuallasta. Ensinnäkin suljettavissa olevilla malleilla on laskuhaara, jota ei ole helppoa tehdä. Toiseksi vanteen läsnäolo sallii sinun sallia pienen virheen, kun muodostat reiän altaan alle.

On myös tarpeen aikaansaada reikä sekoittimeen. Tätä varten voit käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on 35 mm (sekoittimen sekoitussuutin vakio koko).

muotti

Betonityölevyjen kaatopaikka

Lujittavan kehyksen asennus

Kehys on teräsverkko, jonka silmäkoko on 25 x 25 mm. Tämä rakenne on sijoitettava muottipesään siten, että se on 25 mm vanerista ja seinästä.

Ennen tukirakenteen asennusta alustalle asetetaan polyeteenikalvo. Sen reunat on kääritettävä sivulevyille. On erittäin tärkeää, että elokuvassa on taipuita, jos et halua tarkkailla niiden painatusta betonialustalle.

kehys

Laakerikapasiteetin lisääminen teräsrungolla

Betonin kaataminen

Betoni työtasojen tekemiseen omin käsin tehdään klassisen reseptin mukaan:

 • 1 osa sementistä;
 • 2 osaa hiekkaa;
 • 4 täyteainetta;
 • 0,5 osaa vettä.

Ensimmäisessä vaiheessa sementti sekoitetaan veteen, kunnes saadaan homogeeninen massa, jonka jälkeen jäljellä olevat ainesosat lisätään seokseen. Betonin valmistusprosessi on suoritettava alhaisella nopeudella ja sekoitettava huolellisesti liuos.

Tärkeää! Ei ole tarpeen lisätä veden määrää seoksen nopeamman valmistuksen kannalta. Liuottimen liiallinen kosteuspitoisuus johtaa useiden huokosten esiintymiseen kuivumisen jälkeen.

Betonin kaatamisen ja tasaisen jakautumisen jälkeen koko muotin alueella se peitetään kalvolla ja jätetään tässä tilassa päivälle. 24 tunnin kuluttua kalvo poistetaan ja sen paikalle asetetaan märkä kangas halkeamien muodostumisen estämiseksi. 48 tunnin kuluttua muotti voidaan purkaa.

täyttää

Betoniliuoksen kaataminen

Pintakäsittely

Keittiön työtason on oltava täysin sileä, joten etupuoli on kiillotettu. Tällaisia ​​tarkoituksia varten on parempi käyttää konehiomakoneita, koska manuaalinen pintakäsittely hiekkapaperilla vie paljon aikaa ja vaivaa.

Ensin levyä hiotaan käyttäen karkeaa rakeista ympyrää. Sileän pinnan saamisen jälkeen käsittely suoritetaan hienorakeisella höyryllä. Huolimatta siitä, että kiillotettu betonipinta näyttää jo hienolta, sitä on vielä avattava vedellä hylkivällä polymeerisellä kyllästyksellä.

Viimeinen vaihe on hionta huopapyörällä käyttäen erityistä tahnaa, jonka jälkeen levy hankkii “marmori” -ominaisuudet.

hionta

Keittiön betonilaatan hionta

Vanhan työtason palauttaminen betonilla

Betonia voidaan käyttää paitsi monoliittisen levyn valmistukseen. Sen avulla on aika realistista palauttaa vanha pinta. Tässä tapauksessa kustannukset tässä tapauksessa ovat suuruusluokkaa pienempiä. Alla tarkastelemme, miten vanha keittiön työtaso palautetaan keittiölle omilla kädillä.

Vaaditut materiaalit

Koska tässä tapauksessa liian paksua kerrosta ei tarvita, tavanomaisen ratkaisun sijasta käytämme betoniseosta lattiapinnoille. Työssä tarvitsemme seuraavia materiaaleja:

 • betoniseos levittämällä (viimeistely);
 • akryylitiiviste;
 • lakka betoniin;
 • astia seoksenvalmistukseen;
 • 2 kpl (20 mm ja 10 mm);
 • hiekkapaperi;
 • teollisuuden sekoittimet;
 • hiomakone.

Kiinnitä huomiota! Betoniseoksen määrä on määritettävä pinta-alan mukaan. Tavallisesti materiaalin kulutus on merkitty pakkaukseen ja keskimäärin 1,2-1,5 kg / 1 m2 kerroksen paksuus 1 mm.

seos

Sekoita sementtiteollisuudelle

Pinnan esikäsittely

Keittiön työtasot valmistetaan usein MDF: stä, jossa naarmuja, siruja, lämpötilavikoja ja rasvapisteitä ilmestyvät käytön aikana. Ennen betonin levittämistä pinta on puhdistettava kaikista epäpuhtauksista. Kiinnitä erityistä huomiota rasvan jäännöksiin – ne voidaan puhdistaa keittiön pesuaineilla. Jos silikonitiiviste on pinnalla, se on myös poistettava, sillä betonilla on heikko kiinnittyminen samankaltaisiin materiaaleihin.

Sen jälkeen, kun pinta on täysin tyhjennetty, se on välttämätöntä käsitellä karkea hiekkapaperilla 25 Hili 20 H.Tsel tämä prosessi on parantaa tarttumista betonin vanhojen pintojen järjestetään useita naarmuja. Hiekkapaperikäsittelyn jälkeen työtaso pestään ja annetaan kuivua perusteellisesti.

pintakäsittely

Betonin pinnan esikäsittely

Betonin seoksen käyttö

Betonimyllyjen valmistusmenetelmä on luettavissa pakkauksessa. Yleensä se laimennetaan vedellä suhteessa 2-1. Tärkeintä on, että sakeus ei ole liian nestemäinen tai paksu, koska tässä tapauksessa liuoksen soveltaminen levyyn tulee monimutkaisempi.

Vihje! Aluksi valmistetaan pieni osa seoksesta veden määrittämiseksi optisen viskositeetin saamiseksi. Tulevaisuudessa noudatetaan tarkkaan tätä osuutta. Jopa vähäiset poikkeamat voivat vaikuttaa kuivatun betonin varjoon.

Työtason käyttämistä betonilla levitetään laajaa lastalla, kun taas päät käsitellään kapealla lastalla. Jaa seos pinnan yli hitaasti ja sileästi, jotta kuplien mahdollisuus vähenee. Käytetyn kerroksen paksuuden ei pitäisi olla suuri – 1-2 mm riittää.

seoksen jakautuminen

Betoniseoksen jakautuminen pöydälle

Betonin hionta

Kun kerros kuivuu kokonaan (noin 24 tuntia), betonipöytälevy on kiillotettu, jolle käytetään karkeaa hiutaleita. Kiinnitä erityistä huomiota pinnan tasaisuuteen – käden käsittelyssä ei saa olla epätasaisuuksia.

Kiinnitä huomiota! Betonin hionta on likaista työtä. On välttämätöntä olla valmistautunut siihen, että pöly on keittiössä kaikkialla. Siksi on parempi olla tekemättä tällaista työtä ilman maskia.

Luotettavaa keittiön työtasoa omilla käsillä on tarpeen levittää 3-4 kerrosta betonia, joista kukin on kiillotettu kuivauksen jälkeen. Jos karkeaa hiekkapaperia käytetään ensimmäisen kerroksen käsittelemiseksi, viimeinen kerros ruiskutuksen lisäksi altistetaan viimeistelyhiomalle hienorakeisella höyryllä.

maapintaan

Hiekkapohjainen betonipinta

Vedeneristys ja lakkaus

Betonin suojaamiseksi kosteudelta käytetään akryylipohjaista nestemäistä tiivistysainetta. Se levitetään maalilla tavallisella harjalla ja kuivumisen jälkeen luodaan luotettava vedeneristyskerros. Tämä materiaali imeytyy hyvin nopeasti ja kuivuu täysin päivässä, jonka jälkeen voit käyttää toisen ja viimeisen tiivisteen kerroksen.

Jotta pöydällä olisi kiiltävä pinta vesitiivistyksen jälkeen, levitetään betonikerros betonille, jonka kuivaus kestää huoneen lämpötilan mukaan 4-8 tuntia. Kun lakka kuivuu, levyä kiillotetaan, jolle käytetään hienorakeista hiekkapaperia M14.

keittiön työtaso

Betonin työtaso keittiölle omilla käsillä

Yhteenvetona lisätään, että vaikka tällaisen pöydän valmistuksen tekniikka ei poikkea erityisen vaikeasta, sen toteuttamiseen on oltava valmiuksia työskennellä betonin kanssa. Siksi tällaisen rakennuskokemuksen puuttuessa on parempi käyttää ammattimaista apua.

Aiheeseen liittyvät videot

Videon opetusohjelma betonityötasoista:

Yksityiskohtainen master-luokka ammattilaisilta:

Concrete keittiön sisustuksessa – inspiroima muotoilu:

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org