Kami memilih kabinet lantai untuk dapur: pengiraan saiz dan prinsip pemilihan bahan – banking-on-green.com

Kami memilih kabinet lantai untuk dapur: pengiraan saiz dan prinsip pemilihan bahan

Kami memilih kabinet lantai untuk dapur: pengiraan saiz dan prinsip pemilihan bahan

Apabila merancang ruang dapur, perhatian khusus diberikan kepada baris bawah alat dengar. Jika di dalam almari gantung disimpan item yang paling kerap diperlukan, berdiri lantai direka untuk hidangan berat, peralatan rumah tangga dan hal-hal lain yang sukar untuk dikeluarkan dari rak atas. Dari pilihan reka bentuk dan saiz yang betul bergantung pada kemudahan menggunakan alat dengar selama beberapa tahun akan datang. Terdapat banyak pilihan. Kami akan memikirkan bagaimana untuk mengambil dan melengkapkan almari dapur luaran.

Kabinet lantai untuk dapur: rasional dan berfungsi

Peranan modul lantai dalam organisasi ruang dapur tidak boleh dipandang remeh. Ia digunakan bukan sahaja sebagai sistem storan, tetapi juga menjadi asas bagi countertop – permukaan kerja utama. Terima kasih kepada barisan bawah kabinet, anda boleh menampung pelbagai barangan isi rumah yang berbeza. Seringkali imej kecil begitu berfungsi sehingga anda boleh meninggalkan baris atas alat dengar.

Kabinet dapur pelbagai reka bentuk:

t1
t2
t3

Reka bentuk dapur tingkat satu:

t4
t5
t6

Kesukaran utama dalam merancang barisan perabot yang lebih rendah adalah pilihan reka bentuk dan pengisian dalaman yang betul. Agar tidak tersilap, anda harus terlebih dahulu menentukan dengan jelas item mana yang perlu diletakkan di dalam kabinet. Selebihnya (bahan, warna, sistem pembukaan dan penutupan) sudah menjadi persoalan keutamaan peribadi dan citarasa pemilik masa depan alat dengar.

pelbagai jenis kabinet

Gabungan pelbagai jenis kabinet

Variasi dan keunikan lokasi modul

Dua jenis utama kabinet dapur luaran adalah sudut dan klasik. Jika alat dengar itu linear, maka ia diselesaikan dengan modul tradisional. Mereka boleh dilengkapi dengan rak atau laci.

G- dan dapur berbentuk U terdiri daripada modul biasa dan sudut. Untuk kemudahan operasi, mereka dilengkapi dengan sistem yang boleh ditarik balik, berputar, dan dikeluarkan. Trend sebenar adalah modul sudut dengan pintu jejari.

modul lantai

Modul Lantai Klasik

Perhatikan! Kepada kabinet lantai membawa kotak pensil, menggabungkan sistem storan baris atas dan bawah. Mereka boleh menjadi klasik dan sudut. Ini adalah cara yang baik untuk merasionalisasi penggunaan ruang.

loker

Loker dengan laci

loker

Kabinet sink dengan laci

sistem gelongsor

Sistem yang boleh dipanjangkan untuk tingkat bawah unit dapur

Jenis-jenis kabinet lantai, bergantung kepada maksud:

  • di bawah sink;
  • dengan rak tertutup;
  • dengan rak terbuka;
  • dengan laci;
  • dengan rak dan laci untuk kutleri;
  • untuk peralatan terbina dalam;
  • untuk tepi alat dengar (termasuk model sudut – buka dan ditutup).
modul sudut

Modul sudut

almari

Corner Corner SPACE CORNER dari Blum

Apa yang selesa adalah kabinet dapur sudut

Modul dapur sudut kelihatan padat, tetapi kapasitinya sering kali lebih besar dari sudut klasik yang luas. Memilih sistem storan yang betul, anda boleh memaksimumkan penggunaan ruang. Di dalam almari ini, semua yang anda perlukan akan sesuai.

laci

Locker dengan laci

Kabinet lantai penjuru untuk dapur mempunyai kelemahan mereka. Sebagai contoh, sudut tajam boleh menjadi berbahaya bagi kanak-kanak, orang tua. Masalah ini diselesaikan dengan membulatkan tepi countertop dan memasang pintu radius.

loker

Locker dengan fasad radius

Satu lagi kelemahan adalah kos kelengkapan tinggi, sistem penyimpanan untuk loker sudut. Sebaliknya, kemudahan operasi dan kebersihan perabot sepenuhnya membenarkan kos.

modul sudut

Bahagian modul sudut

Majlis. Terdapat banyak sistem storan asli yang direka khusus untuk kabinet dapur sudut. Berfikir dengan teliti tentang apa yang anda mahu simpan di modul sudut dan pilih aksesori yang sesuai – pusing karusel, sudut sihir, laci atau bakul.

rak

Rak Carousel

sistem sudut

Fly Moon VIBO sistem sudut

almari sudut

Ruangan kabinet sudut tinggi dengan “karusel”

kabinet sudut

Sudut almari untuk basuh

Apa yang perlu difokuskan apabila mengira dimensi

Salah satu kriteria yang paling penting ialah saiz modul unit dapur. Perabot harus semudah mungkin untuk digunakan sehingga anda tidak perlu bersandar terlalu jauh atau mencapai segala sesuatu. Ketinggian, lebar dan kedalaman loker adalah penting.

modul

Modul ketinggian yang berbeza

Ketinggian standard modul adalah 85 cm Jika perabot dibuat untuk pesanan, anda boleh membuat ibu jari lebih tinggi atau lebih rendah. Apabila mengira, seseorang itu harus dibimbing oleh pertumbuhan tuan rumah. Kes-kes modul lantai memegang atas meja, jadi jangan berputus asa untuk menyesuaikan ketinggian, jika boleh.

ketinggian atas meja

Ketinggian tempat kerja yang selesa

Tidak peranan paling rendah dalam memilih ketinggian adalah bagaimana kaki model itu akan dihiasi. Jika mereka tidak dilindungi oleh panel, lebih baik membuat mereka sekurang-kurangnya 10-15 cm untuk memudahkan pembersihan di dalam bilik. Sekiranya terdapat peralatan rumah tangga di antara modul, maka perlu memasang socle.

Perhatikan! Idea reka bentuk asal adalah kotak dan bukannya socle. Mereka boleh menyimpan kuali goreng, memotong papan, pelmennitsy, membakar pinggan, alat penajam pisau, dan sebagainya.

laci

Laci di ruang bawah tanah dapur

Lebar boleh berbeza-beza dari 30 hingga 80 cm. Anda perlu memilihnya, memfokuskan pada tujuan setiap loker tertentu. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk meletakkan kabinet untuk menyimpan periuk, peralatan rumah tangga, barangan besar, lebih baik untuk menjadikannya lebih luas. Sekiranya ia dimaksudkan untuk peralatan makan, detergen, gunting dan bekalan lain, anda boleh memilih model sempit.

loker

Loker lebar lebar yang berbeza

Kedalaman loker bergantung pada lebar yang dirancang di atas meja. Selalunya ia adalah 60-65 cm, tetapi ada pilihan (kadang-kadang membuat countertops sehingga 90-120 cm). Di dapur kecil, modul standard boleh menyusahkan, masuk akal untuk mengurangkan kedalaman barisan bawah alat dengar untuk menjimatkan ruang dan menambah loker gantung tambahan.

pengukuran

Skim pengukuran untuk mengira dapur

Cara memilih bahan dan warna

Selalunya, perumah dibuat dari chipboard. Ini sangat berfaedah, kerana bahan tahan lama, tahan lama, mudah dibersihkan. Panel partikel tidak mempunyai daya tarikan estetik khas, tetapi mereka tidak dapat dilihat di belakang fasad. Tetapi untuk pintu perabot dapur adalah bernilai memilih pilihan reka bentuk yang lebih cantik – kayu, MDF, kaca, logam.

Set kelihatan sangat menarik, diperbuat daripada bahan gabungan. Terutamanya popular adalah gabungan pelbagai jenis MDF dengan kaca, logam. Bergantung pada ciri reka bentuk, mereka boleh digunakan di pedalaman apa-apa gaya – dari klasik atau provensi kepada berteknologi tinggi.

dapur

Dapur dengan MDF dan facades kaca

Bahan-bahan moden dibezakan oleh pelbagai jenis warna dan tekstur. Anda boleh memilih gabungan warna. Walau bagaimanapun, pereka tidak mencadangkan terlalu banyak untuk terlibat: hanya satu warna asas dan satu atau dua atendan.

Alat dengar yang baik, di mana baris atas dan bawah dibuat dalam pelbagai warna. Dalam kes ini, untuk struktur lantai adalah lebih baik untuk memilih warna yang lebih gelap, dan untuk yang atas – cahaya yang. Teknik ini membantu visualkan cahaya ruang, isi dengan udara dan cahaya.

ditetapkan

Set dua warna

Untuk dapur kecil adalah untuk memilih satu set dalam warna pastel cahaya. Jika teduhan lebih ringan daripada dinding, bilik akan kelihatan lebih luas. Permukaan yang berkilat, warna yang dipilih dengan betul, cetakan hiasan akan membantu menyesuaikan ruang bilik, “naik” atau “menurunkan” siling.

dapur

Dapur ringan dengan facades plastik

Majlis. Merancang perapian dapur, lihat gambar dalaman di Internet. Walaupun anda tidak menemui penyelesaian siap pakai, anda akan mendapat idea baru. Anda boleh mencuba bukan hanya dengan bunga, tetapi juga dengan saiz. Oleh itu, set boleh ditambah dengan kabinet dapur berdiri berasingan dengan saiz yang lebih besar, tetapi dalam skema warna yang sama. Satu contoh penyelesaian reka bentuk seperti dalam gambar di bawah ini.

kabinet

Kabinet lantai asal

Video: kabinet dapur dengan tangan sendiri

Pikirkan bahagian pedalaman, membuat ukuran yang diperlukan dan pilih kabinet lantai dapur yang sesuai untuk hidangan, penyimpanan makanan, peralatan, bahan kimia rumah tangga. Cuba rasional menggunakan setiap sentimeter ruang bebas dan jangan simpan pada perkakasan yang berkualiti. Ganjaran untuk ketekunan akan menjadi dapur yang selesa dan indah, di mana anda akan gembira untuk meluangkan masa bersama keluarga dan rakan anda.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org