Каква полза е корковият под в кухнята: предимствата на еко-покритието – banking-on-green.com

Каква полза е корковият под в кухнята: предимствата на еко-покритието

Каква полза е корковият под в кухнята: предимствата на еко-покритието

Корковият под в кухнята съчетава практичност, екологосъобразност, красота и издръжливост, но удоволствието не е евтино. Корк е естествен материал с много предимства пред други видове подови настилки. Подовете в кухнята на корк не е електрифицирана, прахът не се натрупва, не са податливи гнилостните процеси за гризачи и други вредители, те не представляват форма, те не се страхуват на мазнини и влага, не абсорбира миризми, не се отделят вредни вещества и не поддържа горенето. Освен това благодарение на способността на корк да възстанови формата си, той не оставя никакви драскотини и драскотини.

Корк под - добър интериор във всеки стил

Корковият под се вписва безпроблемно в интериора, декориран във всеки стил

Предимства на корковия под за кухнята

Уникалните свойства на производителността ви позволяват да се държите смело с естествен корк във всяко жилище, включително кухни и бани. Ексклузивна текстура, богати цветове, с хармонично съчетание на камък, стъкло, дърво, керамични плочки, метал и текстил дават отдушник дизайн експерименти, което позволява органично се вписват включите във всеки интериор, го изпълва с топлина и уют. Поради високата си еластичност, гъвкавост и уникални вградени ресори, коркови подове създават светлина пролетта ефект по пътя, който е много благоприятен ефект върху здравето на ставите и на целия опорно-двигателния апарат. Характеристиките на топлоизолацията на материала помагат да се поддържа удобен микроклимат в стаята.

Клетъчната структура тръба наподобяваща пчелна пита се състои от голям брой малки клетки, пълни с незначително количество на газ и водонепроницаем разделени от гъвкава обвивка. Тя е тази уникална структура дарява запушалка изненадващи свойства: еластичност, вода и звукоизолация, лекота, устойчивост на износване, химическа инертност, трайност, топлоизолация и ниска запалимост. С правилната грижа дори след 20 години, корковият под в кухнята ви ще изглежда като нов!

Използване на коркова капачка за зониране на стаята

Много варианти на цветовете на корковия капак позволяват ефективно да се използват за зониране на помещение

Уникалната текстура и богатството на цветовата палитра

Корковият под преимуществено се различава от другите видове подови покрития не само с уникални характеристики на изпълнение, но и с широки декоративни свойства. Структурата на корк може да варира от финозърнест до мрамор-подобен ламелар. Природната цветова схема включва приятни топли нюанси на кафяво, жълто и охра. Ревитализиране на интериора на кухнята ще ви помогне цветен корк и разнообразие от цветни включвания. Съвременните технологии позволяват на производителите да създадат коркова снимка, която имитира цвета и структурата на ценни видове дървета, камъни, мрамор, камъчета, пясък. В зависимост от размера на панелите и начина на полагане, кухненският под с коркова облицовка при различно осветление ще изглежда съвсем различно. Корк е материал извън стилове и време, така че дизайнерите често го прилагат, за да установят баланс между класиците и авангарда. Дизайнерите обичат корк и за отличната си съвместимост с други довършителни материали. Най-изгодно е да се комбинират с дърво, камък, бамбук и лен. В комбинация с широкомащабния текстил, както и с мебелите с млечни и кипящи бели нюанси, ултрамодерният варосан корк изглежда невероятно изискан. Възможностите за оригинално използване на корковия под в дизайна на кухнята, възможностите за съчетаване на текстурите и цветовете му са ограничени само от въображението на дизайнера.

Цветове и нюанси на коркови подове за внедряване на дизайнерски идеи

Дизайнерите високо оценяват не само техническите характеристики на корковите подове, но и декоративните им особености, особено приятните цветове и нюанси

Качество и екологосъобразност за здравословна и емоционална атмосфера

Използването на корк е отлична възможност да се създаде надеждно подово покритие за кухнята без използване на вредни химикали. За покриване на подовете използвайте дебелина на корк от 3 до 8 мм. Колкото по-дебели са плочките, толкова по-трайна е подовата настилка. Подобно на дървения паркет, корковият паркет може лесно да се актуализира чрез шлифоване и полиране на повърхността. За отделните парчета от корк кора се обърна корк настилка, кора малък разрез, поставете във фурната и се притиска. В същото време тя започва да се открояват от корк корк – естествен клетъчен материал, импрегниране и лепене на всички парчета, като ги превръщат в коркова дъска. Cork слой се състои от агломерат – корк, дърво слой смола и прах, друг слой на агломериране слой и горен декоративен фурнир от естествено дърво или корк се няколко пъти лакирани или винил. Някои безскрупулни производители използват втвърдяващи се плочки вместо естествени формалдехидни и полиуретанови смоли. Когато става въпрос за продукти с високо качество и отговарят на най-високите изисквания за безопасност и екологичните показатели, като лепила материали трябва да се използват изключително от естествени вещества – естествени смоли, включително и смоли на тапата. Трябва да се избягва покритие корк настилки синтетични вещества, такива като акрилова смола и поливинил хлорид, тъй като те значително намаляват положителните качества представени характер естествен корк, но значително удължи живота на паркета.

Нетрадиционни начини за полагане на коркова покривка

Ако желаете, можете да увеличите украсата на корковото покритие, като приложите нетрадиционни начини на оформяне

Лепилен или “плаващ” корков под в кухнята

Структурата на корковия под като декоративен елемент

Специалната уникална текстура на самия корк може да изпълнява декоративна функция

 Корковите подови покрития могат да бъдат разделени на два основни типа:

  • лепило

Адхезивният корков паркет се произвежда под формата на малки плочи с дебелина 2,3,4 и 6 мм със специална основа. Тя струва повече от плаващо, поради по-голямата си дълготрайност. Адхезивните коркови керемиди са от два вида: уплътнени (лакирани) и некомпенсирани. Запечатаните плочки не се нуждаят от допълнителна обработка. Той е готов за употреба веднага след монтажа. Подовите настилки от некомбинирани коркови плочки преди пускане в експлоатация се нуждаят от допълнителна обработка с лак, масло или восък.

  • “Плаващ”

Това е специален тип корк паркет. За разлика от конвенционалната технология, корковите керемиди не са залепени на пода. Използването на уникална заключваща система ви позволява да прикрепите плочите един към друг без да използвате лепило. Когато се движите, такъв етаж може лесно да бъде демонтиран и взет с вас на ново място.

Тъй като “плаващият” паркет е по-чувствителен към температурните промени и интензивната експозиция на влага, е по-препоръчително да се нанесе корк за кухненския под.

Осветлението ще въведе нови декоративни свойства на корковия под

Осветлението, инсталирано, като се вземат предвид характеристиките на довършителните материали на кухнята, ще позволи да се представи коркова корица в нова светлина

 Корк стъпка по стъпка

  • Изборът на лепило за полагане на корк паркет

Тъй като корк има характеристики, подобни на линолеум, ако гърба на плочките не се обработва с изкуствени съединения, можете безопасно да използвате същите материали, както при полагане на линолеум. Особено подходящ за поставяне на коркови паркети е подходящото дисперсно лепило.

  • Подготовка на подложката за подкова на корк

Корковият паркет идеално почива върху гладки повърхности, предварително почистени от прах, влага, грес и боя. Повърхността трябва да е плоска и гладка. Повърхностите със силна абсорбция трябва първо да се грундират, като се използва например водо диспергирано дисперсно лепило. Преди да продължите с полагането на паркет, грундът трябва да изсъхне напълно. Подовете в кухнята с дървен, линолеум, килим или покритие от всякакъв друг синтетичен материал не са подходящи за паркет. Неподходящо покритие трябва да се отстрани или покрие с ПДЧ.

Естественият дизайн на корк дърво ще стане декорация на пода

Естественият дизайн на самата коркова дървесина е много привлекателен и може да украсява всеки етаж

  • Обработка на корковия под в кухнята след полагане

Както е отбелязано по-горе, при допълнителното повърхностно обработване е необходима коркова настилка от несъчетани плочки. Има два основни начина за обработка на покрития от корк: покритие от восък или масло и покритие с лак.

  • Корк покритие с восък или масло

Оптималният начин за обработка на повърхности от естествен корк, който позволява да се запазят всички характеристики на естествения материал. Преди да нанесете восък или масло, желателно е повърхността да се залее, като се импрегнира с естествени смоли. Импрегнирайте, последвано от влажна повърхност. 15 минути след обработката на пода с естествена смола, излишната смола трябва да се отстрани с кърпа. След като грундът изсъхне напълно, можете да започнете повърхностна обработка с восък или масло. Такъв материал, чувствителен обработка на естествени вещества, позволява да се запази структурата на естествен корк, за да даде на повърхността на светлината да изгрее, предпазва от замърсяване и да се осигури лесен достъп до грижи корк етажа в кухнята.

Корковият капак е не само красив, но и издръжлив

Когато спазвате прости правила за работа, корк покритието ще задоволи не само красотата, но и издръжливостта

  • Покрийте коркови повърхности с лак

Обработката на работната повърхност със слой от лак максимално предпазва корковия под, особено в кухнята, от замърсяване и опростява поддържането му. Въпреки че лаковото покритие запазва усещането за подложка от корк, лакътят затваря порите в материала и го лишава от много положителни природни характеристики. Изборът на лакове днес е много широк. Най-безопасни и безвредни се считат за вододисперсионни лакове.

Грижа за подова настилка от корк

Естественият цвят на корк паркета ще се побере във всеки цветен диапазон

Естествени нюанси на корк паркет хармонично съчетани с ярки и контрастни цветове на кухненските мебели

За оптимална грижа за подови покрития от естествен корк, малко топла вода е достатъчно с добавяне на малко количество мек сапун. Удължаване на живота на корк етаж в кухнята, за да помогне на специални полиращи съединения, които се образуват на повърхността на защитното фолио и дава тръбата красив блясък. За да възстановите блясъка на лакираните и омазнени или омаслени повърхности, ще помогнете за подовата настилка. Твърде замърсената повърхност е предварително обелена и шлифована с фино шкурка и след това покрита с восък, масло или лак.

Пазарни лидери

Коркът се извлича от кората на корковия дъб, което расте главно в югоизточната Средиземно море: Испания, Португалия, Алжир, Мароко. Повече от 50% от суровините идват от Португалия. Корковият дъб е вечнозелено дърво, достигащо 10-12 метра височина и 1 м ширина. Кората е взета от дървета, които са навършили 20 години. Новата кората расте в продължение на 9-11 години. Дървото има продължителност на живота от 250 до 350 години. Корк е ценна природна възобновяема суровина. Използва се предимно за производство на подови настилки, изолационни материали и бутилки. Под въздействието на натиск и високи температури, натрошената коркова натропа се пресова на блокове, от които впоследствие се произвеждат коркови плочи. Ако в процеса на пресоване не се използват синтетични материали, 100% естествен материал, който отговаря на най-високите екологични стандарти, попада на потребителя. Използването на корк също не създава опасност за околната среда. Добре известни производители на коркови подове, представени на руския пазар: Wicanders, Ibercork, Corksribas, Baumtex, Валерио, MJO, Бертран Корк, Рода, Primacork, Arescork, DECOSA.

Избиране на коркова шарка

Опитен майстор ще избере шаблона на капака, за да представи своята текстура и цветовете в най-благоприятната светлина

Корк под: разнообразие от модели и текстури

Голямо разнообразие от оферти на пазара ще позволят най-смелите дизайнерски проекти

Цветът на корковия под е определен от цветовата схема на интериора

В зависимост от цялостната цветова схема на кухнята, можете да изберете подложката от корк, както в тъмни, така и в светли цветове

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org