Какъв тапет да избирате за кухнята и какво не трябва да се залепва: приоритети на тапетите и табута – banking-on-green.com

Какъв тапет да избирате за кухнята и какво не трябва да се залепва: приоритети на тапетите и табута

Какъв тапет да избирате за кухнята и какво не трябва да се залепва: приоритети на тапетите и табута

Какво да изберем тапети за кухнята, за да създадете уютен, топъл, домашна атмосфера с функционално и непретенциозен интериор? Първото нещо, което обръщаме внимание при закупуването на тапет, е оцветяването, което със сигурност трябва да задоволява окото. И това със сигурност е прав, защото ние трябва да се насладите на тези прекрасни цветя “,” не една година всеки ден. Въпреки това, избора на “дрехи” за кухнята, съсредоточаване изключително върху оцветяването не си заслужава. В този случай, това е важно да се гледа не само стилен и оригинален начин да се изработи по стените, но и да се намери най-практичните опция облицовки, които успешно ще се справят с промените в температурата, висока влажност, пари, сажди и други функции “гореща магазин”.

Тапети за кухня с плодови мотиви и подходящи технически характеристики

Практичен тапет за кухнята с плодови мотиви – гъвкава опция, подходяща за всяка кухня

В допълнение към хубавите цветове и хубавите текстури, тапетите за кухнята трябва да отговарят на редица изисквания и критерии, съобразени със спецификата на стаята, при които храната се приготвя и консумира ежедневно. Тъй като в повечето къщи кухнята е комбинирана с трапезарията, важно е да можете да наблюдавате хармонията между функционалност и естетика. Най-често тапетът за кухнята се използва за декориране на трапезарията. В този случай те визуално опознават зоната.

Критерии за избор на тапет за кухня

 • В кухнята се провежда редовно мокро почистване, включително стени, така че кухня тапет трябва непременно да бъде устойчив на влага. Най- “вкусна” част от живота ни ще се проведе в кухнята, обаче, е в процес на готвене по стените често пада капка мазнина, олио, сокове и други лоши неща, които, ако правилно подбрани материали за довършителни работи, често принуждава собствениците да измисля нов ремонт и променете тапета. Водоустойчиви покрития издържат на триене леко замърсени места с мека кърпа или влажна гъба, без използването на перилни препарати и почистващи препарати. Миещите се тапети могат да издържат на подобно мокро почистване, но с добавяне на специални препарати. Но supermoyuschiesya тапети може да издържи не само търка с перилен препарат, но също и с четка.
 • Важен показател за качеството на кухнята тапет – плътност, която е пряко свързана със здравината и издръжливостта на стените. Освен това, колкото по-висока е плътността на тапета, толкова по-малко пори в тях, в които лесно се натрупва мръсотия.
 • Тапетите за кухнята трябва да имат висока устойчивост на светлина, т.е. да са устойчиви на слънчево изгаряне, в противен случай те бързо ще се превърнат в жълто, губейки привлекателен външен вид. Това ще се отрази не само на естетиката на помещенията, но и ще направи невъзможно подреждането на мебелите без предварително ремонт на стените.
 • Друг важен параметър е пропускливостта на парата, благодарение на която стените на кухнята бързо изсъхват, което влияе положително върху микроклимата на стаята.
 • Изборът на тапет за боядисване на кухнята се препоръчва да се даде предпочитание на тези видове, които са подходящи за многоцветни петна.
Кухненски мебели на фона на тапети с цветен модел

Леките кухненски мебели изглеждат привлекателни на фона на тапетите с цветен модел в пастелни цветове

При избора на тапет в кухнята е необходимо да се обърне внимание на маркирането на стоките: иконата “вълна” показва устойчивостта на влага на материала и “вълна с четка” показва устойчивост на механични повреди.

От асортимента на съвременните тапети, както домашни, така и чуждестранни, представени в магазини и пазари, спира дъха. Всяко прищявка е лесно осъществимо! Огромен избор на тапети, на пръв поглед, ни дава възможност да изберете това, което наистина се нуждаем, но повечето от обикновения човек в това многообразие може просто да бъдат загубени, така че е по-добре да се откажете от неподходящи за довършителни опции храни.

Изключително неподходяща за поставяне на стени в тапета за кухненска хартия. Не се изкушавайте от евтиността! По-късно тя ще ви отведе с пени чрез неговата непрактичност и нестабилност. При избор на тапет за хартия можете веднага да започнете да се подготвяте за нов ремонт. Набира популярност текстил памук тапети, лен или коприна, както и естествен тапети от бамбук фурнир на редки видове дървета, листа и екзотични билки стъбла, разбира се, изглежда впечатляващо, но тъй като те интензивно усвояване на дим, пари и миризми предстоящи храна, за кухнята не е най-доброто решение. Акрилните версии с повдигнати модели за подпомагане, както и всички други видове релефни и велпапе тапети със съраунд модел, най-добре е оставил да обзаведете хола, спалнята или коридора – в кухнята красиви цветя и zavitochki бързо покрити с тъмно покритие, което ще бъде трудно да се почисти дори чистачите.

Ярък тапет може да бъде важен елемент на декора

Яркият тапет с геометричен образец прави по-весела и лесна настройка на тази кухня

Какъв тапет да поставите в кухнята

 • Хартиени тапети с импрегниране

Хартиени тапети със специална водоотблъскваща импрегниция – най-достъпната опция за подходяща за поставяне в кухнята. Те обаче не служат повече от три или четири години, а освен това бързо изгарят на слънце и не се различават със специални декоративни белези.

 • Хартиена тапет с минимален слой винил

Много тънък тапет с гладка повърхност и като правило тематичен кухненски модел без специална претенция към естетиката. Основният им недостатък е, че за залепването се нуждаете от идеално гладки стени, в противен случай всякакви вдлъбнатини, пукнатини или изпъкналости веднага ще ударят окото.

 • Винил пяна Кухня тапет

Въпреки факта, че тапетите от устойчив на влага разпенен винил са гордо наричани кухня, не е възможно да ги наречем най-добрата възможност за кухнята. Тънкият винилов слой няма специална трайност и здравина, а тематичните рисунки с гастрономически мотиви не удовлетворяват всички.

Сиви тапети за кухнята - практичност или естетика

От гледна точка на практичност, сивият тапет от винил не се познава като равен, но като елемент на декор не винаги е подходящ

 • Винил тапет

Идеалното “тапет” решение за завършване на стените в кухнята е винил – изкуствен материал, който не се страхува от влага, светлина и успешно крие недостатъците на стените. Основното нещо е да изберете винил тапет с достатъчно висока плътност, което може да се определи чрез натискане на валцувана ролка с ръцете ви: ако материалът лесно се понижи по време на тази манипулация, това означава, че няма да работи за кухнята. Виниловите тапети се състоят от няколко слоя: най-долния пласт от тъкан или силна хартия се допълва от слой от PVC филм, който им дава по-голяма здравина. От положителните качества на винил тапет трябва да се отбележи тяхната трайност, нетоксичност, влага и светлина устойчивост, както и устойчивост на образуването на гъбички.

 • Компактен винил

Най-добрият вариант за кухнята – компактен винил – горещо щамповане тапети, имитиращи камък, текстурирана мазилка, кожа, текстил. Компактният винил може да бъде сменен с четка, измит, остъргван без страх от целостта на покритието. Материалът е издръжлив, идеално маскира дефектите на стените, а оригиналната му текстура и разнообразието от цветове ще спомогне за създаването на стилен и хармоничен декор. Естествено, този вариант не е евтин, но е крайно време да свикнем с факта, че качеството има своя цена.

 • Винилови тапети върху нетъкана основа

Виниловите тапети се произвеждат на хартиена или нетъкан основа. На въздушните съобщения – нетъкан текстил, с което на тапета спечелят много положителни характеристики: не се смачкат, не бързайте, голям лежат на повърхността, не набъбва, не седи, след като лепилото изсъхне, перфектно скрие малки вдлъбнатини и пукнатини, което прави стените чисти и спретнати вид. Клей, в случай на тапет на хартиена основа, се прилага директно към стената, след което повърхността на наложените листове получава сух като внимателно се изправи и заглажда.

Кухненски RASCH винил с гастрономически мотиви - добър избор

Кухненският винил RASCH с гастрономически мотиви отдавна е популярен, периодично променяйки историите

 • сериграфия

Разнообразие от компактни винилови – многослойни тапети върху хартиен субстрат с външен винилов слой с изкуствени или копринени нишки. Основната им разлика от традиционния винил е копринената лъскава гладка повърхност. Тапетът е еластичен, гъст на допир, устойчив на слънчева светлина, влага и механични повреди.

 • Винил тапет за рисуване

Особено внимание трябва да се обърне на бели или цветни винилови тапети за боядисване, които могат да бъдат пребоядисани 5-7 пъти по желание. Отлична възможност за тези, които обичат да променят ситуацията често.

 • Тапет от стъклени влакна

Steklooboi има редица предимства. Първо, те нямат хранителна среда за развитието на микроорганизми. На второ място, като диелектрик, стъклото не натрупва електростатичен заряд. Трето, тапетите от фибростъкло не изпускат токсични вещества във въздуха и не предизвикват алергии. В същото време те се характеризират с висока пропускливост на пара, пожарна безопасност, алкална и киселинна устойчивост. Стеклобой идеално крие шевовете между панелите, малки пукнатини и вдлъбнатини, което позволява да се получи идеално гладка, гладка и добре структурирана повърхност. След боядисване на стъклени греди с бои на водна основа или латекс, ще получите трайно трайно покритие, което може да издържи на често измиване с четка. Реконструирането на тапета, без да се губи релефът на картината, и характеристиките на изпълнение на материала могат да бъдат до 12 пъти. Стеклобой в кухнята са удобни, защото не изискват внимателно лечение и грижи за работа, което спестява време, пари и сила, което може да се насочи към по-приятни занимания.

Тапетите с положително изображение влияят положително на ситуацията в кухнята

Тапетите в кухнята, създаващи положително настроение, ще увеличат настроението сутрин и ще дадат умиротворение вечер

Избор на цвят на тапета кухня

След като се вземе решение за качеството, отделете дължимото внимание на оцветяването на тапета за кухнята. За малка кухня не е желателно да купувате тапети в тъмни цветове с видими вертикални ивици и големи контрастни модели, които визуално допълнително намаляват стаята. В малка кухня е за предпочитане да се използват обикновени тапети от светли нюанси или тапети с рядък фин модел. Напълнете със светла и топла кухня, чиито прозорци излизат на север, ще помогнете за нежни спокойни нюанси в топли цветове: розово, оранжево, жълто, сметана. За освежаване и охлаждане на червената атмосфера в слънчева кухня се препоръчва използването на студени цветове: синьо, синьо, сиво, мрамор, зелено. Не забравяйте, че всички детайли на интериора трябва да са в хармония помежду си.

За да украсят стените, дизайнерите използват най-вече тихи заглушени нюанси, които създават общ фон и определят настроението за стаята. Комбинацията от цветове и текстури, които се различават по цвят и текстура ви позволява да зонирате успешно пространството, например, за да отделите работната площ от трапезарията. Във всеки случай отделете време за закупуване на тапети за кухнята. Добре се претеглят всички плюсове и минуси. Оценявайте продажния продукт при различни условия на осветление: една и съща ролка в осветена търговска зала и в лошо осветена кухня може да се възприема по напълно различен начин.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org