Kako odabrati pločicu za pregaču: 12 nijansi i pregled popularnih formata – banking-on-green.com

Kako odabrati pločicu za pregaču: 12 nijansi i pregled popularnih formata

Pregača za crijep

Kuhinja pregača od pločica nema premca u gotovo svemu: on i izdržljiv i jednostavan za njegu, se ne boji ni vatre, ni vode, ni baze, bez kiselina, bez UV zrake i na taj način može biti vrlo jeftin. Osim toga, zbog raznolikosti oblika i tekstura, kao i načina polaganja pločica, oblik pregača postaje ogroman.

 • Nedostatci pregradne pločice uključuju samo prisutnost šavova koji otežavaju čišćenje i zahtijevaju obnovu ljepila svakih 2-5 godina, kao i vrlo uznemirujući i prljavi proces ugradnje i demontaže.

Naš dopis za kupca i izbor od 50 fotografija interijera će vam pomoći odabrati savršenu pločicu za pregaču, odrediti njegov format, dizajn i način polaganja.

12 zimskih izbora za pločicu

1. Nisu sve pločice praktične

Pregača pločica može biti vrlo nepretenciozna, a može, naprotiv, isporučiti puno nevolja. Prvo, zbog mnogih šavova, a drugo, zbog reljefa samog pločica.

 • Da biste to spriječili, dajte prednost glatkoj pločici medija / velikog formata.

Također je važno da pločica ima oznaku apsorpcije vlage razreda A, a po mogućnosti AA. Takva pločica će izdržati napad svakog proizvoda za čišćenje.

2. Polu-mat i matt pločica otporni su na ogrebotine, abraziju i čips, nego sjajni

Slučajna reže pregaču s nožem ili, recimo, udaranje ručku lonca kada je napredovanje na tanjuru, kao i čišćenje abraziva mat i polu-sjaja pločica je bolje podnosi nego sjajna. Međutim, zidne pločice nisu podne pločice, pa stoga ova preporuka može biti relevantna samo za one koji se često i aktivno pripremaju.

3. Poželjno je odabrati pločicu koja nije previše tamna, a ne previše lagana

Bijele pločice su dobre za svakoga, a sama po sebi je vrlo praktična, ali zbog kombinacije s lakšom lopaticom, njezine šavove treba očistiti još dvaput pažljivo, a sam fuga treba ažurirati češće.

 • Ako niste spremni posvetiti posebnu pažnju na šavove bijele pregače, preporučujemo da kombinirate bijele pločice s kontrastnim tamnim lopaticama (vidi sliku ispod) ili ih zamijenite svijetlosivom ili bežom.

Bijela pločica s kontrastnim lopaticama

 • Ako ste i dalje odlučili na bijeloj pločici i bijeloj podlozi, pokušajte pokupiti materijale tako da je pločica bila malo tamnija ili podudarna sa šavovima.

Što je loša tamna pregača? Nažalost, vrlo je vidljiva prašina, mrlje, prskanje masnoća, mrlje iz vode. Posebno složen u skrbi tamne sjajne pregače, jer ostavlja tragove prstiju.

Crna pregača od sjajne pločice

Crna pregača sjajnih pločica izgleda lijepo, ali, nažalost, vrlo je vidljiva čak i najmanji tragovi i otisci prstiju

4. Kupite pločicu s marginom od 10-15%

Nakon izračuna potrebnog broja pločica za pregaču vaših parametara, svakako dodajte na ovaj broj 10-15%. Ova zaliha ispunit će gubitke u slučaju bitke, vjenčanja, neuspješnog obrezivanja, a također će omogućiti popravak pregača u budućnosti na lokalnoj razini.

 • Naravno, prije odlaska u trgovinu morate znati veličinu buduće pregače. Najčešće, njegova visina je 60 cm, a ako domaćin / domaćica kuhinja imaju blagi porast, pregača je više prikladan da učine isto nisko -. 48 cm U isto vrijeme napomenu da pločica mora ići na par centimetara ispod pričvršćene i samostojećim kućištima. Također, ne zaboravite brojati pločice kako biste zaštitili područje iza napa.

5. Da biste dobili pregaču s najmanje rezanih pločica, kupite tu pločicu čija je veličina višekratnik veličine pregače

Na primjer, pregača s standardnom visinom od 60 cm i dužine od 240 cm, idealno je za pločice veličine 10 × 10 cm, 20 × 30 cm, 15 × 30 cm itd. Također, prilikom odabira formata pločica i planiranja rasporeda, razmotrite mjesto utičnica. U idealnom slučaju, oni bi trebali biti u sredini pločice, u sredini šavova ili na križištima.

Šalter četvrtaste pločice

 • Da biste odabrali najuspješniji format, nemojte žuriti na kupnju materijala na prvom putovanju u trgovinu. To je najbolje postupiti na sljedeći način: prvo, napiši u bilježnicu sve omiljene opcije za određivanje naziva stavke prikupljanje, proizvođač i – što je najvažnije – veličina, a potom kod kuće polako raditi kroz nekoliko shema popločavanje odabrane favorite. U idealnom slučaju, trebali biste koristiti uslugu dizajera trgovine.

6. Kupite pločice iz samo jedne serije i jednog tona

Činjenica je da zbog karakteristika proizvodnje keramike, iste pločice (tj. Isti članak, ton, zbirka i proizvođač), ali proizvedeni u različitim serijama, uvijek su malo drugačiji u boji. Razlika između “višestranačkih” uzoraka može se činiti sasvim beznačajnom, ali u dovršavanju gotove pregače postat će vrlo primjetna.

 • Da li kupiti pločicu na tržištu, odnosno isporuke naručiti online trgovine, uvijek provjeriti ne samo keramike koji pripadaju istoj stranci, ali i odgovarati ton (to može biti upućeni na numeričkom ili alfanumeričkim kodom).

Okvir s keramičkim pločicama

7. Crijep treba odgovarati stilu i shemi boja unutrašnjosti

Za kuhinju u klasičnom ili rustikalnom stilu, pločice u stilu majolike ili cotto keramike, kamene pločice, metlakh pločice, kao i kvadratni mali oblik pločica, na primjer, 10 × 10 cm,

Pregača pločica s granicom u stilu Provence

Šalter kvadratičnih pločica s frizom u stilu Provence

Kvadratna pločica za majolicu

Kvadratna pločica za majolicu u unutrašnjosti klasične kuhinje

Pregača u stilu Provence

Za moderan interijer, bolje je odabrati veliku pločicu koja oponaša kamen, drvo, kožu, metal ili druge zanimljive teksture. Moguća je monophonic mozaik, cigla pločica, crno-bijela pločica, s geometrijskim uzorkom ili nestandardnog formata, na primjer, izduženi 10 × 30 cm.

 • Pregača nestandardnih pravokutnih pločica u modernoj interijeri kuhinje
 • Pregača nestandardnih pravokutnih pločica u modernoj interijeri kuhinje
 • Malo oblike pločica u ukrasu pregača moderne kuhinje
 • Malo oblike pločica u ukrasu pregača moderne kuhinje
 • Mozaic pregača u modernoj kuhinji
 • Mozaic pregača u modernoj kuhinji

Što se tiče izbora boje i uzorka pregača, nema stroga pravila. Glavna stvar je da njezin dizajn treba rezonirati drugim elementima interijera. Na primjer, može biti ploča, zidovi, fasade, slušalice ili pod (pogotovo ako je pločica). Također, pregača može biti ukrašena u ton zavjesa, zid dekor i pribor.

Oblaganje pločica u kuhinji pregača

Fragmenti ove pregače u patchwork stilu odražavaju uzorak pozadine

Plava kuhinja pregača

Plave priborne konce podupiru plavu dodatnu opremu

Još jedna nijansa. Svjetlija i šarenija pregača, to bi neutralnije trebalo biti unutrašnjost. Naprotiv, kuhinja, ispunjena bojom, teksturama i ispisima, sigurnija je za dodatak miranom pregaču.

8. Format pločica “hog” (“metro”) – najopćenitije rješenje

Od svih sorti zidne pločice, tu je siguran i svestran format koji odgovara ni u najkonzervativniji i najviše rezanje-rub interijera – to pločice „stup” (druga konvencionalna mudrost pod nazivom „Metro”).

 • Sjajna monofonična površina, pravokutni oblik veličine od 7 x 12 cm do 10 × 25 cm i koso rub – ovo je formula klasičnog “divljih svinja”, koja nikad neće nestati.
Podzemna etaža (boar) u unutrašnjosti kuhinje

Strogo govoreći, pločice “svinja” i “metro” nisu baš ista stvar. Format “metro” veličine je 7,5 x 15 cm i izvršen je u bijeloj boji. To je takva pločica obložena zidinama pariškog podzemlja, koja je dala ime popularnoj pločici

Bež pločice svinja

Bež “divlje svinje” u unutrašnjosti klasične kuhinje

Kabanchik u modernom interijeru kuhinje

Kabanchik u modernom interijeru kuhinje

Najčešće se kugla rasprostire s pomakom (prema načelu opeke), ali se mogu primijeniti i druge sheme, na primjer, šarana kose, šav u šavovima ili bijeg.

Spajanje svinjske šavove u šav

Spajanje svinjske šavove u šav

Također možete igrati bojom žbuke.

Za više pojedinosti pogledajte materijal: Pregače izrađene od pločice “divljači” u unutrašnjosti kuhinje – od odabira dizajna do polaganja vlastitim rukama

9. Ako ne možete pronaći pločicu odgovarajuće veličine ili dizajna, potražite ga u odjelu podnih pločica

Podne keramičke pločice su vrlo izdržljive i otporne na abraziju, tako da je super za završnu pregaču. Ali zidne pločice za gledanje poda nisu dobre, jer ne izdržavaju teška opterećenja.

 • Usput, podovi su označeni znakom u obliku nogu, a ukras zidova predstavlja dlan.

10. Ljepilo mora biti prvo vodootporno, a drugo prikladno u boji

Glava za pločicu kuhinjske pregače trebala bi biti vodootporna, otporna na prljavštinu i antifungalna. Također, kako bi zaštitili crijep šavova od masti i prljavštine pomoći će posebnu impregnaciju, punjenje pore u mort. Na primjer, može biti Atlas Dolphin ili Ceresit CT 10.

11. Odaberite uzorak postavljanja koji će ispraviti nepravilnosti u prostoriji

Ako vaša kuhinja je mala, parati pregaču s pravokutnim pločicama i položiti šav u šav, s pristranosti, dijagonalno ili “riblja kost”. Druga mogućnost je pregača u horizontalnoj traci. Takav dizajn pomoći će vizualno proširiti prostor.

Postavljanje kvadratnog pločice dijagonalno

Postavljanje kvadratnog pločice dijagonalno

Pričvršćena prugasta pregača

Također, mala kuhinja može se vizualno povećati dajući dubinu prostora, kada se čini da je pregača u niši. Da biste stvorili takav učinak, trebao bi biti tamniji od fasade slušalica i zidova.

Pregača pločica u maloj kuhinji

Bijela sjajna pregača učinit će zamućeni uski prostor prostraniji i prozračniji, au tamnoj kuhinji će dodati svjetlost.

Bijela pregača od pločica u unutrašnjosti male kuhinje

Pregača bijelih sjajnih pločica u unutrašnjosti male kuhinje

Kakva pločica ne odgovara, ako je kuhinja mala? Pokušajte izbjeći previše raznovrsne dizajne, ako je unutrašnjost već ispunjena svijetlim i samodostatnim detaljima, inače će prostor postati prepun i zagušen.

Ako kuhinja ima nisku strop, u dizajnu pregača vrijedi kreirati više okomitih crta. To se može učiniti zbog vertikalne orijentacije istog “božićnog drvca” i drugih izgleda, kao i upotrebom pločice u okomitoj traci, kao na primjer u ovom fotografskom primjeru.

Pločice s okomitim prugama

12. Ako se željena pločica ne uklapa u proračun, kombinirajte skupe materijale s većom proračunom

Umetci iz skupih keramičkih pločica ili, recimo, mozaici oplemenjuju obične pločice, ali ne udaraju teško na džep. Osim toga, ova kombinacija može izgledati vrlo elegantno.

Pregača za kuhinju u patchwork stilu

Pločice u kombinaciji s pločicama u kuhinjskoj pregači

Također možete uštedjeti na materijalu i stvoriti jedinstveni dizajn pregača, možete kupiti i kombinirati pločicu koja se nalazi na ostacima.

 • Pregača kombinacije pločica iz različitih zbirki
 • Pregača kombinacije pločica iz različitih zbirki
 • Pregača kombinacije pločica iz različitih zbirki
 • Pregača kombinacije pločica iz različitih zbirki

Pretraži formate

Sada pogledaj najpopularnije vrste keramičkih pločica za pregaču.

Pločica 10 × 10

Ovaj format pločica prikladan je u bilo kojem interijeru, a još je lakše postaviti. Osim toga, u ovoj je kategoriji predstavljen najveći izbor dizajna.

Vijeće:

 • Posebno relevantne pločice 10 × 10 u slučaju da ih želite spremiti i obući pregaču.
 • Da bi napravio pregaču od jednostavnih četvrtastih pločica, više će biti elegantan kontrastni talog koji će vam pomoći.
 • Najsuvremenija pločica od 10×10 cm je u stilu majolike, koja vam omogućuje da ukrašite pregaču u stilu patchworka kao u ovoj zbirci fotografija.
Crijep pod majolicom u unutrašnjosti kuhinje

Pregača za kuhinju u patchwork stilu

 • Često su uobičajene kvadratne pločice ukrašene tzv. Pločicama.
Pregača pločica s dekorom

Pregača pločica s dekorom

Pregače pločica s dekorom

Kabanchik (metro)

O ovom formatu već smo vam već rekli, a sada imamo priliku pogledati fotografije.

 • Bijela pregača od crijepnog svinja
 • Primjer pregače izrađene od crijepnog svinja

Četkica u suvremenoj kuhinji

 • Pregača za kuhinju s podzemne pločice
 • Pregača za kuhinju s podzemne pločice

mozaik

Mozaik je dobar, jer izgleda više “ručno” i elegantan, osim toga je izdržljiv (zbog male veličine čipova) i omogućuje obrezivanje krivudavih površina. Međutim, to košta dvostruko više nego uobičajene pločice i zahtijeva dvostruko više injektiranja. I, naravno, zbog male veličine čips, mozaik pregača ima više šavova koji kompliciraju brigu.

Savjet:

 • Motley mozaički uzorak je prikladan samo ako je kuhinja ukrašena neutralnom. Ako je interijer već ispunjen svijetlim bojama, uzorcima i ispisima, sigurnije je odabrati monophonic mozaik.
 • Ako proračun dopušta, odaberite za fugiranje zglobova mozaik nije normalno fino i epoksi. Da, to košta više i zahtijeva puno mukotrpnijeg rada, ali je puno više izdržljiv, lijep i praktičan.

Mozaic pregača

 • Mozaik pločice s frizom
 • Mozaik pločice s frizom
 • Mozaik pločice s frizom
 • Mozaik pločice s frizom

Mozaik u kuhinji pregača u mediteranskom stilu

Više detalja u materijalu: Sve o kuhinjskoj pregači iz mozaika i još više

Metlakhskaya pločica

Metlakhskaya crijep, strogo govoreći, ne keramike, nego keramički-porculan. To je mnogo jači i izdržljiviji od obične keramike, skuplje i raznolikije u oblicima i bojama.

 • Heksagoni, oktagoni, krugovi i kvadrati raznih boja i uzoraka čine pregaču izgledom poput tepiha ili vještog ploča.

Metlakhskaya pločica

Savjet:

 • Prije svega, Metlakh pločica prikladna je za klasične interijere.
 • Glavni tiler visoke kvalifikacije mora postaviti pločicu Metlakh pločice.
 • Zamijenite ga moći će se oponašati, na primjer, u ovom interijeru.

Imitacija Metlakh pločice

Majolica (pločice, azulezhu)

Majolica je ista keramika, ali glazura je oslikana ručno, a tek tada je ispaljena na visokoj temperaturi. Kao rezultat toga, boja je pločica svijetla, a uzorak – jasan. U pravilu majolika pločica je uvijek trg.

Savjet:

 • Većina majolika prikladna je u klasičnoj i etničkoj (osobito “Mediteran“) Interijeri.
 • Ove pločice su skupe pa se često zamjenjuju imitacijama konvencionalne keramike ili se sastoje od samo malog područja, na primjer, područja iza ploče.
 • Pregača iz tuniske majolice
 • Pregača iz tuniske majolice
 • Pregača iz tuniske majolice
 • Pregača iz tuniske majolice
 • Pločice u pregaču
 • Haljine u presvlačenju
 • Pločice u pregaču

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org