Како избрисати римске завесе: мали трик за савршене резултате

Како избрисати римске завесе: мали трик за савршене резултате

Као и са било којим материјалом који се користи за украшавање прозора, потребна је пажња на римске завесе. Пре него што опере римске завесе, прочитајте информације о материјалу из којег су израђени. Али запамтите: ако желите да трају дуго времена, немојте их често чишити, већ чистите усисивачем.

Као и друге, римске завесе од тканине треба периодично прање

Римске завесе од тканине треба периодично опрати, као и било које друго

Како исправно оперите римске жалузине

Такве завесе су направљене од синтетичког или природног порекла. Могу се усисати, али је прање производа дозвољено. Ако су завесе направљене од традиционалних тканина за завесе, оне се могу опрати у аутомобилу, али можете га напунити до пола. Ово обезбеђује прецизно прање, деликатно испирање и центрифугирање.

За романске ролетне, погодан је за прање машина и руку

У зависности од величине и материјала римских завеса, они се рукују ручно или у машини за прање веша

Пре него што опере римске завесе, не заборавите да повучете решетке између трака од тканине. То су метални, дрвени или пластични прекривачи. Није тешко то учинити јер трака или завршна ивица на једној страни није заглављена.

Испуштање римских завеса треба пажљиво да буде, јер честице детерџента које остану у влакнима тканине могу изазвати хемијску реакцију, а завесе ће променити боју.

Ако прање није резултирало жељеним резултатом, а трагови контаминације нису могли бити опорављени, контактирајте хемијског чишћења.

Завесе од памучних тканина пране универзалним прахом. Ако желите сушити производ у машини за сушење, проверите да ли се може урадити (прочитајте информације на етикети). Ако то не можете учинити, тканина се може смањити и нећете моћи поново да га објесите на прозору. Најбоље је да се завесе ручно пере на температури воде од 40 степени. Да бисте то урадили, заварујте сат времена помоћу пХ неутралног средства за чишћење које не садржи средства за избјегавање.

Како прање “храмова” деликатних тканина

Можете их избрисати ручно или у аутомобилу, али само на температури од 30 степени, центрифугирањем и центрифугирањем није дозвољено. Суве сомотне завесе, омотане у тканину за зној и распрострањене на равној површини.

Римске завесе од свиле такође се не могу одвијати и притиснути у бубањ машине за прање веша. Не сушите производ на сунцу или близу уређаја за грејање.

decor

Leave a comment