Kako izbrisati rimske zavese: majhne trike za odlične rezultate

Kako izbrisati rimske zavese: majhne trike za odlične rezultate

Kot pri vseh materialih, ki se uporabljajo za okrasitev oken, je treba skrbeti za romanske zavese. Preden opereš rimske zavese, preberite informacije o tkanini, iz katere so izdelane. Toda zapomnite si: če želite, da trajajo dlje časa, jih ne pogosto pogoltnite, ampak čistite s sesalnikom.

Kot drugi, je treba rimske zavese iz tkanin redno praniti

Rimske zavese iz tkanine je treba redno oprati, kot vsi drugi

Kako pravilno umiti rimske žaluzije

Takšne zavese so iz sintetičnega ali naravnega izvora. Lahko se posušijo, toda pranje izdelkov je dovoljeno. Če so zavese narejene iz tradicionalnih tkanin za zavese, jih lahko opere v avtu, vendar jih lahko napolnite do polovice. To zagotavlja natančno pranje, občutljivo izpiranje in predenje.

Za romarske žaluzije je primeren tako za pranje stroja kot za roke

Odvisno od velikosti in materiala rimskih zaves, jih opere ročno ali v pralnem stroju

Preden operete rimske zavese, ne pozabite potegniti letvic, ki so med trakovi tkanine. To so kovinski, leseni ali plastični prečki. To ni težko storiti, ker trak ali zaključni rob na eni strani ni zaljubljen.

Izpiranje rimskih zaves mora biti previdno, saj lahko delci detergenta, ki ostanejo v vlaknatih tkanin, povzročijo kemično reakcijo, zavese pa spremenijo barvo.

Če pranje ni rezultiralo v želenem rezultatu in sledi okužbe ni bilo mogoče obnoviti, se obrnite na čistilec.

Zavese iz bombažnih tkanin se sperejo z univerzalnim prahom. Če želite sušiti izdelek v sušilnem stroju, se prepričajte, da je to mogoče storiti (preberite informacije na etiketi). Če tega ne morete storiti, se lahko tkanina skrči in ne boste mogli znova obesiti na oknu. Takšne zavese je najbolje ročno prati pri temperaturi vode 40 stopinj. Za to umerite zavese eno uro s pH nevtralnim čistilom, ki ne vsebuje belilnih sredstev.

Kako oprati “templje” občutljivih tkanin

Ročno jih lahko izbrišete ročno ali v avtu, vendar le pri temperaturi 30 stopinj, ki se vrti v centrifugi in zavrtite ni dovoljeno. Suhe žametne zavese, zavite v znojno krpo in se razprostirajo na ravno površino.

Rimskih zaves iz svile tudi ni mogoče odviti in pritisniti v bobnu pralnega stroja. Izdelek ne posušite na soncu ali v bližini grelne naprave.

decor

Leave a comment