Как да се тапет тапет в кухнята: детайли и нюанси на правилното шевове - banking-on-green.com

Как да се тапет тапет в кухнята: детайли и нюанси на правилното шевове

Как да се тапет тапет в кухнята: детайли и нюанси на правилното шевове

Тъй като кухнята е най-често използваният апартамент в апартамента, много хора се опитват да я придадат неусложнена визия, а естетиката трябва да се отдалечи на рационализма. Става въпрос, че стаята, поради малкия размер, не ви позволява да променяте интериорния интериор. Трябва внимателно да мислим за наличието на всяко обзавеждане в кухнята. Искате ли да научите как да поставите тапети в кухнята, за да донесете до себе си чар?

Знаейки няколко прости правила, можете бързо да поставите тапети в кухнята

Бързо поставяне на тапети в кухнята ще ви помогне с прости правила

Коя тапети е най-добре да изберете за кухнята

В този интериор цветовете на масата и на слушалките изглеждат хармонични

Работни тапети за тапети в хармония с други елементи на интериора

Всеки знае, че ярките студени тонове движат стените визуално, като увеличават размера на стаята. Ако вашата кухня е недостатъчно осветена, изберете топли пастелни цветове, а за големи кухни, тъмните богати нюанси на тапетите са идеални. С тяхна помощ можете да създадете мистериозна и заглушена атмосфера. Използвайки тапети с различни цветове, можете да разделите кухнята на функционални зони.

Как да изберем тапет за кухнята? Много, най-вероятно, ще дават предпочитание на “миещи се” или “устойчиви на влага” сортове. Все пак, не са толкова много варианти на тапет “без проблеми”, за да изберете между тях нюанси, рисунки, стил. Но необходимостта от използването на винилни тапети за кухнята е продиктувана от предишния ни неизменен начин на живот. Колко качулки бяха в апартаментите на съветските граждани? И имаше ли много разновидности на универсални тапети, които не приличаха на каучук?

Сега няма нужда да се използват изключително винилови тапети за всички стени в кухнята. При сериозна защита само работната стена се нуждае – престилка. Останалите стени са склонни към замърсяване не повече от други стаи в къщата. Съсредоточете се върху факта, че изборът на тапети за кухнята е достатъчно широк, и можете да изберете цветове и текстури, които ви харесват най-много, дори ако тапетите “не е практично.” В крайна сметка ги залепвате, в края на краищата, не за остатъка от живота си, а само за няколко години (докато интериора се отегчи). Основните критерии трябва да бъдат стил, хармония и вашите лични предпочитания. Не забравяйте, че кухнята често става мястото, където се събира цялото семейство, а цветът на стените може да повлияе на атмосферата на общуване.

Възможности за залепване на тапет за кухня

Изборът на бяло за фон ще даде на кухнята празничен и празничен облик

Основният цвят на тапетите и шкафовете – бял – създава празнична и приятна атмосфера в тази кухня

Можете да вземете като основа цвета на масата, шкафовете или кухнята и да изберете тапет близо до сянка. Друг вариант – когато сянката, взета като основа, е в тапета, заедно с други тонове и рисунки.

Ако искате експерименти, организирайте контрасти в декорацията на стените. Въз основа на това може да има тонове, които вече присъстват в кухнята. Например, доста бели и много контрастни ярки цветове. Ако сте използвали контрасти при декорирането на мебели, опитайте да повторите тази комбинация по стените, но пропорцията трябва да е обратното. Така че, ако в мебелите 80% от светлите цветове, а след това в декорация на стените нека да бъде 80% от тъмно и 20% от светлината. Не се притеснявайте, че тъмният цвят ще “окаже натиск” върху зрението, защото в кухнята няма толкова много отворени стени.

Използвайки геометричен модел (клетка, лента, грах), вие поставяте ясен ритъм. Трудно е да се каже, радикалът е методът за избор на тапет или тишина. Всичко зависи от размера на снимката и степента на контраста. По-добре е да не покриете цялата клетка с клетка или грах, но използвайте тапет под формата на вложки или панели на всяка стена.

Как да поставите тапети в кухнята със собствените си ръце

По-удобно и по-бързо е да залепите тапета заедно

Заедно да поставите тапета може лесно и бързо

Преди да рисувате тапети в кухнята, трябва да подготвите стените. Уверете се, че сте изтрили стария тапет. Ако не го направите, шансовете са, че новите ще паднат със старите. Или, ако новият тапет е светъл и старите са тъмни, картината може да се появи, което също не е много приятно. Старите тапети се отстраняват лесно от стените, ако са намокрени с вода.

След като премахнете тапета, проверете дали има пукнатини на повърхността. Ако има, те се нуждаят от zashpatlevat. Ако повърхността е боядисана с емайл или маслена боя, е необходимо да я махнете или поне да почистите стените с шкурка.

За да pokleit тапети в кухнята, ще се наложи да се търкаля за смазване на стената с лепило, четка, за да нанесете лепило за хартия, четка за изглаждане на тапет на стената, лепилото, две влажна кърпа (тази, която ще изтрие излишната лепило от стената, а другият – от пода) ,

Преди да залепите тапета в кухнята, не забравяйте да проверите всички роли с тапет. Те трябва да са от същия цвят. За да изрежете тапета върху плата, трябва да отрежете първия лист с разстояние от 5 см (при изсъхване на някои тапети). Разгънете ролката на пода и комбинирайте шаблона на първия лист. За да не бъдете объркани, е удобно да направите надпис на гърба на всяка плат – “отгоре”. По-добре е да имаш запас от 5-10 см, което ще премахне възможната разлика във височината на различните места в стаята.

Ако тапетът е гъст, те трябва да бъдат залепени за задника, а ако са тънки – се припокриват. Лепилото за тапети се продава във всеки строителен магазин, само трябва да се разреди, следвайки инструкциите на опаковката.

За да поставите точно тапета, първо маркирайте вертикалната линия на разстояние около 15 см от ъгъла близо до прозореца. Ако лепилото се навива, започнете да залепвате от прозореца, така че няма да се виждат стави. За да нарисувате вертикална линия, направете вертикална линия. Завържете кабела към кабела, задръжте кабела до горния край и маркирайте линията. На него се залепва първият лист.

Изпълнете завой на стената: лепете лента с широчина 15 cm в ъглите, в первазите и по горната тапицерия. Нарязаните кърпи от тапети трябва да се поставят върху чист под и да се нанася лепило равномерно. След това нанесете лепило върху стената. Повдигнете листа от горния край и го подравнете по маркираната линия. След залепването на листа го изгладете с четка. Най-удобно е да залепите тапета заедно. Един човек разпространява кърпа, а втората – стена, изглажда се горната половина на залепения лист, а другият – долната. Ако все още се образува въздушно мехурче, той може да се набие с игла и да се заглади. След това преминете към поставянето на следващия лист.

До перваза и в ъглите не образуват мехури, тапети могат да се режат и поставили от един залез в друга кърпа не повече от 2-4 см, а не в цялата мрежа. В същото време, втората кърпа трябва да бъде залепена от ъгъла на стената, а не от мястото, където е приключила предишната. Миящи тапети е изключение. Те затварят ъглите с цяла кърпа.

Фото колекция от хартия за стена за кухня

Ясен тапет за кухнята - най-добрият избор

Такъв ярък тапет е най-подходящ за кухнята, зареждащ с веселие и добро настроение през целия ден

Ненатрапчив фон ще създаде мек тапет в малък или среден грах

Оригиналното решение – тапет в грах – също ще приляга на кухнята като ненатрапчив фон

Тапетът в ярко контрастираща лента в тази кухня е важен декоративен елемент, оживяващ и освежаващ

Свежестта и жизнеността на този интериор са пряко свързани с яркия и контрастен тапет

Плачетата тапети визуално повдигат тавана

За визуално повдигане на ниски тавани можете да поставите тапет във вертикална лента

Червеното и черно в интериора на кухнята изглежда добре на фона на украсения модел тапет

Луксозният тапет с фантастичен бял шаблон на черен фон подчертава уважението на интериора в червеникаво-черната кухня

За интериора, изпълнени в черно-бели цветове, тапети с елегантен дизайн

Тези елегантни черно-бели тапети в просторна кухня, декорирани в контрастираща цветова схема, са елегантно задържани

Основният детайл на интериора в тази кухня е много красив тапет

Тапети с оригинална история в приятна цветова схема могат да станат основната украса на стаята

Необичайни цветови комбинации в интериора могат да изглеждат много хубаво

Необичайната комбинация от цветове и материали в една стая може да даде интересен и привлекателен резултат

decor

Leave a comment