Как да не се заблуждават при избора на винил тапет за кухня: цялата истина за винил

Как да не се заблуждават при избора на винил тапет за кухня: цялата истина за винил

Избирайки винил тапет за кухнята, определено няма да се объркате: в съотношението цена / качество до момента това е най-оптималният вариант. Използването на усъвършенствани техники и иновативни компоненти при производството на винилови тапети позволява създаването на довършителни материали, характеризиращи се с висока якост, надеждност, устойчивост на износване и издръжливост. Благодарение на защитния слой от поливинилхлорид, тапетът не се страхува от слънчева светлина, влага, механични влияния и замърсяване. Непрекъснато разширяващата се визия, включително имитация на цветове и текстури от естествени материали, ще направи възможно реализирането на най-смелите дизайнерски идеи във вътрешността на кухнята.

Практичност и украса на винил тапет не се поставя под въпрос

Виниловите тапети за кухнята ще удовлетворят естетическите си възможности и практичност

Характеристики на винил тапет

Виниловите тапети се състоят от два слоя: гъста хартия, плат или нетъкан субстрат и защитен горни слой от PVC фолио, благодарение на което тапетът получава повишена здравина и издръжливост. При избора на винил за кухнята, е необходимо да се обърне внимание на обработката на тапетите със специални импрегнации, предотвратяващи образуването на гъби и мухъл.

Механичните ефекти, светлина, влага и мръсотия не са ужасни за винилови тапети

Благодарение на защитния слой от PVC тези тапети не се страхуват от слънчева светлина, влага, механични влияния и замърсяване

Цялото разнообразие от винилни тапети на пазара може да бъде разделено на две големи групи: пенирани винил и винил тапети горещо щамповане. Специалната технология за обработка на горния слой винил позволява да се имитират почти всички видове повърхности и текстури и също така да се даде скулптура на тапета. Произвеждат се като монофонични тапети от винил и с шарка: и двете са силно декоративни и отлично скриват малки неравности и дефекти в стените.

Кухня в стила на прованс или селски ще бъде от полза, ако използвате такъв тапет винил

Комбинирани винилови тапети в ретро стил, подходящи за декориране на кухни в стил рустик или прованс

Качеството на виниловите тапети зависи от дебелината на виниловото фолио. Корпоративна “винил” издръжлив, не оставяща следи, не променят цвета си на слънце, не се страхува от влага, толерира влажно почистване и дори четка с използването на почистващи препарати. Този вид украса на стени, без загуба на декоративност и характеристики на изпълнение, може да продължи напълно до 10 години или повече! Единствената значителна липса на винил тапети – херметичност. Въпреки това редица от водещите производители на довършителни материали в момента на пазара вече са представени новаторски винилови тапети с микропори, които позволяват на стените да “дишат”: позволява конденз да се изпари от под капака, те са в същото време се предотврати проникването на влага под тапета.

Винил тапет за кухня с необичаен модел може да бъде важен детайл от интериора

Оригиналните рисунки на тапета ще постигнат много интересен резултат в интериора на кухнята

Изберете винил тапет за кухнята

Структурни тапети на базата на разпенен винил

Пяната винил има груба повърхност, мека е на допир, така че е хубаво да се докосне. Направете тапети от пенирани винили, като нанесете винилна или нетъкана винилна маса с последващо термично обработване, през която виниловите пяни придобиват текстура. Тези тапети напълно маскират нередностите и различните недостатъци на повърхността, а също така не се разтягат. Липсата на разпенени тапети – ниска сила, която не им позволява да ги нарече идеална възможност за завършване на кухнята.

Неравна повърхност ще ви помогне да маскирате специалната структура на винил тапет

Структурните винилови тапети отлично маскират нередностите и различните повърхностни несъвършенства

Винил тапет за рисуване

Ще бъде отлично решение за любителите на честите промени в ситуацията. Такъв тапет може да бъде пребоядисан многократно във всеки цвят. Произвеждат се или в бяло, или вече в цвят, напълно готови за употреба. Прилагайки специални методи за оцветяване, можете много оригинално да украсите стените в кухнята. Например, боя не може да се приложи към предната страна, а вътрешната повърхност слой руно: където материалът напълно импрегнирана чрез поставяне на фона, и винил повдигнати участъци остават непокътнати. Тази техника ви позволява да симулирате декорацията на стени с цветен цимент в техниката “sgraffito” (в превод от Италия, “scratched”). Друг популярен метод е силно разредената боя, нанесена на предната страна и след това избърсана с мека кърпа: фонът ще остане светъл и облеклото ще стане по-светло.

Виниловите тапети за боядисване ще дадат възможност за творчески експерименти

За да създадете напълно уникален интериор, можете да използвате винил тапет за боядисване

Компактен винил

Това е т.нар. Плосък винил тапет горещо щамповане, което е имитация на различни материали: текстурирана мазилка, камък, текстил. Компактният винил не се страхува от измиване и твърдо четкане. Устойчивият материал се характеризира с приятна текстура и широка гама от цветове за стилен и хармоничен кухненски интериор.

Гастрономическите отпечатъци на тапетите са много разнообразни и все още актуални

Кухненският винил с гастрономичен печат, изглежда, няма да загуби своята релевантност и популярност от дълго време

Кухня винил

Плътният или кухненският винил е супер-измит тапет, предназначен специално за кухни и бани. Благодарение на гумирания винил този тип тапети има висока устойчивост на влага и непромокаеми свойства. Можете да лепете такъв тапет дори над кухненския плот или в банята, вместо от керамични плочки. Въпреки това, поради дебелината си, кухненският винил изглежда малко груб. Не много вдъхновяващи и тематични рисунки с гастрономически мотиви.

Атрактивните рисунки и меките нюанси на виниловите тапети им осигуряват постоянен успех

Стенният винил може да имитира цветове и текстури от естествени материали, а пастелните цветове го правят още по-привлекателна

сериграфия

Silkscreen или сатен тапет – един вид плосък винил тапет горещо щамповане. Като основа се използва винилова хартия, която се боядисва по специален начин и след това се подлага на термична обработка и силно щамповане. Често е възможно да се намери информация, че в процеса на производство на коприна се използват естествени копринени нишки, но това не е вярно. Ефектът от коприна се постига само чрез специален начин за обработка на виниловото покритие. Поради липсата на обемен релеф, плоскостите от винил трябва да се използват върху внимателно подготвени плоски повърхности.

Твърд винил за кухнята - комбинация от естетически и практически характеристики

Твърдият винил за кухнята ще изненада със своята сила и практичност, не една година

Солидни винилови тапети

Те са изработени от изпарен винил, който е претърпял термична обработка, което позволява да се отстранят от материала вредни вещества и компоненти, като формалдехидни смоли. Такива тапети не предизвикват алергични реакции и се считат за безопасни за здравето чрез довършителни материали. Тапети от твърд винил не се простират и не набъбват, те не избледняват в слънчева светлина, устойчивост на абразия и механичен стрес, те могат да се почистват с препарати. Като основа в тапета е специална трислойна хартия, която осигурява безпрепятствено отстраняване на излишната влага от стените. Твърдият винил с безупречна надеждност имитира абсолютно всякакви покрития: текстурирани мазилки, камък, боядисване, текстил. Коригираният избор на шаблона прави връзката между платното незабележимо дори от много близко разстояние.

Фото колекция от винил тапети за декорация на кухненска стена

Сложната структура на виниловите тапети гарантира тяхната издръжливост

Винилови тапети се състоят от два слоя: гъста хартия, плат или нетъкан субстрат и защитен горен слой

Кухня престилка - място на сериозни тестове, които винил тапет издържат

Супермайлирането на винилови тапети може безопасно да се използва и за завършване на кухненската престилка

Виниловите тапети за кухнята трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид особеностите на тази стая

При избора на винил за кухнята, е необходимо да се обърне внимание на обработката на тапетите със специални импрегнации, предотвратяващи образуването на гъби и мухъл.

Яркостта на картината на винил тапет остава дълго време

Виниловите тапети са силно декоративни и напълно прикриват малки неравности и стенни дефекти

За да реализират оригинални идеи, производителите предлагат различни опции за тапети

Постоянно разширяващата се гама от винил винил ви позволява да реализирате най-смелите дизайнерски идеи в интериора на кухнята

Удебелените и неочаквани комбинации от различни винилови тапети могат да дадат много привлекателен резултат

Пяната винил има груба повърхност, мека е на допир, така че е хубаво да се докосне

Дори най-простият монохромен рисунък на винил тапет изглежда стилен и привлекателен

Черно-бели винилови тапети с цветни орнаменти в кухнята в скандинавски стил

Цветен украшение - опция без загуба за трапезария

Винил тапет с флорален орнамент ще бъде чудесна декорация на трапезарията

Цената и качеството на винилните тапети напълно отразяват всичките им многобройни добродетели

Много хора днес избират винилови тапети за оптималното съотношение цена / качество на този завършен материал

decor

Leave a comment