Как да направите ниши от гипсокартон за кухня: стъпка по стъпка ръководство – banking-on-green.com

Как да направите ниши от гипсокартон за кухня: стъпка по стъпка ръководство

Как да направите ниши от гипсокартон за кухня: стъпка по стъпка ръководство

Гипсовите плоскости са отлично декоративно решение във вътрешността на всяка стая. Те могат да бъдат построени в спалнята, хола, кухнята и детската стая. Те не само ще придадат подчертание на интериора, но и ще прикрият недостатъците на стените. Полетът на дизайнерската фантазия в производството на ниши не е ограничен. Те могат да бъдат декорирани по различни начини. Нишите могат да бъдат боядисани и облицовани с тапети, украсени с огледала и използвано декоративно осветление. Нека да говорим за ниши от гипсокартон във вътрешността на кухнята.

Красивата гипсова плоскост може да бъде доста практична и удобна

Декоративните ниши от гипсокартон не само украсяват стаята, могат да изпълняват и практически функции

Как да използваме ниши от гипсокартон в интериора

Дизайнерите практикуват ниши с различна дълбочина, различни форми и размери. Ако нишата е ориентирана хоризонтално, тя помага визуално да увеличава ширината на стената, вертикалните удължени ниши подчертават височината на тавана. Двустепенното изпълнение на стените и декорацията на тавана в същия дизайн правят интериора много интересен, нарушавайки геометричната коректност на стаята. Разбира се, не всеки може да мисли за това решение и да го осъзнае. Може би се нуждаете от помощта на професионален интериорен дизайнер.

Гипсовите плоскости имат не само естетическа, но и практическа стойност. В крайна сметка в нишите можете да поставите малки сувенири, цветя с цветя, кухненски прибори. Нишите в стената, изработени от гипсокартон, ви позволяват да “скриете” битовите уреди частично или напълно. Те могат да “удавят” пералня, бойлер или отоплителна батерия, съдомиялна машина, хладилник, микровълнова фурна.

Ако всичко е правилно изчислено, тогава можете да направите ниша в кухнята със собствените си ръце

Можете да направите ниши със собствените си ръце, най-важното е внимателно да планирате и изчислите позицията и размерите му

В gipsokartonovye ниши е удобно да инсталирате крушки. Това може да бъде декоративно осветление или висококачествено осветление. Искате ли да покриете съдържанието на ниша от любопитни очи? Няма проблем! Използвайте врати или декоративни завеси.

Ниша от гипсокартон със собствени ръце

Искате ли нишата да изглежда перфектно? Освободете инсталацията си за професионалисти. Ако искате да изградите ниша от гипсокартон със собствените си ръце, ще трябва да вземете под внимание всички нюанси и нюанси. Процесът на създаване на ниша е на няколко крачки и ако пропуснете поне един от тях, няма да получите добър резултат.

Първа стъпка: Изгответе проект

От къща майстор на сложна документация, никой няма да поиска. Но е невъзможно да се направи ниша от гипсокартон като цяло без рисунка. Нека това да е само молив, показващ размера на стените, местоположението на мебелите, отоплителните батерии, електрическите контакти. Ако правилно съставяте чертеж, ще бъдат изключени ненужните промени и промени. И материалът с фитингите ще бъде изчислен точно.

За да предпазите кухненския телевизор от мръсотия, той може да бъде поставен в зрелищна ниша

Нишата на стената в кухнята под телевизора е много практична – телевизора е добре видим и в същото време е защитена от мръсотия и прах в кухнята

Когато създавате графичен план, вземете предвид дебелината на профила. В края на краищата тя е част от размерите на височината и ширината. Ако искате да поставите домакински уреди в ниша, обърнете специално внимание на размера им. Не забравяйте, че пространството в нишата трябва да е малко по-голямо от общия размер на устройството, което планирате да го поставите. Това е необходимо за охлаждане на електрически уреди с въздух, за достъп до комуникации.

Планирате ли да направите ниши в стената от гипсокартон с осветление? Помислете за поставянето на осветителни уреди, спазвайки правилата за безопасност на домакинството. Бъдете внимателни, като използвате мощна лампа, отоплението им може да бъде значително.

Подсветката ниша изглежда много впечатляваща и може да се използва по много различни начини

В такава ниша ще бъде много красиво да изглеждат като скъпи вази или картини и обикновени кухненски дрешки

Стъпка втора: правете маркировката

Когато чертежът е готов, трябва да прехвърлите проекцията в стената, където планирате да инсталирате ниша. Препоръчва се да се направят най-подробните маркировки, показващи всички места за закрепване на рамката от металния профил. Ако стената под рамката е неравномерна, използвайте специална лента от полиуретанова пяна, за да осигурите по-здраво прилягане на рамката и по-здраво фиксиране на метални профили на стената.

Стъпка трета: монтирайте рамката и гипсокартона

Металната рамка е монтирана в съответствие с маркировките на стената и след това са монтирани листове от гипсокартон. На нашия сайт има релевантни статии за това как да рязани, огъват и фиксират гипсокартона, както и статии за финиширането на гипсокартон – шпакловка, боядисване. И сега нека да поговорим за дизайна на нишата от гипсовата плоскост за кухнята.

Според скицата е направен скелет за бъдещата ниша

Рамката за вдлъбнатината на гипсовата плоскост е направена съгласно скицата

Проектирайте кухненска стена в стената

Специалистите разделят нишите на функционални и декоративни ниши. Първите са предназначени за вграждане в тях на мебели и домакински уреди, като последните са предназначени за сувенири, вази, декоративни ястия, семейни снимки. Заедно с нишите са широко използвани и гипсокартон щандове, които са продължение на бара в кухнята. Понякога такива ниши-стелажи са оборудвани с декоративни врати, получавате шкаф-бар.

Други типове подове и ниши за телевизор от гипсокартон. И двете са широко използвани в кухни. В пода ниши поставете големи вази или саксии с големи закрити растения. Нишите под телевизора понякога се допълват с рафтове, които, между другото, могат да бъдат направени от различни материали – стъкло, дърво, метал. На тези рафтове са разположени различни скъпи в сърцето на малки неща.

Нишата под телевизора в кухнята, направена под формата на арка, се превърна във важен декоративен детайл от този интериор

Цветен дизайн

Двете най-чести начини – да се изработи ниша в един цвят със стените или боя, така че цветът й да е няколко тона, по-светли или по-тъмни от останалите стени в стаята. Разбира се, можете да опитате различна селекция от цветове, но дизайнерите не препоръчват използването на твърде тъмни цветове за боядисване на ниши. Те дават неприятно въздействие върху “дупките”, които са поразително очевидни от светлината, особено от бели стени. Ако сте направили малка ниша, боядисайте я вътре с цвят 2-3 цвята, по-светъл от стените. В този случай малките предмети на рафтовете ще изглеждат привлекателни.

Ако вашата кухня е имало ниша за телевизор гипскартон или ниша за аквариума, използвайте същия цвят като стената, и светлините, които неизменно ще бъдат в тази ниша, това ще доведе до цвета, за да настроите по нов начин.

Решили ли са да направят в кухнята декоративна ниша с набор от рафтове и рафтове? Опитайте се да го украсите с някаква необичайна рамка от картината. Изгледът ще бъде много интересен.

Гипсокартонни ниши в снимки

Осветяването в нишата на гипсокартон има подчертан декоративен ефект

Гипсокартонните ниши с фоново осветление изглеждат впечатляващо в интериора на всеки стил

Готварска печка с качулка в ниша е добро решение по отношение на ефективното използване на пространството

В оригиналната ниша можете да поставите чиния с качулка

Необходимите кухненски инструменти могат удобно да бъдат поставени в малки ниши върху работната стена

Малките ниши на работната стена Ви позволяват винаги да държите необходимото кухненско оборудване на ръка

Ярките контрастни цветови комбинации подчертават декоративните особености на кухненската ниша

Цветният дизайн на нишата може да бъде много разнообразен, особено комбинацията от контрастни цветове

Най-често нишите в кухнята се правят точно под телевизора

Ниша под телевизора в кухнята – най-често използваната ниша

Комбинацията от практичност и декоративност е една от характеристиките на нишата като елемент на интериора

Естетично-практичният дизайн на нишата на стената в кухнята винаги е в търсенето

Ако оформлението на кухнята позволява, тогава в нишата можете да поставите хладилник

В дълбока ниша можете дори да поставите хладилник

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org