Как да изберем перфектната кафе машина – banking-on-green.com

Как да изберем перфектната кафе машина

Как да изберем кафемашина или кафемашина

Изборът на кафемашина за къща зависи от бюджета, вкусовите предпочитания и дори начина на живот на вас и вашето домакинство. Първо, предлагаме 4 въпроса, които ще ви помогнат да решите какъв тип оборудване и след това можете да научите повече за кафеварката / кафе машината, от която се интересувате.

 1. Колко кафе пиете? Това е първият въпрос, който трябва да зададете преди да закупите кафемашина или кафемашина. Ако искате да пиете няколко големи чаши в даден момент или имате голямо семейство, трябва да изберете устройство, което може да приготвя големи обеми от напитката. Времето-тестван капкомер за кафе е идеален за тази цел, тъй като повечето от тях са в състояние да кипят 10-12 чаши на цикъл. Въпреки това, ако консумирате само една чаша в даден момент, тогава се нуждаете от машина, която приготвя кафето по парче.
 2. Какъв вид кафе ти харесва? Любителите на кафе са толкова разнообразни, колкото самите сортове, а на всеки тип може да се предложи собствена кафе машина / кафемашина. Например, френската преса ще задоволи истински гастроном, защото запазва всички нюанси на вкус на зърна по-добре от други. Гейзерите кафемашини ще бъдат идеални за любителите на изключително силно кафе. Фенове на млечни напитки (капучино, лате, какао и др.) Трябва да купят капсула кафе машина или автоматична кафе машина с капучино. Добре еспресо любителите се препоръчва еспресо машина рога тип.
 3. Как и кога пия кафе? Ако прекарвате по-голямата част от сутринта в бързаме и суетата, чашата на капково кафе с двойни стени от неръждаема стомана позволяват бързо и лесно да направите кафе, но се пие веднага, но след това, когато сте готови. Освен това, можете да вземете топло чаша с вас и да пиете част от кофеина по пътя или вече на работа.
 4. Колко голяма е кухнята ми? Решете кое място можете да разпределите за вашата кафемашина и евентуално самостоятелна кафемашина. Ако няма много място, трябва да потърсите компактен модел с вграден кафемелачка.

Сега, когато отговорихте на тези четири въпроса, нека разгледаме вида кафе машина, която ви интересува по-подробно.

Капка кафе машина

Това е може би най-често срещаният тип кафемашина в света, защото те са толкова удобни, евтини и лесни за употреба. Капковите машини за кафе могат да сварят до 12 чаши за около 5-10 минути. И въпреки че от строги съдии те ще получат лоши отзиви за качеството на готвенето, за тези, които като “американски” кафе еспресо, а не, не пия всеки ден, фини сортове, тип капково кафе е отличен избор.

Капка кафе машина

Този “работен кон” е идеален избор за големи семейства и аматьори “Americano” (кафе в голяма чаша, а не толкова силно като еспресо)

Принцип на действие: Водата, загрята в резервоара, капе във филтъра със смляно кафе и след това напитката пада в каната.

Как да използвате машина за капково капене: всичко, което трябва да направите, е да напълнете резервоара за вода, да налеете натрошеното зърно във филтъра, натиснете няколко бутона и вола, вашето кафе е готово!

Как да изберем машина за капково капене:

 • Желателно е резервоарът за вода да е сменяем, а не вграден, за да можете да го почистите от мащаба.
 • Колкото по-голяма е мощността на устройството, толкова по-бързо се произвежда кафе. От друга страна, колкото по-дълго време за готвене, толкова по-силно е кафе.
 • Филтърът в кафето за капково накисване може да бъде хартия (за еднократна употреба) или найлон (предназначена за 60 цикъла). Хартиените филтри са добри, защото са хвърлени заедно с кафето, по-добре е да филтрирате напитката, но те го правят малко по-дълго, освен това те трябва да се купуват отделно и винаги да са на склад.
 • Е, ако избраният от Вас модел ще осигури загряването на каната, за да поддържа температурата на готовата напитка. Тази функция, по правило, е за по-скъпи кафемашини (от 2500 rub).
 • Кафемашина за капкообразуватели може да има не само филтър за кафе, но и воден филтър.
 • Обърнете внимание и на опцията “Drop-stop”. Благодарение на това, след изваждането на каната на палето, кафето, оставащо от филтриращата част на устройството, няма да се капе.
 • Някои модели ви позволяват да настроите силата на напитката, която винаги е добра.
 • Удобно е, когато измервателната скала се изчислява в милилитри, а не в чаши, както често се случва. Преди да закупите кафемашина, уверете се, че има градуирано калибриране както в резервоара, така и в каната.
 • Стъклената кана трябва да е снабдена с джанта, предназначена да предпази контейнера от счупване.
 • За двама души можете да си купите мини-модел, който сервира кафе едновременно в две чаши, а не в една кана.

цени: най-простите модели могат да струват от 1000 рубли, кафенета от клас “премия” – от 2500 рубли.

В следващото видео можете да видите общ преглед на 4 модела тип капково кафе.

Гейзер кафемашина

Добрият стар метод за варене на кафе в кафеварката на гейър на печката все още остава популярен сред кафеварките. Причината за това е в евтината и простота на дизайна и, разбира се, в силата на напитката, която се оказва, че постига.

 • Кафето от кафе-машина с гейзери е малко по-богато на вкус от кафе от капковата машина, но все пак не е по-добре от машината за еспресо.
 • Гейзер кафеварка на печката
 • Гейзер кафемашина с готово кафе

Недостатъкът на гърнетата за кафе е, че те изискват внимание по време на варенето на кафе и малък обем на резервоара. Всъщност една кафеварска машина за гейзери е устройство за един или двама души. Кук няколко чаши кафе за гостите ще бъде доста трудно. Въпреки това, за заваряване на напитка по-малко от обема, предоставен от производителя, също няма да работи.

Принцип на действие: Когато дъното на каната свари водата, тя се издига под налягане в средната част с смляно кафе, минава през нея и накрая, напитката стига до върха на кафеварката.

Как да използвате машина за гейзери: запълнете долното отделение с вода и запълнете средата с кафе (средно смилане), след това сглобете части от кафеварката и я поставете върху печката. След 3-4 минути, веднага щом излезе парата от дюзата или съскане, извадете поставката за кафе от чинията и се насладете на напитката. Основният трик е да не прекалявате прекалено на кафето си и да не го заврите, в противен случай вкусът ще се окаже горчив.

 • Електрическите кафеварки за гейзери дори не изискват плоча, те се нагряват и се изключват автоматично.

Как да изберем машина за гейзери:

 • Обемът е първият критерий за избора на машина за гейзери. Помислете, че една “италианска” чаша, която най-често се измерва с обема на саксиите за кафе, е само 50 ml, т.е. само една четвърт от стандартната чаша.
 • Степента на готовност на напитката е по-удобна за определяне дали крушката е стъклена, а не метална.
 • Функцията за поддържане на температурата на кафето ще ви даде възможност да пиете гореща напитка не веднага, но в рамките на 30 минути след подготовката.
 • За индукционна печка е необходимо да закупите кафеварка, специално разработена за тази цел.
 • Дръжката на устройството трябва да бъде изработена от топлоизолационен материал.

цени: 1200-4000 рубли (цената на стандартните гейзери за кафе) и 4000-8000 rub. (цената на електрически модели).

Машина за рог кафе (полуавтоматична еспресо машина)

Сварете идеалното еспресо, капучино или лате у дома може да бъде в машината за еспресо кафе, което също се нарича полуавтоматично или ръчно. Такъв агрегат е скъп, но поради по-ефективното извличане на кафе се изисква трета по-малко зърна.

Еспресо машина

 • Машините за кафе ерпресо са отделно стоящи и вградени в кухненския комплект.

Принцип на действие: в полуавтоматична кафе машина, напитката не се кипва с вряща вода, но с водна пара, преминаваща през слой смляно кафе, пресовано в рога с високо налягане (9-15 bar).

Мляно кафе в рог

В много отношения вкусът на еспресо от ракия зависи от това как смляното кафе е уплътнено в рога. Между другото, можете да експериментирате с вкуса на напитката, променяйки силата на натискане на температурата

Как да използвате машина за кафе ерпресо: първо трябва да напълните котела с вода. След това смляното кафе се изсипва в специално разработен рог (държач, порт филтър), ръчно се набутва с температура в “таблетката” и се вкарва в групата за варене. След това трябва само да стартирате колата и да изчакате около половин минута, когато напитката ще се излее в предварително приготвена чаша.

 • Повечето машини за еспресо могат да приготвят не само еспресо, но пенливо мляко за капучино или лате с ръка (panarello) или автоматично капучино, което извлича млякото (вижте wiki).

В следващия видеоклип можете да видите как да направите капучино с полуавтоматична кафемашина с ръчна капучица panarello.

Как да изберем тип кафемашина (полуавтоматичен):

 • Клаксона в еспресо машината може да бъде от метал или пластмаса. Металният рог е не само по-безопасен, но и по-добър за извличане на кафе. Еспресото, приготвено в пластмасов порт филтър, ще бъде по-слабо.
 • Машината трябва да има опция за автоматично загряване, която удължава живота на уреда и предпазва от изгаряния.
 • Желателно е вашата ръчна кафе машина да има функцията да поддържа температурата на готовата напитка.
 • Наличието на две помпи ви позволява едновременно да приготвяте капучино и еспресо.
 • Кафе машината трябва да има тава за оттичане.
 • Една полезна възможност за кафеварката за картофи е възможността за варене не само на земята, но и на хляба (на снимката). Саксии – “хапче” от филтърна хартия и “пълнене” на смляно и пресовано кафе. Една кутия съответства на 1 чаша напитка. Еспресо, приготвено от халдето, е много вкусно и процесът на варене на кафе става по-лесен.
 • Халда в рога
  Халда в рога
 • Саксии
  Саксии

цена: от 8 до 70 000 рубли, в зависимост от капацитета, обема на резервоара за вода и функционални.

Автоматична кафе машина

Ако предишните типове кафе машини изискват вашето участие / контрол, тогава автоматичната кафе машина може да завае перфектната напитка практически без вас. На това, което изпълнява пълен цикъл на работа – от смилане на зърно кафе до самопочистване. Единственият недостатък на автоматична кафе машина – висока цена (средно – $ 650).

автоматична кафе машина

 • Процесът на подготовка на 1 порция (от смилане до разсипване) отнема само 30-40 секунди.

Как да използвате автоматична кафе машина: изсипете кафе на зърна, изсипете вода, изберете силата на напитката, задайте желания брой части и включете уреда. След половин минута идеалното домашно приготвено еспресо ще бъде готово.

По-долу е преглед на видео на напълно автоматичната кафе машина от средната ценова категория на KAFFITCOM.

Как да изберем автоматична кафемашина: всъщност всички автоматични кафе машини са подобни и кафето се приготвя почти еднакво добре. Модели от различни ценови категории се различават само по дизайн, размер и набор от функции.

 • Например, най-евтиното кафе през 2016 г. Philips Серия 2000 HD8649 не е сила регулатор, готвене само кафе на зърна и еспресо само (въпреки това, млечни напитки можете да направите ръчно с помощта на вградения spumatore). Но един от най-скъпите кафе машини за дома Delonghi ESAM 6904 е с LCD дисплей, чувствителен на допир бутони, два фюзера ви позволява да избирате височината на пяната и дори може да готви горещ шоколад с натискането на един бутон. Въпреки това, кафето те варят около едно и също качество и със същата скорост.

Ето защо трябва да изберете единицата въз основа на съотношението цена-функционалност. При “други равни условия” струва да се даде предпочитание на машина с метална обвивка, керамичен кафевар, по-висока височина на чашата, по-голямо налягане и мощност. Преди да купите, не забравяйте да опитате капуцин тръба, отворете / затворете контейнерите за вода / зърно / торта, натиснете бутоните.

цени: от 20 000 рубли.

Капсулна машина

Capsule кафе – най-добрият избор за тези, които обичат еспресо и напитки с пяна, но не иска: да харчат много пари за закупуване на машини за кафе, самостоятелно за запарване в каквато и да е производител на кафе или просто не обича да се занимава с почистване на части.

 • Капсуловите кафе машини са предназначени за приготвяне на кафе само от партидни капсули и халд. Те са много удобни както за приготвяне на напитки, така и за почистване. За да поддържате устройството в ред, е необходимо само веднъж на всеки три месеца да започнете цикъл на “готвене” със специален почистващ таблет.

Капсулна машина

Въпреки капсулен кафе машини, от една страна, могат да готвят само по една чаша на цикъл, на второ място, някои ограничен избор на класове (въпреки вариации капсули има много). И трето, изискват закупуване на кафе в специализирани магазини. Освен това, образуването на пяна капучино и лате направена от прахообразно мляко и опаковани като отделна капсула. Оказва се, че за приготвянето на капучино ще трябва да използвате две капсули, което не е твърде икономично. Вкусът на тези напитки, разбира се, играе напитка от кафе машината.

Принцип на действие: капсулата се пробива, кафето се смесва с поток от въздух, а в камерата с кафе се подава вода под високо налягане.

Как да използвате капсулата за кафе: всичко, което трябва да направите, е да поставите капсулата в специално отделение, да напълнете резервоара с вода и да натиснете бутона за стартиране.

Как да изберем кафемашина за капсули: съвети за избор на капсула за кафе и самите капсули можете да научите от следващата видео история.

Но видео преглед на популярната капсула модел Nescafe Dolce Gusto krups kp 2205 мелодия 3.

цена: 3000-19000 тр.

И накрая, предлагаме да видите общо видео за това как да изберете правилната кафе / кафе машина за дома.

Вижте също: 12 съвета за избор на производител на хляб за вашия дом.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org