Как да изберем окачени тавани за кухня: видове шарнирни конструкции

Как да изберем окачени тавани за кухня: видове шарнирни конструкции

Кухнята е престанала да бъде място, където само готви и яде храна. Все по-често интериорът на кухнята е оборудван, така че стаята е удобна и уютна. Днес никой не е изненадан от качествения ремонт, изключителния дизайн, съвременните уреди. Таванът е най-видимата част на всяка стая. Идеалното решение за кухнята може да служи като окачени тавани. Окачените тавани в кухнята ще ви помогнат да скриете всички неравности на тавана, да прикриете комуникациите, да намалите шума в стаята. Такива тавани предоставят пълна свобода за проектиране на идеи, ви позволяват да инсталирате всички видове вградени светлини, да създадете мозаечен модел, да направите таван на няколко нива.

Капацитетът на тавана на касетата изглежда необичаен и привлича вниманието на гостите

Един необичаен вид кухня е в състояние да даде касета окачен таван

Предимства на окачените тавани в кухнята

Мнозина съвсем напразно отказват да инсталират окачени тавани, обяснявайки това с факта, че стаята е твърде ниска. В действителност, лъскави тавани визуално увеличаване на кубически капацитет, разширяване на пространството, “добавите” кухня на няколко сантиметра на височина. Поради своята повърхност те създават визуална илюзия, тъй като отражателните свойства на гланцовите тавани са много високи, те могат да бъдат инсталирани в малки и тъмни кухни.

Такъв необичаен таван незабавно привлича вниманието - ярък, блестящ, с гладки линии

Оригиналните линии от таван с различно ниво от гипсокартон ще се превърнат в основен детайл от интериора

Окачените тавани изглеждат добре в малки, но много високи стаи. Окачените тавани помагат да се премахне дисбалансът, като “се вземат” няколко сантиметра височина. Освен това таванът изглежда много по-малък, ако е боядисан ръчно или в наситени цветове.

Много често таванът трябва да бъде “вдигнат”. Окачените тавани просто решават този проблем. Интересно е да се гледат комбинирани многопластови тавани, когато една подова настилка е направена в светъл пастел или бял цвят, а средната й форма е оформена от разтегателна печатна тъкан. Тази опция е икономична: рамката е направена от гипсокартон, а средната – от безшевна плат, която се нуждае само от няколко метра. Окачените тавани са чисти, криещи се повърхностни неравности, дълготрайни при работа и лесни за грижи.

Как да изберем окачен таван за кухнята

При избора на окачен таван трябва да следвате две прости правила. Първо, обърнете внимание на външния вид и хигиенните параметри на тавана материал, и второ, сложността на грижите за него. За кухнята трябва да изберете тавани с измиваща се повърхност. Те включват окачени тавани от PVC фолио и безшевни тавани. Гладката повърхност на материала не е запушена от грес и сажди, тъй като такива тавани дори не натрупват обикновен прах. Това се дължи на структурата и структурата на материала. Те са хигиенични, не събират кондензат, лесни за почистване, не пречат на естествената обмяна на въздух.

Практиката на вградените осветителни системи вече е доказана и изпитана по време

Таванът с вградената осветителна система е един от най-разпространените методи за осветление, популярен благодарение на неговата практичност

Допълнителна вентилация в кухнята е много важна. Възможността за вграждане на тази система прави окачените тавани идеална възможност за декориране на кухнята. Идеята за проектиране ви позволява да подреждате вентилационните решетки, така че дори да декорират интериора. Особено внимание трябва да се обърне на устройствата за осветление. Лампите, вградени в стената на кухнята, дават много мека светлина, което прави работата в кухнята особено приятна. В допълнение към стандартните функции вградените лампи, подредени в определен ред, придават на интериора оригиналност и специален стил.

При избора на дървени окачени тавани трябва да се отбележи, че дървесината ще бъде изложена на пара, влага и сажди всеки ден. Те принадлежат към елитния клас, съчетават индивидуалност и уважаван външен вид. С правилната грижа дървените тавани са издръжливи, но все пак се препоръчва кухнята да избира различен материал, въпреки че много дизайнери предпочитат дърво.

Монтажът и експлоатацията на таванния таван са на разположение и не представляват сложност

Таван Reechny изглежда прост, не извивки, но е много практичен и удобен за употреба

Бюджетната опция за подреждане на окачените тавани в кухнята е пластмасова. Той е лесен за инсталиране и работа, лесен за почистване, издръжлив. Пластмасовите тавани са устойчиви на влага. В случай на наводнение, няма разводи на тавана, водата бавно се оттича от процепите в кръстопътя на листовете. Пластмасовият таван е много лесен за почистване. При бели тавани е необходимо мокро почистване 1-2 пъти годишно. Ако изберете таван в бежови тонове, тогава мръсотията върху него ще бъде почти невидима. В този случай таванът може да се избърше с кърпа със сапунена вода или специално решение на всеки 1-2 години. Пластмасата напълно скрива всички недостатъци в тавана. Дори и с наклон от 10 сантиметра пластмасовият таван напълно покрива този дефект. Единственият недостатък на този материал е опасността от пожар. Когато се запали, тя излъчва дим, пуши силно, превръща се в черно. Много хора не обръщат внимание на това качество, защото основният фактор, който става решаващ, е цената.

Гипсовите окачени тавани в кухнята позволяват декорирането на таванската повърхност в различни архитектурни стилове. Предимството на гипса е, че е огнеупорен материал, който е толкова важен в кухнята. Гипсовият таван е лесен за боядисване, има добра звукоизолация срещу външен шум. Лесно е да се скрият различни комуникации, вентилация, инсталиране на осветителни уреди. Гипсът е лесен за инсталиране, дава необходимата деформация, което позволява да се направи таван на много нива, с различни преходи. Сравнително скромна цена прави този материал един от най-популярните в строителния сектор.

Когато избирате материала на платното, трябва да обърнете внимание на производителя. Тестовете показват, че китайските окачени тавани могат да издържат на 500 цикъла на миене, докато платната на европейските производители могат да издържат до 1000 цикъла. Спестявания от 20% върху цената на нестандартните тавани могат да бъдат загубени половината от живота им.

Фото примери за проектиране на окачени кухненски тавани

Ако се интересувате от окачени тавани, можете да се запознаете с различни модели и дизайнерски решения. Погледнете окачените тавани в кухнята, снимките ще ви помогнат да решите какъв тип таван ще отговаря на вашите помещения. След като се запознаете с примери за тавани, можете да изберете определен модел, тип плат и да преведете идеята за ремонт във вашия интериор.

Често основната функция на красив окачен таван е зонирането на стаята

Окачените тавани могат да зонират пространството и често тази определена, а не декоративна функция, е дефиниращата

За да създадете приятно усещане в кухнята, можете да поставите на тавана необичаен ярък образец

Оригиналният чертеж, поставен върху окачения таван, е в състояние напълно да трансформира стаята, създавайки прекрасно настроение всеки ден

Усещането за мир и щастие може да се създаде в кухнята, като се използват рисунки с естествени предмети

Тихото ненатрапчиво изображение на тавана не само украсява стаята, но и създава усещане за спокойствие и спокойствие в кухнята

Ефективен изглед на тавана се постига чрез комбиниране на окачени и опънати тавани

Окачените тавани в кухнята са успешно съчетани с опънати тавани, превръщайки се в уникална зрелищна композиция

Обикновеният и непретенциозен таван на шкаф ще изглежда по-изискан, ако инсталирате прожектори върху него

Светещите светлини ще добавят обикновен таван на елегантност и декоративност

Всички сложни таванни решения могат да бъдат реализирани в реалност с опънати тавани и гипсокартон

Благодарение на пластичността и съответствието на опънати тавани и гипсокартон, на таванските конструкции могат да се дадат най-смелите форми и линии

decor

Leave a comment