Как бързо и точно да залепите подложката към пода

Как бързо и точно да залепите подложката към пода

Плинтът е не само структурен елемент, но и декоративен. Когато става въпрос за края на ремонт в кухнята, pokleit тапети и подови настилки, актуализира, възниква въпросът за нокти перваза на пода и как да монтирате цокълът изработени от различни материали. Без первази, ремонтът ще изглежда непълен. Най-често срещаните плотове, които руските потребители използват за ремонт на своите апартаменти и къщи, са первази от дърво, пластмаса и MDF.

За да фиксирате пластмасовата обшивка, използвайте специални крепежни елементи

За да сте сигурни, че пластмасовата перваза е сигурна, трябва да бъде закрепена към специална основа

Как да поправите дъските с вашите ръце

Най-често в кухнята, както и във всяка друга част на апартамента, се използват дървени или пластмасови первази. Предлагат се и алуминиеви первази, които са идеални за кухнята, но не винаги се вписват в интериора.

Пластмасови первази

Пластмасовата перваза е оборудвана със специални фитинги, които облагородяват външния вид на ставите и ъглите

Производителите на пластмасови первази се погрижиха краищата, ставите, външните и вътрешните ъгли да изглеждат чисти

Пластмасовите первази са идеални за подови настилки от килими, ламинати и балатуми. Те са устойчиви на влага и температурни крайности, перфектно задържат формата и приличат на външния вид на благородните дървени первази. Друго неоспоримо предимство на пластмасовите первази е, че имат специални канали за маршрутизиране на кабелите.

Плетен пластмасов плинт може да бъде различен: използвайки лепило, скоби или гвоздеи и винтове.

Ако не планирате да демонтирате подовата настилка и да подмените тапета в близко бъдеще, можете да закрепите первазите към лепило или течни нокти. За да изберете правилно лепилото, консултирайте се с мениджъра в магазина за строителни материали. Съставът се прилага както към стената, така и към самата перваза. Лепилото за 2-3 часа. Ако има кабелни канали в основата, поставете кабела в рамката за первази по време на инсталационната фаза.

Обиколката без канали за кабели се препоръчва да се закрепват със скоби. Но има един нюанс: да се инсталира цокъл по този начин, в идеалния случай гладки стени са необходими. В противен случай плинтът ще се отклони от тях. Инсталацията е съвсем проста: клипсите се закрепват към стената с помощта на ноктите, като между тях остават 30-50 см. Към тях се прикрепва плинт. Ако сте поставили тази плоча по този начин, не забравяйте, че демонтирането на подовата настилка (а оттам и на цокъла) и тапетите е силно нежелателно.

Благородният и стилен перваз от дърво е все още популярен

Дървените первази са по-трудни за инсталиране, но изглеждат по-стилни и благородни

Закрепването на самонарезни винтове е най-труден начин за монтаж на первази, но и най-надеждният. Плъзгащите се дъски с кабелни канали са най-добре закрепени към винтовете за самозатягане. Това е най-практичният и естетически начин. Дизайнът на перваза позволява да свържете крепежни елементи, винтове, а не само кабелите, които са скрити вътре. Ако трябва да прикрепите основата към мека стена, използвайте довършителни нокти (това са тънки жълти нокти).

Дървени первази

Дървени первази, като правило, са оформени със скъпи паркетни подове. Ако имате нужда да наклоните основата от масива към пода, се нуждаете от паркет фуркет с диаметър от 1-1.15 мм. От височината на човешкия растеж тези щифтове са почти невидими. Ако е необходимо, шапката може да се удави в масив от цокъл, а останалата дупка е замазана под нейния цвят.

Как да инсталирате правилно цокъла

Експертите съветват инсталирането на первази, които да започнат от ъгъла и да се движат по посока на часовниковата стрелка. Прикрепете основата към стената и закрепете ъгъла в края й. Маркирайте позицията на дюбелите с маркер и след това здраво натиснете цокъла към пода и пробийте дупки в него. Най-добре е да вземете бормашина с дължина 6 см. За да направите дълбочината на дупките еднакви, маркирайте тренировката. Дюбелите се поставят в дупките половината от дължината им и се закрепват на разстояние 40-60 см една от друга.

След това се поставя основата, поставени са пластмасови дюбели, винтовете се завинтват на място. В края на перваза и прикрепете специален конектор за монтиране на следващия. Всеки следващ плинт се припокрива с предишния. Щепселите са монтирани на всички краища. Всички фитинги се избират в зависимост от цвета на подложката и повърхността. Не затягайте твърде много винтовете – продуктът може да се деформира.

Как да фиксираме основата към пода с котвени плочи

За монтаж на фурнирован плот обикновено се използва анкерна плоча

За монтиране на фурнирован цокъл се използва котвена плоча

По този начин фурнирният цокъл е фиксиран. На места, където са монтирани анкерните плочи, пробийте отвори с перфоратор и дюбели от пластмасови дюбели в тях. Те трябва да бъдат опаковани на стената. Завинтете анкерните плочи към стената с винтове. Освен това зъбите на котвата трябва да бъдат ориентирани така, че да се преместват през влакната на основата. След това, основата е закрепена върху зъбите на анкерните плочи.

decor

Leave a comment