Kaj je modularna kuhinja: prednosti in lastnosti izbire sklopov že pripravljenih modulov

Kaj je modularna kuhinja: prednosti in lastnosti izbire sklopov že pripravljenih modulov

Večnadstropne hiše, zgrajene v sovjetski dobi, je težko poklicati udobno. Kuhinje so majhne in so zasnovane izključno za kuhanje. To malo ustreza sodobnim idejam o udobju in gostoljubnosti. Pri izbiri pohištva pogosto pride do težav. Morate namestiti lepe kompaktne slušalke, ki bi bile priročne za uporabo in prostor za jedilnico. Izhod je modularna kuhinja. To je odlična možnost ne samo za majhna območja, ampak tudi za prostorne prostore.

Kaj je modularna kuhinja in kaj je zanimivo?

Pri izbiri pohištva za kuhinjo je cilj vsakega lastnika stanovanja prihraniti prostor. Tudi če je soba relativno velika, morate urediti predmete, tako da ima gostiteljica vse, kar je na roki. Za to racionalno postavitev se oblikujejo modularni kuhinjski seti. Sestavljajo jih posamezni elementi enotnih dimenzij, ki jih je mogoče prikladno razporediti med seboj. Po želji se predmeti preprosto preuredijo – in prosim, notranjost izgleda drugače.

kuhinja

Modularni kuhinjski set

barvni moduli

Mere in barve kuhinjskih enot

Zbiranje kuhinje iz že pripravljenih modulov lastnik trajno rešuje problem situacije. Vsak centimeter površine se uporablja racionalno in po potrebi lahko vsak modul vedno dodate, preuredite ali odstranite, ne da bi pri tem poškodovali zasnovo prostora. Na primer, lahko najprej obesite obešalo in postavite mizo, nato pa dodate še druge elemente. Podobno lahko vedno odstranite dodatno omarico. Videz sobe se bo spremenil, vendar bo ostal privlačen.

kuhinja

Fasadna dekoracija

Glavne prednosti modularnih kuhinj so, da jih lahko namestite v prostore z nestandardno postavitvijo. Lastniku ni treba iti v nakupovanje, izbrati primeren sklop za svojo “posebno” sobo. Včasih ga je nemogoče najti. Prav tako ni potrebe, da bi pohištvo po naročilu preplačalo, kar je daleč od vedno boljše od standarda, vendar pa stane večkrat.

nastavite

Kompaktna namestitev kuhinjskih modulov

V običajnih slušalkah ne morete spremeniti položaja predmetov, v resnici pa mnogi ljudje že v nekaj letih po namestitvi pohištva želijo vsaj minimalno obnovo notranjosti. Če je rešitev standardna, boste morali znova kupiti celo vrsto. To so stroški, živci, čas za pogled.

Druga možnost je preprosto sestavljanje novih modulov za kuhinjo na nov način, naročanje ali nakup manjkajočih sekcij. Posodobljena notranjost ne obremenjuje proračuna, vendar so zagotovljene spremembe. Prihranjeni denar se lahko naloži v nekaj bolj uporabnega. Dobičkonosno!

montažo

Montaža stenske omare

Še en plus – priložnost za brez profesionalnega oblikovalca. Za ljudi, ki želijo stanovanje čim lepo in funkcionalno, obstajajo posebni programski oblikovalci. Če je pohištvo sestavljeno iz delov, lahko preprosto pojdite na spletno stran proizvajalca in ustvarite svoj projektni projekt na spletu. Istočasno lahko izračunate približne stroške novega pohištva.

pohištvo

Modularno pohištvo v prostorni kuhinji

Kakšne težave imajo lastniki

Paradoksalno je, da so prostorne sobe težje dostaviti kot majhne. To je posledica standardne velikosti kuhinjskih modulov. Če je v prostoru niše ali vogalov, je pogosto potrebno poklicno pomoč pri razvoju projektnega projekta. Sestavine lahko preprosto “ne ustrezajo” v postavitvi prostora.

Drug pomemben problem je kakovost izdelkov. Modularne slušalke so narejene iz poceni materialov, kar pomeni, da od njih ne smete pričakovati posebne vzdržljivosti in trajnosti. Na eni strani nakup standardnih oddelkov omogoča prihranek denarja. Po drugi strani pa bi morali biti pripravljeni, da jih nadomestijo v 5-7 letih.

Lastnikom stanovanj ni treba računati na ustvarjalnost oblikovalcev pohištva. Zaključni materiali niso posebej raznoliki, konfiguracija odsekov pa je zasnovana za najpogostejše vrste dekoracij. Če potrebujete nekaj resnično izvirnega in izključnega, boste morali naročiti pohištvo.

kuhinja

Neverbalna rešitev za kuhinjsko jedilnico

Glavne vrste kuhinjske postavitve

Funkcionalnost je glavna zahteva za vsak kuhinjski komplet. Pohištvo mora biti nameščeno tako, da gostiteljica med kuhanjem ne bo treba iti predaleč ali “preteči” z dodatnimi števci. Dolžina strani trikotnika “hladilnik-pomivalna peč” ne sme biti prevelika. Oblikovalci menijo, da je optimalna razdalja 1,2-2,7 m. Za namestitev pohištva obstaja več možnosti, ki vam omogočajo racionalno načrtovanje kuhinje.

slušalke

Shema: Postavitev lokacije slušalke

Možnost # 1: ravna črta

Večina lastnikov stanovanj meni, da je linearna postavitev primerna. Če je soba majhna, je težko organizirati prostor na drugačen način. Objekti so razporejeni v vrsti in tvorijo ravno črto. Tako se gospodinja lahko premika s pečice na umivalnik, ne da bi se dotaknila pohištva in brez nepotrebnih manevrov.

Drug argument za nakup linijske slušalke je cena. Proračunska modularna kuhinja IKEA lahko privošči skoraj vsakogar. To je odlična možnost za postavitev pravokotne oblike. Cev z delovno površino lahko postavite med ploščo in umivalnikom. Zaščitni predmeti z vrha in talne omare rešujejo problem shranjevanja pripomočkov.

osnutek

Linearna postavitev kuhinje

Možnost # 2: dvojna namestitev

Če je kuhinja samo za kuhanje, jedilnica se nahaja v drugi sobi, lahko pohištvo postavite v dve vrstici. Ta organizacija prostora ima določene lastnosti za lastnike, ki morajo na ognju veliko časa. Poleg tega lahko prihranite tudi na zaključnih materialih, tk. viseče omare, mize in omare pokrivajo skoraj celotno območje sten.

Slabosti obstajajo tudi. Z dvorednim razporedom kuhinjskega pohištva se spreminjajo dimenzije in konfiguracija prostora. Soba izgleda ozka in dolga, je nemogoče postaviti nič odvečnega, saj je prostor na stenah zaseden in v sredini je premalo prostora.

dvojni vrstni red

Shema: dve vrstici postavitve

Možnost # 3: kotna postavitev

Kaj je kotno modularno pohištvo? To so sklopi, v katerih so posamezne omare in omarice zasnovane tako, da zasedajo prostor v kotih prostorov. Ta ureditev vam omogoča, da racionalno postavite elemente v notranjost in jih naredite bolj praktično.

Moduli se nahajajo vzdolž dveh sosednjih sten, tako da del prostora ostane popolnoma brezplačen. Obenem je dovolj prostora za vse, kar potrebujete. V kvadratnih kuhinjah so posebej priročne vogalne modularne slušalke, ker lahko lastnik stanovanja uredi odseke, tako da je ena stena zasedena več kot druga.

vogal

Kotna vezja za slušalke

Možnost # 4: razporeditev v obliki črke U

Če imate prostorno kuhinjo in potrebuje namestitev velikega števila omar in podstavkov, bo postavitev v obliki črke U naredila najboljše. Zahvaljujoč tej aranžmaji je možno zorirati prostor tako, da v pohištvo vključite vso potrebno opremo. Kuhinja postane izjemno funkcionalna.

Ustavna oblika slušalke ima samo eno pomanjkljivost. Za jedilno mizo je samo ena stena, ker trije drugi bodo zasedeni. To je možnost za tiste, ki jim ni treba shraniti vsak centimeter območja ali tistih, ki imajo jedilnico v drugi sobi.

postavitev

Shema U-oblikovanja

Možnost # 5: otok ali polotok

Modularna kuhinja v obliki otoka ali polotoka je primerna za velike prostore. Odseki so razporejeni na naslednji način: omare in podstavki so nameščeni vzdolž sten, delovni prostor ali palica pa je nameščen v središču prostora ali izveden v obliki polotoka.

Pomanjkljivost postavitve otoka je očitna: slušalke zajemajo veliko prostora, kar ni vedno primerno. Vendar obstaja resna prednost. Tako pohištvo praviloma razlikuje gladko zakrivljene linije. Slušalke so elegantne in elegantne. Poleg tega zaobljeni koti preprečujejo nenamerne poškodbe potnikov v hiši.

delovni trikotnik

Shema: delovni trikotnik v kuhinji na otoku

Materiali za izdelavo modularnega pohištva

Pri razvoju projektov za modularne modele dizajnerji stavljajo na preprostost obrazcev. Ni nepotrebnih podrobnosti, v idealnem primeru tudi dekor mora biti praktičen. Materiali, ki se uporabljajo za izdelavo modulov, morajo biti v oskrbi čim preprostejši, odporni na zunanje vplive in hkrati ne predragi. Najbolj primerna:

  • MDF. Pohištvo iz MDF izberejo tisti, ki imajo raje okolju prijazne materiale. To so plošče iz stiskane lesne žagovine, ki so prekrite s furnirjem, akrilnim ali PVC folijo.
niz MDF

Kuhinja iz MDF

  • Plastika. Plastične slušalke se lahko zdijo preveč nepretrgane, vendar so za kuhinjo v slogu minimalizma odlične. Velik plus je širok izbor barv. Izravnava slabe izbire obrazcev. Izberete lahko niz poljubnega senca. Hkrati pa bo popolnoma dopuščala vlago, enostavno za pranje.
talne omare

Talne omare iz plastike

  • Iverna plošča. Ko kupujete kuhinjo iz iverne plošče, morate biti zelo previdni. Za izdelavo nekaterih vrst plošč se uporabljajo škodljivi materiali, zato je treba zagotoviti, da ima prodajalec kakovostne certifikate. Če je material prijazen razred E0-E1, je pohištvo iz njega popolnoma varno. Prednosti – nizka cena, širok dizajn potencial. Modularne slušalke iz iverne plošče so lepe in praktične.
montaža

Kuhinjski sklop iz laminiranih plošč iz iverne plošče

Če lastnik stanovanja želi redno posodabljati notranjost, je smiselno kupiti kuhinjo z okvirnimi fasadami. Ti moduli so sestavljeni iz aluminijastih okvirjev, plošče za njih pa so lahko izdelane iz vseh materialov, vključno z plastike ali stekla. Če želite, lahko vedno zamenjate plošče – in slušalke so popolnoma preoblikovane. Vendar pa pogosto nove plošče v “sprehodu”, kar lahko vpliva na videz in funkcionalnost pohištva.

modularna kuhinja iz MDF

Okvirna modularna kuhinja iz MDF

Nasveti za izbiro kompleta kakovosti

Katero obliko moram raje?

Enostavnejša oblika modulov je boljša. To širi možnosti oblikovanja. Presežek dekorativnih elementov pogosto le boli. Če gre za proračunsko modularno kuhinjo, je bolje, da pohladi v takšnih stilih:

  • Moderna. Mnogi lastniki stanovanj raje pohištva v slogu Art Nouveau. Kombinacija jasnosti in gladke črte vedno izgleda impresivno. Omejitve pri izbiri barv preprosto ne obstajajo.
kuhinja

Kuhinja v slogu Art Nouveau

  • High-tech. Steklene, kovinske, polirane površine so trend zadnjih nekaj let. Modularne kuhinje visokotehnološkega videza so ultra moderne. Izjemno praktični in priročni za delovanje.
nastavite

Slušalke v visokotehnološkem slogu

  • Classics. Pohištvo klasičnih oblik in barv je izbira za ves čas. Takšne slušalke bodo privlačne za ljudi, ki ne želijo slediti modnim trendom, imajo raje preproste oblike, si prizadevajo za občutek udobja in stabilnosti.
kuhinjsko pohištvo

Klasično kuhinjsko pohištvo

Torej, kaj je to – modularne kuhinje? To je priložnost, da spremenite notranjost po lastni presoji. Ni vam treba več let zbirati denarja, da posodobite videz slušalke. Z dodajanjem, odstranitvijo ali preprosto preureditvijo modulov dobite nov dizajn brez kakršnih koli stroškov. V dobi trenutne spremembe je ta kakovost neprecenljiva.

Za izdelavo proračunskih nizov uporabljajte samo praktične materiale. Seveda na mahagonijih fasadah ne boste imeli mize na podlagi marmorja ali izrezljane dekoracije. Toda za pohištvo preprosto poskrbi za uporabo redne gobe in poceni gospodinjskih kemikalij. Končna izbira je vedno vaša!

decor

Leave a comment