Hvordan velge den riktige døren for et kjøkken sett og installer det selv

Hvordan velge den riktige døren for et kjøkken sett og installer det selv

Det er en felles spøk som kjærlighetsreisende ofte er i hovedstaden i leiligheten – kjøkkenet. Dette er virkelig det mest besøkte stedet i huset. Her samles de ikke bare for matlaging og spising, men også for intime, vennlige samtaler, varme familie sammenkomster over en kopp te. Estetisk attraktivitet spiller en viktig rolle i utstyret til lokalene, men på grunn av det ugunstige mikroklimaet mister møbler raskt. Hvilken dør for kjøkkensettet bør velges slik at de har tjent i mange år? Hvordan installere og justere dem?

Hva er kravene til fasader

Modul kjøkken sett består av en ramme og dører. Kvaliteten på rammen avhenger av funksjonaliteten til møblene, og fra fasadens utseende – den estetiske oppfatningen av det indre av kjøkkenet som helhet. Derfor er det viktig å velge slike dører som vil være komfortable, praktiske og vakre.

fasade

Utvalg av fasader til kjøkkenet

Kjøkkenmøbler er utsatt for fuktighet, høy temperatur, damp. På fasader er det ofte dråper kokende vann, varmt fett. Dørene til kjøkkensettet bør tolerere alle disse negative faktorene godt, være lette å rengjøre, lett å vaske av alle slags smuss. Det er også viktig å velge riktig design slik at de er enkle å bruke.

kjøkken sett

Strukturelle elementer av kjøkkenet sett

Uansett kvaliteten på møbelfasader, etter noen år med konstant bruk, mister de utseendet. I dette tilfellet kan de oppdateres. De enkleste og billigste alternativene er maling, liming med PVC-film, dekorasjon med lister eller ryddige innsatser fra fliser eller rotting.

Noen ganger går moduldørene ut dårlig, og saken forblir helt brukbare. Det er ikke nødvendig å kjøpe nye møbler, du kan gjøre ved å bytte fasadeelementer. Dører til kjøkkensettet kan bestilles i møbelforretningen eller laget selvstendig.

tre fasader

Skåret trefasader

Typer av dører til kjøkkenet

De fleste hodesettene er utstyrt med svingdører, men det finnes andre, ikke mindre praktiske, design: folding, folding, glidning, tambour. Ofte i et enkelt hodesett kombinerer produkter av to eller tre typer. De kan være laget av ett eller annet materiale.

fasade

Fasader av kombinert materiale

Alternativ 1: Swinging

Den mest populære typen dør for et kjøkken sett er en swing. De er komfortable, funksjonelle, se vakre. Men mange anser dem moralsk forældet på grunn av mangel på ergonomisk design. Når de åpner, tar de mye plass og kan forstyrre vertinnen.

kjøkken sett

Plastdører: Tradisjonell og radiert

På den annen side er dette det billigste alternativet for dekorasjon av fasader, og deres reparasjon eller erstatning vil ikke ramme familiebudsjettet. For å installere slike produkter er det ikke nødvendig med dyr maskinvare, de kan lett justeres ved sagging.

Siden kostnaden av fasadene er en anstendig del av den samlede prisen på headsettet, og de kan fremstilles av nesten ethvert materiale, er hengslede hengslede dører ideelle for å skape billig og estetisk innredning av kjøkkenet.

fasader fra MDF

Swinging fasader fra MDF

Alternativ 2: Hengslet

Når du justerer den øverste raden av skap, kan du installere løfte dører for kjøkkenutstyr. Det er praktisk, hvis det er på en hylle av et skap, er det nødvendig å ordne emner eller produkter som ofte er nødvendige for matlaging. Slike deler er utstyrt med hydrauliske mekanismer. De løfter og holder døren åpen. Eieren trenger ikke å gjøre noen spesiell innsats.

hengslede dører

Folding elementer

Det finnes flere typer løftemekanismer som brukes i slike strukturer:

hengslede dører

Glasshengslede dører

 • Gass støtdempere. Dette er det mest populære løfteutstyret. De er praktiske og relativt billige. Men det er også ulemper: Når du har installert døren, kan du ikke endre vinkelen av stigningen, og den åpner til ekstrem øvre stilling. Hvis kabinettet er høyt, kan det føre til ulempe når du lukker. Dører utstyrt med gass støtdempere faller ikke jevnt.
ordningen

Ordningen med installasjon av gassjokkabsorberen

 • Roterende heiser. Disse er praktiske mekanismer som installerer på fasader av hvilken som helst masse og størrelse. Plussene inkluderer jevn lukking av selv svært store dører. De kan åpnes med en passende vinkel. Dette krever minimal menneskelig innsats. Hvis dørene er utstyrt med TIP-ON-systemet, åpnes de ved å trykke på konstruksjonen. Minus er en høy pris. Slike mekanismer er 5-10 ganger dyrere enn gass.
Løftemekanismer

Roterende heiser

 • Løftemekanismer. En dør utstyrt med denne mekanismen kan klatre vertikalt oppover eller sving. Slike heiser er veldig praktiske, de fungerer lydløst og jevnt, og håndtaket stiger ikke veldig lavt, noe som gjør det lettere å lukke fasaden. Hvis budsjettet tillater det, kan mekanismen forbedres ved å installere en elektromekanisk stasjon. Ulempen er den høye prisen. Settet med slike dører vil være ekstremt funksjonelt, men veldig dyrt.
heismekanisme

Løftemekanisme

Alternativ 3: Folding

Dette er en type heis dør for et kjøkken sett. Når de åpnes, foldes de, slik at du lett kan åpne skapet, selv om det er veldig høyt plassert. Håndtaket er relativt lavt, og døren er like lett å lukke. Foldedører installeres oftest på skap med oppvaskmaskin.

Council. Hvis det er en økonomisk mulighet, er det bedre å utstyre løfteemekanismer med elektromekaniske stasjoner eller trykkåpningssystemer. Dette er et ideelt alternativ for et vakkert og ergonomisk “smart” kjøkken.

dør

Prinsippet om å klappe dører

Alternativ 4: Kjeder

Tambourkonstruksjoner kan neppe kalles veldig populære. De er installert i de tilfellene, hvis det er nødvendig å lukke nisjer eller åpne hyller i kjøkkensettet. De åpner vertikalt oppover og arbeider på samme måte som persienner eller rullegardiner.

Council. Tambour dører er egnet for smale nisjer, der andre fasader er ubehagelige. De kan installeres hvis du er lei av åpne hyller, men det er ikke mulig å erstatte alle dørene til hodesettet samtidig. Slike design varierer i utseende fra alle andre fasader, men passer vanligvis godt sammen med den overordnede utformingen av kjøkkenet.

persienner på kjøkkenet

Imitasjon av persienner på kjøkkenet

Alternativ 5: Skyve

Skyvedører for kjøkkenet – en ekte frelse for husmødrene, som må tilbringe mye tid i stramme kjøkkener. Noen ganger er det nødvendig at hyller av kjøkkenskap er åpne lenge, men det er ikke nok plass til svingesystemer. Problemet løses ved å installere dørene på skinnene. De beveger seg fra sentrum til hjørner av skapene.

Council. Takket være glidestrukturene kan du maksimere bruken av kjøkkenplassen. De hjelper visuelt “losse” den. Selv et tett rom med et flertallet sett ser mindre voluminøst ut, hvis dørene ikke svinger åpne, men beveger seg fra hverandre.

dør

Skyvedører

Alternativ 6: Radius

I trenden er glatte former og buede linjer, så hjørnekjøkkenene ofte dekorert med radiusfasader. Konturene kan være konvekse og konkave. For fremstilling av slike dører brukes oftest MDF med plastbelegg. Materialet er festet til den buede formen ved hjelp av en spesiell teknologi.

fasade

Kurvformede former for fasader

Radiuskonstruksjoner er veldig vakre. Kjøkken med slike fasadeelementer ser utradisjonelle og attraktive ut, og dørene selv er enkle å bruke. Den eneste ulempen er en høy pris. For produksjon av krøllete fasader er det nødvendig med presis beregning, spesialutstyr og dyktige håndverkere. Hvis du bytter ut dørene, vil du ikke kunne lage dem selv.

konkav fasade

Konvekse og konkave fasader

Council. Hvis huset har barn, er det bedre å velge de radiale fasader. På grunn av fravær av skarpe vinkler er de minst farlige.

kjøkkendesign

Kjøkkendesign med radiusfasader

Fordeler og ulemper ved populære materialer

Hovedkriteriene for valg av materialer til fasader er kostnad, praktisk, utseende. Dørene på skap er oftest laget av MDF, sponplater, tre. Bruk ofte glass, men som regel i kombinasjon med andre materialer. Alle har sine egne fordeler og ulemper.

kjøkken

Kjøkken i klassisk stil med fasadeelementer av tre og glass

 • Wood. Dette er et vinn-vinn-alternativ for kjennere av miljøvennlige materialer. Dører av naturlig tre ser statistisk ut og varer i flere tiår. Om nødvendig kan de oppdateres ved å male eller lakk. Ulemper: høy pris, deformasjon av materialet som påvirker fuktighet og høye temperaturer, fargeendring under påvirkning av direkte sollys.
kjøkken

Øko-stil: kjøkken fra naturlig tre

 • Malet MDF. Fasader laget av farget MDF er svært varierte. Fargepalett – noen. Du kan velge en matt eller blank overflate. Materialet er motstandsdyktig mot høye temperaturer og fuktighet, men til slutt brenner ut under påvirkning av direkte sollys, tolererer ikke påvirkninger. På de glatte beleggene er flekker fra fingrene, så de må ofte rengjøres.
kjøkken sett

Malet MDF

 • MDF med PVC-film. Filmfasader er praktiske, de er enkle å ta vare på. De er bedre tolererte mekaniske effekter enn farget, men er verre ved høye temperaturer. Kjøkken fra dette materialet er effektivt, passer inn i nesten alle stiler i interiøret og er rimelig. Manglene inkluderer umuligheten av restaurering. Hvis fasadene slites ut, må de byttes ut.
kjøkken fra MDF

Kjøkken fra MDF med film

 • Sponplater. Wood chipboards er billigere enn MDF, men dette endrer fordelene. De ser mindre presentabel ut og kan ikke gjenopprettes når sprekker og chips opptrer. I tillegg er material av dårlig kvalitet giftig, og material av høy kvalitet er dyrt. Fra sponplaten er kjøkkenene laget med rette vinkler og tradisjonelle fasader. Når det gjelder praktisk, trenger ikke dørene av sponplater spesiell forsiktighet: de kan vaskes med en fuktig svamp.
 • Plast. Plater av sponplater og MDF kan dekkes med et lag av plast. Den ytre overflaten av slike fasader håndterer perfekt fuktighet, høye temperaturer, mekaniske påvirkninger. Hodesett med plast passer godt inn i ultramoderne kjøkken. De er lett å ta vare på og praktiske. Ulempe: overflatene forblir farget fra fingrene. Prisene på plastfasader kan variere med en størrelsesorden, avhenger av basismaterialet og kvaliteten på belegget.
kjøkken sett

Kombinasjon av sponplater og glass

plast

Glanset plast

Hvordan installere dørene på kroppen

Fra riktig installasjon av dørene til kjøkkensettet, avhenger utseendet på modulene og det praktiske ved driften. Hvis du gjør feil under installasjonen, vil selv de vakreste fasadene se ut ryddige, og inntrykket av møbler blir håpløst skadet.

Council. Lær hvordan du kan henge de svingbare dørene på skapene – dette er nyttig, men likevel et ideelt alternativ – å overlate headsettet til profesjonelle mestere. Hvis du ikke er trygg på dine evner, ikke kom til jobb.

kjøkkenmontering

Profesjonell kjøkkenmontering

Arbeidsordre:

 • Beregn antall hengsler som kreves og velg passende beslag. Hvis skapene er av standard størrelse, bare to fire hengslinger for hver dør.
utforming

Utformingen av løkker

 • Fest hengselkoppen til døren, og telleren festes til skapets skap, som vist på bildet nedenfor. Som festemidler kan du bruke selvskruende skruer, bushing sleeves, hurtigmonteringssystem Clip.
installasjon av looper

Installere sløyfer

 • Heng døren på hengslene, starter fra toppen. Pass på at skruehodet kommer inn i den spesielle guiden, hvis den er gitt av utformingen av de valgte løkkene.
dørinstallasjon

Dørinstallasjon

Council. Vanligvis med installasjon av dørene til kjøkkenet sett er det ingen problemer, men det er nyanser. For eksempel, for å henge smale dører er det bedre å bruke en kort skrutrekker. Hvis det er mer enn to sløyfer, er det vanskeligere å installere fasader, men denne oppgaven kan håndteres fullt ut, spesielt hvis det er assistent.

hengende fasade

Hengende fasaden på hengslene

Master-klasse: korrekt installasjon av møbler looper

Video instruksjon for å justere dørene til kjøkkenskapet

I ferd med matlaging åpner husmorene hele tiden opp og lukker skap. Intensiv utnyttelse er ikke til nytte for møblene, og dørene vil etter hvert forsvinne. Dette gjør det vanskelig å åpne fasader og påvirker deres utseende.

Hvordan justere dørene på skapet? Nedenfor finner du en detaljert trinnvis videoinstruksjon:

Det riktige valget av dører for kjøkkenutstyr er viktig, men enda viktigere, forsiktig håndtering av møbler. Til fasader har tjent i mange år, prøv å beskytte dem mot fuktighet og direkte sollys. Det optimale temperaturregimet er fra +10 til + 40 ° C. Installasjonen av en god hette vil bidra til å forhindre utseende av klebrig fett på overflatene, og regelmessig rengjøring ved hjelp av milde husholdningskjemikalier vil bevare et pent utseende i lang tid. Ikke forsøm reglene for møbelsvikt, og det vil dekorere kjøkkenet ditt i lang tid!

decor

Leave a comment