Hvordan man designer et simpelt og hyggeligt køkkeninteriør i minimalistisk stil – banking-on-green.com

Hvordan man designer et simpelt og hyggeligt køkkeninteriør i minimalistisk stil

Hvordan man designer et simpelt og hyggeligt køkkeninteriør i minimalistisk stil

Minimalisme kaldes ofte en af ​​de mest kedelige og “kontorer” indvendige stilarter. Men faktisk er dette langt fra sagen. Enkle linjer og pacificerende skønhed af neutrale farver vil appellere til beboere i storbyer, trætte af hverdagens travlhed, støj og lyse farver. Efter at have designet indretningen af ​​køkkenet i minimalistisk stil, kan du oprette et moderne multifunktionsrum, hvor det er bekvemt at lave mad og slappe af efter en travl dag. Overvej i detaljer designteknikkerne til dette design.

Karakteristiske træk ved minimalisme

Navnet på stilen svarer nøjagtigt til hovedprincipperne for dets design – jo mindre indsats, farveskygger og ornamenter du bruger i interiøret, jo mere vil det ligne klassisk minimalisme.

køkken

Spektakulært køkken i minimalistisk stil

Så de vigtigste funktioner i stilen:

 1. En masse ledig plads opnås ved hjælp af omplanlægning, som fjerner interne partitioner og døråbninger og korrekt tildeling af forskellige zoner.
 2. Overvejelsen af ​​klare lige linjer og geometriske former i alt fra færdiggørelse til tilbehør. Men de geometriske former skal forstås som de enkleste figurer: firkanter, rektangler, cirkler og trekanter.
 3. Indbyggede apparater og møbler med en simpel finish.
 4. Meget lys – både naturligt og fra kilder til kunstig belysning.
 5. Et minimum af teksturer, farver og indretning.
køkken

Et eksempel på et køkken-studie i minimalistisk stil

Til noten! At designe et smalt eller lille køkkenområde er minimalisme en meget bekvem løsning. Men vi bør ikke glemme, at denne lakoniske stil kun ser ud i et rum hvor perfekt orden og renhed regerer.

Farve design af køkkenet

I minimalistiske interiører bruger der normalt rolige neutrale toner. “Tre elefanter” i farveområdet – hvid, grå og sort. Men hvis dette design synes unødigt koldt, kan du tilføje en varm beige eller en rig chokoladefarve til paletten.

Køkken i neutrale farver

Køkken i neutrale farver

Afhængigt af de valgte nuancer kan køkkenets design i minimalistisk stil være monokrom og rolig. De mest populære løsninger er en kombination af hvid med grå eller sandtange. Men det ser godt ud og spillet kontraster i sort og hvid eller beige-brun interiør.

køkken

Monokrome hvide køkkener ser lydløse ud – så du vil tilføje lyse farver

Som accentfarver kan bruges og mættede farver – rød, grøn, blå, gul, men i en meget moderat mængde. Den ideelle løsning er den naturlige farve af mursten, natursten, mørkt eller let træ, grønt.

Tip! Det er vigtigt ikke at overdrive med overflod af farver og farveovergange – brug i interiøret ikke mere end 2-3 nuancer. Og den optimale løsning betragtes, når 1-2 toner er hoved og visuelt optager ca. 90% af området, og de resterende 10% forbliver for accenter.

Materialer til færdiggørelse af gulv, vægge og loft

For køkkenet i stil med minimalisme kan du bruge de enkleste materialer. På gulvet, normalt lægge keramiske eller granit fliser monokrome eller efterligne natursten, træplader. Du kan også bruge solide gulve eller laminatgulve.

køkken interiør

Træ bringer varme farver til det lakoniske interiør

Arbejdsvæggen står over for samme flise eller paneler med en utænkende tekstur. Det er muligt at tildele et forklæde med en hvid mursten, en diskret mosaik af en eller to blomster eller glas. Til lofter, almindeligt gips eller maleri, der også er egnet til stræklofter og gipspladekonstruktioner, hvor det er så bekvemt at montere spotlights, er velegnet.

Ved valg af materialer er det vigtigt at overveje følgende punkter:

 • Minimalisme accepterer ikke uagtsomhed og ujævnheder. Det er bedre at spare på dyre finish, men kvalitativt niveauer alle overflader med gipsplader, skræl, forstærkede gips eller spændingsstrukturer.
 • For at gøre køkkenet stilfuldt, behøver du ikke at eksperimentere med teksturer og farver. Minimalisme pryder klarheden af ​​linjer og geometriske former, det kan bruges til arrangement af forskellige podier, fladniveau lofter, væggener og kantlinjer.
udsmykning af lofter

Usædvanligt design af lofter

 • Når du vælger en farve til efterbehandling, skal du på forhånd tænke på møblerne. Lysegrå gulve eller beige vægge med hvide møbler øger visuelt selv et lille rum. Men mørke belægninger, selvom de ser spektakulære ud, kræver konstant pleje – de bliver synlige, selv dråber fra vandet, for ikke at nævne støv og snavs.
køkken

Det mørke gulv og bordpladen er ikke de mest praktiske løsninger

 • For minimalisme er karakteriseret ved fordelingen af ​​forskellige funktionelle områder, herunder ved hjælp af efterbehandling. For eksempel er et forklæde og et gulv på en plade muligt at bruge en flise og forsøge at skjule massive møbler en lys finish. Men ved spisebordet ser parket eller bræt mere komfortabelt ud, men hvis rummet er smalt, er det bedre at placere en accent på væggen, vælge den som paneler til et træ eller en mursten.
væg i et hvidt køkken

Accentvæg i hvidt køkken

Til noten! Selv om minimalisme kaldes en “kold” stil, kan den forblive så eksternt, hvis du installerer et system med “varmt gulv” under påfyldningsgulve, fliser eller porcelænstensil.

Køkkenet i stil med minimalisme

Hvis du kan spare penge på køkkenet trimning ved at samle budgetmaterialer, vil denne metode ikke fungere med møbler. Alle møblerne synes bare at være enkle og diskret, men de er faktisk gennemtænkt til mindste detalje og er designet til ikke kun at give et højt niveau af komfort, men også for at spare plads, som i minimalisme er værdsat over alt andet. Derfor overvejer vi i detaljer indretningen, uden hvilken køkkenet ikke kan gøre.

Køkken sæt

Den optimale mulighed for et moderne køkken i minimalistisk stil er indbyggede møbler med skjulte tilbehør, for eksempel Push-to-Open, Tip-On. Skabe og hylder bogstaveligt talt “druknet” i vægge eller specialdesignede nicher. Hvis værelset tillader plads, kan du kun lave de nederste tabeller uden vedhængsbeskyttelse – det øger ikke kun visuelt rummet, men ser ganske usædvanligt ud.

Overflader af facader kan glitter eller dækkes med en mat finish, men nødvendigvis glat, uden relief, modellering, udskæring og gitter. Stilfuldt se glas med effekten af ​​toning eller matting, men gennemsigtige “vinduer” er kontraindiceret – møbler skal skjule opvaskemaskiner og andet køkken tilbehør, og ikke lægge dem på skærmen.

Som en accent kan du bruge flere skabe, der er malet i en kontrastfarve, men det mest effektive udseende er den oprindeligt designede bordplade. For at gøre dette skal du bruge naturlig eller kunstig sten, træ eller paneler “under træet”, metal, mosaik.

bordplade

Effektive bordplade

Den indvendige ergonomi i køkkenskabe bør planlægges på en sådan måde, at det ikke blot giver plads til opbevaring af redskaber, bestik, gryder og pander, men også hylder, “karruseller” og andre multifunktionelle rum. Her kan du arrangere alle de små husholdningsapparater og tilbehør, som vi plejede at placere på bordplader og hylder – brædder, krukker, knive, køkkengrej, potholders, håndklæder.

mkuhnya

Moderne møbler kan rumme alt påfyldning af køkkenet

Bord og stole

Bordspladen på spisebordet kan være rund, firkantet eller smal rektangulært formet, der ligner en bar tæller. Den kan fremstilles af ikke-standardmateriale for at understrege tydeligheden af ​​geometriske linjer (og samtidig at kompensere for manglen på duge og andre køkkentekstiler). Det kan være glas, træ med smuk struktur, naturlig eller kunstig sten.

Bord af kunstig sten

Bord fra en kunstig sten ser stilfuld ud

Stole vælger en simpel form, med træ eller krom ben og komfortable ryg. Det vigtigste er, at bord og stole ikke ser massive ud. For effekten af ​​lyshed kan du vælge de originale modeller på et ben eller helt lavet af gennemsigtig plastik.

møbler i køkkenet

Gennemsigtige møbler – den oprindelige løsning til køkkenet

Til noten! I et lille rum kan du bruge et vindueskarm som spisebord og placere det under en bar tæller.

Husholdningsapparater

Den bedste mulighed for husholdningsapparater er indbyggede modeller. Køleskabet og komfuret er normalt valgt til møblernes farve, det er ikke svært at gøre det med det grundlæggende sort / hvid-stål-sortiment.

Alle hjælpemidler (blandere, blandere og kedler mv.) Er som regel gemt under skabets forreste flader. Men teknikken med et futuristisk design, for eksempel emhætte eller ovn kan blive en højdepunkt i interiøret.

design hætter

Usædvanligt hætte design

Døre og vinduer

Når du designer et klassisk minimalistisk interiør, er spørgsmålet om døre slet ikke-internt skillevægge bliver simpelthen rengjort her. Du kan udskifte døren, og samtidig og en del af væggen, glidende partition, som om nødvendigt skjuler i væggen.

Ideelle vinduer til et minimalistisk køkken er store, brede og op til gulvet. Men da ikke alle lejligheder vil få lov til at dekorere vinduesåbninger på denne måde, kan du simpelthen tænke på spektakulære gardiner, der ikke forstyrrer indbruddet af sollys. De mest populære modeller er persienner, romerske gardiner eller gennemsigtig tyll uden broderi og andre ornamenter.

køkken

Smukt landskab og store vinduer giver en usædvanlig luftighed til interiøret

Tilbehør til et minimalistisk køkken

Hvis du omhyggeligt studerer køkkenet i stil med minimalisme, kan du bemærke næsten steril renlighed og perfekt rækkefølge. Denne effekt er opnået på grund af den næsten fuldstændige mangel på indretning og alle slags redskaber, som vi er vant til at holde ved hånden.

Listen over acceptabel indretning er ret kort:

 • Billeder – spektakulær sort / hvid grafik, et blødt landskab eller en bizar abstraktion bliver en accent til spisepladsen. I et rummeligt værelse kan du bruge flere billeder, placere dem i en linje, for et lille rum er nok og en.
 • Vaser – grønt vil tømme miljøet og fortyndes med lyse farver. Men skift ikke køkkenet til et drivhus, det er bedre at installere i et hjørne eller på vindueskarmen en stor plante, helst med store blade og ingen blomster. Et alternativ er at bruge som en dekoration en stilfuld vase af geometrisk form eller fra farvet glas.
interiøret

Maleri og grønne vil genoplive det minimalistiske interiør

 • Belysningsenheder er praktisk talt det eneste tilbehør, hvis overflod er velkomment ved minimalisme. Lyskilder kan bruges på mange forskellige måder: Spotlighting for møbler og på loftet, skjulte lysdioder i arbejdsområdet, en spektakulær lysekrone eller en sammensætning af vedhængslamper på køkkenøen, en bar eller et spisebord.
belysning

Belysning er et vigtigt element i indretningen

Video: Et minimalistisk stil køkken til en stor familie

Minimalistisk køkken kan blive ikke kun funktionelt, men også et hyggeligt værelse, hvis du gør opmærksom på alle detaljer, når du designer det. Men hvis du ikke er sikker på dine designfærdigheder, er det bedre at betro det indvendige arrangement til fagfolk.

decor

Leave a comment