Hvordan man bestemmer årsagen og effektivt fjerner lugten fra køkkenvasken – banking-on-green.com

Hvordan man bestemmer årsagen og effektivt fjerner lugten fra køkkenvasken

Hvordan man bestemmer årsagen og effektivt fjerner lugten fra køkkenvasken

Mistresses gør en stor indsats for at sikre at i deres hus var duften af ​​renlighed og friskhed i fuld gang. Når der er en lugt fra vasken i køkkenet, skaber det ikke særlige vanskeligheder i hverdagen, men det forkæler stemningen. Det bliver svært at forberede mad, samles til familie middage, vi skal undskylde for gæsterne. “Ambre” spredes gradvist til hele lejligheden og forgifter livet. Overvej hvorfor der er en lugt fra køkkenvasken, hvordan man fjerner og forhindrer udseende i fremtiden.

6 grunde til lugten af ​​spildevand i køkkenet

For at vælge en metode til at fjerne en ubehagelig lugt, skal du forstå årsagerne til dens udseende. Der kan være flere:

 1. Kuld i sifonen. I køkkenvasken falder mad, fedt og viskose stoffer konstant. Alt dette ligger på rørets vægge og i sifonen. Over tid dannes et lag af rottende aflejringer. De udsender en karakteristisk tung lugt, som forsvinder efter vask af sifonen.
 2. Sjælden udnyttelse af skallen. I bøjlen af ​​sifonen er der dannet en forseglet vandfælde, som forhindrer spredningen af ​​spildevandslugt. Hvis enheden ikke har været brugt i lang tid, fordamper vandet fra vandforseglingen og stinker fra køkkenvasken.
 3. Ukorrekt højttalerinstallation. Montering af sifonen er en af ​​de enkleste VVS-operationer, men der er en lille fejl i arbejdet, så den hydrauliske afbrydelse ophører med at udføre sine funktioner, og luften fra kloakken kommer ind i rummet.
 4. Deformation af det korrugerede rør. Goffre med tiden kan strække ud og hænge. Dette sker selvom systemet oprindeligt er monteret perfekt. Når du strækker det bølgede vand, forbliver det ikke og fusionerer direkte i kloaksystemet eller endda vender tilbage.
 5. Dårlig forsegling af leddet og stigrøret. I nogle tilfælde er det korrugerede rør simpelthen fast i åbningen af ​​stigrøret, ikke særlig bekymret for forsegling. Dette er grunden til stanken i køkkenet.
 6. Spildevandsrensning. Et tegn på en sådan fejlfunktion er de karakteristiske gurglende lyde i vasken. Det vil kun hjælpe blikkenslager fra boligkontoret, fordi Dette er en fejl i rygradsystemet. Sådanne “symptomer” kan dog forekomme, hvis naboer ovenfra har installeret stik på ubrugte kloakerør.
shell

Køkkenvask

obstruktion

Kloakafløb i køkkenet

Vær opmærksom! Ikke altid lugten kommer fra skallen. Hvis der er revner eller chips i rørene, kan en lille mængde vand lække gennem de beskadigede områder. Det fordampes hurtigt eller absorberes i efterbehandlingsmaterialerne, men den specifikke duft forbliver.

siphon installation

Forseglet installation af en sifon i køkkenet

Hvorfor er det så vigtigt at slippe af med stink?

Hvis det stinker fra køkkenvasken, er det ikke kun ubehageligt, men også farligt for helbredet. Evnen til at genkende lugt er en naturlig mekanisme, der sikrer en persons overlevelse. Vi definerer smag som grimme, når de virkelig kan forårsage skade.

Den luft, der kommer fra kloaksystemet ind i rummet, indeholder giftige gasser, især hydrogensulfid og ammoniak. Når metan nedbrydes, dannes også metan. Det lugter ikke, men det bliver ikke mindre farligt. Langsigtet eksponering for giftige gasser fører uundgåeligt til negative konsekvenser.

Brintsulfid, methan og ammoniak beskadiger åndedrætsorganerne, kan føre til et partielt lugtreduktion. De påvirker nervesystemet, fremkalder en følelse af øget angst, og i nogle tilfælde kan forårsage nervøse sammenbrud og endda besvimelse.

reparationer

Afløbssystem reparation

Diagnose: Identificer fejl

Den nemmeste måde at forstå årsagerne til udseendet af ubehagelige lugte fra kloaksystemet er at kalde VVS. En specialist bliver imidlertid nødt til at vente på ubestemt tid og derefter betale for sine tjenester. Hvis opsplitningen er alvorlig, så er dette en god mulighed, men i mange tilfælde kan alt ske med egne hænder.

Se arbejdet i vasken. Hvis vandet passerer normalt, men duften af ​​spildevandet ikke falder, skal du skylle røret med varmt vand med specielle husholdningskemikalier eller sodavand. Hvis rengøring ikke hjælper, bliver du nødt til at arbejde på sihonen og rørene.

Undersøg omhyggeligt elementerne i kloaksystemet. Måske er der en lækage et sted. Rørene må ikke afskæres og krakkes, og leddene skal være tørre i berøring. Hvis du finder fugt, skal fugten forsegles med en fum eller fugemasse.

7 bedste måder at fjerne lugt fra vasken

Eksperter giver nogle nyttige tips om, hvordan du fjerner lugten fra vasken i køkkenet. Overvej de mest populære måder. Separat skal vi være opmærksomme på husholdningskemikalier og selvfremstillede løsninger til rensning af kloaksystemet.

rørrensningsanordning

Rørrensere

Metode 1: Eliminering af tilstopning ved reb

Nogle gange kan en lille solid genstand forårsage mange problemer. Køkkenaffald eller tandstikkere, der kommer ind i kloakken, forhindrer den normale vandstrøm. De tilbageholder fedt, restene af mad. Som et resultat dannes en kork, som reducerer rørets kapacitet og frembringer en putrefaktiv lugt.

Blokeringen kan rengøres med et konventionelt metalkabel. For at gøre dette bliver værktøjet fast håndtaget med håndfladen og begynder at rotere langsomt og skubber lidt længere langs røret. Når kablet når blokering, kan stikket enten skubbes længere langs røret eller udtrækkes med en krog i enden af ​​kablet.

Et tegn på, at obstruktionen fjernes, er den normale vandstrøm. Den serveres først under et lille pres, og åbner så trykket kraftigt for at sikre, at problemet er løst. Det anbefales at bruge varmt vand. Hun vil vaske rester af korken og vaske fedtet fra rørets vægge.

Efter brug af selve kablet vaskes den grundigt, tørres af og olieres med motorolie. Dette er for at forhindre udseende af rust på metallet. Tørt og behandlet kabel foldes og placeres til opbevaring.

kabel

Kloakrensningskabel

VVS-reb kan købes i butikken eller fremstilles uafhængigt. For at fremstille værktøjet skal du have et fleksibelt jerntov. Længden og tykkelsen skal vælges afhængigt af dine egne behov, oftest tage et tre- eller fem meter tov med en diameter på 10-12 mm.

Den ene ende af rebet svulmer og bøjer for at gøre det lettere at få genstande eller klumper af hår, hamret i kloakken. På den modsatte ende af rebet skal du rense ringen, som vil blive brugt som et håndtag. En del af kablet kan dækkes med et stykke plastrør eller indpakket med ethvert egnet fast materiale.

kabel

Hjemmelavet reb

Meget ofte er det nødvendigt at rense ikke kloakerør, men sifoner. Hvis du ikke vil demontere og vaske strukturen, kan du bruge et hjemmelavet kabel fra en plastflaske.

Dette enkle værktøj har sine fordele. For det første er det ikke solidt nok til at beskadige sifonen. Og for det andet er der ingen økonomiske omkostninger: det kan faktisk laves fra affald – brugt emballage. Hvis du pludselig forkæler, vil det ikke være synd.

For at lave et langt kabel skal du have en 5-liters flaske, og for en kort skal du have en 2-liters flaske. Affedt overfladen og anbring en mærkning: Træk en spiralstrimmel på 15-20 mm bred og efterlader et lille område til sløjfen, som du vil holde kablet i, når du bruger det.

mærkning

Flaske mærkning

Skær flasken i markeringerne for at få en spiralstrimmel, skær en “ring” af denne diameter, så fingeren kunne passere frit ind i den. På hele overfladen af ​​båndet laves små snit på begge sider. På samme måde “fan” kabelens ende.

OBS venligst! Hvis du er ubehagelig, forlader “ring” -handlen, når du markerer, en stribe af hul i hele flaskehøjden. Senere kan du fastgøre enden af ​​plastikbåndet, så der opnås en sløjfe.

Det færdige instrument skal ligne en gennemsigtig “børste” i udseende. Dips er nødvendige for at udtrække snavs fra rør og en sifon. Brug kablet på samme måde som metallet, men tager højde for materialets mindre styrke. Efter brug vaskes, tørres og opbevares værktøjet i en snoet tilstand.

kloakrensning

Rengøring af spildevand med plastkabel

Metode 2: Rensning af sihonen med et stempel

Først skal du inspicere sifonet. Hvis problemet opstår på grund af korrugationens strækning eller forkert installation af strukturen, er den simpelthen placeret i den rigtige position og fastgjort med et elektrisk tape. Hvis den ubehagelige lugt har optrådt på grund af en blokering, kan silen rengøres med et stempel.

Vantuz – det mest enkle VVS værktøj, som du kan købe i enhver økonomisk eller byggeri butik. En lille enhed er tilstrækkelig til køkkenvasken. Det vigtigste, at denne vantuz ikke tidligere blev brugt i badeværelset eller toilet.

Hylsterets dæksel er dækket med et afløbshul på skallen, presset, hvorefter der er åbnet et tryk med varmt vand. Når vandet lukker emhætten, er det nødvendigt at skubbe værktøjshåndtaget flere gange med kraft, og pumpen vandet op og ned. Det vil ødelægge korken. Efter blødning af sihonen med et stempel, løftes værktøjet således, at vandet vil vaske af affaldet.

OBS venligst! Hvis stemplet ikke er til stede, og vasken skal rengøres hurtigst muligt, kan du bruge improviserede midler. En pappakke fra under mælk eller en anden lignende genstand vil gøre. Pakken indsættes i en snit vinkel i afløbshullet og presses skarpt fra oven over flere gange.

rengøring vasken

Rengøring af vasken med et stempel

Metode 3: Demontering og vask af sifonen

Før du demonterer sifonen, skal du lægge en spand under den, så vandet fra vandforseglingen ikke spildes på gulvet. Derefter drejes spinderbækken med en nøgle, og hvis strukturen ikke kan demonteres, skal du fjerne hele sifonen. Når vandet dræner, kan du begynde at rengøre.

Rørsektionen bag sifonen kontrolleres og om nødvendigt rengøres, og selve apparatet vaskes grundigt med husholdningskemikalier. Du kan bruge et almindeligt opvaskemiddel, et opløst pulver eller en gel til vask. Efter rengøring opsamles sifonen i omvendt rækkefølge, kontrollerer tætningen af ​​forbindelserne og strukturen.

enhed

Siphon enhed

Metode 4: Tætningsledninger

Hvis duften har optrådt på grund af, at leddet mellem drænet og rensningsrøret er trykket ned, skal det forsegles. Den nemmeste måde er at pakke fum, men det er bedst at bruge et specielt hygiejneforseglingsmiddel.

Sanitære fugemasser er polymerbaserede formuleringer. De kommer i flere former:

 • Silikone. Den mest populære type fugemasse. Sammensætningen holder perfekt til baserne af ethvert materiale, er ikke bange for temperaturændringer, krymper ikke og holder fugt godt. Dette er det bedste valg til køkkenet. Det eneste negative: siliconeforbindelser er dyrere end andre typer fugemasser.
 • Akryl. Fordelene ved akrylforbindelser er holdbarhed, modstandsdygtighed mod fugt og høje temperaturer, fremragende vedhæftning. Ulemperne bør tilskrives en lav grad af elasticitet, på grund af hvilken sømmen igen kan blive trykket igen. Akrylforseglingsmidler kan være fugtige og ikke modstandsdygtige over for fugt, så når du køber omhyggeligt, læs oplysningerne på pakken.
 • Silikone akryl. Disse er fugemasser, der kombinerer de bedste egenskaber ved silikone og akrylforbindelser. De er ikke kun egnet til tætning af led, men også til limning af overflader.
 • Polyurethan. Sammensætninger af denne type er kendetegnet ved fremragende tekniske og operationelle egenskaber, efter hærdning kan de belægges med maling. Ulemper er en skarp toksisk lugt. Når du arbejder med polyurethanforbindelser, skal du bruge handsker og masker.
fugemasse

Silikoneforsegling

Når man vælger et tætningsmiddel til køkkenet, er det fornuftigt at dvæle på sanitær silikonsammensætning med tilsætning af fungicider. Sådanne materialer desinficerer og tæt forsegler leddene. De forhindrer udseende af svampe, skimmel, reproduktion af mikroorganismer. Produkterne fra Tytan, Moment, Ceresit, Ciki Fix varemærket har vist sig at være meget vellykkede.

For at forberede overfladerne har du brug for alkohol eller acetone og en tør blød klud og til påføring af fugemasse – en smal blød spatel. Samlinger tørres tørt, affedtes. Derefter presses tætningsmidlet ud, så det dækker hele samlingen med en enkelt strimmel uden brud. Sømene er nivelleret med en spatel. Efter brug af tætningsmidlet skal rummet være ventileret.

tætningsmiddelanvendelse

Anvendelse af fugemasse

Metode 5: Beskyt vandforseglingen mod udtørring

Hvis stanken fra kloakken fremkommer på grund af fordampning af vand i vandforseglingen, så er det oftere at bruge vasken. I et hus, hvor de lever konstant, men på grund af de omstændigheder, de sjældent bruger køkkenrør, er det nogle gange nok at åbne hanen for at genopbygge mængden af ​​vand i hydraulikforseglingen.

Hvis det er en dacha, som ikke er besøgt i flere dage eller uger, skal hydraulikafbryderen beskyttes med oliefilm. Den ideelle løsning er at bruge maskinolie, men den sædvanlige vegetabilske olie er også velegnet. En lille mængde olie hældes i afløbshullet og efterlades uden afvaskning. Filmen tillader ikke vand at fordampe, og luften fra kloaksystemet kommer ikke ind i rummet.

ordning

Driftsforsegling af vandforseglingen

Metode 6: Desinfektion med sodavand og salt

Soda og salt er fremragende desinfektionsmidler, som både kan bruges til at fjerne lugt fra kloaksystemet og til forebyggelse. Salt, mad eller vaske soda er dækket i afløbshullet i vasken, venstre i 20 minutter, hvorefter den vaskes med en stor mængde vand.

Ukompliceret kuld kan rengøres med sodavand og eddike. For at gøre dette falder halvpipet i søvn i kloakafløbet, hæld et glas eddike på toppen og sæt et hul med en klud. Blandingen reagerer, udsender luftbobler, der “rive” snavspartikler ud af rørets indre overflade. Efter 20 minutter vaskes kloakken med vand.

En anden mulighed er citronsyre. En stor pak citronsyre hældes i afløbshullet og hældes med kogende vand. Når varmt vand og syre kommer i kontakt, opstår der en reaktion med udviklingen af ​​gassen. Effekten er den samme som ved brug af sodavand og eddike.

anti-blokmidler

Rensevandsrensninger

Metode 7: vask med særlige midler

Producenter af husholdningskemikalier producerer en række forskellige midler til rensning af spildevand. De opløser blokeringer, eliminerer plak på rør, desinficerer, eliminerer lugt.

Vi tilbyder 5 populære rengøringsmidler, som værdsættes af købere:

 1. “Mole”. I årtier er han salgsleder. Årsagen er enkel: det er virkelig en effektiv renere, fedt opløsende, madrester, hår. Solgt i form af væske og granulat. Flydende “Mole” er mindre aggressiv end granuleret. Det anbefales til plastrør. Når du bruger pellets, skal du følge producentens anbefalinger nøje, for ikke at beskadige plastik.
 2. “FCPF”. Dette er et kraftigt granulært middel. Det hældes i afløbshullet i vasken, fyldt med koldt eller varmt vand. Jo højere vandtemperaturen er, desto hurtigere reagerer, men i hvert fald vil Flup spise alle aflejringer på rørene og pålideligt eliminere stink.
 3. Tiret. Mange forbrugere foretrækker renser Tiret. Det er velegnet til rør af enhver art, det virker hurtigt og effektivt. Spildevandsrensning vil tage fra 5 til 30 minutter, afhængigt af kompleksiteten af ​​tilstopningen. “Tiret” er sikkert, så hvis du vil, kan det blive efterladt i systemet hele natten.
 4. “Pothan.” Purifier “Pothan” er meget effektiv, men det kan være sundhedsfarligt. Derfor skal man bruge beskyttelseshandsker, øjne og hud, ellers kan alvorlige kemiske forbrændinger opnås. 3 minutter er nok til at fjerne små blokeringer. Den eneste ulempe ved “Pothan” er dens høje pris.
 5. “Mr. Muscle.” Et fremragende værktøj til forebyggelse og eliminering af små blokeringer. Fås i forskellige former (pulver, gel, skum). Mange købere er enige om, at skummet “Mr. Muscle” bedst kan klare lugt.
rensningsorganet

Spildevandsrensning “Tiret”

Video: En nem måde at fjerne lugt på

Afgør årsagen til lugten fra køkkenvasken, beslut om, hvordan du skal rense det, og sørg for forebyggelsen for ikke at imødegå dette problem i fremtiden. Brug et beskyttelsesnet til vasken, så der ikke bliver mad i kloakken, og vask efter afvaskningen med varmt vand. Rengør systemet en gang om måneden med sodavand, salt eller specielle husholdningskemikalier. Sådanne enkle metoder hjælper med at forebygge problemer med kloakering og holde nerverne.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org