Hvordan bestemme standardstørrelsen på kjøkkenskap og de samlede dimensjonene til kjøkkenet – banking-on-green.com

Hvordan bestemme standardstørrelsen på kjøkkenskap og de samlede dimensjonene til kjøkkenet

Hvordan bestemme standardstørrelsen på kjøkkenskap og de samlede dimensjonene til kjøkkenet

De av leserne som tok opp den interessante men vanskelige oppgaven med å designe sitt eget kjøkken uavhengig, spør blant annet: Hva er den optimale høyden på kjøkkenet fra gulvet og størrelsen på kjøkkenskapene. Utvilsomt er utformingen av kjøkkensettet i stor grad bestemt ikke bare av hensyn til ergonomi, design, men også ved tilstedeværelse av dimensjonale standarder. Tross alt er det å gjøre fullt individuelle møbler ganske arbeidskrevende og ikke alltid billig. I de fleste tilfeller brukes standardelementer (moduler), hvorav, fra kuber av Lego, settes et kjøkkensett i størrelsen på kjøkkenet.

Optimale dimensjoner av kjøkkensettet

I butikkene av møbler størrelse kjøkken setter utstilt i hallen og selges “som den er” ofte tilsvarer dimensjonene på en typisk husholdning zhilya.Odnako ingen definitive regler og forskrifter klart foreskrive hva som bør være størrelsen på kjøkkenet garnitura.Standart (betinget) er informasjonen til oppmerksom på at ikke ledelsen når vi designer møbler for et bestemt rom og de individuelle behovene til sine eiere. I typiske leiligheter dikterer de samlede dimensjonene til kjøkkenet og dens konfigurasjon dimensjonene på rommet. For eksempel, i “Khrusjtsjov,” størrelsen på hodesettet i tilfellet med L-formet kjøkken layout vil være ca. 2,6h1,2 meter, “brezhnevki” nærmere 2,8h1,8 m.

kjøkken sett

Hodesett for en typisk leilighet

Høyden på kjøkkenskapene fra gulvet til toppen av møblene avhenger også av takhøyde i rommet. I den allerede nevnte “Khrusjtsjov”, hvor du fritt kan nå taket med hånden, blir du ikke spesielt “overklokket”. Standardhøyden på 215 cm-hodetelefonen vil bare være riktig. I “brezhnevke” og typiske leiligheter i moderne konstruksjon kan denne parameteren være mer – 240 cm hvis du bruker den øvre raden med økt høyde. Og i “stalinka”, hvor takene ikke er under tre meter, kan du trygt sette de øvre skapene i to eller tre rader. Alle slike sjeldent brukte redskaper vil passe inn i denne mezzaninen.

møbler

Møbler fra Ikea-romspillet. Høyde på kjøkkenskapene (modulene) er typisk, men på grunnlag av et effektivt hodesett for et rom med høyt tak

Således er standardstørrelsen på et kjøkken sett ikke helt riktig konsept for møbler laget på bestilling. Og det er ved individuelle “tiltak” at i dag er nesten alle kjøkken sett. Garderobeskap på samme tid er tilstrekkelig standardisert i størrelse. La oss snakke om dem mer detaljert.

Standardmodulstørrelser

Moderne kjøkken – et modulært produkt, det er montert fra separate moduler av nedre og øvre rader, høye skap. På nivået med statlig regulering, bestemmer ingen normer eller regler størrelsen på kjøkkenskapene. Standarden finnes imidlertid, uansett uoffisiell. Dimensjonene som brukes er diktert av praktisk erfaring, anbefalingene fra forskere som arbeider med ergonomi, tar hensyn til funksjonene i teknologien for produksjon og montering av møbler. Designere av møbler og dets produsenter som standard observere lignende standard størrelser. Dimensjonene til modulene kan imidlertid avvike noe avhengig av modellen. La oss vurdere hvilke standard møbler som er tilgjengelige for kjøkkenet.

møbler moduler

En variant av et dimensjonalt rutenett av møbler moduler

Bredde av skap av øvre og nedre nivå

Bredden er observert av alle produsenter. For det første er det praktisk når du designer og installerer møbler: det er mye lettere å betjene med enkle runde figurer i decimetre enn å beregne fraksjoner og millimeter. For det andre er alle innebygde husholdningsapparater designet for en typisk størrelse, standardene for alle utstyrsproducenter er de samme.

generelle dimensjoner

Forskjellige dimensjoner for den innebygde ovnen på 60 cm bredde

Europeiske møbler produsenter har følgende standard størrelser i bredde:

Smal – 15, 20 og 30 cm. Som regel brukes de i den nederste raden av møbler. Smale moduler er utstyrt med uttrekksflasker (last) eller brukes til åpen lagring av vin, men i dette tilfellet er saken bare åpen i halv dybde, den allerste delen er dempet. 30 cm-modulen er noen ganger utstyrt med hyller og en svingdør, men åpningen til oppbevaring er 26 cm og det er ikke veldig praktisk.

Moduler med middels bredde: 40, 45, 50 og 60 cm, er kanskje grunnlaget for budsjettmøbler. 45 og 60 cm – standarden for innebygd teknologi. I nedre rad er utstyrt med hyller og skuffer, i den øvre – for det meste hyller.

bokser

Vanlige rimelige møbler med smale (opptil 60 cm) moduler og fasader

Bred – 80 og 100 cm. På lavere nivå kan utstyres med hyller eller brett skuffer, brukt til sesquistas eller dobbel vask. Topptørking for servise, hyller med åpning til side eller løfte dører.

kjøkken

For bred tørking er det mest praktisk å åpne fasaden

Moduler med økt bredde: 120 cm og mer. Med tilgangen til markedet av komfortabel, pålitelig, i stand til å bære en stor belastning av inntrekkbare og løfteåpningsmekanismer, ble det mulig å lage bokser av nedre og øvre rader meget bredt. I moderne toppmoderne møbler kan du se uttrekks- og løfteelementer opptil 180 cm. Gassløftere og elektriske åpningssystemer brukes i økende grad for øvre skap. For å nevne moduler av den økte breddestandarden mens det er umulig, men sannsynligvis snart blir de det.

eske

En skuff med målerbredde er ikke uvanlig i dag

Bredde på høymoduler: 20 og 30 cm (utstyrt med uttrekkbar last), 45, 50 og 60 cm. Kolonner med bredde 45 og 60 cm er beregnet for innebygde apparater.

generelle dimensjoner

En annen variant av dimensjonalt utvalg av moduler, dimensjonene er gitt av fasader, du må legge til 4 mm per element

Dybde på gulv og monterte moduler

Dybden på kjøkkenet sett, som regel, er standard. Det bestemmes av dimensjonene til det innebygde utstyret og dybden på typiske benkeplater, som er 60 eller 62 cm. Standarddybden på de nedre kjøkkenskapene er 57 cm langs sidevæggen. Sammen med døren er den ca. 59,5 cm – 1,5 cm gjenstår på overhengstabellen foran. Dybden av kroppen i sine ytre dimensjoner på 57 cm betyr ikke at den indre dybden er den samme. Bakveggen er som regel installert i sporet i noen avstand fra kanten, dette tillater, om nødvendig, å legges bak kommunikasjonen. Dybden på det indre rommet er ca 55 cm. For de fleste ovner, kjøleskap, oppvaskmaskiner og annet modulært utstyr, er det også nødvendig med en dybde på 55 cm.

Om nødvendig kan du lage et ikke-standard kjøkkensett. Dimensjoner av dens dybde kan være mindre eller mer enn typiske. Hvis mindre – i boksene i den nederste raden bør det ikke være innbygget utstyr. En smal vask til dem, en candy bar og til og med et kjøleskap kan kjøpes. Med dypere nedre elementer generelt, er det ingen problemer, bare de vil koste mer, inkludert på bekostning av en bordplate med økt dybde.

Dimensjoner på hengende kjøkkenskap er ikke begrenset av dimensjonene til det innebygde utstyret, det er ikke installert der. Bortsett fra tilfeller for innebygde hetter, som imidlertid ikke brukes ofte. Dybden på de øvre skapene i kjøkkenet er bestemt ut fra ergonomiets overveiende og er omtrent halvparten av dybden av de nedre. Hvis du gjør dem dypere, vil personen allerede hvile mot døren med pannen. Det er ingen enkelt obligatorisk standard, men dybden på kjøkkenskapene for de fleste produsenter i saken uten dør (på sidevegg) er 30 eller 33 cm.

overflaten

Det er mulig å lage en arbeidsflate dypere enn 60 cm, men det er ingen mening

Høyde på kjøkkenskap

Den eneste dimensjonen hvor møbelprodusenter ikke overholder de generelle reglene er høyde på kjøkkenskapene. Standarden er betinget av ergonomiske krav, men produsentene anser det som en generell anbefaling, og ikke en obligatorisk tilstand. Høyden på forskjellige modeller kan variere, men ikke mye.

Anbefalt høyde på kjøkkenets nedre skap er 72 cm, mens arbeidsområdets høyde avhenger av valg av ben (støtter) og justering.

arbeidsflate

Høyden på arbeidsflaten avhenger av veksten av en person og er regulert av støttene

Ofte er høyden på de øvre skapene på kjøkkenet det samme. Standarden på 72 cm gir deg mulighet til å bruke for de øvre og nedre rader av standarddører, møbler med like høye fasader ser harmonisk ut. I tillegg til den nevnte typen er det en redusert (36 og 60 cm) og en forstørret (90 og 92 cm) høyde av de øvre kjøkkenskapene.

garderober Ikea

Konvensjonelle og hjørne skap Ikea til kjøkkenet, Serie Metode / Budbin, Høyde på øverste rad 100 cm

Det må sies at størrelsen på kjøkkenskapene bestemmes av fasaden. Bare på høyden av produsentens dører er det forskjellige tolkninger: hver fabrikk har sin egen, litt forskjellig fra de andre dimensjonene.

dimensjonsrad

En av varianter av størrelsesområdet fabrikkfasader fra MDF. Dimensjonene på modulen vil være 1,5-2 mm større i hver av sidene, det gis godtgjørelse for hullene mellom tilstøtende dører

For eksempel for dype 72-cm skap, er dørene til forskjellige fabrikker like, men likevel litt forskjellige. Følgelig kan du møte headsettet, størrelsen på de nedre modulene er 71,2; 71,4; 71,5; 71,6; 71,8; 72,3 cm og dette er ikke hele listen.

glass skjenker

I tillegg til de nedre, øvre og høye modulene er det også elementer som er installert på benken, på bildet til høyre. I utgangspunktet er det glassplater

For høye kabinetter er det også standardstørrelser. Kjøkkensettet har en felles høyde, som består av høyde på skapene i nedre og øvre rader, gapet mellom dem og tykkelsen på benken. Den anbefalte avstanden mellom kjøkkenets øvre og nedre skap er 50-60 cm. Blant de typiske høyder av høye skap er 200; 204, 210 og 230 cm, det finnes andre alternativer.

Til slutt husker vi at individuell design av møbler er en kreativ prosess, og det er alltid et sted for ikke-standardiserte løsninger i den. Hvis du føler at din egen fantasi og kunnskap om emnet ikke er nok – kontakt møbeldesigner, en profesjonell vil fortelle deg de beste løsningene og hjelpe deg med å unngå feil.

decor

Leave a comment