Hva er et modulært kjøkken: fordelene og egenskapene ved å velge sett med ferdige moduler – banking-on-green.com

Hva er et modulært kjøkken: fordelene og egenskapene ved å velge sett med ferdige moduler

Hva er et modulært kjøkken: fordelene og egenskapene ved å velge sett med ferdige moduler

Fler-etasjes hus bygget i sovjettiden, er det vanskelig å ringe komfortabelt. Kjøkkenene er små og designet utelukkende for matlaging. Denne lille tilsvarer moderne ideer om komfort og gjestfrihet. Når du velger møbler, er det ofte problemer. Du må installere et vakkert, kompakt headsett, som vil være praktisk å bruke, og det var plass til spisestue. Utgangen er et modulært kjøkken. Dette er et utmerket alternativ, ikke bare for små områder, men også for romslige rom.

Hva er et modulært kjøkken og hva er det interessant for?

Når du velger møbler til kjøkkenet, er målet med hver leilighetseier å spare plass. Selv om rommet er relativt stort, må du ordne elementene slik at vertinnen har alt for hånden. Det er for denne rasjonelle plasseringen at modulære kjøkken sett er opprettet. De består av individuelle elementer av forenklede dimensjoner, som enkelt kan ordnes med hverandre. Om ønskelig er gjenstandene enkelt omorganisert – og vær så snill, interiøret ser annerledes ut.

kjøkken sett

Modulært kjøkken sett

fargemoduler

Dimensjoner og farge på kjøkkenutstyr

Å samle kjøkkenet fra de ferdige modulene, løser eieren permanent problemet med situasjonen. Hver centimeter av området brukes rationelt, og om nødvendig kan du alltid legge til, omorganisere eller fjerne noen moduler uten å skade designen av rommet. For eksempel kan du først henge et hengende skap og legge bordet og legge til andre elementer senere. På samme måte kan du alltid fjerne et ekstra skap. Utseendet til rommet vil forandre seg, men det vil forbli attraktivt.

kjøkken

Fasade dekorasjon

De viktigste fordelene med modulære kjøkken er at de kan installeres i rom med ikke-standard layout. Eieren trenger ikke å shoppe, velge et praktisk sett for hans “spesielle” rom. Noen ganger er det bare umulig å finne ham. Også det er ikke nødvendig å betale for møbler for å bestille, noe som langt fra alltid er bedre enn standarden, men koster flere ganger mer.

sett

Kompakt innkvartering av budsjettkjøkkenmoduler

I et konvensjonelt headsett kan du ikke endre posisjonen til gjenstander, og faktisk vil mange mennesker allerede i noen år etter installasjon av møbler ha minst en minimal oppussing av interiøret. Hvis løsningen er standard, må du kjøpe et helt sett igjen. Det er kostnader, nerver, tid til å se.

Det andre alternativet er ganske enkelt å komponere de nye modulene for kjøkkenet på en ny måte, bestille eller kjøp de manglende delene. Det oppdaterte interiøret byrder ikke budsjettet, men endringer er garantert. Pengene som er lagret, kan investeres i noe mer nyttig. Det er lønnsomt!

montering

Montering av veggskap

Et annet pluss – muligheten til å gjøre uten en profesjonell designer. For folk som ønsker å gi en leilighet så vakkert og funksjonelt som mulig, er det spesielle programvaredesignere. Hvis møblene består av seksjoner, kan du bare gå til produsentens nettsted og lage ditt eget designprosjekt på nettet. Samtidig kan du beregne den omtrentlige kostnaden for nye møbler.

møbler

Modulære møbler i et romslig kjøkken

Hva er vanskelighetene for eierne

Paradoksalt nok er romslige rom vanskeligere å møblere enn små. Dette skyldes standard størrelse på kjøkkenmodulene. Hvis rommet har nisjer eller ledges, er det ofte nødvendig å benytte faglig bistand til å utvikle et designprosjekt. Seksjoner kan ganske enkelt “ikke passe” i utformingen av rommet.

Et annet viktig problem er kvaliteten på produktene. Modulære hodetelefoner er laget av billige materialer, noe som betyr at du ikke bør forvente av dem spesiell holdbarhet og holdbarhet. På den ene siden gir kjøp av standard seksjoner deg muligheten til å spare penger. På den annen side bør man være klar til å erstatte dem i 5-7 år.

Eiere av leiligheter trenger ikke å stole på kreativiteten til møbeldesignere. Etterbehandlingsmaterialer er ikke spesielt forskjellige, og utformingen av seksjonene er utformet for de vanligste typene dekorasjon. Hvis du trenger noe virkelig originalt og eksklusivt, må møbler bestilles.

kjøkken

Den ikke-verbale løsningen for kjøkken-spisestuen

Hovedtyper av kjøkkenoppsett

Funksjonalitet er hovedkravet for ethvert kjøkkenutstyr. Møbler bør plasseres slik at vertinne ikke undergår til å gå for langt eller “løpe gjennom” ekstramålere. Lengden på sidene av trekanten “kjøleskum-komfyr” bør ikke være for stor. Designere vurderer den optimale avstanden på 1,2-2,7 m. Det finnes flere valgmuligheter for plassering av møbler, som gjør det mulig å rationalisere kjøkkenet.

headset

Ordning: Layout av plasseringen av hodesettet

Alternativ 1: En rett linje

En lineær layout betraktes som praktisk av de fleste leilighetseiere. Hvis rommet er lite, er det vanskelig å organisere rommet på en annen måte. Objektene er ordnet på rad og danner en rett linje. Dette gjør at utleier kan flytte fra komfyren til vasken, uten å berøre møblene og uten unødvendige manøvrer.

Et annet argument til fordel for å kjøpe et headset er prisen. Budsjett IKEA modulære kjøkken har råd til nesten alle. Dette er et utmerket alternativ for å plassere en rektangulær form. Et rør med en arbeidsflate kan plasseres mellom en tallerken og en vask. Hengslede saker fra toppen og gulvskapet løser problemet med lagring av kjøkkenutstyr.

ordningen

Lineær kjøkkenoppsett

Alternativ nr. 2: dobbeltrom innkvartering

Hvis kjøkkenet bare er til matlaging, og spisestuen ligger i et annet rom, kan du sette møbler i to rader. Denne romorganisasjonen har visse fordeler for eiere, som må tilbringe mye tid på ovnen. I tillegg kan du lagre på etterbehandling materialer, tk. Hengende skap, bord og skap dekker nesten hele området av veggene.

Ulemper eksisterer også. Med et to-rads arrangement av kjøkkenmøbler, endres dimensjonene og konfigurasjonen av rommet. Rommet ser smalt og lenge, det er umulig å sette noe overflødig, siden plassen på veggene er opptatt, og i midten er det for lite plass.

to-rads layout

Ordning: to-rads layout

Alternativ # 3: vinkellayout

Hva er kantet modulære møbler? Disse er sett hvor individuelle skap og skap er utformet på en slik måte at de opptar plass i hjørner av rom. Med dette arrangementet kan du rationalere plassere elementene i interiøret og gjøre det mer praktisk.

Modulene er plassert langs to tilstøtende vegger, slik at en del av rommet forblir helt fri. Samtidig er det nok plass til alt du trenger. I firkantede kjøkken er hjørnemodulære hodetelefoner spesielt praktiske, fordi leilighetseieren kan ordne seksjonene slik at en vegg er opptatt mer enn den andre.

hjørnesett

Hodetelefoner

Alternativ 4: U-formet arrangement

Hvis du har et romslig kjøkken og det trenger å imøtekomme et stort antall skap og piedestaler, vil den U-formede oppsettet gjøre det beste. Takket være dette arrangementet er det mulig å zonere rommet ved å integrere alt nødvendig utstyr i møblene. Kjøkkenet blir ekstremt funksjonelt.

Det U-formede arrangementet av hodesettet har bare en ulempe. For spisebordet er det bare en vegg, fordi tre andre vil bli okkupert. Dette er et alternativ for de som ikke trenger å lagre hvert centimeter av området, eller de som har en spisestue i et annet rom.

layout

Ordning med U-formet utforming

Alternativ nr. 5: øy eller halvøy

Modulært kjøkken i form av en øy eller halvøy passer for store rom. Seksjonene er ordnet som følger: Skap og piedestaler plasseres langs veggene, og arbeidsområdet eller baren er plassert i midten av rommet eller utført i form av en halvøy.

Ulempen med øyplanleggingen er åpenbar: headsettet tar opp mye plass, noe som ikke alltid er praktisk. Men det er en seriøs fordel. Slike møbler varierer som regel jevne buede linjer. Headsettet ser elegant og elegant ut. I tillegg forhindrer de avrundede hjørner tilfeldige skader til beboerne i huset.

arbeider trekant

Ordning: arbeidstrekant på øya kjøkkenet

Materialer til produksjon av modulære møbler

Når du utvikler prosjekter for modulære sett, satser designere på enkelheten i skjemaene. Ingen unødvendige detaljer, ideelt selv innredningen burde være praktisk. Materialene som brukes til å lage modulene, bør også være så enkle som mulig i omsorg, motstandsdyktig mot ytre påvirkninger og samtidig ikke for dyrt. Best egnet:

  • MDF. Møbler fra MDF er valgt av de som foretrekker miljøvennlige materialer. Disse er planker av presset tre sagspann, som er dekket av finér, akryl eller PVC-film.
et sett med MDF

Kjøkken sett fra MDF

  • Plast. Plasthoder kan virke for upretensiøse, men for kjøkkenet i minimalistisk stil er de flotte. Et stort pluss er et bredt spekter av farger. Den kompenserer for det dårlige valget av skjemaer. Du kan velge et sett med hvilken som helst nyanse. Samtidig vil det helt tåle fuktighet, lett å vaske.
gulvskap

Gulv skap av plast

  • Sponplater. Når du kjøper et kjøkken fra sponplaten, bør du være veldig forsiktig. For fremstilling av noen typer plater brukes skadelige materialer, så det er verdt å sørge for at selgeren har kvalitetssertifikater. Hvis materialet er miljøvennlig klasse E0-E1, er møbler fra det helt trygt. Av fordelene – lav pris, bredt designpotensial. Modulære hodetelefoner fra sponplaten er vakre og praktiske.
sammenstilling

Kjøkkenmontering fra laminerte sponplater

Hvis eieren av leiligheten liker å regelmessig oppdatere interiøret, er det fornuftig å kjøpe kjøkken med rammefasader. Slike moduler består av aluminiumrammer, og paneler for dem kan være laget av materialer, inkludert plast eller glass. Hvis du vil, kan du alltid bytte ut panelene – og hodesettet er helt forvandlet. Men ofte nye paneler innenfor “turen”, og dette kan påvirke utseendet og funksjonaliteten til møbler.

modulært kjøkken fra MDF

Ramme modulært kjøkken fra MDF

Tips for valg av kvalitetssett

Hvilken design bør jeg foretrekke?

Jo enklere formen på modulene, desto bedre. Dette utvider designmulighetene. Overskuddet av dekorative elementer gjør ofte bare vondt. Hvis det er et spørsmål om budsjettmodulære kjøkken, er det bedre å foretrekke møbler i slike stiler:

  • Modern. Mange leilighetseiere foretrekker møbler i stil med jugendstil. Kombinasjonen av klarhet og glatte linjer ser alltid imponerende ut. Begrensninger i valg av farger eksisterer bare ikke.
kjøkken

Kjøkken i jugendstil

  • Hi-tech. Glass, metall, polerte overflater er en trend de siste årene. Modulære kjøkken med høyteknologisk utseende ultra moderne. De er svært praktiske og praktiske å betjene.
sett

Hodesett i høyteknologisk stil

  • Classic. Møbler av klassiske former og farger er valg for alle tider. Slike hodesett vil appellere til folk som ikke ønsker å forfølge motetrender, foretrekker enkle former, strever for en følelse av trivsel og stabilitet.
kjøkken møbler

Klassisk kjøkkenmøbler

Så, hva er dette – modulære kjøkken? Dette er en mulighet til å endre interiøret etter eget skjønn. Du trenger ikke å samle inn penger i mange år for å oppdatere utseendet på hodesettet. Ved å legge til, fjerne eller ganske enkelt omplassere modulene, får du et nytt design uten ekstra kostnad. I en tid med øyeblikkelig forandring er denne kvaliteten uvurderlig.

For fremstilling av budsjettsett bruker kun praktiske materialer. Selvfølgelig vil du ikke ha en benkeplate av marmor eller utskåret dekor på mahognyfacader. Men for møblene vil du bare passe på å bruke en vanlig svamp og billig husholdningskjemikalier. Det endelige valget er alltid ditt!

decor

Leave a comment