Hur man gör köket bekvämt och bekvämt: funktionella möbler och praktiska idéer – banking-on-green.com

Hur man gör köket bekvämt och bekvämt: funktionella möbler och praktiska idéer

Hur man gör köket bekvämt och bekvämt: funktionella möbler och praktiska idéer

Köket är en speciell plats för varje hemmafru. Det kan inspirera kulinariska mästerverk, samla en utsökt middag för en familj eller ett bullrigt företag eller bli en avskild plats där det är så trevligt att koppla av i tystnad med en kopp doftande te eller kaffe. Därför spenderas så mycket arbete och pengar på att bygga ett hem. Och om du drömmer om ett bekvämt och riktigt bekvämt kök – praktiska idéer, bilder av framgångsrika interiörer och originaldesignlösningar som hjälper dig!

Korrekt arrangemang av köksmöbler

Många av oss dekorerar köket med principen om “ledigt utrymme”, placera tummar och lockers vackert, kompakt, men ibland helt inte funktionellt. Som ett resultat blir rummet till ett gym, där för matlagning måste du hitta en anständig körsträcka. Därför föreslår vi att vi beaktar de grundläggande reglerna för ergonomi, vilket hjälper till att lösa problemet med hur man gör köket bekvämt utan onödig fysisk ansträngning.

bordsskiva

Bänkskiva med justerbar höjd för bekvämt utförande av olika processer

kök

Kök, där fruen har allt till hands

Först och främst kommer vi att delta i ordentligt arrangemang av möbler. För att göra detta måste vi beräkna vilken algoritm av åtgärder som vi brukar följa under matlagningen. Efter en sådan uppräkning blir det intuitivt klart, i vilken ordning bör möbler byggas med hushållsapparater, så att matlagningsprocessen blir så snabb och bekväm som möjligt.

 1. Vi väljer de nödvändiga produkterna-ett förvaringsskåp och ett kylskåp.
 2. Vi genomför preliminär utbildning (min, ren, klippa, tre) – arbetsytan bredvid diskbänken, under dem – papperskorgen. I närhet är det nödvändigt att ordna skåp eller skåp med redskap, bestick och olika hjälpmedel. För knivar kan du välja en plats med ett magnetband på väggen strax ovanför skärytan.
 3. Vi bearbetar (laga, steka, ånga, gryta) – en magnifik trio av extrakt, tallrikar och ugnar placeras vanligtvis under varandra, en pyramid. Men om köksdimensionerna tillåter, är det under ugnen möjligt att tilldela en separat plats på mellannivån – det är mycket bekvämare att ladda / ta ut disk och övervaka processen med att förbereda dem. Naturligtvis är en sådan gjutning endast möjlig för autonoma elektriska ugnar.
 1. Täck bordet för en måltid – även om det är bekväm att placera ett bord mitt i rummet (och nära arbetsytan och sitta bekvämt), har inte varje kök så mycket ledigt utrymme. Därför är matsalområdet oftast kompakt beläget i hörnet.
ugn

Inbyggd ugn i det moderna köket

utrustat kök

Ett exempel på ett ergonomiskt utformat kök

Vi har beaktat minsta möjliga möbler som ligger till grund för ett bekvämt kök. Och nattduksbord, skåp, pennväskor och annan inredning kan läggas till efter eget gottfinnande, om bara utrymmet är tillräckligt. Men om du föredrar att skapa kulinariska mästerverk i ett rymligt rum, så är lakonisk minimalism en idealisk lösning för att skapa en modern och funktionell inredning.

kök

Felet i de övre skåpen ökar rummet kraftigt

Tips! När du planerar inredningen av köksmöbler, notera du tanken på en “working triangle”. De tre huvudzonerna – kaminen, diskbänken och kylskåpet – ska placeras så att linjerna som dras mellan dem bildar en triangelform. Om avståndet mellan sidorna på “hörnen” varierar från 1,2 till 2,7 m – kommer värdinnan att gå inom gångavstånd från allt som behövs för de grundläggande matlagningsprocesserna.

“Working Triangle” i kökets inre

kök

Varianter av boende av de viktigaste kökszoner

Hemligheter om ergonomisk förvaring av redskap, produkter och apparater

För att inte rusa runt i köket på jakt efter rätt enhet och inte rota rummet med många skåp / hyllor, bör du tänka i förväg om funktionell “fyllning” för möbler. Därför föredrar många idag att skapa skräddarsydda funktionella köksskåp med färdiga lösningar för kompakt placering av disk och inbyggda apparater.

skåp

Funktionsskåp för lagring av mat, kryddor och små saker i köket

Tips! Många system kan integreras i vanliga skåp / sängbord, om du köper speciella fästen. Så om du inte har bråttom för att byta vanliga möbler till en ny, överväga vårt utbud av intressanta lösningar, kanske bland dem hittar du en idé för att uppgradera ett redan färdigt kök eller … inspireras av en ny renovering.

kök

Modernt kök med tankeväckande ergonomi

Ändringar av lådor

En känd köksapparat för bekvämligheten att lagra små redskap är konventionella lådor. Men modern teknik står inte stilla, så idag kan dessa möbler knappast kallas enkla – de har tillförlitliga glidmekanismer som enkelt håller en massiv hylla och allt innehåll i ett öppet läge.

Dessutom, tillverkare fortsätter att glädja finesser av skönhet och komfort med nya ursprungliga former, pålitliga imitationer av olika material, ergonomiska spacers och, naturligtvis, elegant design.

lådor

Skålarna är helt enkelt oersättliga i ett modernt kök

Följande är de mest praktiska förvaringssystemen:

 • En rymlig låda med stand-delimiters. Detta är en fångst för skräpbehållare och en sektionsfack för olika lösprodukter och en hållare för extraanordningar – buller, skivor, spånar, spatlar och några dussin användbara apparater. Olika fasader, storlekar och system för fastsättning av föremål gör det möjligt att bygga sådana lådor praktiskt taget i vilket kök som helst eller kombinera efter eget gottfinnande unika moduler. Det enda som finns kvar är en tillförlitlig enhet av de laterala styrningarna, vilket gör att lådan kan dras ut nästan till stoppet och säkert fixa den i öppet läge. Idéer för funktionell användning av utdragbara system:
kryddkorg

Skål för kryddor

kupé

Insugningsfack för soptunnor

organisatör

Arrangör för köksutrustning

kupé

Separat fack för stora tallrikar och brickor

avgränsare

Separatorer i lådan kan installeras och självständigt

 • Dubbelt fack för bestick och andra köksartiklar. På grund av förekomsten av skiljeväggar, liksom en extra lådan som rullar ut över huvuddelen, innehåller en liten låda många små tillbehör. För varje grupp av enheter här finns en plats, du behöver inte gå igenom allt innehåll för att hitta den sak du behöver. Och den övre delen kan användas för att lagra olika typer av små saker: canner knivar, kryddor, kulinariska borstar etc. Exempel på att använda dubbla lådor:
 • Röra rummet. Djupt och brett, utrustat med vertikala strängskivor, gör det förvaring av tallrikar, skålar, pannor och kokkärl mer ordnade och säkra. Med uppdelare är lagring av rätter mycket bekvämare:
G16
g17
g18
G19
g20
g21
 • Korgar och nät. Rymlig och smal, platt och djup – de kan användas för en kompakt placering av allt som kan vara användbart i ett bekvämt kök: från grönsaker, frukt och diverse matvaror till redskap, hushållskemikalier och textilier. Typer av utdragbara korgar och nät för objekt av olika format:
G27
G26
g25
G24
g23
g22
 • Vinkelsystem. Fullständigt fyll den till synes obeställda och obekväma platsen där det är svårt att knäda en vanlig skåp eller låda. Ha en invecklad, men samtidigt funktionell design. Variationer av arrangemang av vinkelzoner:

Insugbara system och strukturer

Förutom de vanliga sängborden med lådor, även om det ändras, finns det andra kategorier av moderna infällbara system. De kan plockas upp bokstavligen under vilket kök som helst, oavsett storlek och konfiguration. Det är där det visar sig och är bekvämt och praktiskt!

 1. Last – ett vertikalt locker, i vilket till frontpanelen inifrån är fäst hyllor, korgar eller gallerhängare. Detta system lämnar headsetet till full djup, på grund av vilket det finns tvåvägs åtkomst till alla saker som lagras i den.

Lastens standarddimensioner: bredd – 15-90 cm, höjd – från 16 cm och upp till tak, djup – ca 50 cm (men också ta hänsyn till kundernas önskemål). Sådana förvaringsskåp kan byggas i vilket ledigt utrymme som helst, så de är den perfekta lösningen när bredden på standardpedalerna inte är tillräcklig för att ta upp hela väggytan när man utformar en köksenhet. Lastsystem – bekvämt och funktionellt:

G33
G32
G31
g30
G29
G28
 1. Hörnskåp med glidande system av hyllor eller korgar. För sådana möbler erbjuder tillverkarna två alternativ för mekanismer. Den första karusellen, när gallret är fäst vid den gemensamma axeln, med dörren öppen kan de nästan helt skjutas ut. Och mer tekniskt – lokomotiv. I detta fall är korgarna fixade till varandra (vagn), så det är värt att öppna nattduksbordet, eftersom den första delen av hyllorna lämnar och drar de andra bakom dem. Varianter av glidande “rondeller”:
G34
g35
G36
G37
G38
G39
 1. Kökskolumner – Multifunktionella förvaringssystem, som framgångsrikt maskeras bakom dörrarna till höga skåp-pennafall. Och mönstren kan vara väldigt olika:
 • bara lämna helt (principen om frakt);
 • Vänd dig efter att ha nått 90 grader, vilket gör det bekvämare att komma åt objekten som lagras i gallret.
 • Bild ett komplext system med roterande ramar och hyllor;
 • Utveckla “fan”, upptar hela den öppna dörröppningen.

Kökskolumner – Moderna modifikationer av alla kända pennafall:

Ökar antalet föremål staplade i kolonnskåpet och ytterligare behållare på dörrarna. Med så många olika mekanismer löses frågan om hur man gör köket bekvämt enkelt och enkelt.

G42
G41
G40
 1. Sänkning av hyllor – Mekanismen hos sådana anordningar kan antingen vara helt manuellt eller auto-mekanisk. Nu behöver du inte studsa eller använda en stol för att få allt från skåpets övre hylla. Du kan enkelt dra hyllan ner eller trycka på knappen / växeln och den kommer ner till dig. Systemen för mobila hyllor:
G42
G43
G44

Upphängda väggfästningar

Om du är van att hålla i handen de mest nödvändiga redskap, eller i skåp corny är inte tillräckligt med utrymme för en mängd olika skedar, skopa – Wall tillbehör hjälpa till att lösa detta problem.

arter:

 • Reilings – Ett ihåligt rör av vilket tvärsnitt och längd som helst är monterat på väggen, sidan eller fasaden av skåp och olika små saker på köket hängs på den. Systemet kan komplettera konventionella krokar, hängare formad S, mini hyllor (mesh korgar), ringar eller hållare för kryddor och pappershanddukar, underlägg och annan användbar soppa för koppar kastryulek, wokar, skimmers, nubb, gjutskänkar, sax, och annan köksredskap. Räcken kan väljas till alla inredningar:
G47
G46
G45
 • Magnethållaren för metallobjekt är också installerad på väggen eller fasaderna nära arbetsområdet. Använd det oftare som ett stativ för knivar och saxar, även om du kan hänga och burkar för kryddor eller flaskor – om bara pluggarna var gjorda av metall.
 • Perforerad skärm för ett kök förkläde och foder på dörren av möbler – i hålet på panelen på ett bekvämt sätt fästa olika typer av hållare, är resultatet inte bara en funktionell design, men också en ovanlig inredning.
G48
G49
wwww.foto-kraemer.de

Viktigt! Glöm inte att ett stort antal små dekoration bör användas med försiktighet, annars rummet kan få en slarvig, ovårdad utseende. Därför måste alla öppna lagringssystem ha en idealisk ordning och renhet.

Originalmoduler för underutnyttjade utrymmen

Många mönster (hörnkartonger, karuseller, infällbara laster) kan byggas på jämnt ställen obehagligt för att placera vanliga köksskåp och piedestaler. I ett ergonomiskt kök kan du hitta applikationer även för utrymme som förblir oförbrukat efter installationen av vvs eller standardinredning.

 1. Tvättområde. På grund av den konvexa botten av skalet och röret i ett skåp under diskbänken oftast finns bara plats för bin eller sällan används rätter. Och här hjälp av kreativa idéer och modern teknik: U-formade utdragbara lådor, infällbar står för hushållskemikalier och avfallsbehållare, små fällbara hyllor för olika saker bekväma ge mer effektivt göra sig av vakanser.
G52
G53
G54
 1. Indragbara element. Sådana beslut kommer att uppskattas av ägarna av småkök, där vi måste kämpa för varje centimeter ledigt utrymme. Originala och funktionella mönster kan inte bara dekorera inredningen utan också ersätta massiva möbler som inte alltid har plats i ett litet rum.
skärbräda

Skärbräda med ett hål för bortskaffande av avfall

bordsskiva

Indragbar bordsskiva

snackbar

Snackbord med mjuka stolar

möbler

Zon reserverad för husdjur

 1. Roterande strukturer. Detta kan vara en rondell med suspensionen under koppar, glas eller ett stativ med flera nivåer hyllor – viktigast av allt, att sådana enheter kan du ordna saker och kompakt och tåla inredningsstil.
karuseller

Öppna “rondeller” för barstället

hyllor

Mobila hyllor på en vertikal hållare

Zonaljus av ett bekvämt kök

Det är svårt att föreställa sig moderna, bekväma kök utan flernivåbelysning – till skillnad från andra rum i huset kan en central ljuskrona inte utelämnas. De flesta matlagnings- eller rengöringsprocesserna kräver ett bra ljusflöde, vilket vi tackar för rätt placerade belysningsenheter i varje funktionområde. Och glöm inte om kreativitet – eftersom belysning kan inte bara praktiskt, men också ett dekorativt element som ger köket värme och komfort.

Viktigt! Vid planering av belysning på flera nivåer, ta hand om separat anslutning av varje zon – annars kommer det strålande köket att återspeglas i den imponerande elräkningen. Dessutom ska omkopplaren för varje linje placeras i det område som lyser av enheten (förutom den centrala belysningen) – detta är både praktiskt och bekvämt.

5 platser i köket, som inte kan utan extra ljus:

 1. Takbelysning – att ersätta den traditionella ljuskrona, som ligger i mitten av rummet, kom mer bekväma och ergonomiska spotlights som kan placeras runt omkretsen av köket, och även möbler.
fixturer

Spotljus är oumbärliga i moderna kök

 1. Matplats – ovanför bordet kan du hitta en plats för originella utombordare eller en väggsconce med varmt dämpat ljus. De kommer att skapa en speciell atmosfär för en romantisk middag eller intima sammankomster med vänner. Original kommer att se och ett falskt fönster eller en glaspanel med belysning.
bakgrundsbelysning

Spotlight i arbetsområdet och hänglampor ovanför bordet

matplats

Inredning av matplatsen med ett falskt fönster

 1. Arbetsyta – i många moderna headset är det redan möjligt att montera halogen- eller fluorescerande lampor, som perfekt hanterar belysningen på bordsskivan och sjunker. När det inte finns några hål kan du klippa dem på botten av skåp manuellt, installera platta lysrör eller montera LED-remsan. Om du planerar att installera en glasskärm på köksförklädet, kan du också montera en bakgrundsbelysning med flera driftsätt.
arbetsbelysning

Inbyggd arbetsplatsbelysning

LED strip ljus

LED-remsa som bakgrundsbelysning

förkläde

Glasförkläde – vackert och praktiskt

 1. Platta – oftast placeras en avloppsugn ovanför hällen, i vilken en belysningslampa är redan byggd. Men det är möjligt att markera matlagningsprocessen med hjälp av en väggmonterad apparat (helst med ett värmebeständigt glas) eller riktade glödlampor.
extrakt

Det är bekvämt när flera belysningsarmaturer är monterade i huven

 1. Bar-disk eller kök “ö” – många moderna kök är utrustade med avlägsna zoner för matlagning eller mat. Om de inte ligger direkt under huvudkronan, skulle det vara trevligt att tänka över systemet med ytterligare belysning. Och eftersom dessa “öar” alltid ligger i centrum för uppmärksamhet, bör enheterna väljas ljusa och originella – låt dem bli höjdpunkten i hela interiören!
fixturer

Volumetriska lampor på suspensioner – osynliga lockar omedelbart uppmärksamhet

kök

Kök “ö” med handfat och hängande ljus

glödlampor

Lampor från disken kan tillverkas med egna händer

Till noten! I köket med öppna hyllor och skåp kan du använda mobila lampor på tygnålar och rikta en strålkastare på rätt plats.

lampa

Lampa i köket

Idag är det enkelt att utrusta ett bekvämt och funktionellt kök tack vare olika färdiga ergonomiska lösningar från möbelstillverkare och tillbehör. Men om du inte är säker på att du självständigt kan klara av designen, är det bättre att överlåta rummet till professionella som väljer det perfekta alternativet för en mysig och bekväm inredning.

Video: 8 tips för att organisera inredningen i köket från konstruktören

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org