Hur man byter kran i köket + några tips om hur man reparerar mixern – banking-on-green.com

Hur man byter kran i köket + några tips om hur man reparerar mixern

Hur man byter kran i köket + några tips om hur man reparerar mixern

Till varje mixer installerad i köket finns vissa krav – mjukt vattentryck, enkel temperaturkontroll och, viktigast, ingen läckage. Ingen VVS-armatur kan fungera för alltid, så under drift är det ett periodiskt behov av reparation eller byte. Om du inte vill komma åt VVS varje gång det finns ett problem med utförandet av mixern, måste du veta hur man ändrar en kran i köket, och vad man ska göra när standard fel inträffar.

Typer av Kök Kranar

Idag erbjuder marknaden ett brett utbud av modeller av kranar till köket, som kan delas in i tre kategorier:

 • dvuhventilnye;
 • enda spak;
 • Kontaktlösa.

dvuhventilnye

Klassiska kranar, som är kända sedan Sovjetiden, kännetecknas av en enkel och pålitlig design. I metallfodralet fixas en speciell mekanism – en låda som reglerar tillförseln av vatten genom ventilens rotation.

bländare

Tvåventilblandare för kökshandfat

I äldre modeller finns skruvaxelåda. Inuti sådana mekanismer är en maskskruv, vilken beroende på ventilens rotationsriktning pressar eller släpper packningen. För att uppnå det nödvändiga huvudet är det nödvändigt att göra flera varv. Å ena sidan möjliggör det en mer ekonomisk användning av vatten, och å andra sidan gör driften av en sådan anordning inte helt bekväm. Därför försvinner de “sovjetiska” versionerna av blandare gradvis i det förflutna.

bush

Helical box

I moderna modeller används i regel så kallade halvrotationsventiler, vars princip baseras på användningen av två metallkeramiska skivor med speciella hål. När dessa hål sammanfaller, kommer vatten in i mixerns gander, när inte – matningen stannar. Till fullt öppet eller, tvärtom, stäng av kranen i köket, bara vrida ventilen 180 ° i en den andra riktningen eller (därav namnet – vänd golvet).

huvuddelarna

Keramisk kranbök

Single-spak

Hävstångsmixare blev snabbt populär tack vare det snygga utseendet och det bekväma arbetet. Istället för de vanliga två ventilerna används i detta fall endast en spak som tillåter att reglera tillförseln av både kallt och varmt vatten.

bländare

Enkelthandtag Kåpanhet

Patronens princip motsvarar driften av en metall-keramisk kranventil i ventilblandaren. Det finns också två keramiska plattor, men antalet hål i detta fall är tre till två för kallt / varmt vatten och en för flödesriktning till tippen. Om patronen är funktionell kan vattnets flöde och temperatur lätt justeras.

Obs! I billiga mixers är det ofta problem med noggrannheten i matningsanpassningen, på grund av vad alla fördelar med spaken designen kommer till intet. För att undvika detta rekommenderas att du byter bläckpatronens kassett omedelbart med en bättre.

patron

Hävarmpatron

kontaktlös

Förekomsten av kontaktfria kranar i ett modernt kök är inte ovanligt, som för några år sedan. Tack vare en speciell sensor startar vattentillförseln när personen tar händerna i kranen och stannar när han tar bort dem. En sådan teknisk lösning gör det inte bara nödvändigt att ständigt vrida hävstångar och ventiler, men möjliggör också en mer ekonomisk användning av vatten.

Sensorns huvudkomponenter är:

 • kroppen;
 • induktionssensor;
 • magnetventil;
 • styrenhet;
 • uppladdningsbart batteri;
 • justeringsventil.

När ett föremål bringas till sensorn, alstrar det en elektromagnetisk signal, vilken med hjälp av styrenheten ger kommandot att sätta på magnetventilen. Vattens huvud och temperatur ställs in med en installationsventil eller en specialpanel, som är karakteristisk för dyrare anordningar.

bländare

Princip för drift av sensorblandaren

Byte av vattenkran – steg för steg instruktion

För att byta kran i köket behöver du inte ett brett utbud av verktyg, bara på lager:

 • justerbar skiftnyckel;
 • skruvmejsel;
 • ficklampa (om det behövs);
 • en behållare för att dränera vattnet.

Trots det stora utbudet av köksarmaturer är tekniken för installationen nästan identisk. Det är faktiskt uppdelat i två steg: demontering av den gamla kranen och installation av en ny.

Demontering av den gamla enheten

Innan du tar bort kranen från sinken, måste du klippa av vattnet i köket. I regel installeras avstängningsventiler i lägenhetsbyggnader i badrum. Det är inte nödvändigt att koppla hela lägenheten från vattenförsörjningen. Om den hydrauliska ledningen är korrekt utförd, är det möjligt att skära av vatten endast för en viss tvätt.

Resten av åtgärderna har denna sekvens:

 1. Efter blockering av huvudet, öppna kranarna av kallt och varmt vatten för att lindra trycket i röret.
 1. Vi kopplar bort flexibel podvodku från en vattenrör. Vatten kan förbli i röret, vilket måste dräneras till en speciellt förberedd behållare.
VVS

Koppla bort det flexibla röret från vattenförsörjningen

 1. Stäng av sifongen från avloppet och ta av handfatet. Du kan göra utan att ta bort diskbänken, men i det här fallet är det inte särskilt bekvämt att utföra arbetet med att byta kran.
stäng av sifonen

Avkoppling av sifonen från avloppssystemet

 1. Från baksidan av diskbänken, skruva loss mixern. Först måste du släppa muttern och skruva sedan loss skruven med en skruvmejsel.
fästblandare

Avskruvning av mixerfästet

 1. Ta bort kranen, passera slangarna genom hålet i sinken.
montering

Montering av kran

Installera och ansluta en ny mixer

Om du bestämmer dig för att byta vattenkran, rekommenderas det inte att lämna den gamla kablingen. Som regel, komplett med en ny bländare är två böjliga röret längd av 40 cm. Vid otillräcklig längd eller dålig kvalitet slangar, besöka VVS lagra och plocka upp en solid liner.

Viktigt! För att säkerställa att kranens anslutning till röret är hållbar, måste slangarna vara tillverkade av icke giftigt gummi och deras flätning är tillverkad av rostfritt stål.

Montering av mixern utförs i följande ordning:

 1. Vi kopplar flexibla slangar till kranen. Innan du gör det, se till att alla gummitätningar är på plats.
flexibel slang

Fäst den flexibla slangen på kranen

 1. Vi sätter ringtätningen direkt i spåret. Denna packning är nödvändig för att förhindra att vatten strömmar in i skåpet genom monteringshålet i diskbänken.
ringformig tätning

Stackning av O-ringen

 1. Vi passerar slangarna genom monteringshålet och fixar mixern med hjälp av en fästplatta. Antalet bultar kan variera. I vissa modeller finns det en fixpunkt, i andra – två.
slangpass

Slangen slangas genom monteringshålet

 1. Montera diskbänken på plats, täta fogarna med väggen med silikon.
sink installation

Installera diskbänken på plats

 1. Vi kopplar rören till rören med kallt och varmt vatten, varefter vi kopplar vasken i sinken med avloppet.
anslutning av anslutningen

Anslut rörledning till rör

Reparationsblandare i köket – användbara rekommendationer

Vilken vattenkran du använder, kan det vara problem med driften (även om kontaktfria modeller påverkas mindre). Naturligtvis kan du när som helst byta kran i köket, men inte alltid är det tillrådligt. Det finns flera karakteristiska fel som kan elimineras utan att köpa en ny enhet.

Hur man eliminerar läckage vid basen av en gander

Ofta, när du öppnar en två-ventilerad mixer, börjar vatten läcka vid täppans fastsättningspunkt. Den främsta orsaken är tätningen på packningarna. Intensiteten av nötning av gummitätningar beror på hur ofta du vrider gander när du använder diskbänken. För att byta ut gamla packningar med nya, skruva loss fixeringsmuttern och koppla ur tappen från huset.

Tips! Eftersom man använder en nyckel är det mycket lätt att skada den förkromade beläggningen, bör muttern vara omslagen med en tunn trasa. När du installerar gander på plats, applicera inte för mycket kraft för att dra åt muttern på grund av möjligheten att skada höljet. Speciellt gäller det produkter från silumin.

tätningsbyte

För att byta är det nödvändigt att alla sälar, även om de visuellt ser sig normala ut

Hur man byter ut ventilporten

Konsekvensen av en defekt i axelboxen är läckaget från ventilen eller oförmågan att helt blockera vattnet. Om det första problemet kan elimineras genom att gummipackningarna återställs, är det nödvändigt att byta ut hela mekanismen för att lösa det andra felet. I någon av de angivna situationer måste axeln vara helt skruvad.

Innan du fortsätter att demontera kranen, är det nödvändigt att stänga vattnet i köket, annars kommer axeln att hälla från det öppna hålet. Då utför vi följande steg:

 1. Vi tar bort från svänghjulskåpan, under vilken det finns en skruv.
 2. Vi skruvar av skruven och tar bort lammet.
 3. Om det finns dekorativa tillbehör, skruva loss det.
 4. Skruva av axeln från kranens kropp med hjälp av en gunga eller nyckel.
 5. Vi byter gummipackningen eller installerar en ny mekanism.

Tips! Om som ett resultat av långvarig exponering för fukt gängade anslutningar täckta med korrosion, måste de behandlas med specialfett permeation typ WD-40, vilket i hög grad förenklar demontering mekanism.

schema

Skiftbyte för växellådan

Hur byter man patronen på en spakblandare

Problem med spakblandare förekommer sämre än med ventilblandare. Ändå måste du vara förberedd för det faktum att här måste du också ersätta patronen till följd av slitage eller mekaniskt fel. Detta arbete utförs enligt följande:

 1. Stäng av vattenförsörjningen.
 2. Ta bort handtaget (spaken), för vilket vi skruvar loss stiften, som ligger bakom dekorationspluggen.
 3. Skruva ur kassettkåpan.
 4. Använd en skiftnyckel för att skruva bort hållaren av koppar (eller mässing).
 5. Vi tar ut den gamla patronen från väskan och installerar en ny på platsen.
 6. Vi samlar kranen i omvänd ordning.

Tips! Patroner för mixers kan skilja sig åt i sin design. Köp därför inte denna vara innan du demonterar kranen.

bländare

Schema för demontering av single-lever mixer

Uppenbarligen är det inte svårt att byta kran i köket eller reparera det om du har minst en liten VVS-upplevelse. Det viktigaste är att vara försiktig och uppmärksam vid varje steg, särskilt när du kopplar apparaten till vattenförsörjningen. Om du inte är säker på dina förmågor kan du alltid vända dig till proffs.

Video lektion: installation av ett kök kran

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org