Home fryer: Hvad skal man se efter, når man vælger en model – banking-on-green.com

Home fryer: Hvad skal man se efter, når man vælger en model

Home fryer: Hvad skal man se efter, når man vælger en model

I mange husmødre er den dybe friture forbundet med mad, der ikke er særlig sund for sundhed: pommes frites, nuggets, chips og andre “lækkerier” af fastfood. Ikke desto mindre kan du ved hjælp af denne enhed tilberede både mesterværker af højt køkken og ret traditionelle retter – fra yndlingsdoughnuts, croquettes og tærter fra bedstemors opskrifter til lækker tempura fra grøntsager eller fisk og skaldyr. Lad os overveje mere detaljerede karakteristika ved denne mirakel enhed. Måske vil det være et sted for ham i dit køkken?

Hvad skal friteraren bruge?

Hovedformålet med enheden er at opvarme og opretholde den optimale temperatur af olien til hurtig madlavning. I maskinens kapacitet er fedtet fyldt ikke lavere end minimummærket, den ønskede temperatur er indstillet, hvorefter frituregryden vil give et signal eller slukke varmelampen. Det er fortsat at nedbryde produkterne på gitteret, læg dem i den varme olie og fjern efter madlavning.

friture

Golden skorpe – et kort af retter fra friteret

Til noten! Den samme olie kan bruges flere gange, men du kan ikke tilføje frisk til allerede kogt.

Selvfølgelig er der også et “hjem” alternativ – at opvarme fedtet i en gryde eller en anden egnet beholder. Men med denne udskiftning kan røg, ubehagelige lugte, oliedamp og stænk ikke undgås, og kogepunktet kan ikke styres uden specielle termometre. En dybfryser er en enhed, der kan hjælpe med at undgå sådanne problemer. Fry i det er meget mere bekvemt og hurtigere end i hjemmelavet stegning, og olieforbruget er væsentligt mindre.

frituregryder

Hjemmelavet stegning kræver færdighed og konstant kontrol

Ulemper ved enheden er også indlysende: Fedtkogt mad er ikke inkluderet i den regelmæssige diæt hos de fleste familier (især hvor der er små børn), så det er usandsynligt, at det daglige behov for en sådan hjælper opstår. Men nogle gange vil du virkelig forkæle dig selv med sprøde kager eller overraske gæster med varme appetitvækkere med en appetitlig skorpe!

friture

Kun 10 minutter i den dybe fritager – og de franske frites er klar!

Til noten! Forskere har fundet ud af, at skadelige kræftfremkaldende stoffer dannes, når olien opvarmes over 200 grader, så sundhedsrisikoen kan reduceres, hvis du indstiller temperaturen ved 150-180 ° C.

Grundlæggende parametre til valg af model

Indlæsningskapacitet og materiale af skålen

Universal fritureapparater er designet til at indlæse fra 0,5 til 5 liter olie, professionelle apparater kan rumme mere end 10 liter. Valget af modelens volumen afhænger af antallet af personer i familien og hyppigheden af ​​brugen. For eksempel er 1-2 personer friture med et minimumsvolumen på 0,5-0,7 liter passende. Dette er nok til at lave et par snacks eller den samme pommes frites. Hvis familien har mere end 4 personer, skal du vælge en model med en kapacitet på 2 liter. Men den “gyldne midten” er en dybfryser til et hus med en 1,5-2 liter kop lavet af rustfrit stål eller aluminium med non-stick coating.

Vigtigt! Vælg en model med en aftagelig skål – det er lettere at vaske efter brug end hele apparatet.

stekningselementer

Jo mere aftagelige elementer, jo lettere er det at passe på frituregryderen

Et andet obligatorisk element i enheden er en kurv for produkter. Og hvis skålens kapacitet måles i liter, er gitteret i kg kartofler, skåret i skiver til “fries”. For eksempel vil en kurv til frituregryde med en skål på 1 liter holde ca. 0,5 kg produkter. Det er værd at afklare disse to parametre, når de køber, for at korrelere dem med dine families behov, og at vælge en passende enhed til størrelsen vil ikke være svært.

pen

Håndtaget på gitteret skal være behageligt og sikkert

Til noten! For at reducere olieforbruget tilbyder nogle producenter modeller med en skrånende roterende skål og et gitter. Men ved at dømme efter forbrugernes mening er en sådan enhed ikke altid jævnligt stek produkter, og den berømte “friteret” skorpe giver meget at ønske på grund af den konstante dypning af kogende olie.

friturearbejde

Fritureprincippet med en skrå skål

Varmeelement og fryser filter system

TEN – den vigtigste del af den dybfryser, der afhænger af varme- og madlavningens hastighed. Ved designfunktioner skelnes der mellem to typer varmeelementer:

 1. Åbent i form af en spiral, som er placeret på bunden af ​​enheden. Opvarmer olien hurtigt, men ujævnt – ved væggene kan væskens temperatur være lavere end i skålens centrum. Desuden holder produktpartiklerne ofte sig til spiralens krøller, og det vil være vanskeligt at vaske beholderen godt.
 2. .Lukket (disk) – er monteret under bunden af ​​skålen, så det sikrer en ensartet opvarmning af olien. Selvom der i sammenligning med spiralapparater er diskdrev dyrere, men den nemme vedligeholdelse og pålidelighed af TEN er værd at være forskellen.
friture

Fryer med spiral TEN

For at sikre, at køkkenet ikke spredes lugten af ​​kogende olie, er fritureapparater udstyret med et filtreringssystem. Sådanne rengøringsmidler kan fjernes eller indbygges (det er nemmere at tage vare på demonteringsdele og udskifte dem med nye i tide).

filter

Tilstedeværelsen af ​​et filter gør fritterens arbejde meget mere behageligt

Mere omhyggeligt filtrerede luft kombinerede flerlagssystemer – de giver pålidelig beskyttelse mod oliedampe, og fra madlavning dufter. Men enkeltlag (sædvanligvis kul) kræver ofte udskiftning og springe lugt.

Til noten! I nogle modeller er der tilvejebragt filtre, der renser olien fra brændte fødevarepartikler. Dette giver dig mulighed for at bruge frituregryden flere gange, men glem ikke at forekomsten af ​​skadelige kræftfremkaldende stoffer ikke afhænger af graden af ​​gennemsigtighed i olien.

Boligmateriale

Friturehuset kan være lavet af metal eller plast. Selv om vi er vant til at overveje metalprodukter til at være mere solide, pålidelige og kvalitative, i virkeligheden i moderne enheder taler vi mere om designens skønhed.

frituregryder

Rustfrit stålfrit er mere egnet til caféer og restauranter

Desuden vil metalindretningen have større vægt og pris, og det vil være nødvendigt at passe på det ikke mindre end bag plastet. Fra overfladen af ​​begge materialer er det nødvendigt at fjerne fedt, støv og andre forurenende stoffer i tide, ellers kan der ikke være tale om spektakulært udseende. Sandt nok har plast en anden ulempe – med tiden eller fra solen kan hvid farve ændre skyggen til snavset grå eller gul. Derfor er det bedre at se på modellen med en farvet krop – gylden, rød, blå, sort.

friture

Fryser med plastikhus

Vi anbefaler at være opmærksom på sådanne oplysninger:

 • Lågets design er godt, hvis det har et vindue af varmebestandigt plastik, der gør det muligt at vurdere skorpenes farve og dømme graden af ​​tilgængelighed af produkterne uden at åbne enheden.
 • Ben – enheden med kogende olie skal have en stabil støtte. Derfor er det vigtigt, at dens ben er gummeret eller udstyret med suge.
 • Gitterhåndtag og selve apparatet skal være fremstillet af varmebestandig plastik.

Vigtigt! Når du vælger enheden, skal du sørge for, at den er udstyret med termisk isolering, så sagen ikke opvarmes under drift.

Styreenhed

Moderne fritager kan udstyres med elektromekanisk eller elektrisk styresystem. Den første – nem at håndtere, billigere at reparere, men har brug for mere kontrol end enheder med en selvstændig enhed. Elektriske fritureapparater giver dig mulighed for at indstille en mere præcis temperatur og minimere personens deltagelse i madlavningsprocessen. Sandt nok er sådanne modeller en størrelsesorden højere end elektromekaniske.

http://akval.ru/images/detailed/45/1531_1.jpg?t=1435712061

Model med programvalg og temperaturregulering

Da enheden er i det væsentlige enkel, forsøger hver fabrikant at give et “twist” til sit produkt og udstyre det med yderligere funktioner. Så vidt de er praktiske og nødvendige – beslutter du, men glem ikke, at antallet af muligheder afhænger direkte af, hvor meget friteringen koster.

Mange elskerinder vil sikkert finde sådanne tilføjelser nyttige:

 • Temperaturjustering er måske den vigtigste funktion, uden hvilken det ikke er værd at købe frituregryde overhovedet, fordi du kun koger olien som allerede nævnt ovenfor, er det muligt i en kasserolle på en konventionel komfur. Og forberedelsen af ​​mange retter kræver præcision, ellers kan produkterne forblive indenfor fugtige og udenfor – brænde. De fleste modeller er udstyret med en indstilling, der gør det muligt at indstille temperaturen fra 100 til 200 grader.
 • “Kold Zone” – Hvis temperaturen holdes under oliekedlen mellem TEN og bunden af ​​enheden, vil produkterne ikke brænde til skålen, og olien selv vil bevare sin smagegenskaber længere.
 • Automatisk afbrydelse med termostat – stopper opvarmning efter at have nået den angivne temperatur og forhindrer selvantændelse.
 • Timer – det er nødvendigt at programmere steketiden, og du kan sikkert gøre andre ting, for efter fristen er fritureglasset et bip. Ultramoderne modeller kan udstyres med en aftagelig timer, der kan afbrydes og lægges i lommen, når frituregryden starter.
 • Automatisk olietankning er en funktion, der hjælper med at fjerne fedt efter tilberedning og i nærværelse af et særligt filter samtidig og rengør olien til videre brug.

Til noten! Mange frituregryder kan også bruges som fondue – at dyppe stykker brød, kager og frugt ind i smeltet ost eller chokolade. Men det kræver, at enheden har mulighed for at indstille og holde temperaturen godt under kogende olie (for eksempel smelter osten ved 60 grader og chokolade ved 45-50). Den dybe frituregryde skal indeholde specielle lange spydspidser til gnistrende delikatesser.

friture

Fryer med fondue funktion

Frit uden olie – falsk fra producenter eller et alternativ til sund mad

Den største ulempe ved retter lavet i dybfedt kaldes en stor mængde smør, hvor mad er tilberedt. Nogle producenter tog hensyn til dette øjeblik, og frituregryden uden olie optrådte på markedet.

friture

Fryer-aerogrill

Men selv sådan en mirakelassistent kan ikke helt slippe af med fedt. En minimumsmængde olie er stadig påkrævet, for eksempel at behandle et kilo kartofler, du har brug for ca. 2 spiseskefulde. Apparatet fungerer på basis af aerogrile: ventilatorvarmeren opvarmer og cirkulerer varm luft, som indeholder oliepartikler. Produkterne opvarmes og koges under damp. Men tiden til madlavning bliver brugt 3 gange mere end ved brug af en konventionel frituregryder, men maden bliver blødere, med en gylden skorpe.

air fryer

I en airfryer tilsættes olie direkte til produkterne

Til noten! Denne enhed har en vigtig nyanse: Selv om oliekonsumtionen til stegning faktisk er flere gange mindre, kan det i selve produktet vise sig at være større end ved madlavning i en standard fritning. Pointen er, at når man arbejder aerofrityura skorpe dannet med det samme, og olien trænger dybt ind i kommende måltid. Derfor er det fornuftigt at tale om at spare, men det er næppe et spørgsmål om sund mad.

Hemmeligheder for korrekt brug af dybfrit

At koge perfekte kartoffel “fries”, en favorit barndom cookies “flis”, sprød kylling vinger og andre retter, der er så smukt produceret i en frituregryde, skal du følge de enkle regler:

 1. 1.Vælg den “rigtige” olie – til stegning kun egnet raffineret, raffineret, ideelt – og deodoriseret. Fødevarer med olivenolie eller majsolie vil have en særlig smag og en behagelig eftersmag. På kvalitet vegetabilsk olie kan du stege kød eller fisk 2-3 gange, smør og produkter i smør – 3-4 gange, og pommes frites – op til 6 gange.
 2. 2. Til vegetabilsk olie kan op til 10% bagt dyrefedt tilsættes, men kun en høj grad af oprensning.
 3. 3. Sæt i frituregryden produkter tørret af overskydende fugt – så olien vil være mindre skummende og sprøjt, og filtrene varer længere.
 4. 4. For at lave en “korrekt” pommes frites kan du selvfølgelig købe et halvfabrikat, som allerede er skåret med perfekt brusochkami. Men for at forme høsten producerer producenterne de forarbejdede kartofler i vegetabilsk olie, og det er ekstra kalorier. Forbered kiler for dig selv: du kan skære kartoflerne med en kniv i en foodprocessor eller et rivejern med en speciel dyse, og slippe af med overskydende stivelse vil suge skiverne i vand i 10-15 minutter.
kartshka

Selv er det ikke så svært at lave mad pommes frites

 • Må ikke saltfrit dybstegt, ellers vil skorpen ikke dannes, og maden bliver bogstaveligt talt mættet med fedt. Undtagelsen er marinerede stykker kød eller fisk, men de skal pakkes i et lag usaltet smør eller breading. For at bringe fadet til smag, drys straks efter stegning med fint salt og krydderier.
 • Glem ikke at dræne olien efter madlavning (selvom du planlægger at bruge den igen), og vask grundigt beholderen og fedtet. Brug kun bløde svampe og ikke-aggressive vaskemidler for at undgå at beskadige skålens non-stick coating lag.

Video: Hvad skal man se efter, når man køber en dybfryser

Og hvis du stadig tvivler på, hvad frituregryder skal købe til dit køkken, spørg efter hjælp fra et supermarked hjemmeapparatkonsulent. De vil ikke kun rådgive gode producenter og fortælle om “stuffing” af enheden, men kan også arrangere en visuel demonstration af arbejdet i den model, du kan lide.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org