Hoe mooie gordijnen voor een keuken te naaien: een masterclass voor onderlichaam – banking-on-green.com

Hoe mooie gordijnen voor een keuken te naaien: een masterclass voor onderlichaam

Hoe mooie gordijnen voor een keuken te naaien: een masterclass voor onderlichaam

Ondanks de groeiende populariteit van jaloezieën en Romeinse gordijnen verliezen de goede oude keukengordijnen hun relevantie niet. Sterker nog: ze zijn bevriend geraakt met nieuwerwetse designtrucs en vullen ze perfect aan. Ze brengen thuis comfort en warmte naar het interieur van de keuken. Zelfs de eenvoudigste en eenvoudigste gordijnen voor de keuken, naar keuze geselecteerd of genaaid, kunnen een originele decoratie en een echte decoratieve dominantie van de hele situatie worden. Raamdecoratie kan worden toevertrouwd aan professionele decorateurs, maar waarom jezelf beroven van plezier als voor het naaien van leuke keukengordijnen genoeg verse ideeën, de eenvoudigste materialen en basisvaardigheden van knippen en naaien voldoende zijn.

Gordijnen voor de keuken - een ornament dat warmte en comfort geeft

Gordijnen beter dan andere meubels vullen de keuken met huiscomfort en warmte

Wat voor soort gordijnen kiezen voor keukeninterieur

Keukengordijnen moeten gemakkelijk worden gewassen, beschermd tegen direct zonlicht, maar tegelijkertijd is het uitstekend om licht en lucht binnen te laten en een aangenaam gevoel van frisheid te creëren. Fancy gordijnen en zware gordijnen van dure keukenmaterialen zijn te onpraktisch, maar lichte gordijnen zullen precies goed zijn. Laat de luxe voor de slaapkamer en de woonkamer achter en laat in de keuken de functionele eenvoud en verfijning heersen.

Het kiezen van materiaal voor de gordijnen in de keuken, worden geleid niet alleen op de algemene stijl van het interieur en uw creatieve bedoeling van het ontwerp, maar ook de specificiteit van de ruimte waarin voortdurend hard aan het werk: iets wordt gekookt, gebakken, gestoomd, gewassen, schoongemaakt, vliegen spray, paruyut pannen, zet het roet neer. En wie moet het allemaal afvegen en wassen ?! Maak uw leven niet ingewikkeld – kies stoffen die zonder problemen in de wasmachine kunnen worden gewassen, die geen geurtjes opnemen en een minimum aan vuil en stof adsorberen. Niet per se “dressing” cuisine in kunststof, kan het traditionele, natuurlijke materialen met vlamvertragers, bodem en stofwerend impregnatie: katoen, vlas, jute, hennep.

Gordijnen voor keuken met keukenmotieven in het interieur

Gordijnen met keukenmotieven, zelfs het meest pretentieloze ontwerp, zien er harmonieus uit in elk interieur

Moderne gemengde stoffen voor gordijnen met een bepaald percentage van synthetische vezels (zoals katoen plus polyester) zijn meer praktisch en duurzaam, maar geen complexe onderhoud nodig, lang blijven netjes en verzorgd uiterlijk. Aangenaam bevalt niet alleen een ruime keuze aan stoffen, maar ook een verscheidenheid aan kleuren, patronen, texturen en prints. Een geschikte “jurk” voor de keuken zal zeker worden gevonden. Als de ogen draaien, stop uw keuze is niet de tijd beproefde “jaunty” calico, nieten, poplin met bloemenprints, strepen of een kooi.

Gordijnen in rustieke stijl dragen bij aan het creëren van een warme en aangename sfeer in deze keuken

De landelijke stijl wordt beschouwd als een van de meest gezellige en comfortabel voor de keuken, en de gordijnen benadrukken deze bewering alleen

Voor de keuken in absoluut elke stijl, zijn heldere, doorzichtige gordijnen gemaakt van monofonisch materiaal ideaal. Om de gordijnen niet samen te voegen met de muren, kies een stof voor verschillende tonen donkerder of lichter dan de kleur van de muren. Vooral goede monochrome gordijnen zullen met een patroon tegen de achtergrond van de muren aankijken. En, integendeel, als de wanden monochroom zijn, helpen gekleurde stoffen eentonigheid voorkomen. Visueel uitbreiden van de ruimte van de vensteropening en een kleine keuken kan worden door het gebruik van gordijnen met horizontale strepen, terwijl verticale strepen een beetje “lift” het plafond. Vergeet niet één belangrijke regel: donkere gordijnen verminderen visueel de ruimte, en licht daarentegen breidt zich uit. “Eet” de ruimte als de gordijnen met een grote figuur, dus voor een kleine keuken, is het wenselijk om een ​​lichtgekleurde gordijnen of lamellen te selecteren met een kleine figuur. Er moet echter worden beschouwd als een belangrijk punt: kleine patronen op de gordijnen in combinatie met hetzelfde of een vergelijkbaar met de muren, meubels en vloeren in de keuken creëert een gevoel van chaos, wanorde en slordigheid, zich te ontdoen van die kan niet eens regelmatig gereinigd worden.

Gordijnen voor de keuken met een bloemenprint herinneren je aan de zomerse hitte

Gordijnen voor de keuken met een bloemenprint – licht en licht als zomerdag

Te licht, geschakeerd, rijke kleuren snel “verveeld”, vermoeiend en vervelend, dus als de keuken heeft u veel tijd door te brengen, is het beter om de voorkeur om de gordijnen meer rustgevende neutrale tinten geven. Uitstekende pasvorm in de keuken rolgordijnen en gordijnen, gemaakt van weefsel-metgezellen: het kan verschillende soorten materialen, vergelijkbaar in toon, maar ander patroon of textuur.

Gordijnen in de keuken kunnen helder en pakkend zijn

In deze lichte keuken stonden een groot aantal decoratieve kleinigheden en felle gordijnen op hun plaats

Als je gokt op een luchtige doek die wordt aangedreven door de minste wind van de wind, vergeet dan niet over brandveiligheid, vooral als de kachel in de buurt van een raam staat. Haast je niet om je keuze op te geven! Hij heeft het recht op leven! Makkelijk en mooi om het probleem op te lossen, helpt je op de onderste rand van een zware vlecht of speciale podhvaty te naaien, wat een heel origineel en stijlvol element van het decor kan worden. Je kunt kant-en-klare pick-ups kopen of ze zelf maken van plastic kralen, linten, contrasterende stof. Lange gordijnen kunnen eenvoudig worden verbonden met een mooie knoop.

Gordijnen voor keuken met podhvatami helpen om een ​​mooie draperie te krijgen

Om een ​​zacht, aantrekkelijk gordijn aan de gordijnen te maken, kunt u kiezen

Masterclass: hoe gordijnen voor keuken met eigen handen naaien

Bloemen in de keuken zorgen voor een speciale stemming, vooral als ze het hele jaar door bloeien en nooit vervagen. Hoe dergelijke bloemen te bemachtigen? “Laat ze vallen” direct op de keukengordijnen!

Bloemgordijnen in de keuken

Benodigde materialen:

  • linnen doek van natuurlijke kleur – 1,6 meter
  • herhalingen in een doos en in een strip – op 30 sm
  • Reps in de kooi – 50 cm
  • naaimachine
  • draad
  • pins
  • pen
  • schaar

U kunt andere stoffen gebruiken. Dus, voor het maken van applicaties met plantmotieven op de keukengordijnen, zijn geknipte oude chintz met een mooi bloemmotief perfect. We plakken het katoen met een dubbele steek: lijm het op de achterkant van de calico en strijk het zachtjes door een vochtige doek. Met een eenvoudig potlood tekenen we op bloemen en bloembladen. Na het uitsnijden van de details, passen we ze toe op het gordijn en voegen we het toe met een “zigzag”, met een contrasterende draad passend bij het heldere patroon.

Procedure van werk

1. We naaien lussen voor een gordijn. Van de gestreepte stof knippen we twee stroken van breedte 23 cm, vouwen ze in tweeën en we malen, terugtrekkende van de rand van 1,5 cm. We strijken de naad, in een poging om het ijzer van de weefselplooi zelf te raken.

Hoe gordijnen voor de keuken met uw eigen handen naaien

Zelfs een beginner geschoolde arbeider kan de gordijnen alleen in de keuken naaien

2. Van het ene uiteinde van de gestreepte strook naar de rand, we draaien het met een potlood of een pen. Verwijder de hulpsteek, maak de steek recht en druk op de voorbereide knuppel voor de scharnieren. Op dezelfde manier verwerken we de tweede strip. Snijd de resulterende blanco’s in segmenten van 25 cm.

3. linnen weefsel wordt gesneden op de venstergrootte niet vergeten te voegen aan de randen van naden: 1,5 cm boven, 5 cm aan de onderzijde en 3 cm aan elke zijde. Merk op dat in het afgewerkte product de lengte van de lussen 12 cm is, dus vergeet niet om ze toe te voegen en verkort de stof overeenkomstig. Fabric zijdelings gevouwen de dubbele otstrachivaem, buiten de rand van 1,5 cm. De bovenrand van het gordijn aan de achterzijde van het gevouwen halve lussen pin en naaien. De scharnieren zijn gelijkmatig over het gehele gordijnbreedte: de breedte van het gordijn 140 cm afstand tussen de lussen zal ongeveer 12 cm.

De productie van keukengordijnen vereist verbeeldingskracht en inspiratie

De meest eenvoudige stoffen met een creatieve benadering worden een echte decoratie van de keuken

4. Snij de strook van 30×150 cm van de geruite stof af. Een van de korte randen is gebogen en gestreken aan de verkeerde kant. De voorkant aan de achterkant van de afwerkingsstrook wordt op de achterkant aangebracht, waarbij het canvas op de bovenste snede wordt uitgelijnd. Over de hele lengte van het canvas weven de paspennen. Vervolgens buigen we de andere kant van de strook en combineren deze duidelijk met de bewerkte rand van het vlas. Knip overtollig weefsel af en strijk de vouw. We slijpen de delen met een naad en trekken 1,5 cm terug van de rand.

5. Vouw de afwerkingsstrip aan de voorkant van het gordijn. Strijk en strijk de steek. De onderkant van de geruite strook is naar binnen gevouwen en drukt op de vouw. Leg het gordijn op het oppervlak van een grote tafel en strijk het linnen doek en de geruite afwerkingsstof recht. De onderkant van de strip is vastgemaakt aan het vlas. De sierstrip langs de rand is met een naad in de rand vastgebonden.

6. Maak met behulp van een patroon een papieren patroon van een bloem op een lange steel. Bloemen worden gesneden uit verschillende stoffen – gestreept en geruit. Twee van de vijf bloemen doen “in spiegelbeeld”.

Mooie gordijnen voor de keuken met appliqués kunnen eenvoudig door een beginner worden genaaid

De gordijnen, versierd met een eenvoudige applique, zien er direct en schattig uit

7. Nadat de opgevouwen stof is gestreken, schetsen we de lijn van de onderste rand van het gordijn. De bloemen worden vastgezet (kan worden geveegd) naar de bodem van het canvas, de stengel sneed samen met de vouwlijn. Voor de levendigheid van het beeld worden de bloemen op verschillende hoogtes geplaatst.

8. We passen de bloemtoepassing langs de rand toe met een “zigzag”, waarbij de steeklengte op 0,5 mm en de breedte op -3,5 mm wordt ingesteld. Verwarm tot een maximum stoomstrijkijzer, strijk de naden van toepassing op de voorkant en de achterkant van het gordijn. Vouw de onderkant en aan de voorkant, we plot de lijn met een naad van 2 cm vanaf de rand. Dat is alles! Je kunt je meesterwerk op het raam hangen!

Foto-ideeën van het oorspronkelijke ontwerp van keukengordijnen

Gordijnen voor keuken met plectra - experimenten met gordijnen

Drape op lichte gordijnen er niet slechter uitzien dan op dichte

Gordijnen voor de keuken kunnen de waardigheid van andere meubels benadrukken

Gordijnen voor deze keuken zijn geselecteerd om de adel van luxe meubels en de originele vorm van jaloezieën te benadrukken

Tulle keukengordijn: decoratief heeft de overhand boven praktisch nut

Het tule gordijn in deze keuken heeft een decoratieve in plaats van een praktische functie

Tulle keukengordijnen van origineel ontwerp zijn mooi en elegant

Het originele ontwerp van de tule gordijnen maakt ze tot een belangrijk onderdeel van het interieur

Witte gordijnen in de keuken - een symbool van liefde voor netheid en orde

Het eenvoudige ontwerp van deze gordijnen interfereert niet met de uitvoering van hun praktische functies, daarnaast benadrukt de witte kleur het verlangen naar netheid en orde

Voor een ruime keuken kun je lange gordijnen ophalen

Lange gordijnen zijn geschikt voor ruime en goed verlichte keukens

Gordijnen voor de keuken met bloemenprint houden de voorste positie stevig vast

De meest populaire zijn nog steeds gordijnen voor de keuken met een delicate bloemenprint

Tulle-keukengordijn benadrukt de schoonheid en verfijning van de omgeving

Rijk gedecoreerd tule keukengordijn is een succesvolle toevoeging aan een stijlvol en verfijnd interieur

Keukengordijnen in een rustieke stijl creëren een speciale sfeer

Eenvoudig, maar zulke schattige gordijnen in de rustieke stijl roepen aangename herinneringen op en verwarmen de ziel

Lichte gordijnen voor de keuken met podhvatyami mooi en elegant, ondanks het eenvoudige ontwerp

Heldere gordijnen met plectra en lambrequin benadrukken het gevoel van frisheid en netheid in deze keuken

Het met succes op elkaar afgestemde ontwerp van het gordijn stelt u in staat een origineel keukenraam te maken

Bij het ontwerp van dit venster dient het gordijn als een goed gekozen decoratie, in plaats van het te beschermen tegen zonlicht

Manieren om keukengordijnen te versieren zijn gevarieerd en effectief

Het met succes geselecteerde kleurenschema van deze gordijnen wordt aangevuld door een decoratief geheel en een heldere randafwerking

Creatie van een originele combinatie van tule en stoffen gordijnen - het geluk van de ontwerper

Dit keukenraam heeft een originele samenstelling van tule- en stoffen gordijnen, die elkaars waardigheid benadrukken

Tulle keukengordijn tegen de achtergrond van echte bloemen

Het luchtige tule keukengordijn tegen de achtergrond van verse bloemen ziet er aantrekkelijk en fris uit

Motley keukengordijnen kunnen een echte decoratie van het keukenraam worden

Fans van heldere en pakkende prints zullen deze optie waarderen om het keukenraam te versieren

Motley keukengordijnen zien er goed uit in ruime keukens

De keuze voor heldere gordijnen met een gedurfde combinatie van kleuren moet met zorg worden benaderd, ze passen niet in elk interieur

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org