Hoe maak je een chique en modieuze keuken in een stalinka: ideeën voor renovatie en herontwikkeling – banking-on-green.com

Hoe maak je een chique en modieuze keuken in een stalinka: ideeën voor renovatie en herontwikkeling

Hoe maak je een chique en modieuze keuken in een stalinka: ideeën voor renovatie en herontwikkeling

Huizen gebouwd in de jaren 30 – begin jaren 60 van de vorige eeuw, genaamd “stalinkas”, zijn altijd beschouwd als de beste optie voor de selectie van woningen op de secundaire markt. Hoge plafonds, een enorme oppervlakte, volgens de normen van de secundaire behuizing, zijn ongetwijfeld voordelen. Interne structuren en afwerkingsmaterialen zijn het zwakke punt van dergelijke appartementen. Vrijwel alle engineeringcommunicatie vereist een volledige vervanging en een kleine keuken in de stalige planning en serieuze investeringen in reparaties.

Keuken in het oude huis: kenmerken van de appartementen van Stalin

keuken

Project: keuken-eetkamer in stalinka

De belangrijkste voordelen van de huizen uit het Stalin-tijdperk:

 • Buitenmuren, tot 1 m dik.
 • De minimale plafondhoogte is 3,2 m; er zijn appartementen met plafonds van 4 meter hoog.
 • Massieve delen van geïsoleerde ruimten: keukens – tot 12 m, kamers – tot 22 m in het vierkant.
stlinka

Nomenklatura Stalinka: een huis voor ambtenaren

Types van lay-out en het gebied van keukens

Onder de naam “stalinka” op de secundaire markt bieden woningen in 2 verschillende soorten gebouwen. Huizen voor werknemers – laagbouw van slakkenblokken. Aantal kamers – van 1 tot 3. De oppervlakte van de appartementen is klein, maar de plafonds zijn meer dan 3 m.

stalinka

Stalinka: een huis voor arbeiders

Keukens in huizen die zijn gebouwd voor gewone mensen – het minimumgebied. De kleinste – vanaf 6,8 m². De vorm van het pand is rechthoekige pennenbak of vierkant. In kleine keukens zijn er geen extra kamers voor bedienden. Vaak heeft een van de muren een richel, wat de planning aanzienlijk bemoeilijkt.

lay-out

Standaard lay-outs

In de centrale delen van de stad werden ook hoogbouwwoningen gebouwd – stalines met meerdere verdiepingen voor feestgangers en culturele werkers. Nomenclatuurhuizen verschilden van standaard huizen:

 • Op de bovenste verdiepingen vindt u appartementen met plafonds tot 4 meter.
 • Aantal kamers – maximaal 4.
 • Ruime gangen, keukens – tot 12 m².
 • Grenzend aan de keuken pantries en kamers voor personeel.
 • Een klein aantal appartementen op de vloer.
keuken

De keuken in Stalin voor de feestelite is een chique kamer, die in de meeste gevallen geen serieuze herontwikkeling vereist.

Materialen van constructie: wat de eigenaren zullen moeten onder ogen zien

Plafonds, dikke muren en een stevig gebied zijn allemaal voordelen van de appartementen van Stalin. In de meeste huizen sinds de bouw werd nooit grote reparaties uitgevoerd. Interne muren en communicatie – in een deplorabele staat is het onwaarschijnlijk dat de begroting cosmetische reparaties.

Kenmerken van appartementen in huizen gebouwd vóór de vroege jaren 50, waarmee rekening moet worden gehouden voor het plannen van een keukenreparatie in de stalinka:

 • De plafonds zijn houten. Evalueer de staat van de vloer en het plafond pas na het demonteren van de vloer en oude pleister.
overlappen

Overlapping van hout

 • De scheidingswanden in de huizen gebouwd in de jaren 30 en 40 zijn gemaakt van platen bedekt met isolatiemateriaal, of, in het ergste geval, met bouwafval.
de muur

Muur van planken met gordelroos

 • Gips – klei.

De Stalins, die werden gebouwd in de tweede helft van de jaren 1950, zijn betrouwbaarder vanuit het oogpunt van interne opstelling. De plafonds zijn gewapend beton en de scheidingswanden in de appartementen zijn gemaakt van bakstenen of slakkenblokken.

We plannen vooruit: herontwikkeling of alleen reparatie

De gelukkigen die het appartement van laat bouwen met betonnen overlapping hebben gekregen, zijn veel gemakkelijker: bij het repareren van de keuken in stalinka zullen waterleidingen en afwerkingswerken moeten worden vervangen. Eigenaars van woonruimte in de oude stalinka moeten de toestand van vloeren, elektrische bedrading, communicatie beoordelen.

keuken ontwerp

Competent om ruimte te organiseren is het mogelijk en op het kleine gebied

Het aantal dragende muren in de appartementen is minimaal, dus het uitbreiden van het oppervlak van de kleine keuken in de stalinka is geen probleem. Uiteraard moeten we de herontwikkeling verzoenen. Opties voor het vergroten van de keuken:

 • Volledige demontage van de scheidingswand tussen de keuken en de aangrenzende kamer.
 • Gedeeltelijke demontage van de muur: het werkgebied van de keuken is gescheiden.
 • Overdracht van de scheidingswand naar de aangrenzende kamer.
tussenschot

Gedeeltelijke scheidingswand: een brede deuropening scheidt de keuken van de kamer

Reparatiewerkzaamheden: een grondige aanpak en budgetoplossingen

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de communicatiestand: water- en rioolbuizen, gaspijpleidingen, elektrische bedrading. Aangezien de vloeren van hout zijn, is het beter om de oude communicatie in het maximale volume te vervangen, zodat u de nieuwe reparatie niet hoeft te reanimeren.

Vervanging of reconstructie van communicatie in de stalinka

Voordat u begint met het installeren van nieuwe leidingen, moet u het toekomstige interieur van de keuken plannen. Afhankelijk van de plaats waar u de headset wilt installeren, maakt u een lay-out om de nieuwe leidingen achter het meubilair te verbergen.

riolering

Het is raadzaam om zowel water- als rioolbuizen te vervangen

Ga als volgt te werk om naar de communicatie te gaan:

 • Ontmanteling van vloeren en voorbewerkingsplanken van de basis.
 • Verwijder de lagen van de oude kalk en snijd de pleister af.

Rioolbuizen in de huizen van Stalin zijn gemaakt van gietijzer. Het is raadzaam om de oprit van de oprit volledig te vervangen. Als het je niet lukt om met je buren te onderhandelen, hoef je alleen het pijpgedeelte in je eigen appartement te veranderen. Dit vereist de toestemming van de buren om het werk uit te voeren.

pakking

Leidingen worden op lage hoogte langs de wanden gelegd

Bij het selecteren van buizen, geef de voorkeur aan sterk polypropyleen of PVC. Als een verborgen installatie is gepland, nodig je de meester uit – de huidige buizen die in de muur zijn verborgen, kunnen alleen worden gerepareerd door de gipsplaatstructuur te bekijken.

Specialisten worden geroepen om de staat van gasstuwers te beoordelen. Na hun conclusie worden de leidingen vervangen, onder de controle van vertegenwoordigers van de serviceorganisatie. Als het nodig is om een ​​nieuwe interne gasdistributie te installeren, is het mogelijk om de leidingen zo te houden dat ze niet zichtbaar zijn. De bedrading in gipsokartonnyh-structuren volledig verbergen, is niet toegestaan.

bedrading

Nieuwe bedrading en overdracht van verkooppunten

Het is belangrijk om betrouwbare elektrische bedrading te maken. Elektrische kabels en bedrading in de keuken van de stalinka worden uitgevoerd rekening houdend met een groot aantal elektrische apparaten. Nieuwe sockets zijn geïnstalleerd in het onderste deel van de muren, met gemakkelijke toegang.

Muren: opties voor het oplossen van het probleem met partities

De meest “problematische” muur in de kamers van oude huizen bevindt zich tussen de keuken en de badkamer. Binnen de structuur – ventilatiekanalen, die moeten worden gerepareerd en op dezelfde plaats worden achtergelaten. Als de scheidingswanden van hout zijn, wordt een deel van de muur met ventilatiekanalen versterkt en verzegeld: het is door de spleten en scheuren in de houten bekleding en klei die geuren van derden uit aangrenzende appartementen de kamer binnenkomen.

keuken

Sloopte alle partities: studio

Voordat u de oude muur verwijdert met shingles, moet u het plafond inspecteren: vaak blijven rotte plafondplaten alleen op hun plaats dankzij de steun – de scheidingswand. Het is noodzakelijk om de demontage zorgvuldig uit te voeren.

Eerst worden het bovenste en onderste deel van de muur bevrijd van de oude kalk en klei. Onder het plafond, maak een klein zaagje om de staat van de planken te inspecteren en de binnenvuller van de muur te onthullen. Er zal veel afval zijn na de ontmanteling.

keuken renovatie

De wanden zijn bedekt met gipsplaat, de radiator bevindt zich in de nis

Als alle scheidingswanden zijn gemaakt van hout met gordelroos, is het wenselijk om ze te vervangen. Een verrotte oude boom, klei, die tijdens de bouw als pleisterwerk werd gebruikt, is een bron van onaangename geuren, broedplaatsen voor ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en schimmels.

stutten

De manier om de scheidingswand te verwijderen uit onbetrouwbare overlap: een decoratieve houten frame-ondersteuning

In plaats van de oude muren zijn de scheidingswanden gemaakt van een metalen frame met een verwarming, die ook de rol van geluidsisolatie vervult, met gipspanelen. Bouw een bakstenen muur in een appartement met een oud houten plafond – het is gevaarlijk.

muren in stalinka

Muurreparatie in stalinka

Eigenaars van staal met binnenwanden van sintelblokken of stenen hoeven de schotten niet te verwijderen als er geen nieuwe planning is. Het is voldoende om het oppervlak te egaliseren: pleister het opnieuw of droog het met gipsplaat.

Vloer en plafond: wat kunt u in de keuken doen?

De hoogte van het plafond in de stalinka is indrukwekkend en maakt het mogelijk om complexe meertrapsstructuren te installeren. 3 varianten van opstelling van een plafond in een keuken:

 1. Afstemming en schilderkunst. Hoge plafonds in de statige gebouwen van het late gebouw kunnen in goede staat zijn. Als het plafond is gemaakt van gewapend beton, kan reparatie worden bespaard: breng het oppervlak op een lijn met putty, installeer valse kroonlijsten en stucwerk aan de ophangpunten van de armaturen.
plafond

Witte kalk: klassiek plafond

 1. Gipsplaten vals plafond. Meerlaags plafonds van gipskarton zijn een uitstekende manier om de vorm van de ruimte visueel te veranderen, de verschillende zones in de keuken te scheiden met rijen ingebouwde verlichtingsarmaturen. Maar voordat je de gipsplaat op het plafond installeert tijdens de reparatie in de keuken van de stalinist, moet je ervoor zorgen dat de watervoorziening en sanitaire voorzieningen in de buren op de top van alles zijn. Borden verdragen geen vocht en kunnen niet worden gerepareerd.
spanplafond

Door de hoogte kunt u zelfs een zwart spanplafond monteren

 1. Spanplafonds. Ideale keuze voor montage op een houten vloer. Frame en doek wegen een beetje, de oude houten constructie wordt niet overbelast. Het grote voordeel van spandoeken is het vermogen om een ​​grote hoeveelheid water te weerstaan: als de buren van bovenaf worden overstroomd, dan kun je door speciale gaten eenvoudig het water aftappen. Installatie van het plafond wordt pas uitgevoerd na voltooiing van het resterende werk: de film is gemakkelijk te scheuren.
uitschot

Onder de planken – de vuilnis, die moet worden verwijderd

Op een houten oude vloer is niet bedekt met een nieuwe coating. De oude vloer wordt afgebroken, als de boomstammen verrot zijn, moeten ze ook worden gedemonteerd. Vaak zijn er bij het verwijderen van een substraat in het plafond bergen met bouwafval. In plaats van de oude vulling voor isolatie en extra geluidsisolatie, kunt u geëxpandeerde klei of schuimpolystyreenschuim gebruiken.

montage

Installatie van multiplex voor vloeren

Na het repareren en installeren van een nieuw vloeroppervlak. Gebruik vloeibare cement zelfnivellerende verbindingen. Op basis hiervan kunt u een tegel, een parketplank of linoleum leggen.

Interieuroplossingen voor kleine en hoge keukens in stalinka

Een hoge ruimte met grote ramen biedt de mogelijkheid om een ​​interessant ontwerp van de keuken in de stalinka te creëren, zelfs zonder de sloop van scheidingswanden. Op een standaardoppervlak van 7 – 10 vierkante meter. m hoofdassistenten zijn:

 • Onconventionele kleurenoplossingen: monochroom, felgekleurde details, glanzende glans.
 • Competente indeling van meubels.
 • Licht: plafond en ingebouwde lampen, koptelefoon met achtergrondverlichting en bestemmingsrijen met puntlampen.
keuken interieur

Interessant keukeninterieur in stalinka zonder opnieuw te plannen

Kleuraccenten in een beperkte ruimte

Voel je vrij om felle kleuren te combineren. Voeg stemming en goede eetlust toe, kleur sappig citrus. Bij het kiezen van neon tinten, geef de voorkeur aan de dove gevels met een glad glanzend oppervlak. Een felle kleur moet niet te veel zijn. De geelgroene kleur van kalk wordt in evenwicht gehouden door een kalme blauwgrijze kleur. De witte ronde eettafel ziet er licht en elegant uit en de kleine keuken lijkt ruim.

keuken

Eenvoud van vormen en helderheid van kleur: keuken in limoenkleur

Graphite strict set en een sneeuwwitte sofa in de eetkamer – dit interieur past perfect in de keuken van 10 meter in de stalinka zonder opnieuw te plannen. Lichtgordijnen gemaakt van natuurlijke vlas, zilveren keramische tegels en contrasterende schilderij van muren: laconieke ontwerp in een koude grijze schaal.

keuken interieur

Grijs keukenbinnenland in stalinka

Rokerige lila en rijk violet: de meest modieuze tinten van het seizoen. Combineer een donkere kleur met sneeuwwitte en spiegeldetails: een schort van glas boven het aanrecht, een hanglamp gemaakt van kristal, een sneeuwwitte tule op het raam. Het belangrijkste is om een ​​kleine keuken niet te verduisteren met te veel donkere details.

keuken ontwerp

Paars, wengé en sneeuwwit: interieur voor 7 vierkante meter. m

Scandinavische stijl is bijna een klassieker, die nooit uit de mode zal raken. Witte kleur in de keuken gebeurt niet veel. Het open ontwerp van het raam met een houten frame, natuurlijk hout op de vloer en de dove gevels van de headset is eenvoudig en voortreffelijk.

interieur in de keuken

Scandinavisch interieur in de keuken

Fris eclecticisme: een complex interieur dat bepaalde vaardigheden vereist. Een retro sofa met pluche bekleding, een beetje van de loftstijl in de vorm van witgekalkt metselwerk en een hi-tech kap – zo ziet het designproject er uit. Imitatie van marmer op de vloer en lila behang met florale versiering, felle lampen – vullen het plaatje aan.

eclecticisme in de keuken

Eclectisch in de keuken voor 10 vierkante meter. m

Meubels en keukenapparatuur voor stalinka: ideeën

Door de plafondhoogte van meer dan 3 m is het eenvoudig om klassieke en moderne meubels in het interieur te integreren: gesneden gevels met patina op natuurlijk hout en glanzend plastic van blinde kasten.

Voor keukens van 10 – 12 meter is het mogelijk om een ​​set kant-en-klare modulaire verzamelingen te selecteren. Maar de ideale optie voor kleine kamers is de ontwikkeling van een individueel meubelproject. Je kunt een paar centimeter diepte onderin de laag ‘stelen’ en de keuken zal worden getransformeerd.

keuken

Klassiek in de keuken-etui: een crèmekleurige set met gouden franjes

De ruimte onder het raam kan op verschillende manieren worden gebruikt: voor een eethoek of een wasmachine.

reeks

Een multi-level U-vormige set met een bar-standaard in stalinka

Kant-en-klare modulaire kit: blinde matte gevels van de onderste laag, matglas – op de bovenste kasten. Een minimum aan meubilair en inrichting, een elegante eetgroep in toon: het ontwerp lijkt tot in het kleinste detail doordacht.

keuken

Vereenvoudigde eenvoud en functionaliteit

tafel

Tafeltransformator en hoge kasten in stalinka

In plaats van een standaard eettafel, bieden ontwerpers transformers aan: mobiele consoles, die terzijde kunnen worden geschoven door meerdere meters ruimte te winnen. Eén rand van de tafel beweegt in een nis langs de geleider. Dit ontwerp kan worden gebruikt als een tafel, toog, werkblad. Hoge, blinde kasten verbergen alle keukengerei voor nieuwsgierige blikken.

het interieur

Opengewerkte ontlasting in tegenstelling tot de zwarte armatuur

Bestemming van het microvierkant: creëer gezelligheid op 8 – 12 vierkanten

Hoe, zonder de keuken in Stalinist opnieuw te plannen, om het eetgedeelte van het werkgebied te scheiden? Het plein is tenslotte niet zo veel. 3 hoofdassistenten, die zullen helpen om de accenten te plaatsen:

 • De vorm van de eettafel nasynchroniseren met een op het plafond opgehangen structuur.
 • Lichtaccenten: muurblakers, plafondopschortingen en schijnwerpers.
 • Textiel en inrichting: behang in contrasterende kleuren, licht textiel in de eetzaal.

Slechts één detail – een zwarte verstelbare ophanging over een sneeuwwitte ronde tafel: een eenvoudige indeling van de keuken-etui.
In deze keuken is het eetgedeelte afgewerkt met een plafondconstructie met hangende glazen lampen. Het eetgedeelte wordt aangevuld door aan de muur bevestigde transparante planken met decor.

keuken ontwerp

Chocolade en melkgerechten

In dit interieur veranderen ontwerpers het eetgedeelte in een terras in een Parijse café. Behang aan de muur, groene planten in bolvormige potten op gesmede hangers: originele en gezellige oplossing.

keuken

Café in de stadskeuken

Ideeën voor interieurontwerp voor het opnieuw plannen van de keuken van Stalin

Soms volstaat het tijdens het opnieuw plannen van de keuken in de stalinka om de oude scheidingswand te ontmantelen en een nieuwe te installeren, die zich 1,5 tot 2 meter diep in de kamer terugtrekt. Het probleem met het gebrek aan ruimte in de keuken is opgelost en de ruimte blijft geïsoleerd. Deze optie is geschikt voor diegenen die de woonkamer niet in de steek kunnen laten in de richting van de eetkamer, in combinatie met het werkgebied.

reeks

Heb een deur verwijderd en een hoekset langs een nieuwe muur geplaatst

De keuken kan worden uitgebreid en ten koste van de gang: ontmantel de binnendeur en breid de opening uit. De balkenteller scheidt de kamer visueel van de gang.

zwarte keuken

Elegante zwarte keuken: een compacte hoofdtelefoon en een rek

Van ontwerpers een waardigheid maken is zelfs in niches met communicatie geslaagd. De kolom bevindt zich in een gipskartonnen doos met decoratief metselwerk.

eethoek

Gezellige eethoek rond de richel

Indien nodig, kunt u slechts een deel van de scheidingswand ontmantelen door de ruimte op een intelligente manier te verdelen: de keuken krijgt meer ruimte en licht en de eetkamer verandert in een deel van de woonkamer.

eetkamer

De eetkamer scheidt de keuken van de kamer

Op de richel zijn de scheidingswanden gerangschikt met een werkoppervlak of een plank gemaakt van een tafelbladmateriaal. Deze beweging maakt de ruimte harmonieus en voegt een halve meter toe aan het werkoppervlak.

tussenschot

Scheidingswand met geïnstalleerd tafelblad

In plaats van de partitie – installeer een niet-standaard tafelrek uit de oude steen. Een dergelijk element zal het gedurfde moderne interieur perfect aanvullen.

ontwerp

Na de herontwikkeling in deze keuken verscheen het ouderwetse eiland

In het klassieke interieur zijn passende luchtschuifschotten. Het in zones onderverdelen van de keuken wordt geholpen door een contrasterende vloerbedekking.

keuken

Een ruime keuken en een schuifwand van matglas

Trendcombinatie van de kleur “benzine” met paars in combinatie met wit, de scheiding van verbondenheid na de herplanning van het pand door de eetgroep is een hoogtepunt van het gedurfde ontwerpproject.

keuken

Sofa in de woonkamer in één kleur met keukenmeubilair

Keuken in de stalinka – een kamer die zonder problemen kan worden getransformeerd: er zijn geen dragende muren, er zijn geen problemen met het legaliseren van de herontwikkeling. Hoge plafonds zijn een groot pluspunt. Onafhankelijk om zich bezig te houden met reparatie in het oude huis – het is niet nodig. Tijdens de ontmanteling moet je een enorme hoeveelheid afval verwijderen en weggooien. Het is erg belangrijk om de interne leidingen en bedrading volledig te vervangen. Indrukwekkend vierkant maakt het mogelijk om ontwerpideeën zonder beperkingen te realiseren. Als je geen felle kleuren en mixstijlen wilt combineren, geef de voorkeur aan tweekleurige contrasterende interieurs en klassieke zwart-witoplossingen: je zult niet verliezen!

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org