Hjørne kjøkkenvask – valg og installasjon – banking-on-green.com

Hjørne kjøkkenvask – valg og installasjon

hjørne vaskemaskin installasjon

Corner kjøkkenvask er en fin måte å spare mange nyttige centimeter på arbeidsflaten på. Arrangementet av vasken i hjørnet er en praktisk og ergonomisk løsning, praktisk for de fleste husmødre. Det er spesielt viktig hvis kjøkkenet ditt er dekorert med L-formet hodesett. Men det er ingen restriksjoner på stil – kjøkkenvasker er laget av både kunststein og rustfritt stål (andre materialer brukes også), så det vil ikke være vanskelig å kombinere de nødvendige teksturer og farger.

Vi velger materialet

De vanligste kjøkkenvasken er laget av rustfritt stål. Rustfritt stål gjør dem enkle å ta vare på, universelle når det gjelder stil og rimelig – når det gjelder kostnad.

Vinkelrør rustfritt stål

Stilfulle og kvalitetskeramiske bassenger vurderes, men prisen er ganske høy. Slike vasker kan gjøres fra:

 • kaolin;
 • Faience (ildfast leire).
Hjørne keramisk vask på kjøkkenet

Kvaliteten på slike produkter vil være høyere enn den for rustfrie stålvasker, fordi keramiske vasker er preget av:

 • Motstandsdyktig mot mekanisk skade;
 • Stabilitet av farge;
 • holdbarhet;
 • Attraktiv og interessant design.

Ikke mindre populært er modeller av kunststein, komposittmaterialer – silakril, Koriana. Deres viktigste fordeler er økologisk kompatibilitet, holdbarhet og attraktivitet.

vask av kunststein, komposittmateriale

Men for designer dyre kjøkkener, er vasker ofte laget av naturstein (granitt eller marmor).

Hjørnevasker laget av stein og granitt

De er lett å ta vare på og se luksuriøse ut, men prisen er flere ganger høyere enn for en lignende rustfritt stålkonstruksjon (12-50 tusen rubler).

Kjøkkenvasker med emaljeflater kan nå henvises til retrostil. Fordi presentabel glans dekker disse beleggene veldig raskt. I tillegg er emaljen utsatt for mekanisk skade og er svært vanskelig å gjenopprette.

Tips! For en klassisk stil er det en keramisk vask, og kjøkkenvasker i rustfritt stål passer perfekt inn i et moderne interiør. Høyteknologisk design vil få et logisk tillegg i form av et kunstig steinprodukt.

Hvordan ikke å ta feil i valget – form og dimensjoner

Velger dimensjonene på skallet, bør du fortsette med hensyn til ergonomi og fra hvilket skap som er installert på kjøkkenet. En liten vask vil bare være hensiktsmessig i et lite kjøkken med en liten kantstein.

Det mest praktiske skallet, ifølge eksperter, er rektangulært. Så kan en vanlig vaskesett plasseres i et hjørne dersom headsettet har et femkantet hjørneskap 90×90 cm. Generelt blir det maksimale komfortable arbeidsområdet dersom modulen med fem ansikter er plassert under bordplaten. Neste bilde viser forskjellen.

Hvordan plassere en hjørnesvitter

Hjørnesenk til kjøkken

Hjørnesenk til kjøkken

Hjørnesvink for hjørne kjøkken

Det finnes også firkantede, trekantede, ovale boller, men de virker ofte bare som et element i en bolle bestående av to boller.

Skjemaer og størrelser på hjørnesvinkler

Skjemaer og størrelser på hjørnesvinkler

Skjemaer og størrelser på hjørnesvinkler

Kombinert skiver av denne typen brukes ofte der det er behov for å spare plass – en del kan brukes til kjøkkenutstyr, og den andre – for grønnsaker, frukt, opptining av mat, noe som er veldig praktisk. Og formen på koppen må nødvendigvis stemme overens med den generelle stilen.

Tips! Vel, når produktet er ferdig og vingen for tørking av retter.

En viktig valgfaktor – dette er størrelsen, inkludert dybden. Tross alt, hvis vasken er for dyp, så når du vasker, må den stadig bøyes over. For liten, liten modell er også ubeleilig – når du vasker opp fra det, vil sprøyten spre i alle retninger, etterlater flekker på møbler og benkeplater. Den optimale størrelsen her er 20 cm.

Forberedende prosesser – Valg av type fest på vasken, forberedelse av instrumentet, demontering

Vinkel (og ikke bare) kjøkkenvasker er klassifisert etter type installasjon:

 • Mortise (er oppvarmet i benken);
 • Et fraktbrev (en støtte for det er en kantsten);
 • Podstolnaya (bruk spesielle fester for montering under benkeplaten).

Typer hjørne kjøkken vasker

Har du valgt typen skall? Nå må du plukke opp et verktøy som lar deg lage din egen installasjon og tilkobling, og de relevante materialene. Her trenger du:

 • En kantsten;
 • Egentlig en vask, hvor dimensjonene tilsvarer størrelsen på substratet og blanderen;
 • Elektrisk stikksag – i tilfelle vasken er mørtelig, er det nødvendig å lage et hull i benken under det;
 • Hjørner, selvdempende skruer for ekstra feste av vasken;
 • VVS-verktøy, inkludert en gassnøkkel;
 • Rør (oftest plast);
 • Korrugerte slange;
 • Teppe laget av sterk og holdbar gummi;
 • Gummiforseglinger kreves under installasjon av rør og mikser;
 • Sug.

Prosessen med å demontere egne hender vil ikke ta mye tid. For å gjøre dette, lukk vannforsyningen – varmt og kaldt, og fjern deretter det gamle VVS.

Dette anbefales i følgende rekkefølge:

 1. Fjern blanderen;
 2. Slå av korrugeringen (røret gjennom hvilket avløpet passerer);
 3. Koble fra vasken;
 4. Fjern de monterte monteringsbrakettene.

Fungerer på montering av vasken – en rekke arbeider

Ved første etappe bestemmes skallet. Uansett om en stor vask er planlagt å bli installert enten liten, rustfritt eller laget av kunststein, en plate eller en faktura – den skal monteres så nært som mulig til stedet der den gamle strukturen stod. Dette vil spare deg for å måtte lage lange kommunikasjonsveier.

Hvis slike arbeider fortsatt er nødvendige, er det enklest å montere et nytt vannrør fra plastrør. For å gjøre konstruksjonen pålitelig, bruk gummitetninger og et spesielt foliebånd under drift.

Plastrør kobles enkelt til gamle gjengede tilkoblinger.

Tips! Hvis det er behov for å legge kommunikasjon på kjøkkenvegget, så skjul rørene bak dekorasjonsboksen.

Det er ikke vanskelig å montere og installere VVS-kjøkken. Installasjon av hjørnevasken, er faktisk ikke forskjellig fra installasjonen av en konvensjonell vask.

 1. Bruk en bølgepute for å drenne vann fra et nytt skall inn i et gammelt avløpsrør. I utgangspunktet blir den matet til vasken i vasken og deretter tømt gjennom hullet i bakveggen på kabinettet og forbundet med avløpsrøret. Ved krysset brukes en gummitetningsmasse alltid, slik at rørene passer godt til hverandre.
 2. Slangen under vasken er forbundet med en sifon – dette vil tillate rørene ikke å være tilstoppet med rusk.
 3. Etter installering av vannrøret begynner installasjonen av vasken. Teoretisk sett kan den festes til veggen på parentes, men en slik hengemetode er mer egnet for et bad. Ofte er en rustfritt (keramisk, stein) vask installert på kantsten eller benkeplate, som fungerer som en base. Hvis lister brukes, kan det ikke uten passende møbler med en solid bordplate.
 4. Skapet med den installerte vasken må festes – til gulv eller vegger.
 5. Begynn installasjonen av sanitetsutstyr fra installasjonen av mikseren. Det kan variere i design og festes til forskjellige baser. En slik “støtte” kan være en vegg og en vask (rustfritt eller laget av kunststein). Blenderen på veggen er montert strengt horisontalt, i henhold til nivået. For å justere posisjonen, bruk de medfølgende eksentrisene.
 6. Når du har fullført alt arbeid, må du sjekke vann- og kloakkforbindelsene – hvis du kunne samle alt riktig, vil det ikke oppstå lekkasje med åpne blandere.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org