Хеликоптер за кухнята в мивката – как да избирате и използвате правилно дозиращото устройство – banking-on-green.com

Хеликоптер за кухнята в мивката – как да избирате и използвате правилно дозиращото устройство

Хеликоптер за кухнята в мивката – как да избирате и използвате правилно дозиращото устройство

Практическите материали за довършителни работи, вградената мебел и функционалните домакински уреди не могат само да задоволят окото в кухнята. Но за пълен комфорт и уют в тази стая е важно редовно да се поддържа чистота. Един от неприличните, но безценни помощници в този бизнес е хеликоптерът на продуктите за кухнята (изхвърляч). Правилно подбрани, той частично помага да се реши проблемът с неприятната миризма в кухнята, да се сведе до минимум рискът от замърсяване на отпадъчните води с отпадъци, да се ускори процеса на събиране и готвене.

Кухненски отпадъци – това, което е и как работи

Изхвърляч – устройство под мивката, проектирано за хигиенично и удобно шлайфане, както и последващо отстраняване чрез канализацията на някои хранителни и нехранителни отпадъци.

dispouzer

Машината за изхвърляне под мивката лесно се маскира от вратата на бордюра

След стартиране на студената вода, включете уреда и спуснете продуктите, които ще бъдат разположени в отвора за изтичане на мивката. Оттам те ще влязат в работната камера, където те ще бъдат смлени по един или друг начин (зависи от принципа на устройството). Оставете водата още 30-40 секунди, за да позволите на отпадъците да се оттежат в канализацията. Всичко е възможно най-просто!

Моля, обърнете внимание: работата на диспечерите се извършва само с участието на вода! Той помага да се избутват продуктите, които трябва да се изхвърлят, “омекотява” работата на шлифовъчните елементи и почиства работната камера, предотвратявайки появата на неприятни миризми.

хеликоптер

Принципът на хеликоптера

Уредът за унищожаване заема мястото на обичайния сифон и може да бъде свързан към всяка мивка, чийто диаметър на разтоварване е 90 мм. Ако по една или друга причина имате друга стойност за него, ще трябва да изберете адаптер.

Инструкциите за всеки хеликоптер производител показва оптимално време за смилане на определена категория продукти, възможно режими на работа, на допустимите работни условия, начина на зареждане на отпадъците и така нататък. D. Въпреки това, съществуват някои общи точки по отношение на избора и функционирането на уреда като цяло. Те трябва да знаят, така че това, което виждат и слушат в магазина, не се изненадва. На първо място се отнася до видовете дискотери.

Видео: как функционира кухненският дозатор

Видове раздробители – характеристиките на устройството и функционирането им

Най-често класификацията на диспетрите се извършва в съответствие с принципа на работа и начина на натоварване на отпадъците в тях.

Електрически и механични шредери

При механичните бойлери има специални ножове. С тяхна помощ продуктите могат да се превърнат в суспензия от частици с не повече от 3 мм.

Тези устройства се активират от налягането на изтичане на вода в мивката. Това е тяхното достойнство и неудобство в същото време. От една страна, устройството е по-сигурно, тъй като не изисква електрическа връзка и може да работи дори при липса на светлина. От друга страна, за ефективен резултат е необходимо налягане на водата най-малко 2,5 атмосфери. Това условие ограничава възможността за инсталиране на устройството в много домове.

възстановяване

Механични нагреватели на отпадъци – редки гости в модерни апартаменти

В това отношение се предпочитат електрически изхвърлячи. Те нямат ножове за смачкване на отпадъци. Те са успешно заменени от малки “камери”, фиксирани на периферията на подвижната основа – диска. С тяхна помощ първичните отпадъци се смазват. Тъй като дискът се върти, което е 1400-3500 rpm, продуктите се разпределят по стените на работната камера. Те имат остри остриета, които завършват процеса на смилане.

Обърнете внимание! Колкото по-висока е скоростта на въртене на диска, толкова по-висока е ефективността на устройството и колкото по-голямо количество отпадъци можете да рециклирате.

хеликоптер

Устройство за раздробяване за примера на продукта InSinkErator

За да свържете такъв хеликоптер, ще трябва да инсталирате отделен контакт. Не се притеснявайте обаче за увеличението на сметките за електроенергия. Изделия за еднократна употреба от този тип се характеризират с икономична консумация на електроенергия.

Техният мотор, разположен в долната част на устройството, се стартира чрез натискане на въздушния бутон, който е изтеглен към мивката или работната повърхност на масата. С шредер се свързва с тръба, пълна с въздух. При някои модели се предлага стандартно управление на превключвателя или дори дистанционно управление.

въздушен бутон

Пневматична скоба с маркуч за хеликоптер

Видове раздроби по видове товари

Зареждането на отпадъците в диспечерите може да бъде:

 1. Непрекъснато.
 2. Пакет.

В първия случай устройството първо се включва и едва след това се зареждат отпадъците – те се спускат в отвора за оттичане. В този случай няма нужда да разкачвате дискутиращото устройство преди всяка доставка на продуктите. Това е удобно, когато имате мокри или мръсни ръце.

натоварване на отпадъци

Режимът на непрекъснато натоварване на отпадъците е удобен за големи семейства и гостоприемни домакини

Във втория случай първо се зарежда отпадъците и след това устройството се включва. Преди да накълцате следващата партида, диспечерът е изключен и цялата процедура се повтаря отново. Това е по-малко удобно, но ви позволява да контролирате по-добре процеса на смилане и качеството на това, което изпращате до канализацията.

Обърнете внимание! За удобство при натоварването на продуктите, които ще бъдат изхвърляни, можете да използвате специална тласкаща тапа.

тласкач

Специалният тласкач ще ускори зареждането на отпадъците в отвора за изтичане

Критерии за избор на кухненски шредер за храна

Преди да купите диспутер, е необходимо да обърнете внимание на редица характеристики:

 • Обемът на работната камера, в който се извършва смилането на отпадъците. Тя може да варира между 0,8-1,5 литра и обикновено зависи пряко от мощността на устройството. Наличието на голяма камера за смачкване в съоръжение за ниска мощност е непрактично.
 • Ел. Критерий, който е важен за моделите, работещи на мрежата. Можете да избирате между 450 и 1300 kW, но правилно да прецените вашите нужди и количеството отпадъци. Така че за семейство от 3-4 души е достатъчна електроцентрала с мощност 550 kW. Няма смисъл да се купува мощно устройство, което консумира повече електроенергия, но не се използва изцяло.
 • Материал за производство на части. Обикновено това е неръждаема стомана. Може да има и специално покритие, което може да издържа на редовно излагане на лошо качество на водата.
 • Нивото на шума, излъчван от инструмента по време на работа. Обикновено тази цифра варира между 40-70 dB. В самото начало на раздробяването, особено ако са големи кости, звукът ще бъде по-силен. Тъй като процеса на смилане, обезвреждането е по-тих. За сравнение: пералната машина генерира шум, равен на приблизително 60-70 dB в режима на въртене.
 • Наличието на обратна система, осигуряваща насочено движение на смилащи елементи.
 • Security. Това е автоматично изключване при претоварване или работа на празен ход.
крепежни елементи

Функционалните и закрепващи елементи от неръждаема стомана ще продължат много години

При избора на дискуртер, не забравяйте да свържете размерите му с пространството под мивката. При малък обем от камерата за смачкване самите устройства могат да бъдат доста обемисти и тежи много (от 6 кг). Но под мивката е необходимо да оставите място за боклук или например водна филтърна система.

Правила за работа на домакинстващ разпоредител

The Disposer е доста лесна за използване устройство. При всички правила на работа не се изисква никаква поддръжка. Но тези правила трябва да бъдат ясно разбрани.

Какво може и не може да бъде нарязано в изхвърлителя

Обърнете внимание! В инструкциите за всяко устройство има указание за списъка на отпадъците, които са разрешени и забранени за смилане в работната камера. Някои продукти имат повече опции.

Така че, не можете да качите на диспечера:

 • Големи кости, останали от птиче месо или животни. Доста раздробени, те могат да запушат канализацията.
 • Царевични кочани, обелени от банани. Дълги стъбла от копър и магданоз. Тяхната влакнеста структура създава проблем при смилането и трудностите при измиването в канализационната система. По същата причина е невъзможно да се разпореждат с големите месни вени чрез диспозитора.
 • Лук обвивки, кожи от семена в големи количества.
 • Конци, пластмасови торби. Те могат да вятърят около въртящите се части, което затруднява работата на устройството.
 • Горещи мазнини. Смесени с натрошени отпадъци, това може да доведе до запушване в канализацията.
 • Големи рибни люспи. Той може да се придържа към частите, причинявайки претоварване на устройството.
кора

Бананова кора и други влакнести продукти трябва да бъдат изпратени в кошчето

Какво е възможно да се смила в диспечера? На гаранциите на производителите е:

 • Подрязване на плодове и зеленчуци, череши и сливи, кори от пъпеши и дини.
 • Слонова.
 • Зърнени храни, макаронени изделия.
 • Риби, малки меса и птичи кости.
 • Хартиени салфетки и кърпи за еднократна употреба.

Това е важно! Ако предмети, които са забранени за изхвърляне, не са разрешени в канализацията, е необходимо да спрете работата на уреда. Ако комплектът съдържа специален шестостен, може да се използва за отстраняване на падналия. Ако не съществува, обадете се на съветника. Същите указания трябва да се спазват, ако е настъпило аварийно спиране на топлообменника.

Един от най-често срещаните митове за изхвърлящото устройство е, че ако влезете в дренажната дупка малко по-далеч от ръба, пръстите ви непременно ще страдат или дори ще ги загубите. Бъдете спокойни! При механичните шредери, ножовете са разположени далече от мивката, просто не можете да ги достигнете. При електрическите модели няма никакви ножове!

dispouzer

Кухненските дисплейчета са безопасни

Почистване на потребителя – предотвратяване на блокиране и миризма

Машината за изхвърляне е самопочистващо устройство. Водата измива всички замърсявания в канализацията. За превантивни цели обаче се препоръчват следните мерки:

 1. Периодично смилайте малки и средни кости, яйца или ядки в устройството, за да почистите работната камера.
 1. Веднъж на 2-3 месеца, такова почистване може да се направи с помощта на ледени кубчета и лимонова кора или 0,5 чаена лъжичка сода.
 1. Не включвайте топла вода, ако смилате нещо дебело. Студената вода няма да позволи на мазнината да се стопи и обвие стените на камерата.
 1. Няколко пъти годишно можете да използвате специални средства за почистване на потребителите.

Важно! Строго се забранява използването на домакински почистващи препарати с абразивни частици и инструменти за почистване на канализационни тръби!

Ако срещнете замърсяване, запушване или неприятна миризма от топлообменника, опитайте да смилате лимона в него, но винаги изплакнете уреда с вода. Не помага ли? Използвайте оцетна киселина със сода. Изчакайте 3-4 минути и включете течащата вода.

хеликоптер

Помощта и наличните инструменти ще ви помогнат да почистите хеликоптера

Как да премахнете чужд обект от топлообменника

Ако виждате чужд обект в отвора за оттичане, който пречи на нормалната работа на устройството или ако позволите на отпадъците, забранени от инструкцията, да влязат в него, можете да опитате да ги извлечете сами.

По-голямата част от дисковете са оборудвани със специален шестостенен ключ, който помага за инсталирането на продукта. Той е този, който ще помогне да върне хеликоптера на работа.

Така че, вашите действия:

 1. Изключете хеликоптера от електрическата мрежа.
 2. Ако е възможно, свалете капака от мивката.
 3. Поставете шестостенен ключ, който се доставя с уреда, в отвора за източване.
 4. Разгледайте с него мястото под мивката.
 5. Ако откриете някакъв чужд предмет, опитайте да го издърпате с помощта на клещи. Ако е възможно, натиснете го надолу.
 6. Ако откриете, че проблемът е разрешен, включете устройството. Ако не, оставете уреда изключен и се обадете на капитана.
L-образен ключ

Шестоъгълен гаечен ключ

Обърнете внимание! Неуспешно дискутиращо устройство може да функционира като нормален сифон, за да можете да продължите да използвате вода без проблеми.

Инсталиране на самия хеликоптер

Можете сами да инсталирате машината за разхвърляне, но само ако имате умения да работите с водопровод. В противен случай е по-добре да се обадите на специалист.

Две важни точки, които трябва да се вземат предвид преди монтажната работа:

 1. За да свържете устройството, трябва да инсталирате 220V гнездо, което е заземено и защитено от влага.
 2. За да свържете дренажния отвор на дозатора, не използвайте недостатъчно твърд гофриран или “бутилка” сифон. За тази цел е подходяща само гладка стена.
dispouzer

Дозаторът не може да бъде свързан към удължител

Обърнете внимание на нюанса, който по-долу е даден на общия (!) Схема на инсталиране на dispositor. Ще намерите необходимите спецификации в инструкциите, придружаващи продукта.

Това е важно! За самоинсталацията на кухненските сешоари трябва първо да освободите място под мивката и да изключите водопровода от тръбопровода.

след това:

 1. Извадете сифона, като развиете гайките, които я фиксират.
 2. Почистете откритите фуги на частите от замърсяване.
 3. Извадете изхода на мивката.
 4. Монтирайте и закрепете монтажната скоба от диспечера. Специално удобство в работата осигурява QuickLock на врата.
 5. Свържете монтирането към тялото на устройството.
 6. Свържете диспелера към канализацията с изпускателна тръба. Ако е необходимо, използвайте адаптери, ъглови елементи и т.н.
 7. Задайте ключа или бутона за въздух. Когато инсталирате последната, имайте предвид, че маркучът, който я свързва към уреда, може да бъде изрязан, ако е необходимо.
 8. Свържете хеликоптера към електрическата мрежа, проверете неговата работа.
QuickLock гърлото

Подготовка за шията QuickLock за монтаж върху мивката

монтаж

Всички стави трябва да бъдат запечатани

След закупуване на устройството внимателно прочетете инструкциите, изучете оборудването му, състоянието на тръбите под мивката и неговите възможности. Ако смятате, че вашите знания и умения не са достатъчни за монтаж сами, поканете опитен водопроводчик. Ако в зоната на мивката няма гнездо, тогава ще трябва да използвате услугите на електротехник.

Разходите за заплащане на услугите на тези капитани ще изплатят напълно трайната и надеждна работа на придобития дискурс. Много по-скъпо ще струва неочаквано изтичане от неправилно монтиран уред или запушване на канализацията.

Избор на видео материали по темата

Демонстрация на Disco ControlBoneCrusher 900 Delux:

Инсталиране на машината за раздробяване на отпадъци BoneCrusher:

Инсталиране на инструмента за раздробяванеInSinkErator: стъпка по стъпка

Кухненски мелници – това е чудесна възможност да спестите време и енергия само с лесен натискане на бутона!

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org