Harmonija detaljno: kako odabrati odgovarajuće kuhinjske ručice – banking-on-green.com

Harmonija detaljno: kako odabrati odgovarajuće kuhinjske ručice

Harmonija detaljno: kako odabrati odgovarajuće kuhinjske ručice

Ručke za namještaj u kuhinji – ne samo utilitarni objekt, nego i uređenje interijera. Razgovarajmo o tome kako odabrati kuhinjske ručke na takav način da su funkcionalne i estetske.

Kriteriji za odabir ručke za kuhinjski namještaj

Jedan odgovor za svakoga je kako odabrati pravu ručku za kuhinju, nažalost, ne postoji. Uostalom, svatko ima svoje estetske sklonosti i kućanske navike. Ipak, neke opće preporuke mogu se dati.

Moda i stil

Ručke moraju biti u skladu s ormarićima i ostalim detaljima interijera. Postavljanjem modernih krovnih tračnica na klasična vrata sa složenom pločom jednostavno ćemo pokvariti kuhinjski set. Izbor dodatne opreme treba pažljivo obrađivati, bolje je upoznati stila namještaja, obiluje informacijama s dobrim ilustracijama u mreži. Osoba koja nije upoznata s umjetnošću stvaranja interijera može biti teško samostalno se složiti oko različitih elemenata situacije. U ovom slučaju, možete pribjeći pomoć dizajneru interijera ili dizajnu namještaja.

Ručke na ormariću

Danas možete odabrati fasade namještaja i pribor za otvaranje za svaki ukus i boju. Ključ uspjeha u kreiranju slušalice je pronaći skladnu kombinaciju različitih elemenata

Praktičnost i praktičnost

Praktičnost – na prvom mjestu. Međutim, svaka ima svoje zahtjeve. Vrijedno je “pokušati” pribor za sebe, ali po mogućnosti ne na izložbenom štandu u kabini, već na položaju koji odgovara stvarnoj operaciji. Kontroverzni trenutak je pojava ručica u odnosu na vrata. Ako je let premalen, prostor za držanje bit će mali, a “velika” osoba teško će otvoriti vrata. Ako je let velik, ručke nižih ormarića će se osloniti na kukove vlasnika kada oprati posuđe ili prizvati na štednjak. Također se mora osigurati da nema vidljivih oznaka iz prstiju na površini ručki nakon dodirivanja.

Dugačke ručke

Vrlo elegantne ručke, ograda, u kojima rupa za držanje nije smještena duž cijele duljine, ali samo u sredini, a ne svatko će ga naći prikladnim

pouzdanost

Kuhinjski ormarići obično se koriste mnogo češće od ostatka namještaja. Prema tome, hardver je podložan povećanim zahtjevima pouzdanosti. Od onih proizvoda koji si mogu priuštiti, trebali biste odabrati najbolju kvalitetu. Nemojte kupovati plastičnu opremu s metalnim premazom, ona je kratkotrajna. Ručke izrađene od drva ili plastike, koje su pričvršćene na vrata s vijcima, također nisu pouzdane. Spojevi će trajati dulje, pri čemu se pričvršćivanje vijkom pričvršćuje za čelični čahuri.

Vrste ručki za namještaj

Razmotrimo, koje ručke se koriste za kuhinjski namještaj, zabilježit ćemo njihove značajke, pluses i minuses:

Staples

Većina kuhinjskih ručki izrađuju se u obliku spojnica. Luka je najprikladniji oblik, ne uzrokuje nikakvu cenzuru. Spajalica je dovoljno široka da se može uhvatiti cijelim dlanom, ali je relativno kompaktna, a izbočene ručke na donjim ormarićima gotovo se ne miješaju. Pogotovo ako su spojnice glatke zavoje bez oštrih rubova. Stil raznolikost ručke-spajalice je stvarno ogroman, možete pronaći model bilo, najviše kapriciozan dizajn.

Staples za kuhinju

Popularni ručke-spojnice proizvode se za svaki ukus i boju

U pravilu, takav hardver je izrađen od metala, površina je galvanizirana, lak-polimer. Proizvodi u modernom dizajnu mogu ukrasiti staklene pločice i rhinestone, u klasičnom – porculanskom.

Ručke od kože

Ručke-spojnice ne moraju biti izrađene od čvrstog materijala. To će savršeno poslužiti za otvaranje elegantnog pribora iz kože (na fotografiji), pa čak i konoplje katatikov

sudoperi

Ručka za sudopere se ne smatra udobnim. Stisak je dostupan samo odozdo, odozgo je zatvoren, kao školjka školjkaša. Shellovi se vrlo točno uklapaju u stil “ruralne” kuhinje, bilo da se radi o slikovitoj mediteranskoj Provence ili rezerviranoj američkoj zemlji. Takav pribor napravljen je samo od metala: bakra, mesinga, bronce. Ili iz drugih legura s prikladnim premazom. Zbog male veličine i ujednačenog oblika, umivaonici na donjim ladicama ne ometaju vlasnike prilikom putovanja po prednjem dijelu kuhinje.

Ručke za sudopere

To je sasvim prikladna kombinacija različitih tipova spojnica. Gotovo kvadratni oblik bočnih ladica naglašava ručice-školjke i elegantnu ploču velikih vrata – spojnice

dugme

Tipke su gotovo jednako prikladne i svestrane kao i spojnice. No, kompaktniji, gotovo se ne otvaraju na pročeljima. Mali gumbi vizualno olakšavaju namještaj koji se savršeno usklađuje s teškim plastičnim pločama u retrospektivnom stilu, zemlji ili provenziji. Gumbi su izrađeni od drveta, porculana, metala, visokokvalitetne plastike. Treba uzeti u obzir da je gumb pričvršćen samo s jednim vijkom, to možda neće biti dovoljno za vrata koja se otvaraju primjetnim naporom.

Preporuča se postaviti dva gumba na vrata za ugrađenu perilicu posuđa i otvoriti ih objema rukama. Znači, ruke jednostavno neće izaći. Također bi trebalo instalirati dva gumba na vratima šalova širine 80 cm ili više. Neugodan gumb za velike vrata visokih ormara i ugrađenih hladnjaka. Problem možete riješiti pomoću oba gumba i zatvarača u jednoj kuhinji, uzimajući ih prema dizajnu iz jedne kolekcije.

Okovi za kuhinjski namještaj

Ako je potrebno, možete kombinirati spajalice i gumbe, od pristojnih proizvođača, pribor se proizvodi zbirkama

Prstenovi i kapi

Rucni prsten je element tipičan za klasični namještaj. Glazbeni prsten patinirane bronce ili mesinga bez sumnje će ukrasiti ormare izrađene u retrospektivnom stilu. Zapravo, prsten je pričvršćen za nogu i u “ne-radnom” položaju paralelan je s fasadom namještaja. Pribor gotovo ne proteže se izvan vrata i ne ometa kretanje uz kuhinju. Jao, elegantan izgled i kompaktnost donekle su razmaženi upitnom ergonomijom.

Nije toliko važno da upotreba takvih ručica nije baš pogodna, još gore, da su potencijalno traumatični. Ako, otvaranjem vrata, gurnete prst unutar prstena, može se odstraniti ili nešto gore. Malo je vjerojatno da odrasla osoba ne ulazi u sličnu situaciju, ali dijete koje je moglo biti rasolililsy može.

Olovke prstena

Prstenovi se, u pravilu, koriste u namještaju retrospektivnih smjerova

Prstenovi, poput gumba, imaju jednu točku pričvršćivanja, tako da njihova upotreba na čvrsto otvaranju i teškim vratima ima ograničenja. Izlaz je ugradnja dva prstena ili uporaba držača ručica, u kojima je luk, kao u prstenu, rotirajući na zglobu.

Kapljica je križ između gumba i prstena. Gumb (kap) se drži na štiftu.

Ručke za kap

Džepni privjesci moraju biti dobro pričvršćeni na vrata, vijci u njima obično se isključuju

krov

Elegantne ručke za ručke naglašavaju težinu ravnih fasada modernog namještaja, izrađene u modernom minimalističkom ključu. Najveći učinak postiže se na širokim prednjim vratima, pri čemu se duljina rukohvata približava 50-80% širine vrata. Kratko, manje od trećine širine fasade, ograde, izgleda kuzo i neuvjerljivo. Otvorite vrata pomoću takvog pribora, s jedne strane, prikladan je: možete ga ikad krenuti. S druge strane, vizualno je nemoguće odrediti način otvaranja vrata i potrebno je vremena da se naviknete na takav sustav.

Teoretski, možete staviti ručnike, pregače i ostale pribor na željeznicu, ali vrlo malo ljudi koristi ovu priliku. Dugačke tračnice su prilično daleko naprijed, iza fasade namještaja. Oni koji se koristi za rad u kuhinji, grleći bokovima ili trbuhu (razlog za napraviti lik) na donjim ormarićima, može biti neugodan. Trošak takvih spojnica je znatno veći od onih gumba i spajalica.

Ručke ograde

Duga ograda izgleda sjajno na širokim vratima

Tračnice su uvijek postavljene vodoravno, ali na vratima visokih ormara i ugrađenih hladnjaka nije baš pogodno. Potrebno je odlučiti što je važnije: čistoća sastava ili praktičnost. Pogodnije je voditi stazu na velikim vratima okomito.

Kućišta ručice

Kuhinjski kučići za kuhanje nisu tako prikladni za otvaranje vrata, kao što su spojnice, tračnice ili gumbi, ali gotovo se ne protežu ispred prednjih namještaja. Ugradni pribor – najsigurniji pri putovanju. Malo dijete, igranje, neće udariti glavom, a odrasla osoba neće dobiti modricu na kuku. Instaliranje takvih ručica mnogo je složenije od onih standardnih. U vratima morate točno odabrati utor za umetanje ručke. Zahtijeva glodalicu s odgovarajućim mlaznicama, pri obavljanju posla koji vam treba točnost. U pravilu, ručke za pričvršćivanje izrađuju se prema izvedbi ljuske: može se shvatiti samo odozdo.

Kućne ručke

Kućište ručice umetnuto je u utor odabran u vratima, što zahtijeva određenu vještinu proizvođača namještaja

Integrirane ručke

Zapravo, to uopće nije olovka, već bar, za koji možete zgrabiti i otvoriti vrata. No, funkcija otvaranja ispravno obavlja. U gornjem dijelu vrata donjih ormarića i donjih – gornjih. Oni su oblikovani metalni ili polimerni polu-zatvoreni profili, koji se točno rezaju po širini vrata. Ne izlaze izvan fasada, oni su traumatični. Stabla su u skladu s minimalnim modernim oblicima namještaja, jasno ističu horizontalnu orijentaciju skladbe. Nije svatko ih smatra udobnim.

Aluminijski profili u obliku ručki

Različite vrste ugrađenih aluminijskih profila za gornje i donje gripove

Možete to učiniti bez olovaka

Moda uključuje fasade namještaja bez ručke na sve. Postoje tri mogućnosti za provedbu ovog rješenja:

  • Vrata čine nekoliko centimetara više od visine ormarića ormara. U gornjem redu, “ramena” su spušteni, omogućujući vam da ga uhvatite kada ga otvorite. Za niži red, ova opcija, nažalost, nije moguća.
  • Na kraju vrata, utor se melje, za koji možete shvatiti. Ovo rješenje je slično skrivenoj traci, samo funkcija trake izvodi uzorkovanje na vratima.
Vrata s utorom

Vrata s odabranim utorom za otvaranje. Materijal iz kojeg se izrađuje fasada mora biti dovoljno jak

Druga mogućnost: vrata se ne dodiruju, au slučaju kabineta napraviti utor, tako da možete staviti prste tamo. Namještaj zauzima određeni oblik: nema ručke na njemu, ali fasada kuhinje izvlači se eksplicitnim vodoravnim crtama. Sjene u utorima i utorima su upadljive. Ovaj dizajn pogodan je za moderan interijer i izgledat će strano u klasičnom.

  • Uopće možete raditi bez ručke, utora ili ramena. Ali za to, vrata moraju biti opremljena automatskim mehanizmom otvaranja. Kada lagano pritisnete vrata, nježno se otvara. Jasno je da je takav mehanizam puno skuplji od standardnih petlji. Ovo rješenje je prikladno i nije ograničeno sredstvima estetina, nastojeći dobiti čisti, profinjeni-minimalistički interijer. Potpuno “bezruchechnye” kuhinja je rijetka, češće u istoj slušalici kombiniraju različite vrste otvaranja. Jedno od modernih rješenja je donji red s tračnicama i bez ručke s automatskim otvorom.
Vrata bez ručki

Trend mode na području dizajna interijera – elegantna čistoća minimalizma. Odsutnost ručke na vratima namještaja naglašava profinjen stil

Ako odbijete ručke na ormariću, treba obratiti posebnu pozornost odabiru vrste površine vrata. Od kada ga otvorite, morate ga uzeti za sebe, mogu biti ružni otisci prstiju. Sjajne fasade trebale bi biti preferirane matte.

Izbor kuhinjskih ručki je samo jedna, posljednja faza u dizajnu namještaja. Bilo je vaše kuhinje lijepo i udobno ovisi o ukusu i razini znanja svojih kreatora. Ako nemate odgovarajuće talente, preporučujemo vam da koristite usluge profesionalnog dizajera namještaja ili interijera.

decor

Leave a comment