Harmoni i detalj: Hvordan velge riktig kjøkkenknotter – banking-on-green.com

Harmoni i detalj: Hvordan velge riktig kjøkkenknotter

Harmoni i detalj: Hvordan velge riktig kjøkkenknotter

Møbler håndterer på kjøkkenet – ikke bare et utilitaristisk objekt, men også en innredning. La oss snakke om hvordan du velger kjøkkenhåndtak på en slik måte at de var både funksjonelle og estetiske.

Kriterier for valg av håndtak for kjøkkenmøbler

Et enkelt svar for alle er hvordan du velger de riktige håndtakene for kjøkkenet, dessverre eksisterer det ikke. Tross alt har hver sin egen estetiske preferanser og husholdningsvaner. Likevel kan noen generelle anbefalinger gis.

Mote og stil

Håndtak skal være i harmoni med skap og andre interiørdetaljer. Etter å ha installert moderne takskinner på klassiske dører med et komplekst panel, vil vi bare ødelegge kjøkkensettet. Utvalget av tilbehør bør behandles forsiktig, det er bedre å bli kjent med stilene på møbler, det gode med informasjon med gode illustrasjoner i nettverket er florerer. En person som ikke er kjent med kunsten å skape et interiør, kan være vanskelig å uavhengig avtale om ulike elementer i situasjonen. I dette tilfellet kan du ty til hjelp av en interiørdesigner eller møbeldesigner.

Håndtak på skap

I dag kan du velge møbler fasader og tilbehør for å åpne for enhver smak og farge. Nøkkelen til suksess i å lage et headset er å finne en harmonisk kombinasjon av forskjellige elementer

Praktisk og praktisk

Convenience – i utgangspunktet. Men hver har sine egne krav. Det er verdt å “prøve på” tilbehøret for seg selv, men helst ikke på utstillingsstativet i hytta, men i en posisjon som svarer til ekte drift. Det kontroversielle øyeblikket er fremveksten av håndtakene i forhold til døren. Hvis flyet er for lite, vil plassen for grepet være liten og “storskala” personen vil få det vanskelig å åpne dørene. Hvis flyet er bra, hviler håndtakene på de nedre skapene mot eiers hofter når de vasker opp eller tapper ved ovnen. Det må også sikres at det ikke er synlige merker fra fingrene på håndtakets overflate etter å ha rørt.

Lange håndtak

Veldig stilige håndtak, rekkverk, hvor hullet for grep ikke er plassert langs hele lengden, men bare i midten, vil ikke alle finne det praktisk

pålitelighet

Kjøkkenskap, vi bruker vanligvis mye oftere enn resten av møblene. Følgelig er maskinvaren underlagt økt pålitelighetskrav. Av de produktene som har råd til, bør du prøve å velge den beste kvaliteten. Ikke kjøp plasttilbehør med et “metall” belegg, det er kortvarig. Håndtak av tre eller plast, som er festet til døren med skruer, er heller ikke veldig pålitelige. Fittings vil vare lenger, hvor festingen utføres med skrue til den pressede stålbøsningen.

Typer av møbler håndtak

La oss vurdere, hvilke håndtak som brukes til kjøkkenmøbler, vi vil merke deres egenskaper, plusser og minuser:

stifter

De fleste kjøkkenhåndtakene er laget i form av stifter. Arc er den mest praktiske form, det forårsaker ingen feil. Stiftet er stort nok til å gripe det med hele håndflaten, men det er relativt kompakt, de utragende håndtakene på de nedre skapene forstyrrer nesten ikke. Spesielt hvis beslagene har glatte bøyninger uten skarpe kanter. Stilvarianter av håndtak-stifter er veldig stor, du kan finne en modell av noe, det mest lunefullt design.

Stifter til kjøkken

Populære håndtak-stifter er produsert for enhver smak og farge

Denne maskinvaren er som regel laget av metall, overflaten er galvanisert, lakk-polymer. Produkter i moderne design kan dekorere glassinnlegg og rhinestones, i klassisk – porselen.

Håndtak av lær

Håndtak-stifter trenger ikke å være laget av fast materiale. Det vil perfekt tjene til å åpne stilig tilbehør fra en hud (på et bilde) og til og med hamp katatikov

vasker

Håndtaket vaskes ikke alle som komfortable. Clenchen er bare tilgjengelig underfra, fra oven er den lukket, som et skall av en toskall. Shells passer veldig nøyaktig inn i stilen til “landlig” mat, enten det er en pittoresk middelhavs-Provence eller reservert grundig amerikansk land. Slike tilbehør er kun laget av metall: kobber, messing, bronse. Eller fra andre legeringer med et passende belegg. På grunn av den lille størrelsen og den strømlinjeformede formen, påvirker vasken på de nedre skuffene ikke eierne når de reiser langs kjøkkenkanten.

Vaskehåndtak

Det er ganske passende kombinasjon av forskjellige typer beslag. Nesten firkantet form av sideskuffene understreker håndtakskjellene, og et elegant panel med store dører – stifter

knapp

Knappene er nesten like praktiske og allsidige som stifter. Men mer kompakt, støter nesten ikke mot fasadene. Små knotter lindrer visuelt møbler, som perfekt harmonerer med de vanskelige plastpanelene i retrospektiv stil, land eller provence. Knappene er laget av tre, porselen, metall, høy kvalitet plast. Det bør tas hensyn til at knappen er festet med bare en skrue, dette kan ikke være nok for døren, som åpnes med en merkbar innsats.

Det anbefales å sette to knapper på døren for den innebygde oppvaskmaskinen og åpne den med begge hender. Så hendene vil bare ikke komme av. To knapper bør også installeres på dørene til skjerfene med en bredde på 80 cm eller mer. Ikke veldig praktisk knapp for store dører av høye skap og innebygde kjøleskap. Du kan løse problemet ved å bruke både knapper og stifter i ett kjøkken, plukke dem opp i henhold til design fra en samling.

Fittings for kjøkkenmøbler

Om nødvendig kan du kombinere stifter og knapper, fra anstendig produsenter, beslag produseres av samlinger

Ringer og dråper

Håndtaket er et element som er typisk for klassiske møbler. En vintagering av patinert bronse eller messing vil utvilsomt dekorere skapene i retrospektiv stil. Faktisk er ringen festet til benhengselet og i “ikke-arbeidende” stilling er den parallell med møbelfasaden. Tilbehøret strekker seg nesten ikke utover dørene, og forstyrrer ikke bevegelsen langs kjøkkenet. Akk, det elegante utseendet og kompaktiteten er litt bortskjemt av tvilsom ergonomi.

Det er ikke så viktig at bruk av slike håndtak ikke er veldig praktisk, verre, at de er potensielt traumatiske. Hvis du åpner døren, skyver en finger inne i ringen, kan den bli forstyrret eller noe verre. En voksen er usannsynlig å komme inn i en lignende situasjon, men et barn som har vært rasolililsy kan.

Penner av en ring

Ringer, som regel, brukes i møbler av retrospektive retninger

Ringer, som knappene, har ett festepunkt, slik at deres bruk på tett åpning og tunge dører har begrensninger. Utgangen er installasjon av to ringer eller bruk av håndtak-stifter, hvor buen, som i ringen, blir rotert, på hengselet.

Et dråpehåndtak er et kryss mellom en knapp og en ring. Knappen (slipp) holdes på hengselstiftet.

Håndtak av en dråpe

Drops-pendants må være godt festet til døren, skruene i dem pleier å periodisk skru av

tak

Stilfulle rekkverk håndterer alvorlighetsgraden av de flate fasader av moderne møbler, laget i en fasjonabel minimalistisk nøkkel. Den største effekten oppnås på de brede frontdørene, når lengden på håndtaket nærmer seg 50-80% av bredden på døren. Kort, mindre enn en tredjedel av fasadenes bredde, ryggverk, se kuzo og overbevisende. Åpne dørene ved hjelp av slikt tilbehør, på den ene siden er det praktisk: du kan gripe hvor som helst. På den annen side er det visuelt umulig å avgjøre hvilken vei å åpne døren, og det tar tid å bli vant til et slikt system.

Teoretisk sett kan du henge håndklær, forklær og annet tilbehør på skinnen, men svært få mennesker benytter denne muligheten. De lange skinnene er ganske langt fremover, utenom møblerfacaden. De som er vant til å jobbe på kjøkkenet, klemmer hoftene eller magen (grunnen til å gjøre en figur) til de nederste skapene, kan være ubehagelig. Kostnaden for slike beslag er merkbart høyere enn for knapper og stifter.

Håndtak av rekkverk

Langreling ser flott ut på brede dører

Skinnene er alltid plassert horisontalt, men på dørene til høye skap og innebygde kjøleskap er det ikke veldig praktisk. Det er nødvendig å bestemme hva som er viktigere: renheten av sammensetningen eller bekvemmeligheten. Det er mer praktisk å henge en skinne på en stor dør vertikalt.

Mortise håndtak

Klemmeknapper er ikke så praktiske for å åpne dører, som stifter, skinner eller knapper, men de stikker nesten ikke utover møblerfronter. Dørbeslag – det sikreste når du reiser. Et lite barn som spiller, vil ikke slå hodet, og en voksen vil ikke få et blåmerke på hoften hans. Å installere slike håndtak er mye mer komplisert enn vanlige. I døren må du nettopp velge sporet der du skal sette inn håndtaket. Krever en freser med passende dyser, mens du utfører arbeidet du trenger nøyaktighet. Som regel blir låshåndtakene laget i henhold til skallet design: det kan bare forstås fra under.

Mortise Handles

Låsehåndtak settes inn i sporet som er valgt i døren, noe som krever en viss ferdighet fra møbelmaskinen

Integrerte håndtak

Egentlig er det ikke en penn i det hele tatt, men en bar, som du kan ta tak i og åpne døren. Men det utfører åpningsfunksjonen på riktig måte. Planker er installert i den øvre delen av dørene til de nedre skapene og de nedre – de øvre. De er et støpt metall eller en polymer semi-lukket profil, som er kuttet nøyaktig langs bredden på døren. De stikker ikke utover fasadene, de er traumatiske. Plankene er i harmoni med minimal moderne møbler, tydelig understreker den horisontale orienteringen av sammensetningen. Ikke alle finner dem komfortable.

Aluminiumprofiler i form av håndtak

Forskjellige typer integrerte aluminiumprofiler for øvre og nedre grep

Du kan gjøre uten penner

Mote inkluderer møbler fasader uten håndtak i det hele tatt. Det er tre alternativer for å implementere denne løsningen:

  • Dørene gjør et par centimeter mer enn høyden på skapskapet. På den øvre raden senkes “skuldrene”, slik at du kan forstå den når du åpner den. For den nederste raden er dette alternativet dessverre umulig.
  • På slutten av døren er det et fres, som du kan forstå. Denne løsningen ligner på en skjult bjelke, bare barens funksjon utfører prøvetaking i døren.
Dør med spor

Dør med valgt sporet beregnet for åpning. Materialet som fasaden er laget av, må være sterk nok

Et annet alternativ: Døren er ikke berørt, og når det gjelder skapet, gjør det et spor, slik at du kan legge fingrene dine. Møbler tar på en bestemt form: det er ingen håndtak på den, men fasaden på kjøkkenet er tegnet med eksplisitte horisontale linjer. Skygger i sporene og sporene er iøynefallende. Denne designen er egnet for moderne interiør og vil se fremmed i det klassiske.

  • Du kan gjøre uten håndtak, spor eller skulderpute i det hele tatt. Men for dette må døren være utstyrt med en automatisk åpningsmekanisme. Når du trykker lett på døren, åpner den seg forsiktig. Det er klart at en slik mekanisme er mye dyrere enn standardløkker. Denne løsningen er egnet ikke begrenset i estetiske midler, og søker å få et rent, raffinert-minimalistisk interiør. Helt “bezruchechnye” -mat er sjelden, oftere i samme hodesett kombinere ulike typer åpning. En av de fasjonable løsningene er den nedre raden med skinner og håndtaket med automatisk åpning.
Dører uten håndtak

Mote trend innen interiørdesign – elegant renslighet av minimalisme. Fraværet av håndtak på møbeldørene understreker den raffinerte stilen

Hvis du nekter fra håndtakene på skapene, bør du være spesielt oppmerksom på å velge type døroverflate. Siden når du åpner den, må du ta det selv, det kan være gale fingeravtrykk. Glatte fasader bør være foretrukne matte.

Valget av kjøkkenhåndtak er bare en, den siste fasen i design av møbler. Om kjøkkenet ditt er vakkert og behagelig, avhenger av smaken og kunnskapen til sine skapere. Hvis du ikke har de nødvendige talentene, anbefaler vi deg å bruke tjenestene til en profesjonell designer av møbler eller interiør.

decor

Leave a comment