Guide till tapeter till köket: 15 tips för val och 50 bilder – banking-on-green.com

Guide till tapeter till köket: 15 tips för val och 50 bilder

Kök Bakgrundsbilder

Bakgrund är bra som inte kräver noggrann puts på väggarna, vilket krävs för målning, dölja små ojämnheter, samt gör det möjligt att rätta till några av de brister lokaler, till exempel ett lågt tak eller litet område. Och de är helt enkelt vackra och kan omvandla även den tråkigaste inredningen. Å andra sidan kommer de svåra förhållandena i köket och den vanliga rengöringen att klara sig, tyvärr inte alla tapeter. Dessutom har detta material en svag fläck – sömmar, som så småningom börjar avta och slita ut. Om hur man väljer tapeter till köket, så de var vackra, praktiska och tjänstgjorde under en längre tid kommer vi att berätta i det här materialet.

Bläddra typ av tapeter

Det finns olika typer av tapeter, men för finish av väggarna i köket bara:

 • Vinyl (på papper / non-woven basis);
 • Non-woven (för målning);
 • Steklooboi (även för målning).

Låt oss titta närmare på var och en av dessa arter.

Vinyl tapeter

De består av två lager – ett dekorativt toppskikt och en bas. Med valet av grunden är allting enkelt: det kan vara antingen papper eller non-woven. Den senare är lämplig för att avsluta väggarna i köket mycket mer.

 • Den non-woven basen förbättras process för limning av tapeter, eftersom limet appliceras endast på väggen. Det innebär att förbrukningen minskar med hälften, och banorna sträcker sig inte och krymper inte när de torkas (dockningen blir lättare). Dessutom kan den icke-vävda basen bättre jämföra små ojämnheter och sprickor i väggarna, och gör det också möjligt att avlägsna tapeter enkelt och utan rester.

Beroende på det bästa dekorativa skiktet är vinyl tapet uppdelat i 4 huvudtyper:

 1. Bakgrund för målning från skummad vinyl;
 2. Kompakt vinyl;
 3. Hård vinyl;
 4. “Köksvinyl”.

Väggpapper för målning av skumad vinyl är inte lämplig för att avsluta köket, eftersom det inte är motståndskraftigt mot gnidning med borstar, stötar, repor. Men de andra typerna bör noteras.

 • Bakgrund från “köket” vinyl lockas av det faktum att de tål våt rengöring med en borste och jämn rengöringsmedel. En sådan “super tvättbar” beläggning är emellertid lufttät, och således kan en gynnsam formmiljö bildas under den. Om kökets väggar en gång påverkades av en svamp, är rummet dåligt upplyst, det är fuktigt, rör ofta flödar eller fönster svettas, då kommer detta alternativ inte att fungera. Om du fortfarande väljer att välja dem, bör väggarna förbehandlas med en antiseptisk primer.

Kök Vinyl Bakgrund

 • Kompakt vinyl tapeter Perfekt för köket, eftersom ljuset hålls våtrengöring, motståndskraftig mot stötar och repor, deras image inte bleknar i solen, är livslängden ungefär 10 år. Dessutom är priset på vinylvinylbeläggning inte högt (jämfört med hård vinyl), och valet av mönster är mycket stort. Men de har också en typisk nackdel för vinyl – brist på luftpermeabilitet. Att välja dessa tapeter, bör du först och främst behandla väggen primer antiseptisk, andra ofta ventilera rummet, i den tredje – att se till att det inte var fuktig, rören inte flytande, och fönstren inte imma.

CD vinyl bakgrundsbilder i interiören

 • Solid vinyl bakgrundsbilder – Det bästa valet för köket, om du vill klistra in tapeter med en bild och inte för att måla. Eftersom deras egenskaper är nästan perfekt – de är vackra, hållbara, tål våtrengöring, resistent mot UV-strålar, och viktigast av allt – har mikroporer för att ge väggar för att “blomma” på grund av, säg, oavsiktlig översvämningar. Den enda nackdelen är det höga priset (från 2000 rubel / rull).
Bakgrund i kökets inredning

Svensk solid vinyl tapet

Se material på ämnet: Väggdekoration i köket med vinyl tapeter – 6 steg från att köpa till stickning

Flizeline tapeter för målning

Uttrycket “non-woven wallpaper” orsakar alltid förvirring bland köpare och även vissa säljare. Exempelvis kallas icke-vävda tyger någon form av ovävda tapeter (antingen papper eller vinyl). Och fortfarande var detta namn fixat bakom tapetet för att måla från skumad vinyl på basis av non-woven material, som vi berättade lite tidigare. Men strängt taget har icke-vävda tyger rätt att kallas tapeter för målning, bestående av 100% non-woven.

Non-woven tapeter för målning

 • Flizeline tapeter för målning har ingen lättnad och är mer som papper. Och detta är papper, förbättras endast genom tillsats av polymerer som binder cellulosa.

Varför behövs de om de inte har dekorativitet, även i form av en lättnad för en enkel matting? De hjälper när väggarna vill målas, men basen är långt ifrån idealisk eller, till exempel, när utseendet på sprickor förväntas på grund av den nya byggnadens krympning.

 • Limhäftande tapeter är väldigt lätt, men målningarna i målningarna kan märkas även efter målning. Är väggarna målade släta över det ovävda tyget eller på kittväggen? Ja, väldigt liten, men annorlunda på grund av den genomskinliga strukturen hos det non-woven materialet. Färger för vattenbaserade färger är lämpliga för att måla icke-vävda tyger. Du kan repaint dem 4-5 gånger.

Se materialet på ämnet: Icke-vävt tapeter i köket: kundreferens och stegvisa instruktioner för limning

Stekloooboi

Det finns ingen starkare tapeter än glasfiber, gjord av en blandning av kvarts sand, läsk och lime.

 • Glasfiber är mer motståndskraftig mot mekanisk skada än vinyl målningsbar, och i motsats till den släta non-woven tapet de har en vacker relief eller mönster. För övrigt, på grund av sin strukturella struktur, inriktar glasfiberväggarna visuellt väggarna med små skillnader. De är inte rädda för våt rengöring, eldfast, elastisk och väl döljer bristerna i basen. Och glasmaskar kan ommålas upp till 10 gånger, det är dubbelt så ofta som tapeter för att måla andra typer.

glasfiber

Och lite mer användbar information. Vissa glasväggar finns redan i färg, men de kan fortfarande målas och önskas. Färger bör användas på vattenbasis (akryl, vattendispersion, vattenemulsion).

Information till kunden

 1. Innan du betalar för inköp, var noga med att alla rullar kommer ut ur ett parti (lotnumret anges på förpackningen). Annars, trots samma artikel, färg och samling, kommer du att få bakgrundsbilder av olika färger, vilket kommer att vara väldigt märkbart när du målar duken på väggen. Förresten, mycket tapeter från olika partier är inte ett äktenskap, men en teknisk funktion i produktionen.
 2. Bakgrundsbilder bör alltid köpas med en 5-10% marginal, vilket är användbart vid skada på duken under limning eller i framtiden för lokala reparationer. Om du köper tapeter med en bild, glöm inte att ta hänsyn till rapport (steget att upprepa mönstret).
 3. Tänk på att det inte är nödvändigt att limma tapeten bakom köksuppsättningen. Men det är önskvärt att tapeten gick bakom skåpet på 10-15 cm.
 4. Vid val av bakgrundsbakgrund, kolla märkningen på förpackningen. Det är viktigt att de är:
 • ljusbeständighet – Leta efter solens tecken, och bättre än solen med ett plus, om tapetet är mycket ljust eller mörkt;
 • fuktbeständig – Leta efter en minst två vågor (de säger att tapeten är tvättbara och kan rengöras med en fuktig trasa), utan snarare tre vågor (supermoyuschiesya som kan tvättas med milt rengöringsmedel);
 • Motståndskraftig mot friktion – En våg med en borste rapporterar att tapeten kan tvättas och gnidas med en pensel.

Bakgrundsbildning

 1. När du väljer tapetpasta, vägledas om det är lämpligt för din primer och tapet av din valda typ.
 2. Kom ihåg att i de ljusa belysningen av butiken ser de exponerade proverna lite ljusare ut än i reella förhållanden på kökets vägg i en vanlig stadslägenhet.
 3. När du inredar köket kan du kombinera två typer av tapeter (till exempel supertvätt “kök” tapeter i matlagningsområdet och solid vinyl tapeter i matsalen). Således blir det möjligt att spara på material och minska belastningen på en dyrare beläggning.
 4. Om du tyckte om tapeten, som inte skiljer sig från hållbarhet, klistra du dem enkelt på en vägg, bort från kaminen. Till exempel i matsalen. Resten av väggen är bäst enkelt målad med en lämplig nyans eller i kombination med annan tapeter.

Se också: Vi skapar en unik design i köket – vi kombinerar korrekt bakgrunden

Fotogalleri och designtips

 1. Bakgrund med ett stort, mörkt eller ljust och / eller mycket färgstarkt mönster är bäst att limma bara en eller två väggar. Annars kommer rymden att “starta om” och minska visuellt. Det är också önskvärt att kökets interiör med ljus tapeter är dekorerad neutral.

Bakgrund på accentväggen i ett litet kök

Mörkbrun tapet i kökets inredning

 • Bakgrunder med blommor i kökets inre
 • Bakgrunder med blommor i kökets inre
 • Bakgrunder med blommor i kökets inre
 1. väggar litet kök Det är bäst att bara måla tapeten i en ton med en ljus färg eller dekorera tapetet med ett litet, mjukt och diskret utskrift.
Vit tapeter i inredningen av ett litet kök

Ljus tapeter i inredningen av ett litet kök

Vit tapeter i inredningen av ett litet kök

Ljus tapeter i inredningen av ett litet kök

Kök med tapeter

 1. Om taket är lågt kan du visuellt “lyfta” det på bekostnad av tapeter i en vertikal remsa eller i en diagonal bur (i rhombus).
 • Stripad tapeter i kökets inre
 • Stripad tapeter i kökets inre
 • Stripad tapeter i kökets inre
 • Stripad tapeter i kökets inre
 • Stripad tapeter i kökets inre
 • Stripad tapeter i kökets inre
 • Stripad tapeter i kökets inre
 1. Bakgrunden kan till och med dekoreras med ett förkläde, men i kombination med en genomskinlig härdad glasskärm som visas på bilden från nästa samling (flip!).
 • Genomskinligt glasförkläde i kökets inredning
 • Genomskinligt glasförkläde i kökets inredning
 • Genomskinligt glasförkläde i kökets inredning
 • Glasskärm på tapeten i förklädet
 1. Teckens ritning och färg ska motsvara förklädet (se bild-exempel nedan), gardiner, golvbeläggning eller andra inredningselement.
 • Ett exempel på en kombination av ett förkläde och tapeter
 • Ett exempel på en kombination av ett förkläde och tapeter
 1. Naturligtvis bör tapetet väljas enligt kökets stil. Om dess Inredningen är inredd i klassisk stil, Välj dukar i en vertikal remsa med heraldiska, traditionella blom- och växtmotiv.
 • Bakgrund på en vägg i köket
 • Bakgrund på en vägg i köket

Om köket är modernt, så kommer tapeten med ett geometriskt mönster, abstraktioner och stiliserade vegetativa mönster att göra.

Bakgrund i inredningen av modernt kök

Modernt kök interiör med tapeter

 1. De mest mångsidiga tapeterna är en bur (vichi och tartan), remsor och rhombuses.
 • Bakgrund i en bur i kökets inre
 • Bakgrund i en bur i kökets inre

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org