Guide til valg af mixer – banking-on-green.com

Guide til valg af mixer

Guide til valg af mixer

En god mixer kan forkøle forkølet livet for både den ivrige kulinariske og amatør af enkle æggekage. Det primære er at arm dig selv med den enhed, der passer til din livsstil, kulinariske ambitioner og budget. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan og hvilken mixer der skal vælges til huset, i hvilket tilfælde mixeren skal foretrække en blender og end den stationære model er bedre end manuel.

Hvad skal man vælge – mixer eller blender?

Hovedforskellen mellem disse enheder er i forskellige funktioner:

  • Formålet med blenderen er at male produktet med knive, og formålet med mixeren er at piske med en visp og også ælte dejen med en krog. Blanderen kan ikke tilberede creme supper, babymad, smoothies og cocktails, hakmøtrikker og blender – drej fløde i skum eller knead gærdej.

Men da den nedsænket blender altid har en ekstra dyse i form af en visp og undertiden endda en krog til æltning af dejen, opstår der spørgsmålet: Kan en blender erstatte blenderen? Ja, men kun delvis.

  • Faktum er, at blenderen kun kan sammenlignes med en håndblander, men ikke med en stationær mixer. Efter alt er kun en stationær enhed i stand til hurtigt og kvalitativt at ælte en tyk og tæt dej, siger til tærter og pelmeni. Hverken blender eller hånd mixer kan klare denne opgave.

Men med sådan en triviel opgave som piskning af æg eller pandekagedej blender kan håndtere næsten samt en håndmikser (en mixer men alligevel effektiv og praktisk under langsigtet). Hvis du kan lide idéen om den “3 i 1” enhed, vi råde dig til at vælge enten en fordybelse blender med strøm fra 500 W til krogen med det, eller … hvordan kan en mere kraftfuld mixer-blender, der ligner en mixer, men en shredder vedhæftet fil. Find ud af de andre nuancer ved at vælge en blender i vores trinvise vejledning (se materiale: Guide til valg af blender nedsænket og stationær type). Og denne video vil hjælpe dig ikke kun med at forstå forskellen mellem to lignende enheder, men også at vælge en mixer til køkkenet.

6 trin af valg

Trin 1. Bestem typen af ​​mixer

Blandere er traditionelt opdelt i tre kategorier: manuel, stationær og stationær med et planetarisk blandesystem.

  1. Håndblander – Letvægts og lav effekt (200-500 W) enhed med to halvdele og to kroge i sættet. Fremragende til piskning af æg, fløde, smør, samt til blanding af halvvæske dej, for eksempel til kiks eller pandekager. Det er godt, er billig (fra 500-3000 rubler.), Pladsbesparende, let at rengøre (nok til at fjerne og skyl dyser) og tillader bekvem piske meget små portioner. Desværre er strømmen af ​​en håndholdt enhed ikke tilstrækkelig til at ælte en gærdej til tærter eller en stejl dej til ravioli, vareniki og manti. Men hvis du koger disse retter sjældent, så er håndblanderen et glimrende valg.

Håndblander

  1. Stationær mixer (husstandstype) Er en stationær enhed med en skål, stå og mixer alle med de samme koronetter og kroge. Takket være en sådan enhed kan enheden behandle produktet uden din deltagelse. Alt du skal gøre er at fyld skålen med ingredienser og start motoren. Da i moderne stationære blandere ikke kun dyserne roterer, men også skålen selv, bliver blandingen behandlet jævnt. På grund af den større effekt (400-700 W) kan denne mixer desuden knæde selv en stiv dej. Om nødvendigt kan blanderen fjernes fra stativet og bruges som en normal håndholdt enhed. ulemper: høj pris sammenlignet med manuel (gennemsnitspris på 2500-8000 rubler), større størrelse, større motorstøj og rotation af tykkelsen. Også ulempen er behovet for at vaske skålen før behandling af det næste produkt, mens håndblanderen kun kræver rengøring af dyserne. Sammenlignet med en planetblender er en standard enhed meget billigere, men den er mindre stabil, dens motor er meget mindre holdbar og pålidelig. Hvem kan bruge en stationær husstandsblander? Til alle dem, der ikke kun slår æg og kiksdej, men også forbereder melprodukter fra tæt eller gærdej. Men det gør det ikke hver dag, men kun fra tid til anden.
  2. Planetary mixer – det er det samme stationære blander, men mere kraftfuld (500-1200 watt), og vigtigst – med en dyse, der roterer på princippet om rotation af planeten, altså omkring sin akse og samtidig tværs kalken cirkel. Takket være denne “fokus” er det muligt at opnå den ideelle kvalitet af blandingen på kortest mulig tid. Hvis du koger ofte og for mange (især kager, slik, tærter, pel’menis), bliver planetblenderen den mest krævede “arbejdshest”. Forresten, nogle modeller af planetariske mixere har en anden bonus – muligheden for at udstyre med ekstra udstyr: kødkværn, rist, dej og nudler, knuser og endda en juicer. Sådanne multifunktionsblandere kaldes ofte fødevareprocessorer eller køkkenmaskiner. Ulemperne ved planetariske blandere omfatter først og fremmest en høj pris (fra 5 til 130 tr), tung vægt og støj.

Planetary mixer

For bedre at forstå forskellen mellem de tre typer mixere anbefaler vi, at du læser følgende videooversigt.

Trin 2. Vær opmærksom på strømmen

Når du vælger en mixer, er den første ting du skal være opmærksom på, strømmen. Produktets produktivitet og hastighed afhænger som regel i stor grad af det. Jo mere strøm, jo ​​mere testen kan knæde enheden. Samtidig er jo mere magtfulde det er, desto højere koster det, og jo mere energi bliver brugt.

  • For en håndblander, der kun pisker / blander flydende og halvflydende blandinger, er strømmen på 250 watt tilstrækkelig. Hvis du bruger en manuel mixer ofte og i lang tid (mere end 10 minutter), skal du vælge en mixer mere kraftigt – 350-400 W.
  • Effekten af ​​en stationær mixer til husholdningsbrug skal være mindst 500 watt.
  • En planetblender til intermitterende brug bør købes med en effekt på mindst 600 W til daglig brug – ikke mindre end 900 W.

Trin 3. Kig på materialer af sagen og skålen

Hus af billige stationære blandere er oftest lavet af plast, og modellerne er dyrere og planetariske blandere er lavet af rustfrit stål.

  • Stålhusene til stationære blandere på grund af deres tyngdekraft er mere stabile, hvilket er især vigtigt, når æltning er tæt på dej. Derudover er de meget smukkere og stærkere. Metal mixere er imidlertid meget dyrere end lignende enheder i plastik.
  • Plastikasker med store belastninger begynder ofte at lugte, knuse og ryste. Men de gør enhederne meget billigere og lettere at transportere, flytte fra sted til sted.

Mixer skåle er plastik, glas og metal.

  • Glasskåle er miljøvenlige, billige, smukke, men skrøbelige. Plastkapperne kæmper ikke og er billige, men de kan deformere med tiden og ændre farve. Det ideelle materiale til skålen er rustfrit stål.

Trin 4. Vælg skålens volumen

Blandere er færdige med skåle i volumen fra 1,5 til 6 liter. Fra denne indikator afhænger det af hvilken maksimal mængde af produktet du kan ryste / blande ad gangen. Men minimumsgrænserne for stationære mixere findes ikke – selv i den største skål kan du lige så godt slå både et par æg og et dusin. Hemmeligheden bag denne evne ligger i alt i det samme planetariske blandesystem eller i rotationen af ​​ikke kun dyserne, men også skåle.

For at bestemme skålens volumen skal du tænke på, hvilke maksimale mængder du normalt behandler i blanderen, og tilføj til dette tal 200-500 ml. En sådan bestand vil ikke tillade blandingen at plaske, og mel og sukker – spredt ud over skålen.

Forresten, om sprinkling. Når du køber en mixer, skal du sørge for at vedhæfte et specialt låg med en åbning til at tilføje ingredienser. Dette enkle objekt beskytter dit køkken fra pletter og samtidig giver dig mulighed for at hælde og hælde alt hvad du behøver rigtigt under arbejdsprocessen. Desværre er billige blændere ofte ikke udstyret med et sådant dæksel.

Og et par nyttige tips til at vælge en skål:

  • Vælg blandere i butikken, prøv at teste deres skåle ved at simulere, sige, hælde en kiksdej i en form. Skålens håndtag skal være sådan, at du kan holde beholderen med en hånd, og med den anden hånd er det nemt at skrabe indholdet med en skovl. Skålen selv skal let fjernes fra stativet.
  • Det er fornuftigt at købe en ekstra skål, så du ikke må vaske den allerede brugte kapacitet igen, når du forbereder multikomponentskål.

Trin 5. Vælg dyserne og tilbehør

Oftest er den stationære mixer udstyret med kun et par dyser – en visp til piskning og en krog til æltning af en stejl dej. Og krogen kan virkelig være krog som på billedet nedenfor (til æltning af en dej) eller spiral (til en mere flydende dej). Sommetider indeholder kittet et dyse-blad til at blande batteriet. Nogle blandere har en dyse til Mos kartofler og / eller en dyser-shredder (blender) til fremstilling af saucer, smoothies, cocktails osv.

Dyser til planetarisk mixer

Standard sæt dyser til en planetmixer

Mixers-combines, som vi allerede har nævnt tidligere, kan udstyres med ekstra dyser: en kødkværn, en dejpresse, en citruspress og en rivekniv. Nogle gange er disse vedhæftninger inkluderet i sættet, og nogle gange købes hver for sig.

Trin 6. Lær om tilstande, hastigheder og ekstra muligheder

Blandere arbejder i 3 tilstande:

  • standard – Enheden slår simpelthen på, begynder at slå eller blande.
  • indvirkning – Motoren virker impulsivt, som ved jerks. Denne tilstand er mere egnet til slibning (!) Solid produkter, snarere end piskning og blanding.
  • Turbo-tilstand – I denne tilstand virker blanderen hurtigt, men inden for få sekunder for at undgå overophedning af motoren.

Rotationshastighed dyse blandere er tilgængelige fra 3 til 20. Jo højere hastighed enheden har, jo finere kan justere graden af ​​forarbejdning, gradvist langsommere eller hurtigere rotation af dysen.

  • Men som praksis viser, har flertallet af kulinariske specialister nok 3-5 hastigheder.

Af de meget nyttige yderligere muligheder er:

  • En timer, der giver dig mulighed for at indstille den ønskede tænd- og sluk-tid, hvilket er meget praktisk, når du skal forlade.
  • Et sikkerhedssystem, der automatisk slukker for mixeren med risiko for overophedning.

Og endelig, for dem, der besluttede at vælge en planetbatteri, tilbyder vi dig at gøre dig bekendt med følgende video gennemgang af Mixer til KitchenAid sammenlignet med en fødevareprocessor.

decor

Leave a comment