Френски завеси в кухнята със собствени ръце: стъпка по стъпка инструкции и фото маркиз в интериора – banking-on-green.com

Френски завеси в кухнята със собствени ръце: стъпка по стъпка инструкции и фото маркиз в интериора

Френски завеси в кухнята със собствени ръце: стъпка по стъпка инструкции и фото маркиз в интериора

Ако искате да украсите интериора на кухнята с луксозни, но леки и практични завеси – обърнете внимание на моделите на френските завеси. Те представляват цялата кърпа, дължината на които може да се регулира по свое усмотрение, прибирайки тъканта се сгъва буйни, гирлянди, използвайки вертикална tesmy.Vybrav кухненските френски завеси, те могат да се използват както поотделно, така и в ансамбъл с други завеси. Но във всеки случай, те изглеждат елегантни, стилни и придават на помещението атмосфера на истински парижки чар и малко дворец помпозност.

Френски завеси във вътрешността на кухнята

Завеси с буйни гирлянди са измислени, за да украсяват интериора на банкетни зали и спални на френската аристокрация (което е защо второто им име – “Маркиз”), след зрелищна текстил започва да се използва в проектирането на театрални сцени. И днес, след почти три века, френските завесите все още са свързани с богатство и успех, и могат да украсят всеки прозорец на къщата ни стая – от вътрешността на романтична спалня уютен кухнята.

щори

Светлини и въздушни завеси в френски стил

5 причини да виси френски завеси в кухнята:

 1. Кратките завеси не блокират достъпа до прозореца и перваза на прозореца, но благодарение на грандиозните пердета изглеждат много по-уважавани от римските или ролкови структури.
 2. Отлично комбинирано с други видове прозоречни текстилни изделия – завеси, ламбрекени.
сляп

Кратка завеса в дует с луксозна лампа, перфектно монтирана във вътрешността на кухнята

 1. Броят и блясъкът на гънките могат да се променят по свое усмотрение, така че “френският” изглежда страхотно както на малък тесен прозорец, така и на широк отвор.
 2. Благодарение на буйните гънки френската завеса затваря стаята добре от външни гледки и може да се използва дори в кухнята на приземния етаж без щори или плътни завеси.
 3. Тази завеса ще бъде идеалното допълнение за скъпи исторически интериор (класически, барок, ренесанс, Empire), а за кухнята, декорирана в духа на уютна страна, романтични Прованс или елегантен английски стил.
кухненски интериор

Луксозни мебели в класическия интериор на кухнята

Към бележката! Много объркват австрийските и френските завеси, защото моделите наистина приличат на гънките, принципа на повдигане и цялото платно. Разликата е, че френските завеси минават по цялата дължина и не са напълно изправени, дори когато завесата е свалена. А австрийският се сгъва само в долната част на платното.

щори

Видове повдигащи завеси

Избор на плат за шевни пердета

Френските завеси за кухнята могат да бъдат всякакви – като практични къси завеси до перваза на прозореца и великолепна драперия “на пода”. Няма специални ограничения при избора на текстил. Материалът може да бъде ефирен или доста плътен, разликата е под формата на гънки (колкото по-тежко е платното, толкова по-извити ще са арки). Плътните меки тъкани ще паднат гладки “вълни”, а белите дробове ще помогнат за формирането на буйни “облаци”.

прозрачни текстури

Цветните прозрачни текстури перфектно разпръскват светлина

Най-популярните видове тъкани:

 • Полупрозрачен – воал, органза, муселин, коприна, камбрик, шифон, тюл, полиестер с различни добавки.
 • Непрозрачни – сатен, памук, лен, жакард.
атлас

Дебел атлас

текстилен

Униформени текстилни изделия с многоцветни плитки

Що се отнася до оцветяването – завесите могат да бъдат всеки цвят на дъгата, въпреки че предпочитанията обикновено се отнасят до бели и други неутрални тонове. Но текстил с модел се използва често, защото когато завесата се повдигне, красотата на шарката може да се загуби в гънките. Но ако наистина искате да съживите интериора на кухнята с цветен печат – използвайте лека материя с повтарящ се пъстър орнамент (грах, клетка, цветя).

флорални мотиви

Цветни мотиви във вътрешността на кухнята

кърпа

За шиене можете да използвате обикновени тъкани от различни цветове

Към бележката! За довършване на долния ръб на завесите можете да използвате криви вълни, ресни от позлатени конци или камъни, ефективна граница с ярки цветове. Изборът на декор зависи от гъстотата на материала и стила, в които е украсен интериорът на кухнята.

okntovka

Кантиране на ресни

Системи за формиране на фестони

Отличителна черта на френските завеси е каскада от гладки дъговидни фатони. В класическата версия завесите са монтирани върху профилни корнизи, което прави възможно създаването на по-извити и изразителни гънки. В съвременната интерпретация платното е прикрепено само към горния държач със специално Velcro, както и към други модели за повдигане.

Видове механизми за повдигане на френски завеси:

 1. Ръчно – завесите се повдигат, като се използва система от няколко шнура и пръстени.
схема

Схема на механизма за повдигане

 1. Автоматично – просто кликнете върху превключвателя или натиснете бутона на дистанционното управление, за да активирате ролката, която ще се завърти и скоростта на затвора ще достигне желаната височина.

Как работи автоматичният асансьор

Към бележката! Най-простият дизайн на “френските жени” може да бъде статичен – т.е. гънките ще бъдат фиксирани в една позиция без повдигащ механизъм. За къси завеси за кухнята това може да бъде добро и много икономично решение.

Шеехме френски завеси със собствените си ръце

Готовите модели с великолепни гердани са доста скъпи, но ако има шевна машина и желанието да създадете уникален декор за прозореца в кухнята, можете да шиете френски завеси сами. Въпреки очевидната сложност на дизайна, тази работа е напълно осъществима, дори и за начинаещи шивачки. Ето защо ще разгледаме подробно всички нюанси на предстоящите произведения – от прозоречните измервания до производството на самия продукт.

Изчисляване на материала

Ключът към успеха при шиене на завеси – правилните измервания. Ето защо ние се изравняваме с лента и отидем до прозореца на кухнята.

Интересуваме се от четири основни параметъра:

 1. Дължината на корниза, към която трябва да се добави запас от 1,3-1,5, за красиво покриване на отвора на материала и оставяне на керемида.
 2. Височината на завесите на бъдещето, която се измерва от стрехите до средата на перваза на прозореца или (въпреки това, когато става въпрос за залата за кухня-трапезария с голям отвор, е възможно да се шият пердета и дълга до пода).
 3. Коефициентът на сглобяване зависи от вида на текстила, подпухналостта и огъването на гънките. За плътния материал дължината на завесата трябва да бъде умножена по 1.8-2, за светъл тюл, шифон или воал – най-малко 2.5.
 4. Брой ленти с гербове – дължината на корнизът трябва да бъде разделена на 4-5 равни сегмента (или повече – в зависимост от размера на прозореца).

Пример за изчисляване на тъкани за френски завеси в кухнята:

Като се има предвид: стандартен прозорец с двуметрова корниз, дължината на завесата – до перваза на прозореца (175 см).

Определете ширината: дължината на корниз се умножава по 1,5. Общо: 2 м * 1,5 = 3 метра.

Определете височината: дължината на перваза на прозореца се умножава по 2,5 (коефициент на сглобяване за буйни фестони). Общо: 1,75 м * 2,5 = 4,375 м (като се вземат предвид квотите – 4,4 м).

За да се оформят на завесата 8 реда жълъди, тъканта трябва да бъде нарязана на дрехи. Но ако можете да намерите подходящия материал в тясна ролка, с ширина 80 см, това ще бъде идеална възможност за начинаещи шивачки. Такъв материал, според нашите изчисления, ще се нуждае от 17,6 метра (4,4 м * 4 платна) с ширина на всеки ред гънки от 35-40 см.

схема

Схема на изчисляване на материала в зависимост от броя на гербовете

В допълнение към плата, ще ви е необходима корниз за поставяне на повдигащи се завеси, пръстени и маркуч от найлон – всичко това може да се закупи от магазина за шивашки аксесоари. И, разбира се, не можете да правите без набор от домашни занаятчии – шевна машина, ножици, конци, игли / щифтове и измервателен уред с креда за маркиране.

Шивашка технология

За да получите грандиозно завеса с буйни гънки, важно е не само да се изчисли количеството на материала, но също така предоставя стреличките на правилните места драперии, а дори и да определи на ринга да издигне правилно. За да не пропуснете някой от предстоящите етапи на работа, предлагаме да използвате нашата намек.

Инструкция стъпка по стъпка за шиене на френски завеси със собствените си ръце:

 1. Зашийте секциите на тъканите заедно, за да получите желаната ширина на завесата.
 2. Поставете полученото цяло платно върху маса или друга равна повърхност.
 3. Направете маркировка, показваща Централното разположение на гирлянди креда линии с резервите на шева (дъното и отстрани – от 5 см и повече – широчината на лентата за завеса или велкро).
 4. Обработвайте долните и страничните ръбове, двукратно сгъване на тъканта и фиксиране на завоя с равен шев.

Съвет! За удобство първо можете да почистите шевовете ръчно или да ги закрепите с щифтове, след което да ги поставите с ютия.

 1. Сега остава да се образуват гербовете. За тази цел странично по шевовете тежка група и център гирлянда за маркиране е необходимо да бъдат френски (или лен) шев с големи шевове, чрез които можете да пропуснете sboryaschy опция shnur.Vtoroy – да се купуват готови плитка с шева на шиене аксесоари магазин (така наречените “Marquee” лента) и прикрепете към грешната страна на продукта с обикновен бод.

Към бележката! За завесата под двуметровия корниз от нашия пример, състоящ се от четири плата, се нуждаете от 9 шева и 9 разфасовки от 175 см кабел.

 1. После вземаме щифт, минаваме през шнура и събираме пердетата с красиви гънки. След това всеки край трябва да бъде затегнат и зашит до дъното на завесата. За да получите красиви гънки, в центъра на всеки ред фестони, можете да направите малки стрели или да се ограничите до първия ред по-горе, като позволите на останалите да образуват произволни “вълни”.
модел

Модел за шиене на френски завеси със собствените си ръце

 1. На горния ръб правим завой, след което прикрепяме закопчалка към нея – завеса или една от страните на вихъра. След това настройваме ширината на продукта на размера на корниз.

На този етап можете да завършите монтажа – завесата вече е готова. Остава да изгладите тъканта, да се прикрепите към куките на корниз или да комбинирате страните на лентата с влакна върху закопчалката. Но ако искате мобилен, а не статичен затвор, ще трябва да работите малко повече.

Поставяне на повдигащото устройство

До завесата може да се настрои до височината на асансьора, ще ви трябват малки пръстени, които са зашити на дъното на завесите на всеки край на френския шев. За да се тела не можеше да се види от предната страна, е необходимо да се направи уплътнение – дънни най-малко 5 см, а на върха -. 12-15 см Също така, пръстенът трябва да бъдат приложени от двете страни и polotens на шева стъпка в 15-30 см.

Важно! Стъпката зависи от размера на гербовете. За малки и тесни “вълни” са необходими по-малки вдлъбнатини, за дълбоки или широки “вълни” са необходими големи.

схема

Схема за закрепване на пръстена

В долната част на всяка лента sboryaschey се препоръчва да се мотае малки тежести, които са равномерно дръжте тъканта във вертикално положение (за светлинни завеси могат да използват тежки четка ресни от мъниста, декоративни камъни или стъклени перли). След това ще остане да изрежете найлоновия кабел през всички пръстени.

Това се прави така:

 • Първият сегмент се поставя в пръстен, разположен в долния ляв край на завесата, преминава през всички пръстени зашити заедно страничния шев преминава през ръба и показани от дясната страна.

Към бележката! Дължината на кордата ще се състои от сума от две дължини на завеса и дължината на корниз (в нашия пример (175 * 2) +200 = 550 см).

 • Втората корда е прикрепена към следващия долен пръстен, също се движи вертикално, после по корнизата и се изнася отдясно.
подемник

Повдигащо устройство

 • По същия начин се задържат всички останали корди, след което свободните им краища в дясната част на завесата се преплитат в красива опашка и се закрепват върху куката. Това ще бъде система за управление, която ще ви позволи да повдигнете и спуснете завесата до желаната височина.

Съвет! Дългият процес на шевни пръстени може да бъде опростен и ускорен, ако купите готова “маркетна” лента с вече зашити пръстени.

плитка

Готов плик за вдигане на френски завеси

Видео: стъпка по стъпка майстор клас

Начини за закрепване на френски завеси

Подобно на всички подемни завеси, френският модел може да се монтира директно върху рамката на прозореца с тиксо, за да се задържат на перваза на куките и дори директно на поста (ако вериги завеса колани са достатъчно широки). Но, за разлика от ролките и римските дизайни, буйните фестони изискват свободно пространство. Ето защо не поставяйте френски завеси директно върху пластмасовите прозорци и както е показано на снимката на шината в края на отвора на прозореца или на корниз.

сляп

Завеси на тавана корниз

zanaveskka

Завеса върху стената на козирката

Видове държачи за френски завеси:

 1. Планк, оборудван с лепкава лента – отличен бюджетен вариант за статични завеси. Моделите могат да бъдат различни по вид крепежни елементи за монтаж на стена и таван.
корниз с велкро

Готов корниз с велкро и система за стенен монтаж

 1. Специална завеса за повдигане на завеси – има малки бримки, куки, вдлъбнатини или зони за залепване, които регулират височината на завесата. Този държач е много удобен за модели, направени от самия себе си – няма нужда да се измисля метод за маскиране и равномерно поставяне на кабелите върху върха на завесата.
 2. Корнизма с повдигащ механизъм е готово решение за френски завеси, вече оборудвано със система от корди, която просто трябва да мине през пръстените и регулираща верига.
корниз

Корнизма с завършен шев

Закрепване за френски завеси по корниза с верижна система:

планина

Фиксиране на френски завеси върху корниза

велкро

велкро

Към бележката! Замяна на готов перваз може да бъде нарязан на метални листове или дървена греда, която трябва да бъде залепен или прикован малки шипове един от кардирам лента ивици (втора част е пришита към завесата). В допълнение, този домашен държач е увит в плат или боядисан в цвета на стените или завесите.

държач за завеси

Домашен държател за завеси

Френски завеси във вътрешността на кухнята – отлична алтернатива на конвенционалния тюл и истинска декорация за прозореца на кухнята. И най-важното – независимо от сложността и визуалната сложност на дизайна, те са доста лесно да се шият с ръка от подходящ материал. Но ако не сте любители на бродирания или просто не сте имали време да получите шевна машина – няма значение. Такъв модел може да бъде ушит във всяко ателие, осигурявайки професионални шивачки с измервания на прозореца и любимата ви тъкан.

Снимка на кухненски интериори с френски завеси

decor

Leave a comment