Från plast till bambu: vilka persienner är bäst för köket – banking-on-green.com

Från plast till bambu: vilka persienner är bäst för köket

Från plast till bambu: vilka persienner är bäst för köket

Alltmer, för utformningen av köksfönstret i stället för de vanliga gardiner och persienner gardiner som används som ett praktiskt och bekvämt alternativ. Men att välja persienner för köket, många guidade enbart på tilltalande utseende och fin färg, helt glömma den speciella mikroklimatet i köket, där det finns hög luftfuktighet, observerade ständiga förändringar i temperatur, och luften luktade av matlagning, till heminredning falla vattendimma, fett droppar , juice, sot löser sig. Inte alla persienner klara sådana laster, så innan du köper det är så viktigt att besluta om favoriter och outsiders.

Praktiska och vackra persienner på köksfönster - en bra lösning

Persienner på köksfönster: skönhet och användbarhet

Vilka persienner ska jag välja för köket?

Fram till nyligen kunde mörkarna endast hittas i bostads- och kontorsbyggnader, och tanken på att använda dem för att dekorera heminredning orsakade totalt förvirring. Varför sätta in kontorets slöhet i huset? Slöta vita lameller med en gråaktig fluga av kontorsdamm orsakar fortfarande sorg för många. Men så snart designarna gick in, lämnade den tråkiga tjänsten och ansiktslösheten inget spår. Ganska “snyggare” persienner har blivit önskvärda i alla hem. Trä, textilier, läder, metall, bambu … en mängd olika texturer, färger och former glädje! Med tanke på praktiken, bekvämlighet och användarvänlighet, säkerhet och relativt låg kostnad kan persiennerna betraktas som en universell lösning för nästan vilket rum som helst.

Du kan skapa en intim miljö med hjälp av horisontella persienner

De horisontella persiennerna för köket med lambrequin bidrar till skapandet av en intim och lugn miljö

Horisontella persienner

Perfekt lösning för små lägenheter med små fönsteröppningar: de “äter” inte utrymme, överbelastar inte inredningen med snygg inredning och invecklade mönster. Särskilt förtjust i dekoratörens tyg horisontella persienner, som helt saknar kontors-kyla, och till och med trots den mycket asketiska designen andas de alltid hemkomfort och värme.

Persienner och gardiner utför olika funktioner på köksfönstret

Horisontella persienner kombineras med klassiska gardiner med olika funktioner på fönstret

Laconic horisontella lameller kommer att vara ett utmärkt tillskott för kök i stil med minimalism och högteknologi. Kombinationen av horisontella persienner med traditionella textilgardiner, tulle, organza eller lambrequins hjälper till att lysa upp starkare asceticism. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt mellanramar, som installeras i mellanslagsutrymmet mellan fönstren, vilket ger fönstret öppning helt fri, vilket kan vara mycket lämpligt i ett begränsat utrymme där varje centimeter räknas.

Horisontella persienner är lämpliga i moderna interiörer

Enkla horisontella persienner blandar harmoniskt i det moderna interiören

Vertikala persienner

Persienner med vertikala lameller är mer som klassiska gardiner, det är en typ av tämjt version av kontorsgardiner, så de används ofta oftare för att dekorera lägenheter och hus. Variationen av lamellerna kan du inte bara “spela” med chiaroscuro och experimentera med persiennerna, men förändrar också atmosfären och stämningen i rummet. Vertikala lameller visuellt “dra ut” rummet, “höja” taken, beroende på material och färger, smala eller expandera fönsteröppningen, ändra geometri i rummet. För att ge inredningen av köket en individualitet och unikhet, gör konstruktörer villigt experiment med vertikala persienner, vilket ger dem formen av en halvcirkel, vågor, zigzag, snett snitt. Helt avvika från den tråkiga halvofficiteten kommer att hjälpa en kombination av persienner med ljusgardiner, lambrequins eller klassiska gardiner, även om det senare alternativet är mer lämpligt för ett vardagsrum eller ett sovrum än för ett kök.

Vertikala persienner med blommigtryck är attraktiva och praktiska

Vertikala persienner med ljust stort blommigtryck kommer att dekorera vilket kök som helst

Rullluckor

Rullgardiner är ett enda smidigt material som täcker hela ljusöppningen i fönstret och rullar eventuellt uppåt i en snygg rulle. De kan sättas i taket eller på väggen. Kompakta och praktiska rullgardiner – den perfekta lösningen för dem som vill skydda rummet från direkt solljus, men brinner inte med en önskan att tänka på fönstret, strikta raka linjer. Rullluckor kan ha en ljusspridande, reflekterande effekt eller vara helt ogenomskinlig.

Den ursprungliga versionen av inredningen av köksfönstret med rullgardiner

Rullgardiner kombineras perfekt med klassiska gardindukar, lätt tulle och organza

Enkel och noggrann rullgardiner passar organiskt i minimalistisk inredning eller orientalisk stil, speciellt om duken är dekorerad med orientaliska motiv. Väl kombinerade rullgardiner med klassiska gardindukar, lätt tulle och organza, vilket gör atmosfären snyggare, mer elegant och högtidlig.

Rulljalusier: praktiska övervägande till nackdel för dekorativa

Rulla fönsterluckor hanterar praktiskt taget praktiska uppgifter, men deras dekorativa egenskaper är något begränsade

Material för rullgardiner nödvändigtvis impregnerade med speciella föreningar som ger tyget antistatisk, anti-bakteriell, anti-damm egenskaper, är banan inte damm det inte crumple, inte bleknar i solen. För alla dess många fördelar och särskilda impregnering är rullgardiner mycket nyckfull, de kräver noggrann och försiktig hantering. Sot, fett och andra föroreningar snabbt berövas sin ursprungliga charm, oklanderlig, vilket är nästan omöjligt att återvända, så kan inte anses vara det bästa alternativet för köket persienner.

Rulljalusier spelar en viktig roll för att reglera den naturliga belysningen av kök

Rulljalusier kan ha en ljusspridande, reflekterande effekt eller vara helt ogenomskinlig

Fotoljus

En speciell typ av vertikala persienner, på lameller av vilka brännbeständiga färgämnen med hjälp av ultimata digitala fotoutskrifter, appliceras några bilder. Kvalitetsfotohögtalare utmärks av tydligheten av linjer och färgmättnad, motståndskraft mot fukt, ljus, friktion, kemiska och mekaniska effekter. I kökets inre kommer livsstilar och bilder-bedrägerier med illusionen av rymden och perspektivet att vara mest fördelaktiga.

Fotojalusier för kök med makroimage - ett viktigt inslag

Den ursprungliga tanken på köksfönstret inredningen: fotojalusier till köket med en ljus makrobild

Välj material för köksgardiner

  • Plast persienner

Billiga plastgardiner är bräckliga, instabila för temperaturförändringar, de värmer upp och brinner ut i solen och förvärvar oestetisk gulning. Persienner av högkvalitativ plast har inga sådana nackdelar: under drift deformeras de inte, böj inte, absorbera lukt och smuts, bränn inte ut i solen. Den största fördelen med plast är dess lätthet av underhåll. Torka lamellerna regelbundet med en mjuk trasa eller dammsuga för att hålla renheten. Vid allvarlig förorening kan lamellerna placeras säkert i en varm tvållösning, sköljas ordentligt, torkas och hängs igen på fönstret. Mycket originella plastblindar med lameller insvept i en transparent tulle, men för köket är det inte det mest framgångsrika alternativet.

Plastgardiner till köket kan användas inte bara för praktiska ändamål

Plastgardiner för ett mörkt brunt kök passar mycket bra in i det här interiören som en dekorativ detalj

  • Trä persienner

Persienner med lameller av lätt hållbara timmer (kork, kanadensiska lind), ta till det inre värme och komfort, men trots den speciella impregnering är deras kök inte rekommenderat att installera. Om du verkligen verkligen vill komplettera det inre av köket i landet stil med Provence, eller de ursprungliga persienner tillverkade av tunn trä planochek, ta hand om en kraftfull fläkt kök.

Trä persienner passar bra in i lyxiga klassiska interiörer

Träpersienner med sina reserverade former och ädla färger betonar lyxen och respekten för detta kök

  • Metall persienner

För tillverkning av metallgardiner används vanligtvis duraluminlegeringar med hög hållfasthet med ett skyddande skikt av lack och värmebeständig emalj. De håller perfekt form, är resistenta mot fukt, höga temperaturer och solljus, uppfyller de höga kraven på sterilitet och hygien. För att avlägsna föroreningar från ytan av metallplattor är det tillräckligt att torka dem med en mjuk trasa som blöts i tvålvatten. Ren från en praktisk synvinkel till köket är det perfekta alternativet. Även om det finns metallgardiner, finns det en mycket speciell egenskap som många kan betrakta en nackdel – när utkast kolliderar med varandra, slår metalllamellerna sig.

Metallgardiner betonar charmen och attraktionen av moderna stilar

Metallgardiner väljs av fans av moderna stilar moderna eller högteknologiska

  • Tyggardiner

Tyget i utsmyckningen av fönstret ser alltid hemma, så bland vertikala tyg persienner är mest populära. Vävt tyg för markiser nödvändigtvis impregnerat med speciella dammtäta och vattenavvisande komposition, som gör det möjligt för kemtvätt och våtrengöring av lamellerna. För att avlägsna stora föroreningar persienner måste avlägsnas från takfoten, kommer varje lamell behöver ta bort vikter, vrida den i en rulle för att bibehålla formen, indränkt i tvål och vatten, vänta tills avgår smuts (gnidning tyg oönskad), avlägsnas från vattnet och den våta hänga lameller tillbaka, så att de under inverkan av vikter kunde räta ut sig. Det är mycket lättare att ta hand om glasfiberdukslameller, som bör torkas med en fuktig trasa. En annan viktig fördel med glasfiber är brandsäkerhet.

Tissue persienner på köksfönstret ser inte mindre attraktiva traditionella gardiner

Tyggardiner med ett fint mönster kan enkelt ersätta traditionella gardiner

  • Multifaktor Blinds

I multifakturmodeller kombineras flera typer av material och dekorativa element samtidigt: tyg med plast, aluminium med trä, pappersstrå med bambu. Spelet med fakturor skapar på “kanfas” invecklade ritningar och ornament, imiterar gardinduken, gardiner med plockar och draperier, dyra material. I köket framträder praktiken, så multifaktorvarianterna är extremt sällsynta. För en mer högtid och spänning är lakondukar helt enkelt kompletterade med ljusgardiner, gardiner eller lambrequins.

Multifakturala persienner av ovanlig design - prisvärd lyx

Ovanlig design av multifaktoriska persienner gör dem till ett viktigt dekorativt element i detta interiör

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org