Fra Paris til Provence: hemmeligheter av fransk matdesign – banking-on-green.com

Fra Paris til Provence: hemmeligheter av fransk matdesign

Fra Paris til Provence: hemmeligheter av fransk matdesign

Det ser ut til at det er vanskelig å designe kjøkkenet i fransk stil uten å involvere en spesialist? Her å sette et bilde med Notre Dame, der å henge et koselig gardin og … resultatet av deg, mest sannsynlig, vil ikke være i det hele tatt. For å gjenskape i ditt hjem en fantastisk fransk atmosfære med duften av nybakte croissanter og franske melodisk tale er verdt dypere innsikt i essensen av denne stilen, og hvordan det skiller seg fra andre retninger, og deretter sette mye arbeid å gjennomføre det.

Mange møter Frankrike – valg av designretning

Mange designere i profesjonelle fora diskuterer om det er en fransk stil som sådan. Det faktum at den franske interiør med historiens gjentatte ganger forvandlet til det ugjenkjennelige, og for gjennomføringen moderne mestere av interiør er ofte tvunget til å balansere mellom de tre pilarene i interiørdesign – Rococo, Empire og barokk.

kjøkken

Designet kombinerer utsøkt luksus og elegant uaktsomhet

På den andre siden har den såkalte landlige stilen, lånt fra franske bønder, også blitt populære. På grunn av dette, kan en enkel lekmann Frankrike bli assosiert med både den bohemske chic parisisk spisestue med antikke møbler og en solrik letthet provinsielle kjøkken et sted i Provence.

kjøkken

Fransk stil på kjøkkenet gjentar luksusen av palasser …

kjøkken

Eller det enkle ved et byhus

Derfor, før du dekorerer kjøkkenet i fransk stil, bestemme hvilken del av dette landet du liker så mye at du er klar til å overføre den til huset ditt. På samme tid vurdere noen av nyansene:

 • å ha råd til et luksuriøst palassinnredning på kjøkkenet, er et ønske ikke nok – denne stilen krever mye plass, inkludert høye tak og vinduer;
 • Interiøroverskridelser – graveringer, figurer, stuckaturer – i Paris-kjøkkenet har det ganske rett, men med kvantitet og plassering i rommet må man være ekstremt forsiktig.
 • Du kan lage et provençalsk interiør med noen kjøkkenoppsett, men forvent ikke å gjøre det raskt – du må tilbringe mye tid på loppemarkeder på jakt etter vintage knickknacks, som den er kjent for.

For å implementere planen må du legge hånden nesten til alt i rommet – vegger, møbler, gardiner, gulv, tilbehør. Og for å bli begeistret for hardt arbeid, prøv å forstå franskens revolusjonerende sjel, bli kjent med sin historie, vaner og livsstil, lytte til musikk eller lese franske klassikere.

utforming

Fransk stil kjøkken

utforming

Romslig kjøkken

kjøkken

Mye plass – det er det som er nødvendig for klassikere av fransk stil

Parisisk sjarm på kjøkkenet – et klassisk interiør

Franskmennene vet mye om mat og drikke, og de betaler spesiell oppmerksomhet ikke bare for smak, men også for forbrukskultur. Derfor må alle elementer i kjøkkeninnredningen, inkludert dekorative, tilsvare hovedformålet – opprettelsen av en viss entourage, som bidrar til en målt og rolig mottak av mat.

Valget av møbler – kurset for antikvitetsbutikker

Hvis du bestemmer deg for å utstyre et kjøkken med fransk luksus, trenger du antikke eller stilige møbler for det. Virkelig fransk interiør elementer – lenestol, skap, kommode eller bord Geridon, som vanligvis ligger i stuen, kan i ditt tilfelle migrere til kjøkkenpenningen.

Hva er dette møblene, oppfunnet av franskmennene selv? Berger – en lav og dyp stol med høye sidevegg, kjent siden Louis XV og Marie Antoinette. På kjøkkenet i hjørnet eller ved selve vinduet, vil det gjøre en god jobb til eieren, som ønsker å nippe vin med en favoritt slags ost under duften av den tilberedte stuen.

kjøkken

Antikviteter, krystall og gull – nøkkelslag i palassestilen

kjøkken

Her er det et sted for stucco og dyktig carving

Skaper-kommode er forfedre til de kjente skjenkene, som, bortsett fra dekorative funksjoner, kan være ganske funksjonelle, gjemmer seg i sine tarmers utsøkte tjenester. I gamle dager viste eierne stolt innholdet sitt, så det ble besluttet å ikke lagre keramikk eller keramikk, men bord sølv, kobber eller porselen.

Hvis du er heldig nok til å få en bordrygge – et rundt ettbenet bord – ikke nøl med å legge det på kjøkkenet. Det kan lett imøtekomme 3-4 personer, noe som betyr at du komfortabelt kan bruke tid i et nært selskap. Fra mer moderne møbler, er dette bordet preget av en massiv fot – treutskjæret eller støpt bronse.

kjøkkendesign

Møbler for et slikt kjøkken er bedre gjort ved bestilling

kjøkken

Den franske øya i studioleiligheten

Hva om budsjettet ikke innebærer å kjøpe antikviteter eller er du ikke kjennetegn av det? Først av alt må du fjerne moderniteten fra interiøret til maksimum:

 • å installere tre eller stiliserte møbler under de gamle møblene med vridde og smidde detaljer;
 • skjul matprosessor, multivark, elektrisk ovn bak dørene på skap, laget i klassisk stil;
 • å understreke innretningens rike med elementer som etterligner forgylling.

Med den siste mottak er det viktig å ikke overdrive det, da franskmennene ikke liker pompositet, spesielt hvis de prøver å nå det med falske, ikke naturlige materialer.

suppe

Alle kjøkkenapparater bedre gjemmer seg

møbler på kjøkkenet

Luksus utskårne møbler

Den generelle fargevalg av interiøret

En overflod av møbler innredning bør kompenseres med en fastholdt fargepalett. For å gjøre dette, bruk myke nyanser uten skarpe overganger – beige, karamell, oker, rosa, lys gul. Nylig har peppermynte og lilla basefarger blitt relevante, noe som bidrar til introduksjonen av romantikk i det indre av notatene.

Lyse aksenter legges til med hjelp av tekstiler – i et selvrespektivt fransk hus er det alltid mye. Dette kan være en rekke draperier av brokade eller fløyel, puter med blonder på stoler, silke gardiner med frynser og plukker, teksturerte møbler møbeltrekk. Spesielt dyre gjenstander til hjertet ditt kan bli fremhevet i rødt eller gull, men sørg for at de ikke gjentas andre steder.

persienner

Gardiner på kjøkkenet – laget av tung edel klut

Andre egenskaper ved innredning

Overflaten av veggene kan gjøres både glatt og lettelse. For det første alternativet er egnet malt stuckatur, for det andre trykte tapetet med preg. De er hensiktsmessig å plassere noen få minneverdige fotografier eller stilleben i en abstrakt stil, innredet i forgylte rammer.

Som ferdig av gulvet er å bruke naturlig parkett, høy kvalitet laminat eller keramiske fliser med teppe ornamenter. Hvis det er mulig, velg modeller med effekten av krage (etterligning av sprekker), patina (toning for antikke kobber) eller brashing (fremhever den naturlige strukturen av tre).

parkett

Det generelle inntrykket er understreket av polert parkett

Hvis du fortsatt har plass (kanskje nå du forstår hvorfor kjøkken palass-stil ikke kan være miniatyr), satt gulv vaser – solid, grundig, de naturlig utfyller den franske interiøret.

Hvis hoved stilistiske slag foruts møbler, hygge og harmoni i kjøkkenet skaper små ting: det kan være en gammel kokebok på sokkelen, porselen beholdere for oppbevaring av mat, høy kaffekanne eller en gammel kaffekvern (te i Frankrike ikke liker spesielt).

For generell belysning bruk en lysekrone laget av naturlig krystall eller dyrt glass. Dessuten vil vegglamper i form av lysestaker “bli vant” på kjøkkenet. De kan suppleres med spotlights, som imidlertid ikke bør tiltrekke seg oppmerksomhet.

lysekrone

Krystall lysekrone – visuell senter på kjøkkenet

De definerende elementene i Provence-stil kjøkkenet

I motsetning til den klassiske franske retningen er landlig stil preget av enkelhet og originalitet. Å være på kjøkkenet, innredet “a la Provence”, du drar inn i atmosfæren med god natur, flid og funksjonalitet. Det er også et sted for knickknacks, men de er alle veldig landlignende.

Grunnleggende detaljer om provinsielle interiøret

Denne dekorasjonen av kjøkkenet er ment å understreke menneskets enhet med naturen i toppen av hans ønske om opphopning. Fyll rommet med sol og luft vil hjelpe overflod av ledig plass, slik at rotete kjøkkenet med møbler ikke er verdt det – bare arbeidsområdet med komfyr, stilisert til ovn og et spisebord med stoler er tillatt.

kjøkken

For provençalsk mat er en overflod av frisk luft og sollys viktig

blomstertrykk

Og fortsatt ser det bra ut blomstertrykk

Ensartede krav til utseendet på møbler eksisterer ikke: det kan være som en grovt slått ned likhet med et bord med benker, dekket med et deksel og en klassisk modell med en rund bordplate. Kurvstoler og dekorelementer, for eksempel kurver, vil se harmonisk ut her. Det er flott hvis ryggen på stolene er beskyttet med linnedeksler.

Favorittmaterialene i det rustikke kjøkkenet på fransk er tre, stein og glassstein. Det sistnevnte alternativet er godt for etterbehandling av kjøkkenforkleet på ovnen, og en stein eller dens imitasjon er nødvendig for å utstyre hyller med keramikk og poser med tørre urter.

hyller

Kjøkkenhyllene er fylt med gryter og jevnspoler

servise

Rettene er ikke skjult i det hele tatt, selv

Lavendel enger og himmel – fargen på provençalsk interiør

Fra alle elementene i en virkelig provençalske kjøkken puster friskhet over Middelhavet, er det nødvendig å velge farge for å matche: det er vanligvis dominert av lys bakgrunn med hyppige oppdateringer av cyan, magenta, terra cotta, oliven og turkis. Denne fargeskjema vektlegger veldig godt skjønnheten i den lokale naturen.

Sør-Frankrike er kjent for overflod av enggress, slik at du kan spre blomstermotivene i rommet uten å stanse:

 • i form av håndmalte på fatet, taket og fasader av møbler;
 • på alle slags tekstiler – broderte puter til stoler, gardiner og lampeskjermer;
 • på ulike gjenstander av dekor – figurer, et panel- og landskapsskisse.

En annen karakteristisk for stilen er en kontrastfarge stripe, samt en rød-hvit eller hvitblå liten celle.

kjøkkeninnredning

Cellen harmonerer perfekt med det landlige interiøret …

blomster

Akkurat som levende blomster

Entourage-fragmenter – hvordan du legger til stil

Hvis det innvendige interiøret ditt synes å være slående, og du vil ta med noen virkelig rustikke rosiner, bruk en av følgende teknikker:

 • legg gulvet med et homespun teppe – det kan bestilles fra håndlagde mestere eller kjøpe en autentisk versjon i butikken;
 • finn et sted for familieretter (det kan tjene som din bestemors plater eller prøver hentet fra loppemarkedet);
 • studere muligheten for å installere på taket av trebjelker eller deres likhet;
 • Bytt ut tunge stoffer og persienner på lin, bomull og bomull – alle tekstilelementer fra servietter til gardiner skal være naturlige og lette.
 • Ordne blomsterpotter med blomster eller bordgrønt, tørre buketter eller herbarier i rammen, henge leddbånd med løk eller rød pepper.
kjøkken

Provence er lysere med tekstilgenitalveier

kjøkkendesign

Hvite eller alderen tverrbjelker i taket – en av de karakteristiske slagstilene

Når du velger et eller annet møbel, stopp ved ditt indre inntrykk, som det produserer, og hvis det tilsvarer din holdning, ta det med dristig. Tross alt har både klassisk og provençalsk fransk stil en rekke muligheter, hver i dem kan finne noe av seg selv. Hvis du tviler på dine egne evner, ta kontakt med en god designer, og han vil fortelle deg hvordan du kan forvandle kjøkkenet ditt.

Video: Fransk stil kjøkken

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org