Engleski zavjese u unutrašnjosti kuhinje i dnevnog boravka: dekor prozora u londonskom stilu

Engleski zavjese u unutrašnjosti kuhinje i dnevnog boravka: dekor prozora u londonskom stilu

Želite li u poznatu kuhinju dodati malo krutog engleskog šarma ili luksuza londonskog salona? Pokušati pokupiti engleski zastor – u klasičnoj verziji ili na suvremen način, prilagođen stvarnim uvjetima stana ili kuće. Dostupna je udobnost i duh tradicionalnih večeri uz piće čaja.

Zavjese u engleskom stilu za kuhinje i dnevne sobe: stilizacija soba

Nesumnjivo, veličanstvene shuttlecocks i voluminozni folds – ne za accentuated laconic moderan kuhinja. No stil ukrasnog prozora u Londonu savršeno je u harmoniji iu klasičnom i retro interijeru, laganim kuhinjama u stilu Provence.

kuhinja

Malo savitljivosti i coziness engleske: kuhinja s zavjesama u engleskom stilu

slijep

Zavjese za retro kuhinje, klasične dnevne sobe i blagovaonice u rustikalnom stilu

London elegantan za prostrane sobe

U tradicionalnom formatu na engleskom zavjesa – to je teška i teško postrojilo zavjese s obrnutim nabora na rubovima webu i voluminozne draperije na dnu. S obzirom na činjenicu da je tkanina će oko rubova, volanima okupljeni nalikuju bujnu luk. Srednji dio platna oblikuje polukrug u obliku obrnutog luka.

slijep

Kratka verzija s kontrastnim rimskim slijepima

Prava londonska draperija je 2 nabora s mehanizmom za dizanje u središtu svake od njih. Dizajn izgleda prilično teška: čak iu spuštenom obliku, popluni bi trebali ostati na dnu listova, au podignutom stanju prozor bi trebao biti pokriven krpom barem trećinom. Potpuno spuštene zavjese ne smiju pasti ispod pragova prozora.

sjenila

Čvrsti flounces u klasičnom dizajnu

Zato je klasična opcija poželjna za prostrane i svijetle sobe s nekoliko prozora. Izrađena je zavjesa za visoka i relativno uska prozorska konstrukcija s okvirom koji je staklo razdvojio u male fragmente. Visina stropova u palačama dopuštala je da se gornja polovica zatvori. Teška draperija sakrila se od očiju vječno zamagljenog neba.

sjenila

Zasićene tamne boje u kontrastu s bijelim namještajem

Ukrašen s roštiljem i zavjesama za pramčane prostore pogodne za prostrane kuhinjske blagovaonice ili dnevne sobe. Volumen koji stvara tkaninu, zauzima puno prostora.

kuhinja

Lijepa kuhinja s cvjetnim tekstilom

Stilistički idealni interijer za takve draperije su kuhinjski dnevni prostori u engleskom stilu, klasične blagovaonice s namještajem od prirodnog drva i zidova, zalijepljene pozadine u istom stilu s dekorom tkanine.

prozirna draperija

Zračna prozirna draperija

Malo korekcije oblika i preuzimanja tekstila bez tradicionalnog uzorka, možete uspješno “odložiti” engleske zavjese u unutrašnjosti retro ili zemlje. Provansa odrpan šik i fuzija – modni trendovi za koje su zavjese u engleskom stilu će postati pravi stilski obrat.

Tabu: u kojem će se kuhinji engleski stil pretvoriti u kič

U standardnoj verziji, engleske zavjese u unutrašnjosti u stilu high-tech su neprikladne. Varijacije su moguće uz uporabu tekstila s metalnim sjajom i strogim nabiranjem redovnog oblika. Bolje je ne kombinirati zavjese s svijetlim orijentalnim uzorcima, kavezom ili strogom trakom s sjajnim plastičnim setom. U minimalističkim kuhinjama, uobičajeni “rimski” u tonu namještaja ili zidova bit će mnogo življi.

zavjesa

Neuspješni izbor: zavjesa s sjajnim uzorkom i kontrastno preklopno u malom prozoru

Izbjegavajte prekomjerno opterećenje u dekoru: trodimenzionalni nabori učinit će već malu sobu stanku prilično sitnom. I u malim kuhinjama-olovkom slučajevima, napravio namještaj, bolje je minimizirati prozor dekor i izbjeći neprozirne teksture.

krovni vijenac

Previše dekorova u ograničenom prostoru: teški tekstil, vijenac s pozadinskim osvjetljenjem

Nemojte zatvoriti značajan dio pojedinačnog prozora, posebno u sobi s vrlo niskim stropom. Ako vam se sviđa dekor u engleskom stilu, kopirajte dizajn, a materijal odabrati transparentno – ovo rješenje će dodati zrak i svjetlo.

Da biste vizualno otvorili prozor prozora, instalirajte okvir praktički ispod stropa i odaberite veličinu platna tako da donji rub pokriva samo gornji dio okvira prozora.

Odaberite tkaninu i boje za londonske zavjese

Opcije za šivanje zavjesa za kuhinju, dnevni boravak u engleskom stilu – puno. Ako u klasičnim uzorcima ima samo 2 nabora, onda se u dizajnerskim interpretacijama može naći zanimljiva mješavina: kombinacija elemenata sadašnjih londonskih zavjesa, austrijskih, rimskih i francuskih sustava.

bojanje zavjesa

Traka, orijentalni uzorak, kavez i cvijeće: varijante boja

Opcije dizajna: zračni nabori ili teški lukovi

Prije odlučivanja o kupnji ili krojištu, potrebno je odlučiti o dizajnu. Ovisno o području prozora, unutrašnjost kuhinje, možete odabrati:

 • Kratak zastor.
slijep

Kratki tekstil ostavlja većinu prozora otvoriti: opcija s velikim prozorima

 • Klasični dekor do prozorskog krila.
dekoracija

Standardna izvedba i dekoracija: otvorena tkanina pokriva polovicu prozora

 • Lambrequin ukrašen u engleskom stilu.
lambrequin luk

Bant-lambrequin temelji se na engleskom dnevnom boravku u kombinaciji s rimskim roletama

Stilski kanoni propisuju da ne kombiniraju osnovni dekor prozora s drugim tekstilima: zavjese, sjenila, zavjese. No, u praksi, ne uvijek otvoreni prozor izgleda atraktivno.

slijep

Klasični: obuzdana pruga, trodimenzionalna

Dizajneri nude hrabrosti da kombiniraju nekoliko dekor elemenata, ili promijeni dizajn prema vlastitom nahođenju. Na primjer, umjesto ravne tkanine bez montaže i s dva nabora, šivati ​​zavjesu s londonskim šarmom monophonic materije, i staviti u središte.

slijep

Savjet na engleski način: traka za podizanje u sredini

Ako odaberete kratku opciju, horizontalni zasloni su optimalni izbor za podešavanje osvjetljenja. Na otvorenom, dizajn je gotovo nevidljiv, i ne skreće pozornost s glavnog dekor.

slijep

U kombinaciji s širokim horizontalnim roletama

I u prostranim kuhinjama i dnevnim boravcima s 2-3 velika prozora ne možete se bojati plijenom unutrašnjosti s previše tekstila na prozorima. U potvrdi – moderna kombinacija engleskih kratkih i dugih rimskih zavjesa, kao na fotografiji:

sjenila

Uspješno rješenje za velike prozorske otvore: uzdizanje rimskih i kratkih engleskih zavjesa

Izbor boja: klasična traka, kavez, cvjetni ispis

Ogroman opseg mašte – u izboru boja. Classics: pravi londonski duh najbolje prenosi vertikalna traka i dvobojno bojenje u kavezu.

sjenila

Sivi-plavo modni kavez: praktičan izbor za kuhinju s plavim zidovima

Geometrijski uzorak u romboidima savršeno se kombinira s kontrastnim monofonskim umetcima u presavijeni dio preklopa.

umetci u jednoj boji

Rhombuses, fringes i običan umetci

I to će izgledati kao tekstil u sklopljenom obliku:

slijep

Od dvije vrste tkanine

Traka je univerzalna varijanta boje. Možete odabrati materijal s višestrukim crtama koje ponavljaju nijanse u uređenju interijera.

slijep

U svijetlim prugama

Jedinstveni tekstil u obloženom pastelnom rasponu može se kombinirati s tiskanim materijalom. Tekstil s uzorkom za uređenje u središnjem dijelu, i monofonik – uz rubove platna.

sjenila

Pejzažni motivi i monofonički pojasevi uz rubove

Ako postoji mnogo prozora, kombinirati nekoliko elemenata unutrašnjosti pomoći će ukupnoj svijetloj sjeni. Na primjer, presvlake kauča i tekstila na prozorima u engleskom stilu. Kao kontrast – svijetli materijal s cvjetnim ispisom.

sjenila

Dnevni boravak s zavjesama u engleskom stilu

Cvjetni motivi smatraju favorit u prozoru tekstilni dizajn – London zavjese svijetle cvjetnim tekstila izgledati elegantno i svježe.

sjenila

Tkanina s cvjetnim uzorkom

Običan zavjese guste materijala – za ljubitelje jakog i dosljedan stil u unutrašnjosti kuhinje.

slijep

Gotovo nevidljiva sjajna traka na zavjesi u kremastoj boji

Savjeti za odabir tekstila

Odabir tekstila za šivanje dekorova prozora u londonskom stilu, obratite pozornost na to kako materijal drži volumen. U isto vrijeme, tkanina ne smije biti preuzak, a ne pokloniti pretvorila u zgužvani teškim naborima.

sjenila

Volumen i otpornost prema blijedi – glavni kriteriji za odabir tekstila

Dajte prednost posebnim zavjesama tkanine – nakon svega, pod utjecajem sunčeve svjetlosti, prikupljena zavjesa će izgorjeti s neravnim prugama.

sjenila

Prirodna tkanina idealna je za stil zemlje

Nema ograničenja o vrsti tekstila. U klasičnim kuhinjskim dnevnim sobama prikladni su zavjese gustih jacquard tkanina, shenille ili vune.

sjenila

Jedinstven i gusti materijal “drži” oblik dobro

U zemlji i retro interijeru, šareni pamuk, zmaj je prikladan. Uvijek pobjednik izgled lana predmeta, široka pamuk, pogotovo sa simuliranim kvržica, prugasti dizajn.

cicani

Lijepo zrno u finom cvijetu: za kuću-kuću verande

Uvijek proizvodi s lako preljevnim izgledom – od prirodnih ili umjetnih vlakana.

Fantazija: kako ukrasiti gotove zavjese

Zavjesa ili zavjesa u engleskom stilu ne zahtijeva ukras. No, možete razrijediti pretjeranu težinu neprikladnim dekorom. Organo gleda:

 • Širi pojas tkanine različite boje u gornjem dijelu.
slijep

Urezivanje s kontroliranim materijalom i kabelom

 • Uvučeni kabel oko konture nabora.
  slijep

  Tekstil s izvornim uzorkom i dekor pomona

 • Kratke ručice s slobodnim montažama ili prešanim nabori.
  vrpca

  Vrpca u sredini nabora

 • Sewn dekor u obliku vrpce s četkama, malim bombe, remen.
slijep

Četke i kuglični materijal u zavojima obložene sjajnim kabelom

Također, prozor može biti ukrašen velikim tekstilnim gumbima koji drže tkaninu u gornjem dijelu; trake, kriju se šavovi na mjestu gdje je kabel umetnut za podizanje.

tipke

tipke

podvezica pojas,

Pojednostavljena verzija: umjesto ušivenog užeta s prstenima – trakica

Izvorni ukras je uvijek na modi. Na zavjesu od prirodnog materijala prikladno je ukras u obliku vrpce iz vrpce s vezom.

platno s vezom

Domaća tkanina s vezom: izvorni pogled na engleski stil

Šivamo sebe: instrukcije za krojenje londonskih zavjesa

Šivanje samih londonskih zavjesa može čak i početnike vješt majstora. Trebate vještine u radu s šivaćim strojem, malo mašte i strpljenja i sposobnost da napravite jednostavan uzorak.

Izračunavanje količine tkiva i priprema pribora

Prije nego idete za materijale, izmjerite širinu, visinu otvora prozora i odredite mjesto vijenca. Engleski zavjese možete instalirati na nekoliko načina:

 • Izravno u prozoru iznad okvira.
 • Iznad prozora, poput klasičnih zavjesa – u ovom slučaju širina okvira će biti veća.

Možete kupiti gotovu šipku za podizanje zavjesa ili samostalno postaviti držač. Za domaću dasku trebat će vam:

postavljen za okvir

Postavite za samostalno izrađene strehe

 • Drvenu traku potrebne duljine s poprečnim presjekom od oko 2 x 5 cm.
 • Boja ako ne namjeravate stisnuti stalak krpom.
 • Nekoliko samoreznih vijaka s prstenima na krajevima.
 • Ljepljiva traka – Velcro u duljini valjka jednakoj duljini vijenca.

Nakon određivanja veličine gotovog proizvoda izračunavamo količinu tkanine. Za dizajn s dva nabora, morate dodati širinu od najmanje 60 do 90 cm. Taj “višak” će odrediti koliko će se vrpca pojaviti i koliko će duboko nabora biti.

sjenila

Nekoliko shema prozorskih tekstila u engleskom stilu

Također treba uski pojas za zavjese i zavjese. Dužina jedne trake šavljene vrpce jednaka je duljini zavjesa u labavom stanju, ako postoje dva repa, potrebno je udvostručiti duljinu vrpce. Za svaku od 15 do 30 cm trake potrebna je jedna plastična mrežica za kabel.

vrpce s prstenom

Postoje gotove vrpce s prstenima

Lakše je kretati standardnom shemom, zamjenjujući simbole vlastitim mjerenjima. Dubina nabora može se mijenjati, glavna stvar je promatrati simetriju i opće proporcije.

shema

Jednostavan dizajn uzorka za izračunavanje količine materijala

Šipka streha može biti prekrivena materijalom, pomoću pištolja za ljepilo ili šivanja čvrstog poklopca. Na donjoj strani prednje strane upotrijebite vruće ljepilo kako biste lijepili čičak na koji će se zavjesa pričvrstiti i pričvrstiti vijke u donji dio, kroz koje će prstenovi proći kabel za podizanje zastora.

Korak po korak: jednostavne upute za krojenje

Ako želite gust proizvod koji ne dopušta svjetlost, svakako kupite krpu za obloge. Izrežite glavnu tkaninu iz odabrane tkanine s razmakom sa svih strana od 5-6 cm za savijanje tkanine.

priključak za oblaganje

Podstava i obloge lica

 • Prvi korak je željezo rubova i pritisnite glavnu tkaninu koja je izvučena van. Također izvucite zavoj na podmetač, širine do 2 cm. Spojite glavnu i obloženu tkaninu s iglama oko perimetra, okrenutih prema unutra. Šivanje, ostavljajući prazninu kako bi se odvezao proizvod.
šivanje

Prije toga pričvrstite vrpcu s iglama tako da je šava jednaka

 • Označite srednje linije, simetrično označite rubove bočnih sondi. U središtu poklopca, šivati ​​zavojnicu. Ostavite duljinu donjeg ruba, gornji popravak.
skupni skup

Donji niti prilagoditi dubinu sklopa lukova

 • Na donje trake trake, vezati kabel, navijte kabel duž cijele duljine u smjeru prema gore, preko prstenova vijaka na dnu trake – to su kabeli za podizanje zavjesa.
podešavanje dizanja

Kabel za podešavanje podizanja

 • Okrenite proizvod licem prema dolje, pritisnite preklopke. Stavite uz rub vrha. Na pogrešnoj strani, trebate šivati ​​velcro traku.
pričvršćenje zavjesa

Pričvršćivanje zavjesa na vijenac velcro vrpcom

Fotografija elegantnih kuhinja s ukrasom prozora u stilu Londonskog snijega

Primjeri kuhinjskog dizajna pomoću zavjesa u engleskom stilu nadahnjuju. Nekoliko ideja vrijednih utjelovljenja u vašoj omiljenoj kuhinji:

 • Tekstilna boja ulja s kontrastnim tamnim resama u laganoj kuhinji u retro stilu.
  monofonsko tkivo

  Kontrastni dekor i monophonic tkanina

 • Klasičan klasični kontrastni kavez u snježnoj bijeloj kuhinji s velikim otokom.
  set

  Šik: bijeli apartman, sjajni drveni pod i otvoreni prozori s tekstilom u Londonu

 • Uništenje stereotipa: kuhinja s hi-tech elementima, bijeli namještaj s okvirnim fasadama i klasični zavjese s trodimenzionalnim nabora na širokom prozoru.
  kuhinja

  Moderna interijera

 • Klasična traka i tekstil s sjajnim je ono što vam treba u ugodnom dnevnom boravku.
  set

  Smeđa podloga i svijetlosiva traka: materijal s sjajom

 • Ideja za dnevni boravak s engleskim tekstilom: idealno rješenje za uske i visoke prozore.
  dnevni boravak

  Dnevni boravak

 • U crnoj i bijeloj unutrašnjosti s niskim ključem, bolje je raditi s običnom krpom bez nepotrebnog dekoriranja.
  slijep

  Čvrsta unutrašnjost

 • Lijepe zavjese u cvjetovima će ukrasiti kuhinju u rustikalnom ili Provence stilu.
  sjenila

  Usredotočite se na prozor

 • Ugodna niša: prozorska kauč, prozor ukrašen uzorkovanim engleskim zavjesama.
  dekoracija prozora

  Dekoriranje prozora u niši

 • Varijacija na temu engleskog stila: svijetlo prozirni tulip bez obloge s karakterističnim lukom.
  sjenila

  Otopina zraka: maksimalno svjetlo i tradicionalni rez

Prilikom odlučivanja o upotrebi kuhinjskog ukrasa za prozore u engleskom stilu, zapamtite količinu: velike i veličanstvene štapove zahtijevaju prostor. Ako nema dovoljno svjetla u sobi, improvizirajte: odaberite prozirne i lagane materijale.

Video kompilacija inspirativnih ideja

decor

Leave a comment