Dubbla och dubbelsidiga gardiner för icke-standardfönster dekoration i köket – banking-on-green.com

Dubbla och dubbelsidiga gardiner för icke-standardfönster dekoration i köket

Dubbla och dubbelsidiga gardiner för icke-standardfönster dekoration i köket

Textilier är en vinn-vinn-version av inredningen, med vilken det är så enkelt att få mysiga “hem” anteckningar till kökets inredning. Även om komplexa köksförhållanden dikterar deras krav på materialval och överensstämmelse med säkerhetsstandarder kan moderna dubbelsidiga och dubbla gardiner bli en snygg inredning av både ett rymligt rum och ett litet rum. Överväg närmare hur man väljer rätt modell och lämpliga färgkombinationer för dekoration av fönstret.

Regler för ett framgångsrikt urval av köksgardiner

Huvudprincipen som ska följas vid val av textiltillbehör till köket är praktisk. Gardinens stil och färg kan vara vilken som helst, beror mycket på interiörstilen, värdens personliga preferenser och storleken på rummet. Men gardinerna ska vara lätta att rengöra och stå emot eventuella “svårigheter” i kökets mikroklimat – hög luftfuktighet och temperatur, rök, kolförbrukning och matlagningsmak.

persienner

Dubbla gardiner från olika tyger gör rummet mysigare och skyddar på ett tillförlitligt sätt mot starkt ljus

Därför kommer den optimala lösningen för köket vara syntetiska eller blandade tyger, som består av polyesterfibrer, polyamid, akryl eller neylona.Takie gardiner nästan inte crumple, snabbtorkande, lätt att tvätta, inte blekna och väl håller formen draperier. För tunna genomskinliga gardiner är organza, slöja eller crepe-chiffon idealisk. Tja, för täta modeller kan du välja jacquard-, taft-, tapet- eller draperduk, tät bomull med syntetiska tillsatser.

terrakotta chiffon

Terrakottachiffon och laktatorganza kompletterar varandra framgångsrikt

Till noten! Adherents av naturmaterial kan rådas lin, satin eller samma bomull. De är ganska slitstarka, så de kommer att vara längre än galen silke eller utsökt satin, även om mycket mindre syntetiska analoger.

gardiner av linne

Dubbla gardiner av lin

Innan vi tar hand om gardinens design, återkallar vi de grundläggande reglerna för att välja gardiner till köket:

 • Produktens standardlängd är upp till fönsterbrädan. Om priokonnaya zonen används som en arbetsbänk, kan du hitta en kortare modell eller begränsade lyft gardiner fast på ramu.Dlya rymligt kök, kombinerat med matsalen eller vardagsrum, är det nödvändigt att välja den spektakulära långa gardiner – de ser respektabel och lyft visuellt taket.
gardiner i köket

Snygga accent gardiner för ett stort kök-matsal, inredda i neutraltoner

 • Om en spis eller ett handfat ligger bredvid fönstret är det bäst att använda lyftgardiner med ett viktmedel som inte kommer att fladda även vid ventilation. Ett annat alternativ – gardiner från ett enda blad, undangömt på sidan mitt emot arbetsväggen.
blinda

Romersk blind – en bra lösning för att drapera fönstret nära kaminen

 • För solskyddade kök kan du hitta täta dubbelsidiga gardiner, men för norra och västra rum är genomskinliga dubbelgardiner mer lämpliga.
 • Om rummet är dåligt ventilerat och det inte finns någon huva, är det bättre att välja mönster från tyger med speciella impregneringar som skyddar mot penetration av fukt, fett och kolfibrer.
impregnerade textilier

Textil med impregnering är inte rädd för vatten, damm och absorberar inte rök

Viktigt! Att nya persienner passar perfekt i det inre, bör de vara i harmoni inte bara med inredning och möbler, men även till andra tekstilem.Prichem nödvändigtvis sy alla gardiner, dukar och handdukar av samma tyg – tillräckligt för en visuell sammanslutning av generalisera stroke. Det kan vara en färg, en repeterande prydnad, fransar, bågar eller annan inredning.

Dubbla gardiner för kök

Gardinerna, i vilka dukarna är överlagda på varandra, kallas dubbla. De kan bli ett värdigt alternativ till redan uttråkade strukturer på flera nivåer som “gardiner plus lambrequin”. Trots den synliga enkelheten ser sådana duetter väldigt ursprungliga på grund av de olika draperierna, och passar bokstavligen för alla inredningsstilar. Ärendet för små – att välja rätt modell, färger och textilier.

Typer av konstruktioner och typer av fästelement

Dubbla gardiner kan hängas på tak eller väggkornis. Vanligtvis används en gardinstav med 2-3 skenor så att varje blad är upphängt separat – det är lättare att justera belysningen i rummet. Du kan använda en enstegsdesign, sysiga gardiner längs den övre kanten eller helt enkelt alternativa krokar från den första och den andra trasan. Men mycket beror på typen av gardiner, eftersom vissa modeller kan monteras direkt på ramen eller på varje blad.

Dubbla gardiner med fäst på eyelets och gardintejp:

t7
t8
t9

Två canvaser som sys ovanifrån kan placeras på en enda krona

persienner

För lyftgardiner används vanligtvis en separat remsa med tejp

För att dekorera köket lämpligt för sådana modeller:

 • Klassiska gardiner – två lager, olika i färg, prydnad eller grad av genomskinlighet. Vanligtvis är kompositionen sådan att i öppen form passerar gardinen fritt ljus, draperar öppningen med vackra veck med intressanta övergångar av nyanser och i de slutna, spridda ljusstrålarna.
gardiner

Genomskinliga gardiner av organza i gul och krämfärg

 • Dubbla hissar – Roman, rull, österrikiska modeller, som består av två dukar av varierande grad av insyn, styrd av separata mekanismer. Vanligtvis är det undre skiktet sytt av tunt material, vilket är bra för sändning av ljus, och det övre skiktet är tillverkat av tätare, det övre skiktet i det öppna tillståndet ser ut som lambrequin. Denna design gör att du kan mörka köket helt eller ge en behaglig nyans.
persienner

Textilier för dubbla gardiner kan skilja sig inte bara i genomskinlighet, men också i färg, även om de vanligtvis väljs i ett område

 • Kombinerad – olika typer av gardiner, kombinerade i en komposition med hjälp av en gemensam färg, material, mönster eller inredning. Det kan vara lakonvalsade och frodiga österrikiska, franska, londonmodeller eller en mer klassisk version-halvgenomsynliga gardiner och täta gardiner. Allt beror dock på konstruktörens fantasi och tillgången till ledigt utrymme i köket.
gardiner på ögonlocken

Rimka och gardiner på ögonlocken – en kombinerad lösning för fönsterdekoration

gardiner

Österrikiska och romerska gardiner kompletterar varandra framgångsrikt

Färgkombination

Ensemblet kommer att se festligt och effektivt om du väljer rätt nyanser för två canvaser. En universell designteknik är att grunda sig på ett lager av några av de främsta inre färgerna, som leder i en rad finish eller möbler, och för att stärka eller tända skuggan flera gånger. Och för den andra duken kan du välja en mörkare eller ljusare nyans, någon neutral färg (beige, vit, grå) eller “vänlig” ton från närliggande spektrum.

Viktigt! Gardinens färg och dekorationen av väggarna i anslutning till dem bör inte sammanfalla!

kombination av nyanser

Principen om kombinationen av nyanser med ett relaterat eller kontrasterande tecken

Tips för att välja färger för dubbla gardiner:

 • Färgerna från ett eller intilliggande färgspektrum ser harmoniskt ut, till exempel blå och turkos, choklad och beige, rosa och lila. Denna teknik hjälper visuellt att öka rummet, och kompositionen, även bestående av tillräckligt ljusa toner, är inte så tråkig som kontrasterande lösningar.
persienner

Dubbla gardiner i mjölkchokladområdet

 • I köket är textilier med olika tryck lämpliga. Det kan vara neutrala geometriska, naturmotiv eller bilder av köttteman – kryddor, redskap, grönsaker och frukter. Mönstrade textilier kan användas för ett av lagren av dubbla gardiner, välj en neutral färg för den andra trasan eller en av de som används i ritningen.
gardiner

Vit tulle ger elegans till blommegardiner och rosa kanter kombinerar alla element i en komposition

draperi

Chokladgardiner i en stor ärt för en elegant inredning

gardiner av slöja

Korta slöja gardiner med ljust blommigtryck

 • En djärvare lösning är kombinationen av två lager med olika mönster. Olika kompositioner av celler eller remsor och färger och ärtor kan vara en dekoration för köket i landet stil med Provence, eller tappning, men tyget är önskvärt för dem att välja en enda faktura eller använd kombinerar handen – färg mönster, den allmänna bakgrunden eller samma kant-trimmas.
persienner

Intressant tandem av blommor och ränder

fönster dekoration

Fönster dekoration i en marin stil

 • Fläktar av icke-standardiserade lösningar kan plocka upp kontrasterande kombinationer av färger i motsatt spalt eller en gardin av två “vänliga” men rika färger. Sådana draperier är lämpligare att konstruktionen, som redan finns ljusa färger, till exempel, lila, grönt, rött kök eller rum med en neutral yta med betoning på aksessuary.Esli litet rum, är det nödvändigt att ge företräde åt mer konservativa kombinationer eller balans en sekund strålande färg neutral, annars kan överflöd av kontrasterande detaljer inte bara snabbt dra, men också visuellt minska utrymmet.
draperi

Gardiner med neutralt vegetabiliskt tryck och romersk blind i ränder

kök dekoration

Kreativ design av apelsin köket

gardiner

Kontrastsvarta och röda gardiner för en upprörande inredning

blinda

Underbara guldväv och frodiga festonger av österrikiska gardiner blir en lyxig inredning av matsalen

Viktigt! När du väljer färger bör vägledas av den allmänna regeln: om väggarna i enfärgat finish, kan du använda textilier med något mönster, men för de färgglada väggarna på lämpliga gardiner utan utskrifter (i extrema fall – med liknande ornament).

gardiner

Från varje regel finns ett undantag – dekorationsmönstret kan med framgång upprepas i gardinmönstret

Texturkombination

Vanligtvis för dubbla gardiner rekommenderas att använda kläder av olika grad av genomskinlighet för att justera belysningen i köket efter eget gottfinnande. Detta råd är mer relevant för rum på första våningen eller de fönster som vetter mot södra eller östra sidan av huset. Men för rum som inte utsätts för solljus bör även romerska eller rullgardiner väljas från genomskinliga lätta material, för att inte dölja köket.

Några idéer för en lyckad kombination:

 1. Gardiner är en win-win-tillägg för klätterdukar av bomull eller linne, som är mycket praktiska för köket, men många verkar också lakoniska för en mysig inredning. Men det är nödvändigt att hänga en gardin av tulle, organza eller slöja på fönstret och rummet omedelbart kommer att förvandlas.
KONICA MINOLTA DIGITALKAMERA
t28
T29
 1. Om det finns redan texturerade ytor (till exempel träpaneler, tegelsten, stenplattor, mosaik), är det rekommenderat att välja enkla släta texturer för gardiner. Om väggarna är mest plana och till och med svartvita, är det bättre att använda tyger med broderi, volymmönster, olika insatser.
kök

Kök inredning

 1. Intressanta kombinationer kan erhållas genom att kombinera vävnaderna i olika texturer. Till exempel, ett styvt nät och en luftslöja, ett grovt linne och en delikat chiffong, en slät bomull och en blank organza.
öppningsnät

Openwork mesh passar perfekt med luftridån

 1. Även om många av oss är vana vid kompositioner där transparent material täcks av en tätare (till exempel tulle plus gardin), variationer där den opaka draperingen draperar en ljusridå, ser modernare och original ut.
gardin i köket

Lätt gardin i köket

blinda

Dra på gardiner

Till noten! Om du gardiner fönstret med en vacker spets eller genomskinlig trasa med ett tätt mönster, kan du på en solig dag observera intressanta ljuseffekter på rummets väggar.

Dubbelsidiga gardiner i kökets inre

För att göra dubbelsidiga gardiner, välj två tyg som sys ihop med fel sida till varandra. Huvuduppgiften är att skapa intressanta accenter på draperier med hjälp av olika pick-ups.

plocka upp

Fångst för gardiner

Tvåvägsmodeller kombinerar vanligtvis:

 • Tunna och täta tyger.
 • Uniform och mönstrade textilier eller med stora och små mönster.
 • Kontrastfärger eller “relaterade” toner.
 • Matt och glänsande ytor.

Dubbelsidiga sängkläder används oftast för att sy klassiska långa gardiner som passar i ett stort kök-vardagsrum. Men du kan också välja kortare modeller, men de ser inte så imponerande ut som “fullformat”.

gardiner

Tvåfärgsgardiner för ett rymligt kök i klassisk stil

gardiner på ögonlocken

Korta dubbelsidiga gardiner på ögonlocken

Tygskärningarna kan sys på tre sätt:

 1. Längs omkretsen.
 2. Med kantning, bredd 20-30 cm.
 3. Kombinera vertikala eller horisontella band.

För att göra nya gardiner harmoniskt passande i inredningen är det bättre att välja duk på framsidan i ett eller ett vänligt område med väggens färg och den andra – ljusa kontrast. Särskilt framgångsrika är kombinationer av blått med gult, lila med beige, körsbär med grå, oliv eller smaragd med guld.

gardiner med fransar

Lyxiga gyllene gröna dubbelsidiga gardiner med fransar

Till noten! Om du använder ett ljust foder för lättlätta tyger kan du ge draperierna ljusreflektioner av rosa, blå, grön eller guldfärg.

Steg-för-steg instruktion för att sy dubbla gardiner

Att sy dubbelsidiga eller dubbla gardiner med egna händer är en enkel uppgift om du har en symaskin och rätt mätning. Men mycket beror på möjligheten att kombinera vävnader.

Till exempel, om en sammansättning av två dukar är planerad att placeras på en dubbel krona, räcker det att klippa tyget för att sy, lämna en marginal för höljet, sedan sy i kanterna, fäst gardinbandet och häng gardinerna överlapp. För en enda krona kan du helt enkelt sy två dukar på toppen, koppla dem alla med samma gardintejp.

fläta

Gardintejp är bara syt på baksidan

Algoritmen för att arbeta med tvåvägs gardiner är detta:

 1. Öppna två typer av tyg genom att mäta fönstret, med hänsyn till kvoter på 2-3 cm för en kant längs hela omkretsen. I det här fallet väljs gardinens längd till fönsterbrädan eller golvet, och vid bredden av fönsteröppningen är det nödvändigt att lägga till ett lager i aggregatet, vilket beror på vikarnas prakt (vanligtvis 1,5-2 längder).
 2. Behandla sidokanterna med stygn, förmarkera veckorna för hand eller stryk med ett hett strykjärn.
 3. Gå med i två kanvasfogar.
 4. Gör ett dubbelt hem från toppen och botten. Sy.
 5. På undersidan sys gardintejpen på toppen av varje gardin, dra åt sladdarna, bilda vikar och räta ut gardinen längs kanten.
 1. Skydda de färdiga gardinerna på sidorna med hjälp av plockar.

Video lektion: hur man sy två stycken tyg korrekt

Till noten! För mer komplicerade mönster, förutom gardiner, måste du behärska skräddarsydda rullar, romerska, österrikiska och andra typer av lyftgardiner.

Fotogalleri med idéer för att dekorera ett köksfönster

Nu när du känner till reglerna för att komponera dubbla kompositioner och principen om deras skräddarsy, återstår det att hitta tanken på en unik design av köksfönstret. Vi hoppas att detta kommer att hjälpa dig med dubbelsidiga och dubbla gardiner, foton som vi representerar i galleriet med färdiga lösningar.

persienner

Dubbla gardiner

persienner

En intressant kombination av dubbla rullgardiner och tvåfärgade glidgardiner i marin stil

gardiner

Beige och chokladgardiner kompletterar blommigtrycket på gardinen

gardiner

Gardiner dekorerade med lambrequin med fransar och frodiga veckor av österrikiska gardiner kommer att dekorera kökets utformning i Provence stil

persienner

Med konventionella hämtningar kan du drapera fönstret på minst tre sätt

persienner

Färg – inte det viktigaste, du kan skapa en effektiv komposition från identiska tyger

plocka upp

Stiligt ensemble med massiv borstpöl

gardiner av gardiner

Dubbelsidor för icke-standardiserade fönster

Video: intressanta modeller av dubbla draperier

Om ingen av de föreslagna alternativen vädjade till dig kan du alltid vända dig till professionella designers som hjälper till att skapa en unik modell med dubbla eller dubbelsidiga gardiner för ditt köksfönster.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org