Dizajn uske kuhinje: najbolje ideje i korisne trikove – banking-on-green.com

Dizajn uske kuhinje: najbolje ideje i korisne trikove

dizajn uske kuhinje

Dizajn uske kuhinje je složen i odgovoran posao. Kako to učiniti tako da je prostor bio i funkcionalan i lijep? Kako pravilno organizirati namještaj i koje boje odabrati kada dizajnirate takvu kuhinju? Na ova i mnoga druga pitanja danas tražimo odgovore i saznamo kako uski izgled otvara široke izglede u interijeru kuhinje.

Izgled uske kuhinje – kako postaviti blagovaonicu i apartman?

To je kroz planiranje i uređenje namještaja koje možete ispraviti nedostatke pravokutne prostorije. Postoji nekoliko mogućnosti za postavljanje namještaja:

  • Jednoslojni izgled, koji se također naziva linearno, jest kada se kuhinjski set postavlja duž dugog zida, tako da hladnjak i peć nalaze na različitim stranama sudopera. Tako će biti mjesta za prolaz, a slobodni prostor može se koristiti za blagovaonicu. Za vrlo usku kuhinju to će učiniti najbolje. Različiti načini uređenja namještaja možete vidjeti na slici ispod.

Jednoslojni izgled uske kuhinje bez blagovaonice

Jednoslojni izgled uske kuhinje - blagovaonice

Jednoslojni izgled uske kuhinje - blagovaonice

  • u L-oblik (ili kutni) izgled Namještaj se postavlja uz susjedne zidove u najboljim omjerima, a istodobno stvara i dodatnu radnu površinu. U tom slučaju možete povećati prozorsku prag i učiniti ga nastavkom countertop, koristiti ga kao stol, ili staviti perilicu u niši.

L u obliku uske kuhinje bez blagovaona skupine

Kutna kuhinja

Kutna uska kuhinja s blagovaonicom

  • Dvostruki redak izgleda najbolje za dugotrajnu, ali dovoljno široku kuhinju. Odaberite opciju rasporeda ako imate veliku, kvadratnu kuhinju koja ima pravokutni oblik. Tada se blagovaonica može nositi na jedan kraj kuhinje, na primjer do prozora.

Pravokutna elongirana kuhinja

Pravokutna elongirana kuhinja

Pravokutna elongirana kuhinja

Savjet! Valja imati na umu da između redova ormara treba ostati 90-120 centimetara.

Vidi također: Dizajn kuhinje 5 m² metara od popravka do ukrasa.

Ako je prostor premalen i uski, onda se blagovaonica mora izvesti u drugu sobu, kao što je prikazano na slici:

Uska kuhinja bez blagovaonice

Ili razmislite o nestandardnom rješenju za postavljanje blagovaonice – šankova, složenog malog ili uskog stola uz zid.

Raspored namještaja u uskoj kuhinji

Raspored namještaja u uskoj kuhinji

Raspored namještaja u uskoj kuhinji

  • Druga mogućnost za sličnu kuhinju je izgled u obliku slova U. Zgodan u pogledu prostranosti ormarića i sposobnosti opremanja kuhinje sa svu potrebnu opremu, ali će gotovo “slobodni” prostor biti “jeden”. S tim planiranjem, morat ćete premjestiti blagovaonicu u sobu, jer u kuhinji mjesta vjerojatno više neće biti.

U-oblikuje usku kuhinju bez blagovaonice

S druge strane, ako je dopuštena, može se postaviti grupa blagovaonice kao što je prikazano na donjoj slici.

U-oblikuje usku kuhinju

U-oblikuje usku kuhinju

Savjet! Prilikom pripreme radnog prostora, imajte na umu tzv. “Pravilo trokuta”. Ploča, sudoper i radna površina trebaju biti smješteni jedan do drugoga, kao u tri točke jednog trokuta. To će vam omogućiti da provedete minimalno vrijeme i trud tijekom kuhanja i srodnih procesa.

Odaberite slušalicu

Najbolja opcija, koja će uzeti u obzir značajke dugotrajne kuhinje, bit će proizvodnja kuhinja po narudžbi, jer tipične slušalice obično se izrađuju za standardne izglede. Kako bi se povećala korisnost uskom prostoru naručivanja otvorene police (vizualno povećati prostor) ili ormare biti „dopire” na strop – to će riješiti problem skladištenja, kad su većina rijetko koristi pribor nalazi se na vrhu, a potrebno – u nastavku.

Postavite za usku kuhinju

Savjet! Poželjno je da su vrata ormarića u ovom slučaju napravljena s prozirnim staklom, mogu biti polu-mat.

Postavite za usku kuhinju

Usput, vrata slušalica mogu se otvoriti prema gore – to će dodati duh modernosti u vašu kuhinju, a ništa neće ometati.

Između ostalog, postaviti izvršava prema svojim potrebama, u slučaju uske kuhinje će omogućiti da ostvari najsmjelijih ideja: kako o kliznim vrhovima i prikaz tablice? Možete ih koristiti za unos hrane i za kuhanje.

Vidi također: Kako opremiti kuhinjski prostor od 6 četvornih metara. metara.

zidovi

Glavni zadatak u dizajnu bilo koje uske sobe je da ga vizualno “proširi”. To možete postići odabirom svijetlih boja za ukrašavanje zidova, koje mogu biti prekrivene obje tapete i boje. Također je poželjno napraviti pregaču u tonu zidova ili upaljača.

Boja zidova uske kuhinje

Naravno, bolje je da su zidovi monofoni, ali možete odabrati pozadinu sa slikom, u tom slučaju, glavna stvar je da bi trebala biti mala. Druga mogućnost je pozadina s panoramskom fotografijom koja će stvoriti linearnu perspektivu i proširiti prostor. Od tamne tapete bolje je odustati, pa čak i više, ne istaknite dugu zid s tamnom pozadinom, pozadina s laganim crtežima ili vodoravnom trakom učinit će mnogo bolje.

Pozadina za usku kuhinju

Tamnija je sjena bolje dodijeliti uske zidove kako bi se uravnotežio prostor.

podovi

Kao premaz za pod je pogodan za gotovo sve, samo trebate odabrati pravi uzorak i ispravno položiti poklopac.

Pločice trebaju biti postavljene dijagonalno, kao na donjoj slici.

Dizajn uske kuhinjske pločice na podu

Prilikom odabira boje podnog obloga, važno je imati na umu da je bolje odabrati kontrast s glavnom bojom sobe ili ga ponavljati. Na primjer, tamna boja na podu će usku sobu vizualno povećati, a lagani podovi, slični bojama s namještajem, dodati će svjetlo.

Dizajn uskog kuhinjskog parketa, laminata, linoleuma

Savjet! Bit će dobro izgledati pokrivanje pravokutnih elemenata, gdje će uska strana biti okrenuta prema dugom zidu – tako da možete položiti, na primjer, laminat.

Evo nekoliko uspješnijih primjera podnih obloga u uskoj kuhinji na sljedećim fotografijama:

Dizajn uskog kuhinjskog parketa, laminata, linoleuma

Dizajn, boja, dekor

Dizajn uske kuhinje skladan je u minimalističkom ili skandinavskom stilu. Ograničenje tih stilova će biti korisno, jer u uskoj kuhinji nije dopušteno bilo kakve dodatne stvari ili masivne strukture. Ovi stilovi poput reda, jednostavnosti, minimalnih sitnica, nereda u prostoru – upravo ono što vam treba u dugoj kuhinji. Svijetle boje su bolje odabrati ne samo za ukrašavanje, nego i pri odabiru namještaja.

Dizajn i dekor uske kuhinje

Međutim, ako volite svijetle boje, možete ih dodati u male stvari kao što su stolice, biljke ili posuđe. Više informacija o bojama u unutrašnjosti kuhinje možete pronaći ovdje.

Boja uske kuhinje

Boja uske kuhinje

Pogledajte materijal na temu: Kuhinja 7 m² metara za 9 koraka.

Dodatne trikove

  • Dobra rasvjeta igra važnu ulogu, tako da za prozore odabiru svjetlosne zavjese ili romanski sjenila. Prvi su prikladni za velike široke prozore, a potonje za uže. Bilo koja kuhinja treba imati nekoliko izvora svjetlosti, a uski – čak i više. Stropni luster je najbolje postavljen iznad blagovaonice, a radni prostor je opremljen spot osvjetljenje. Stropna učvršćenja također mogu biti obješena, ističući nekoliko područja kuhinje, ali važno je da ih ne stavite u liniju kako ne biste ojačali pogled na kuhinju u tunelu.

Osvjetljava izduženu kuhinju

Osvjetljava izduženu kuhinju

  • Reflektivne površine će vizualno proširiti prostor: odabrati sjajni namještaj i pribor, obavljati završnu obradu zrcalnim elementima. Za strop je najprikladniji rastegnuti sjajni premaz.

Izrada pravokutne kuhinje

  • Ako je balkon u blizini kuhinje, onda može postati dodatni koristan prostor. Na primjer, ako je pravilno izolirana, možete staviti blagovaonicu na balkon ili staviti hladnjak tamo.

Blagovaona na balkonu

  • Zapamtite da vodoravne linije i uzorci čine kuhinju širi, a vertikalni – veći. Stoga, duž izduženih zidova, postavljaju velike komade namještaja i interijera, a uske završne zidove mogu se uravnotežiti širokim prozorima i kratkim zavjesama.

Prozor-krilo u uskoj kuhinji

Kao što vidite, jednostavno je uskladiti prostor uske kuhinje uz pomoć pravilno odabranih materijala za završnu obradu, jednostavnog namještaja i kompetentne kombinacije horizontalnih i vertikalnih linija. Nadamo se da će uz pomoć naših savjeta i fotografija dizajn i uređenje uske kuhinje postati lakše i zanimljivije za vas.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org