Dapur terbina dalam moden: reka bentuk yang hebat dan fungsi sempurna – banking-on-green.com

Dapur terbina dalam moden: reka bentuk yang hebat dan fungsi sempurna

Dapur terbina dalam moden: reka bentuk yang hebat dan fungsi sempurna

Jika anda ingin mencipta dalaman klasik yang elegan atau menghiasi kawasan dapur Provencal, sembunyikan peralatan elektrik dalam modul perabot, seperti permukaan logam berkilat dan panel paparan mengganggu konsep peranti ruang yang bergaya. Dapur terbina dalam moden adalah gabungan keselesaan dan kesejahteraan, peluang yang baik untuk memperluas kawasan bilik kecil.

Pengoptimuman ruang dengan bantuan teknologi terbina dalam

Idea untuk menyembunyikan perkakas dan mesin rumah di sebalik fasad dapur telah lama muncul, dan hari ini jarang sekali mencari bilik di mana semua peranti kelihatan. Ini tidak semestinya wajar dari sudut gaya pandangan, selain peranti besar menduduki banyak ruang.

dapur

Teknik terbina dalam membolehkan anda mengekalkan perpaduan gaya

Terdapat tiga sifat premis moden untuk memasak:

  • Gaya berpengalaman;
  • Ergonomi, kemudahan operasi;
  • Fungsi maksimum semua elemen;
  • Peningkatan kawasan pergerakan.

Terdapat pilihan untuk membeli set siap sedia, tetapi kebanyakan dapur dengan peralatan pelbagai fungsi terbina dibuat.

dapur

Pilihan tersuai lebih menarik daripada sistem dapur kilang

Syarikat yang menjalankan projek individu, mengambil kira saiz bilik, lokasi paip air, paip pembetung dan bekalan kuasa. Atas sebab ini, apabila meninggalkan ruang tamu lama, bekas pemilik cuba menjual perabot bersama dengan kediaman – lengkap dengan mesin basuh pinggan mangkuk, peti sejuk dan oven.

Kebaikan dan keburukan masakan ergonomik

Bilangan peralatan elektrik yang berguna semakin meningkat setiap tahun, dan jika anda mengeluarkannya dari set perabot, di atas pesawat mendatar di sana tidak akan menjadi ruang tersisa. Reka bentuk dapur terbina dalam sedemikian rupa sehingga ia menampung modul perabot (dengan rak, laci, sistem mudah alih) dan sel untuk memasang peralatan – mesin basuh pinggan mangkuk dan mesin basuh, peti sejuk, oven.

dapur

Apa yang tersembunyi di sebalik fasad dapur, sering diketahui hanya kepada pemilik apartmen

Kelebihan adalah set kepala kecil dan sudut, dan penyelesaian linear dengan “pulau” di tengah. Yang pertama adalah padat dan mudah untuk ditempatkan di ruang sempit, manakala yang terakhir dicirikan oleh keupayaan yang lebih tinggi dan fungsi yang lebih tinggi.
Kelebihan suite dengan petak untuk peralatan elektrik:

  • Reka bentuk lanjutan (tidak perlu memikirkan kemunculan peralatan yang tersembunyi di belakang fasad);
  • Peralatan individu (ketersediaan hanya peranti yang diperlukan);
  • Ketiadaan kawasan “pekak” (zon tidak berguna yang tidak digunakan).

Kelemahannya adalah kesesakan projek di dalam bilik tertentu, kerana semua pejabat dan jadual terletak dengan mengambil kira perancangan tertentu kemudahan tertentu. Satu lagi kelemahan adalah kos yang lebih tinggi daripada alat dengar sudut dan linear yang lebih baik, lengkap dengan peranti moden: untuk keselesaan yang anda perlu bayar.

dapur

Set standard “pembantu tersembunyi”

Reka bentuk dan peranti untuk model terbenam

Keanehan beberapa jenis peralatan yang tersembunyi di belakang fasad terdiri daripada ketiadaan lengkap reka bentuk luaran. Tidak ada keperluan untuknya, kerana satu-satunya bahagian badan kapal yang kelihatan, sebenarnya, adalah pintu kabinet. Ini terpakai terutamanya untuk mesin basuh pinggan mangkuk dan peti sejuk. Panel depan atau pintu ketuhar, ketuhar gelombang mikro, mesin basuh kelihatan, jadi reka bentuknya harus diambil kira apabila memesan perabot.

almari pakaian dalam gaya retro

Oven dalam gaya retro

Hob – pengganti dapur elektrik

Dalam sistem modular moden, periuk elektrik dalam reka bentuk tradisionalnya kurang dan kurang biasa. Dia digantikan oleh kit berasingan dari hob dan oven. The hob constructional menang, kerana setelah pemasangan ia membentuk satu unit dengan meja atas, tanpa jurang. Ia kelihatan kemas dan estetik yang menarik, selain ketiadaan jarak antara keping perabot dan teknik membantu untuk menjaga lantai dengan teratur.

hob

Induksi hob – tiada keperluan

Kabel kuasa dan hos bekalan gas (untuk gabungan dan model gas) tersembunyi di bawah atas meja, dan terus di bawah plat adalah ruang penyimpanan yang mudah untuk memasak dan menggoreng. Ini adalah laci dengan sisipan untuk peralatan makan, bekas untuk hidangan, lajur untuk menyimpan botol.

bahagian untuk botol

Bahagian mudah untuk menyimpan botol di bawah tempat duduk

Ketuhar yang selesa

Kelebihan utama ketuhar bebas daripada tempat duduk adalah penempatannya di tempat yang mudah digunakan, contohnya, di tengah-tengah kes tembikar pensil tinggi atau di tempat yang berada di kawasan sekitar dapur gas. Di luar hanya datang bahagian depan ketuhar – pintu dan panel kawalan (mekanikal atau deria).

Memasak dalam ketuhar yang dibangkitkan di atas ketuhar terbina dalam adalah selesa dan menyenangkan

Memasak dalam ketuhar yang dibangkitkan di atas ketuhar terbina dalam adalah selesa dan menyenangkan

Dengan prinsip yang sama, relau elektrik padat dan gelombang mikro dipasang. Mereka terletak di niche, pada ketinggian yang sesuai untuk penyelenggaraan. Untuk meletakkan hidangan di dalam ketuhar, jangan bengkok – peranti hanya pada tahap tangan. Sebuah ketuhar gelombang mikro konvensional “mencuri” banyak ruang pada desktop atau tingkap jendela dan tidak selalu kelihatan seperti itu sesuai, dan yang bersepadu tidak mengganggu dan sama sekali tidak merosakkan reka bentuk dapur kecil dengan peralatan.

ketuhar terbina dalam

Satu blok ketuhar terbina dalam membolehkan anda untuk mengawal penyediaan beberapa hidangan secara serentak

Cara menyembunyikan peti sejuk

Banyak pemilik dapur ultramodern biasanya membeli peti sejuk biasa – dua dan tiga bilik, dengan satu dan dua pintu, dengan beku bawah atau frosts berdiri bebas. Peralatan keseluruhan memecahkan ciri-ciri langsing dalaman bergaya, berbeza warna dan menduduki banyak ruang yang berguna.

peti sejuk yang serupa

Penempatan dua peti sejuk yang sama sebagai reka bentuk yang menarik

Malah, hampir semua pengeluar menghasilkan satu siri model tertanam yang diletakkan di dalam modul perabot. Di luar, bahagian hadapan kelihatan seperti pintu kabinet biasa. Bilik dalaman peti sejuk tidak berbeza dari rakan sejawat yang berdiri sendiri – banyak rak, ruang untuk sayur-sayuran segar dan buah-buahan, pemegang botol, bekas untuk menyimpan mentega dan keju.

jentera

Bilik warna yang berbeza dengan peralatan terbina dalam

Kelebihan mesin basuh pinggan mangkuk

Ia menjadi lebih mudah bagi wanita untuk meletakkan bilik itu selepas makan malam atau makan malam, apabila mesin basuh pinggan mangkuk muncul. Hampir segera dia jatuh ke dalam kategori teknologi bersepadu. Dalam keluarga kecil, di mana mereka menggunakan hidangan yang sama setiap hari, ia digunakan sebagai almari. Pada waktu petang, mereka memuat plat kotor, cawan, alat makan, dan pada waktu pagi mereka mengeluarkannya, mereka sudah bersih, dan mereka meletakkannya di atas meja.

dapur

Tempat yang sesuai untuk memasang mesin basuh pinggan mangkuk

“Pemadat” dalaman mesin berbeza dengan reka bentuk – bilangan rak dan petak untuk pelbagai jenis hidangan, lokasi bekas untuk deterjen. Walau bagaimanapun, tidak ada perbezaan asas, kerana teknologi mencuci pinggan semua mesin rumah tangga adalah serupa.

dapur

Dapur terbina dalam dengan reka bentuk terang

Mesin basuh di bawah bahagian atas kaunter

Di dalam pangsapuri bersaiz kecil, sebuah mesin basuh dipasang di mana-mana ruang kosong: di koridor, di bilik mandi, di ceruk dinding dan juga berjaya ditempatkan di lorong, memegang selang fleksibel yang panjang. Dengan kedatangan perabot terbina dalam, ia semakin diletakkan di dalam petak di bawah meja, dekat sink, supaya lebih mudah untuk melengkapkan sink dan bekalan air.

mesin basuh

Mesin basuh berpasangan dengan pengering

Kadang-kadang mesin yang berdiri sendiri juga diletakkan di bawah meja. Keadaan utama untuk berfungsi sempurna unit pencuci konvensional adalah pemasangan berkualiti. Ini bermakna bahawa asas di bawah mesin harus sempurna rata, tegak mendatar, dan kaki sejajar tinggi. Jika tidak, mesin akan mula bergerak, “melompat”, mengetuk sisi panel perabot. Model terbina dalam tidak terancam.

styaralka

Pilihan pembukaan pintu

Ciri-ciri struktur penyelesaian sudut

Sudut biasanya dipanggil set perabot dapur dalam bentuk huruf G, khas dibuat untuk bilik-bilik kecil. Mereka diletakkan di sudut, di sepanjang dua dinding bersebelahan. Dinding ketiga, sebagai peraturan, diduduki oleh tingkap, dan berhampiran keempat meja makan ditetapkan. C cawangan linear mudah – mereka dibina dengan mengambil kira penyelesaian tradisional (dengan rak, laci dan niche untuk peralatan). Tugas utama pereka adalah menggunakan segmen sudut 100%.

tenggelam

Penyelesaian tradisional dengan sinki sudut

Sekiranya sudut dibuat berselerak, akan ada ruang yang cukup di dalam mesin basuh (paip di sebelahnya), dan masih terdapat ruang untuk memasang peranti pembersihan berbilang tahap (penapis). Oleh itu, anda menyamar mesin basuh dan mendapatkan sumber air minuman yang bersih. Tetapi biasanya sudut digunakan untuk memasang sink.

mesin basuh

Di dapur kecil, mesin basuh tersembunyi di ceruk di bawah bar kaunter

Penyelesaian reka bentuk yang lazim – sudut kecil yang ditetapkan dengan kaunter bar – boleh digunakan untuk menggunakan unsur terbina dalam. Di bawah meja, bukannya rak mendatar, anda boleh meletakkan salah satu peranti terbina dalam: mesin basuh, ketuhar atau peti sejuk. Di dapur sudut kecil semua peralatan terbina dalam tidak akan masuk, tetapi 2-3 item boleh diletakkan.

Peralatan terbina dalam di bahagian dalam dapur

Modul perabot, yang mengandungi peti sejuk, ketuhar dan mesin pencuci piring, bersama dengan ruang makan dan hiasan membentuk pedalaman dalam gaya tertentu. Pertimbangkan beberapa penyelesaian reka bentuk dalam gaya yang berbeza.
Classic kegemaran – warna tenang untuk pokok, kabinet kaca, pameran, trim emas, peralatan yang bergaya.

Headset Klasik

Suite klasik dengan “pulau” untuk dapur yang besar

Minimalism – kekurangan dekorasi, garis lurus yang jelas, banyak ruang kosong.

dalaman dapur

Pedalaman minimalis dalam nada rendah rendah

Teknologi berteknologi tinggi adalah dalaman teknologi moden dengan panel berkilat dan pemadatan berfungsi.

dapur

Reka bentuk berbeza dari dapur dalam gaya berteknologi tinggi

Moden – penyelesaian geometri mudah, bentuk melengkung, aksesori asli.

dapur

Gabungan teknologi semulajadi dan moden

Art Deco – bersinar, mewah, hiasan bahan semula jadi dan banyak perhiasan mahal.

Peralatan terbina dalam

Bingkai sempurna teknologi terbina dalam

Video Berkaitan

Maklumat tentang penempatan peranti bersepadu:

Nuansa memasang peti sejuk pada sistem pintu pintu:

Teknologi Hansa yang terbina dalam:

Menggantikan kumpulan perabot lama dengan sistem berfungsi ultramodern:

Analisis trend moden dalam reka bentuk ruang dapur membuktikan bahawa masa depan terletak di belakang teknologi baru dan peralatan terbina dalam. Bersepadu dalam set perabot rumah “pembantu” membolehkan anda membuat dalaman dalam apa-apa gaya, sambil mengekalkan prestasinya.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org