Dapur langsung – pilihan sejagat untuk mewujudkan dalaman yang bergaya – banking-on-green.com

Dapur langsung – pilihan sejagat untuk mewujudkan dalaman yang bergaya

Dapur langsung – pilihan sejagat untuk mewujudkan dalaman yang bergaya

Susunan dapur dibangunkan lebih awal dari pembaikan, seperti hiasan dinding, siling dan lantai sepenuhnya bergantung pada pemasangan perabot. Terdapat banyak skema untuk memasang alat dengar, tetapi salah satu daripadanya adalah universal – ini adalah susunan kabinet, permukaan kerja dan peralatan secara langsung atau linear. Mari kita cuba untuk mengetahui bagaimana dapur kompak yang berbeza: interior foto dalam gaya yang berbeza akan berfungsi sebagai bahan visual.

Kebaikan dan keburukan set dapur langsung

Apabila ia datang kepada alat dengar langsung, kami bermaksud set perabot yang agak padat, memandangkan kabinet dan tiang, sejajar dengan siri yang tidak berkesudahan, menjadikan bilik itu menjadi koridor panjang yang sempit. Set perabot yang kecil boleh dipasang di dalam bilik yang luas, digabungkan dengan ruang makan, dan di ruang 5 meter yang kecil.

dapur

Pilihan bergaya untuk dapur kecil

Kelebihan penyelesaian dalaman linier:

  • boleh didapati untuk reka bentuk diri;
  • menduduki kawasan kecil;
  • adalah jauh lebih murah daripada sudut dan analog berbentuk U;
  • mempunyai peranti yang lebih mudah, tidak memerlukan perkakasan terbina dalam “licik”.

Satu lagi kelebihan ialah pembelian model siap pakai: kit kompak boleh dibeli dengan serta-merta dalam bentuk siap sedia, kerana hanya satu dinding diperlukan untuk pemasangannya. Sekiranya bilik mempunyai saiz yang sangat kecil atau dindingnya rumit oleh niche (langkan), dapur boleh dibuat untuk memesan.

dapur

Penyelesaian linear alat dengar di pedalaman bilik dapur-ruang makan

Kelemahan merujuk kepada kesulitan pergerakan di kawasan kerja. Semua peranti teknikal, sink dan plat dibarisi pada satu baris, oleh itu kualiti yang berguna seperti ergonomi hilang. Dinding 2-3 m panjang tidak dapat menampung peti sejuk, dan permukaan kerja di antara dapur dan sinki sangat kecil.

Reka bentuk dan reka bentuk model single-row

Walaupun batasan saiz, bahkan reka bentuk kecil boleh dibuat selesa dan menarik. Perkara utama adalah untuk memikirkan lokasi objek kerja utama, kehadiran kabinet tertutup dan rak paparan, kemungkinan memasang peralatan luar. Reka bentuk dapur langsung moden sangat pelbagai sehingga anda dengan mudah boleh memilih gaya, warna, elemen hiasan atau menghasilkan prestasi anda sendiri.

dapur

Penyelesaian yang luas untuk kawasan besar

Di manakah tempat terbaik untuk dicuci

Peralatan paip diperlukan untuk memasak dan membersihkan, jadi ia harus berada di tempat yang mudah. Kawasan yang terbaik untuk memasang tenggelam adalah tempat berhampiran permukaan kerja, dan sebaliknya biasanya mempunyai dapur. Panjang meja adalah dari 50 hingga 80 cm: segala-galanya dekat dan terdapat ruang yang cukup untuk memproses produk.

tenggelam

Tenggelam bergaya, tertanam di atas permukaan kerja

Pengaturan sudut sinki cukup mudah difahami: ia “terikat” ke pipa air, yang biasanya berada di dalam premis jenis standard pada awal permulaan dinding. Tetapi jangan cuba menutup wastafel ke dinding sisi, biarkan jurang kecil. Ia berguna untuk mesin basuh pinggan mangkuk dan akan memberikan anda kebebasan tindakan, sementara aturan dinding akan mengganggu.

laci

Kotak untuk kutleri, juga terletak di kawasan kerja

Pipa dan saluran pembetungan disusun dalam satu zon, jadi mesin basuh pinggan mangkuk dan mesin basuh (jika ada) paling sesuai dengan sinki.

Ketinggian dan kedalaman kabinet

Menggunakan kedalaman kabinet, anda boleh menyesuaikan saiz ruang bebas, contohnya, ruang luas dengan ketara sempit. Untuk melakukan ini, menempah tapak kaki dengan kedalaman 0.6 m – mereka akan menjadi lebih luas dan akan mewujudkan sistem storan yang mudah digunakan. Untuk ruang sempit, cadangan ini tidak sesuai, kerana ia akan menyempitkan laluan sempit antara suite dan meja.

masakan

Versi langsung dengan kaki lebar dan peralatan terbina dalam

Kapasiti juga bergantung kepada ketinggian: lebih banyak rak, semakin banyak kandungannya. Sekiranya terdapat ruang yang cukup, kabinet buta boleh digantikan dengan paparan kaca atau rak terbuka.

alat dengar

Set 2 meter dengan peti sejuk

Kelebihan kes pensel dan lajur

Jika tidak ada ruang yang cukup untuk meletakkan hidangan dan produk, tidak perlu meninggalkan seluruh ruang di antara almari dan kabinet gantung di sepanjang keseluruhannya. Lantai almari moden akan membantu menyelesaikan masalah ini. Secara kebetulan mereka menyerupai “slaid” lama di bawah siling atau “kasus pensil” zaman Soviet.

dapur

Blok lajur pelbagai fungsi

Pengisian dalaman boleh berbeza: petak dengan ketuhar terbina dalam atau ketuhar gelombang mikro, sistem penyimpanan untuk produk pukal, rak untuk peralatan makan, bar mini.

almari

Kes-kolom adalah sesuai untuk meletakkan peralatan terbina dalam

Adakah saya memerlukan mezanin?

kawasan defisit dalam bilik kecil memberi kesan kepada jumlah ruang simpanan – ruang tidak mencukupi dalam standard Kabinet 0.7 m tinggi Terdapat beberapa pilihan untuk mengembangkan lampiran “simpanan”, salah seorang daripada mereka -. Pemasangan siling mezzanine pelik, satu siri tambahan petak tertutup.

dapur dengan mezzanine

Dapur langsung dengan mezzanine

Mezzanine boleh digantikan dengan kabinet ketinggian yang meningkat – hingga 0,9 m, selain objek menaik di pedalaman secara visual meningkatkan langit-langit.

loker di dapur

Banyak loker – penggunaan rasional kawasan kerja

Pulau sebagai cara pengezonan

Pulau ini adalah mimpi yang tidak dapat dirasakan oleh para pemilik ruang sempit yang panjang, walau bagaimanapun untuk ruang berbentuk persegi ini merupakan salah satu penyelesaian terbaik. Daripada worktops tradisional, anda boleh memasang sistem peralatan dan penyimpanan terbina dalam, dan mengalihkan sink dan petak ke tengah-tengah bilik.

kawasan kerja

Pulau – kawasan kerja dengan sink dan dapur

Sekiranya terdapat ruang yang cukup, maka pulau itu dapat diperluas, dan di sisi lain anda boleh mengatur ruang makan dengan meletakkan kerusi tinggi menyerupai bangku bar di sekeliling perimeter.

ruang makan

Pulau di kawasan kerja dan makan

Bilakah lebih baik memilih variasi linear

Memandangkan banyak pilihan untuk menempatkan set dapur secara langsung, kita dapat menyimpulkan bahawa mereka akan sesuai dengan keadaan apa pun. Contohnya, ini adalah satu-satunya penyelesaian yang benar untuk mengatur bilik-bilik kecil di Khrushchev.

dapur lurus

Pilihan terang untuk sebuah bilik kecil

Susun atur yang kompleks, tingkap yang tidak dijumpai dan pintu masuk, ceruk dinding, ledges berlubang – terdapat banyak halangan untuk memasang set konfigurasi yang lain.

reka bentuk dapur

Reka bentuk bergaya dapur padat

Sekiranya anda tidak memerlukan ruang penuh untuk memasak makan tengah hari dengan banyak peralatan, dan mencuci dan microwave yang mencukupi untuk memanaskan makanan yang disediakan, unit kabinet dapat dikurangkan sekurang-kurangnya.

dapur kecil

Dapur dapur rumah

Ruang tamu dapur melibatkan penempatan sofa atau sudut lembut, kawasan duduk yang selesa dengan TV, jadi untuk menjimatkan ruang, juga memilih versi linear padat.

reka bentuk dapur

Dapur digabungkan dengan ruang makan dan ruang tamu

Satu lagi sebab yang baik untuk memilih konfigurasi langsung adalah keperluan reka bentuk dalaman. Katakan anda memerlukan pusat ruang bebas untuk menampung perabot lain atau hiasan lantai yang indah.

dapur

Dapur lurus dengan fasad yang berkilat

Masakan apa yang hendak dipilih untuk sebuah apartmen-studio

Peningkatan tarif utiliti telah membawa kepada hakikat bahawa kebanyakan pangsapuri di bangunan baru dipanggil perumahan ekonomi. Ringkasnya, pangsapuri satu bilik atau apartmen studio, di mana para pelajar rela menyelesaikan, pesalah tunggal atau orang yang lebih suka ruang bebas dan tiada halangan dalam bentuk partisi dalaman.

dapur

Dapur di studio diperuntukkan sekurang-kurangnya ruang

Untuk memisahkan blok dapur dari tempat tidur, ruang dizonkan: dibahagikan kepada bahagian-bahagian dengan bantuan kaunter bar, perabot kerusi, hiasan dalaman yang berbeza.

kaunter bar

Kaunter bar memainkan peranan meja makan dan belajar

Untuk membuat struktur badan yang paling luas, mungkin untuk mengatur dari satu atau dua sisi kabinet kes dengan teknik terbina dalam dan set rak

dapur

Di belakang fasad kes itu adalah peti sejuk

Salah satu penyelesaian yang berjaya ialah reka bentuk tembok dengan sebilangan besar loker gantung yang terletak dalam 2-3 baris. Sebahagian daripada rak boleh dibuka atau berlapis.

– Facade dengan banyak bahagian

Jangan putus asa jika versi linear adalah satu-satunya yang mungkin: walaupun dengan alat dengar 2-meter, anda boleh membuat persekitaran yang selesa dan mewah.

Butiran bergaya di kawasan pedalaman

Sekiranya ruangan kecil di kawasan, keupayaan untuk membawa projek ini atau gaya itu secara drastik berkurangan. Sebagai contoh, gaya istana dalam Khrushchev kecil adalah karut. Walau bagaimanapun, anda boleh membawa hiasan keadaan lebih dekat ke arah yang dikehendaki dengan bantuan bahagian individu, termasuk kaedah memilih set dapur.

dapur

Dapur putih klasik

Pemilik studio atau dapur besar lebih mudah untuk merealisasikan impian dapur elegan dengan fasad yang megah dan pelbagai peralatan teknikal.

dapur

Dapur langsung, bergaya di negara

Untuk membuat suasana pedalaman dalam gaya Provence cukup untuk memilih pastel naungan cahaya perabot, mengambil asal, sedikit dibuat aksesori lama, menghiasi dinding dan lantai dengan unsur kayu yang tergantung pada langsir tingkap dengan corak bunga.

perabot dapur

Perabot gaya Provence

Hiasan dalam gaya Art Deco sentiasa mewah, bahan semula jadi yang mahal, gloss dan penyaduran. Walau bagaimanapun, bagi mereka adalah perlu untuk menambah fungsi yang sempurna dari semua barangan dalaman, termasuk set dapur.

dapur

Hiasan dalam gaya Art Deco

Teknologi berteknologi tinggi dianggap sebagai gaya remaja, tetapi orang dewasa lebih suka, menghargai kemudahan teknologi moden dan kelebihan minimalism. Penggunaan bahan moden dan alat-alat teknikal, bentuk geometri mudah, dan ketiadaan butiran yang tidak perlu dianggap tanda-tanda arah hi-tech.

dapur

Pulau berteknologi tinggi – selesa dan peralatan terbina dalam

Video Berkaitan

Dalam video berikut – maklumat menarik mengenai reka bentuk dan peranti dalaman dapur.

Kajian video bagi suite untuk perumahan bersaiz kecil:

Idea dalaman yang cerah, unsur-unsur yang boleh digunakan untuk model dapur langsung:

Prestasi moden dalam gaya Sepanyol:

Mengambil nasihat pereka dan contoh dari bahan video, anda boleh membuat reka bentuk asal dapur langsung, panjang atau padat – bergantung pada kawasan bilik. Pilih gaya kegemaran anda dan cuba untuk membuatnya supaya semua butiran dalaman sepenuhnya sesuai dengannya.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org