Dapur elit – klasik dan avant-garde dari pengeluar Eropah – banking-on-green.com

Dapur elit – klasik dan avant-garde dari pengeluar Eropah

Dapur elit – klasik dan avant-garde dari pengeluar Eropah

Setelah kami membuat satu siri tinjauan ekonomi dan kelas menengah dapur yang dihasilkan untuk orang biasa, peraturan-peraturan yang baik hanya memaksa kami untuk bercakap tentang perabot dapur yang dimaksudkan untuk lapisan atas masyarakat. Dan walaupun wakil-wakil elit tidak mungkin menjadi pembaca yang meragukan laman web kami, mungkin, bahan baru sekurang-kurangnya menghilangkan rasa ingin tahu seseorang. Mari kita bercakap mengenai dapur kelas premium yang diwakili di salon domestik dan mengapa mereka begitu baik sehingga mereka menanggung kos tersebut.

Apakah perbezaan antara premium dan kemewahan?

Perabot premium, elit, VIP, eksklusif, mewah (memaafkan, komilfotno untuk mengatakan “laksheri”). Apa itu dan apa sebenarnya dapur kelas-premium yang berbeza daripada yang baik dan berkualiti tinggi? Sejujurnya, kita tidak tahu. Dan kita tidak faham apa VIP lebih baik (atau lebih buruk) daripada lux. Pada pendapat kami, ini sering tidak digunakan definisi pemasaran yang terlalu jelas. Di manakah kelas menengah dan premium bermula? Eksklusif – ia dapat difahami, produk ini berkualiti tinggi, sangat artistik, sangat mahal dan, yang paling penting, unik – dibuat dalam satu salinan dan secara peribadi untuk anda. Ia sepatutnya, sekurang-kurangnya. Tetapi kenapa mereka menjual secara eksklusif di setiap sudut? Siapa yang menentukan jenama milik kategori tertentu? Adakah terdapat penilaian objektif perabot dapur yang boleh anda percayai? Malangnya, kami tidak mempunyai jawapan yang tegas terhadap soalan-soalan ini.

Secara tradisinya, awalan “premium” menerima produk imej, kualiti yang lebih tinggi daripada purata. Imej – ini bermakna pengeluar terkenal dan kemuliaan jenis ini. Walau bagaimanapun, teknologi pengiklanan hari ini membenarkan untuk cepat membuat imej menarik mana-mana marki.I perdagangan tidak hakikat bahawa kualiti barangan yang diiklankan syarikat akan mematuhi sepenuhnya imidzhu.K yang Mujurlah, kekhususan pasaran perabot ini adalah bahawa ia adalah mustahil untuk bertahan untuk masa yang lama untuk pengiklanan sahaja .

Prosiding dari perkara di atas, kami mencadangkan untuk dipertimbangkan sebagai kelas premium dapur perabot kelas pertama jenama itu, yang selama sekurang-kurangnya satu dekad diketahui menjadi kelas pertama. Dikesahkan oleh pembeli, pereka dalaman, ahli teknologi. Pada pendapat kami, “kelas pertama” atau premium sepatutnya memenuhi keperluan berikut:

  • Reka bentuk yang boleh disesuaikan dan halus.
  • Berkualiti tinggi komponen dari mana perabot akan dikumpulkan.
  • Tahap perkhidmatan yang baik, termasuk serantau. Syarikat-syarikat pepejal dengan teliti memilih peniaga dan pastikan pemasangan suite dilakukan oleh tuan tempatan pada tahap yang sepatutnya.

Mengkaji perabot dapur kelas premium

Seperti yang telah kami katakan, tidak ada penarafan objektif, atau kriteria yang diterima umum untuk menilai perabot dan peralatan dapur. Batasan antara kelas premium dan peringkat pertengahan adalah samar-samar dan kadang-kadang sukar untuk menetapkan satu jenama tertentu kepada satu atau kategori lain. Di negara-negara CIS keadaan semakin teruk oleh fakta bahawa pasaran domestik terbentuk dalam keadaan yang sukar dan kami masih banyak bercerai dari tren dunia. Di samping itu, sesetengah penjual dapur domestik menetapkan “kelas premium” tidak teragak-agak untuk mengiklankan sebagai perabot elit yang agak biasa-biasa saja pengeluar asing, tidak begitu terkenal walaupun di tanah air mereka.

Walau bagaimanapun, kami mengambil kebebasan untuk membuat gambaran keseluruhan dapur, yang pada pendapat kami, sepenuhnya sesuai dengan ciri-ciri “premium” yang dinyatakan dalam bahagian sebelumnya: reka bentuk yang sangat baik, kualiti, perkhidmatan. Berikut adalah pendapat kami, anda tidak boleh untuk bersetuju. Mungkin, banyak tanda perdagangan yang layak yang kita tidak akan memintas parti. Pertimbangkan hanya pengeluar Eropah, diwakili di Rusia oleh pembekal dan pembekal perkhidmatan yang kukuh. Dengan cara ini, para pemimpin dalam pengeluaran perkakas dapur dan perabot, sebahagian besarnya menentukan evolusi selanjutnya peralatan ini, kebanyakannya syarikat-syarikat Amerika. Tetapi ini adalah topik untuk perbualan yang berasingan. Oleh itu, apa elit dapur dan dari mana negara boleh dipesan di kedai perabot rumah tangga:

Itali – daya tarikan klasik dan kesegaran avant-garde

Masakan Itali kelas tinggi dihargai di seluruh dunia terutamanya untuk reka bentuk dan keanggunan yang tiada tandingannya. Pengeluar dengan teliti merawat warisan gemilang abad lalu, perabot legenda para tuan Itali pada setiap masa sangat dihargai. Masakan yang berkualiti tinggi, dilaksanakan dalam tradisi klasik, tetapi dengan pertimbangan teknologi moden, terus menyenangkan pelanggan tahun demi tahun, terutama mereka yang disayangi di Rusia. Tetapi bukan hanya klasik yang menjadi pembuat perabot Itali yang kuat, menjadi salah satu pemimpin dalam bidang reka bentuk moden. Mereka secara sensitif menangkap trend, lebih cepat daripada yang lain membangun dan melaksanakan koleksi baru, tidak takut untuk bereksperimen. Sebaliknya dari mobiliti ini, usaha mencari sesuatu yang baru – hal baru hari esok esok hari ini boleh keluar dari fesyen.

Di antara masakan Itali kelas premium, kami dengan selamat boleh mengaitkan perkara-perkara berikut:

Scavolini

Scavolini- salah satu jenama paling terkenal, menawarkan perabot dapur dengan gaya yang berbeza. Untuk tahap yang lebih tinggi, jenama itu dikenali untuk model moden, dengan berani memperkenalkan item baru ke dalam program pelepasan. Kerap pereka terkenal dari negara-negara yang berbeza, yang tertarik kepada kerja-kerja syarikat, mewujudkan koleksi benar-benar kejayaan yang bukan sahaja hits, tetapi juga mereka yang menentukan trend terkini dalam reka bentuk interera.Scavolini menawarkan pelanggan sebilangan besar koleksi, dapat mencari keseimbangan yang boleh diterima antara kualiti dan harga, membuat jenama popular di banyak negara mira.Horosho ia dikenali di Amerika Utara, Australia dan Jepun, yang berjaya untuk mendapatkan melalui beberapa pasaran Eropah, dan lain-lain Pengilang.

Scavolini

Scavolini, koleksi Ki, imej yang dicipta oleh pereka Jepun terkenal Nendo

ArcaMobili

(tidak perlu dikelirukan dengan Arca syarikat yang lebih muda, tetapi lebih muda) – dapur elit, prestasi klasik yang bergaya. pereka syarikat lakukan semata-mata dalam tradisi klasik, tetapi ia tidak adalah salinan langsung dan pemikiran semula kreatif warisan sejarah. tuan Itali mahir dan berhati-hati bekerja dengan kayu yang baik dan setiap produk mereka – kemahiran bahagian krasnoderevschikov.Osoboe memberi tumpuan kepada dirancang teliti dapur detalyam.Pozhaluy, ArcaMobili berada di atas premium “normal”, ini adalah eksklusif. Sesuai dengan tahap tinggi dan harga elit.

ArcaMobili

ArcaMobili, Perak Megah

LineaQuattro

LineaQuattro adalah dapur elit bagi mereka yang berpegang teguh pada teknologi berteknologi tinggi, yang menghargai keselesaan dan urutan yang sempurna. Laconisme bentuk dan fungsi minimalis dibawa ke kesempurnaan. Perabot LineaQuattro menggunakan kelengkapan yang paling moden: sistem tarik keluar barisan bawah, mengangkat mekanisme atas, kargo, dan lain-lain.Deckki dilengkapi dengan penutup pintu automatik dan peredam, memastikan penutupan lancar. Sekiranya dikehendaki, pelanggan boleh memasang pemacu servo pada kabinet yang dipilihnya, yang sangat mudah untuk tahap teratas. Untuk bar dan pilihan pulau dapur boleh didapati dengan meja atas boleh laras, ketinggiannya diubah dengan menekan butang.

dapur kelas premium

Linea Quattro, EssenthiaElecta

Cesar

FactoryCesar menawarkan pelbagai koleksi dalam pelbagai gaya, dari retrospektif bersejarah ke minimalism yang bergaya dan avant-garde sebenar. Syarikat ini memperhatikan kehendak pelanggan dan perabot modular boleh ditambah dengan unsur-unsur ukuran individu dan reka bentuk. Keluasan bekalan, dasar pengeluaran yang fleksibel dan ketersediaan harga relatif (sejauh mungkin untuk produk premium) telah menyediakan dapur Cesar dengan populariti yang besar di kalangan orang kaya di banyak negara di dunia.

dapur kelas premium

Cesar, Cloe 5

Castello

Castello – set dapur dalam gaya klasik untuk penyokong kaya seni tradisional. Dapur dibuat untuk pesanan dan sebagai tambahan kepada penyelesaian yang ditawarkan oleh kilang, pelanggan boleh membeli unsur-unsur reka bentuk individu yang akan menjadikan kawasan pedalamannya unik. Teknologi tradisional untuk menamatkan spesies kayu berharga, kualiti pemprosesan yang paling tinggi, kekayaan penyepuhan semulajadi dan perak digabungkan dengan kelengkapan terbaik yang menyediakan perabot tradisional dengan fungsi moden. Dapur Castello dicipta untuk hiasan istana, untuk menandingi tahap dan harga.

dapur kelas premium

Castello, Delfi

Megaros

Megaros terkenal dengan perabot megah yang dibuat dalam tradisi sejarah. Factory menawarkan pelbagai jenis koleksi pelbagai arah kebelakangan dari bersinar gaya istana untuk stilya.Megaros Calabria manis dan demokrasi tidak terhad kepada pengeluaran dapur modular, jika dikehendaki, boleh dibeli kabinet dan panel dinding saiz individu untuk menghasilkan pelbagai rekaan hiasan pada perkara yang dibentangkan oleh pelanggan. Para pereka syarikat memberikan perhatian yang besar untuk bekerja dengan warna.

dapur modular

Megaros, DucaD’Este 1041

Jenama premium Itali lain

Sulit untuk menyenaraikan semua pengeluar Itali dapur kelas tinggi, terdapat banyak dari mereka dan mereka semua sangat baik dalam beberapa cara. Klasik dari Francesco Molone, Santo Passaia, Arcari, Bamax, Enne, Fratelli Radice, Vama, VenetaCucine cantik.

makanan Itali

Francesco Molon, Arctica

Rumah yang selesa seperti Calabrian yang selesa dan lembut dari Gatto dan BassanoMobili.

dapur

Gatto, Ambra

Ia kelihatan hebat untuk perabot retrospektif daripada Enne, Faoma, dan kilang Brummel, yang dicipta untuk sebab-sebab sejarah, tetapi mengambil kira pencapaian moden.

perabot kelas premium

EnnePrestige

Trend dalam pembangunan pedalaman sebahagian besarnya dibentuk oleh reka bentuk kontemporari yang elok dari dapur elit set Aster Cucine, Maistri, Elmar, Arrital, Mittel, Minotti Cucine.

dapur kelas premium

AsterCucine, Domina

Jerman – inovasi teknikal dan kualiti Jerman

Masakan premium Jerman terutamanya dicirikan oleh kualiti yang konsisten dan penggunaan teknologi inovatif. Pengilang, sebagai tambahan kepada penutup pintu yang sudah biasa dan lif gas, secara meluas menggunakan mekanisme mengangkat dan menarik secara automatik dengan pemanduan elektrik, kawalan sentuhan dan peranti lain yang menjadikan kehidupan isi rumah selesa.

peralatan Bosch, Siemens, Liebherr, Kuppersbusch, Gaggenau, yang dilengkapi dengan set dapur mewah, menyerap semua yang terbaik dalam teknologi moden dan mempunyai ciri-ciri yang luar biasa nadozhnostyu.Dizaynery, meneruskan tradisi mulia Bauhaus, bagi sebahagian besar lebih suka untuk mewujudkan hidangan dalam gaya kontemporari, dalam semangat minimalism. Perabot premium Jerman fungsional kelihatan mahal dan padat, tetapi terima kasih kepada reka bentuk yang disesuaikan dengan teliti tidak tanpa rahmat. Secara umum, “quadratisch, praktisch, usus”. Dari para wakil premium Jerman kami akan membezakan jenama-jenama berikut:

Bulthaup

Syarikat Bulthaup, yang mempersembahkan koleksi pertama perabot dapur tujuh dekad yang lalu, mempunyai banyak anugerah reka bentuk antarabangsa. Perabot mewah Bulthaup berbeza dengan ergonomik yang sangat dipertimbangkan dan kualiti yang tiada tandingannya. Mekanisme pembukaan dan penyimpanan yang paling moden digunakan daripada pengeluar kelengkapan yang terbaik. Reka bentuk – yang paling rasional dan ringkas. Dengan ketiadaan perincian hiasan semata-mata, dapur tidak akan kelihatan pertapa: dekorasi dihidangkan oleh unsur-unsur fungsional, pilihan yang bagus, dan bentuk-bentuk dibawa ke kesempurnaan.

Produk tidak dibahagikan kepada siri biasa, tetapi ke dalam tiga konsep persekitaran dalaman: b1, b2 dan b3. Setiap konsepnya adalah “pereka” modular yang terdiri daripada pelbagai unsur yang berbeza saiz, bentuk, warna, tekstur. Sebagai tambahan kepada perabot itu sendiri, kilang ini menawarkan pemilihan besar gaya konsonan dengan konsep aksesori dalaman. Dapur Bulthaup terkenal bukan sahaja di Eropah, tetapi juga di Amerika, Australia, Asia, syarikat itu mempunyai pejabat perwakilan di 50 negara. Tetapi perabot mewah yang indah ini bukan untuk semua orang.

dapur

Perabot dan aksesori premium dari Bulthaup, konsep b2

Schmidt

Schmidt adalah jenama perabot Jerman yang sangat popular di negara maju. Syarikat itu berjaya menemui gabungan yang baik antara harga yang tersedia (relatif, tentu saja) dan kualiti premium. Program pengeluaran sangat luas, berpuluh-puluh koleksi mampu memenuhi citarasa hampir semua penganut gaya moden. Mereka akan mencari koleksi dan pecinta yang sesuai dengan klasik “burgher”. Pereka syarikat tidak takut untuk bekerja dengan warna: bersama-sama dengan perabot yang diukur dengan warna rendah kunci yang ketat, anda boleh menempah kabinet warna cerah, berair.

Glamour Vertica

Schmidt, koleksi Glamour Vertica

Poggenpohl

Poggenpohl menghasilkan set dapur dan gaya klasik, tetapi masih arah utama berteknologi tinggi. Pereka telah berjaya menggabungkan kepraktisan dan kefungsian dengan seni yang tinggi – di dapur Poggenpohl memasak dengan mudah dan mudah, bersenang-senang. Pilihan yang sangat luas untuk bahan penamat. Sebagai tambahan kepada tekstur perabot tradisional (kayu dan veneer spesies berharga, varnis berwarna) dan sudah biasa moden (keluli tahan karat, aluminium, kaca dan batu), yang biasa digunakan: kulit semula jadi dan komposit mesra alam.

dapur kelas premium

Poggenpohl, + modo

Jenama premium Jerman lain

Antara jenama Jerman, yang mewakili kebanyakan dapur minimalis moden, perlu diperhatikan jenama Kornmüller, Leict, Bauformat, Nolte, Linea, Häcker, Oster, Bax.

masakan premium

Kornmüller, Prisma

Kami perhatikan reka bentuk kilang Warendorf untuk keanggunan garis-garis mudah, lukisan halus dan penyelesaian teknikal yang berwibawa, secara terperinci bekerja dengan spesies kayu eksotik.

dapur

Warendorf, model 1

Dalam beberapa koleksi Eggersmann, penamat bukan sahaja dari countertops, tetapi juga facades dapur diperbuat daripada batu buatan Corian®, yang tidak dapat dibezakan daripada granit semulajadi atau marmar. Corian® hampir tahan lama seperti batu, tetapi ia plastik, tidak takut benjolan dan ubah bentuk.

masakan premium

Eggersmann, Unik

Jangan lupa tentang pengeluar Jerman yang memberi perhatian yang cukup kepada arah retrospektif perabot, dekat dengan gaya klasik. Syarikat Beckermann dalam beberapa model elitnya mahir menggabungkan bentuk klasik dengan peralatan dapur canggih. Gabs Factory mempunyai koleksi yang menarik dalam gaya, yang boleh dipanggil “kemewahan negara”.

dapur

Gabs, program 65

Perancis – perabot khusus “haute couture”

Masakan Perancis tidak begitu banyak diwakili di negara-negara CIS, bukan kerana mereka lebih rendah daripada Itali atau Jerman. Pembeli berpotensi dihentikan tidak dengan harga yang agak tinggi, untuk segmen premium, kos yang tinggi tidak memainkan peranan penting. Ia keliru sedikit lebih luar biasa bagi lelaki kami (walaupun sering berlaku di “Eropah”) estetika.Nesimmetrichnye panel adalah di pintu adalah ciri-ciri klasik Perancis, kecuaian sengaja negara tempatan, penggunaan meluas oak bukan gelap dan berusia, gelung terbuka – tidak semua orang suka suka penyelesaian.

masakan Perancis

Cheminees Philippe, Chelsea

Perabot dalam gaya moden banyak mungkin tampak kurang teknologi dan sedikit remeh berbanding dengan Jerman.

dapur

La Cuisine Française, Evolution / Metropole

Walau bagaimanapun, kami telah reka bentuk Perancis mendapati penyokong itu, memberi rasuah keanggunan kasual form.V Salun tempatan boleh mencari jenama perabot mewah Pyram, LaCuisineFrançaise, ChemineesPhilippe

Great Britain – secara eksklusif untuk peminat gaya bahasa Inggeris

Perabot dari Great Britain adalah tetamu jarang di salon domestik. Terdapat beberapa sebab untuk ini: kepelbagaian pelbagai saiz perabot modular, harga tinggi, ciri-ciri reka bentuk, minat yang rendah dari syarikat-syarikat itu sendiri di pasaran domestik dan juga ketiadaan pengeringan biasa untuk hidangan di atas sink.

Pembuat perabot British tidak boleh membanggakan reka bentuk terobosan, atau kualiti yang luar biasa. Produk mereka lebih tertumpu pada pasaran domestik tertentu dengan tradisi dan permintaan mereka. Walau bagaimanapun, di luar Albion foggy adalah banyak peminat gaya Inggeris. Di Rusia, klasik British dari kilang-kilang Churchwood, CharlesYorke, EdwinLoxley dibentangkan dan menikmati permintaan tertentu.

dapur

Charles Yorke, Victoria

Masakan elit dari negara lain

Perabot mewah mewah dihasilkan di negara-negara Scandinavia. V perestroika agak meluas diwakili di Rusia, masakan hari ini dari utara Eropah hampir meninggalkan pasaran domestik, sebahagiannya untuk mengekalkan kedudukannya dalam Peterburge.Prichina – tidak begitu banyak kos yang tinggi (kualiti yang sesuai), tetapi dalam sifat rendah utama reka bentuk Nordic yang berfungsi, yang merupakan majoriti kami rakan senegara yang lebih suka membekalkan rumah mereka “kaya”, nampaknya terlalu sederhana. Para pelawat Falsafah Skandinavia dalam organisasi dalaman mempunyai peluang untuk memesan dapur dan Petra, AlaCarte (Finland), Kvanum, Marbodal (Sweden); Unoform, Invita (Denmark).

dapur elit

Kvanum, Dalby

Ia harus disebutkan dan masakan Sepanyol. Sebahagian besarnya jiran mebelshchiki Iberia dipengaruhi dengan Semenanjung, yang tidak menghairankan memandangkan budaya keluasan serius kawasan-kawasan ini. Mungkin, dari segi reka bentuk perabot Sepanyol beberapa menengah, tetapi kualiti tidak kalah kepada Itali, dan kadang-kadang melebihi dalam sama kategoriyah.Skoree harga semua pembeli tempatan lebih berminat di kilang-kilang perabot PicoMuebles premium, VicenteZagaroza, Doca, terutama dalam gaya klasik, kerana Orang Sepanyol boleh bekerja dengan kayu yang berharga.

dapur

Doca, Hermitage

Kami tidak mempunyai masakan dari Amerika Syarikat. Sayang sekali para pembuat perabot Amerika mempunyai sesuatu yang boleh dibanggakan dan dalam banyak cara mereka adalah penggubal undang-undang fesyen dunia. Mungkin trend yang paling relevan di Amerika Utara ialah ekostyle. Hanya bahan semulajadi yang digunakan: batu, seramik, kaca, keluli tahan karat dan, tentu saja, kayu besar. Pokoknya ditutup dengan minyak telus semulajadi, yang menekankan teksturnya. Kayu dibuat bukan sahaja pintu dan rak, tetapi juga countertop, apron.

dapur

Wisconsin Urban Wood

Terdapat cadangan menarik dari pengeluar Rusia. Benar, mereka semuanya menyalin sampel asing, yang jelas walaupun dari nama jenama: GiuliaNovars, Tomassi, JamesBrookman. Pada masa yang sama, sebagai peraturan, modal asing mengambil bahagian dalam pengeluaran perabot domestik elit, membawa dengan teknologi moden, tahap kawalan kualiti Eropah, sikap penuh perhatian kepada kehendak pelanggan.

reka bentuk dapur

JamesBrookman, Rumah Inggeris II

Bagaimanakah harga untuk dapur premium terbentuk?

Apakah kos dapur elit?

Pertama, ini adalah “bahagian” salun. Peniaga membawa perbelanjaan pengangkutan dan kastam, mengandungi kakitangan pekerja, membayar sewa premis. Dan tentu saja, dia mahu membuat keuntungan. Pembeli sentiasa boleh memeriksa sama ada pembekal membuli harga dengan mengetahui harga perabot yang sama dari pesaing, jika ada.

Kedua, pengiklanan, tanpa mana-mana pengeluar tunggal perabot premium. Sebahagian besar dapur anda boleh pergi ke sokongan iklan untuk imej jenama mewah.

Ketiga, kos organisasi dan keuntungan pengeluar.

Keempat, harga pengeluaran sebenar perabot itu sendiri. Kita hanya boleh meneka bagaimana tiga komponen pertama harga dapur mahal terbentuk. Tetapi tidak ada yang mengganggu ketersediaan sampel di salon untuk menilai nisbah harga / kualiti perabot yang dicadangkan. Kes kabinet tidak begitu mahal, hanya 5-25% daripada jumlah kos dapur mahal. Pintu mahal, rak terbuka, unsur hiasan.

Aksesori, walaupun satu pengilang, boleh berbeza dengan susunan magnitud bergantung pada fungsi dan reka bentuk. Kerja biasa yang murah dibuat dari batu semula jadi atau buatan, kayu kalis air kuat. Dalam jumlah yang rapi, peralatan yang baik akan dilakukan. Seringkali, pesanan seorang juruteknik dari pembekal khusus agak murah daripada di salon perabot.

Serta untuk pembelian lain yang mahal, adalah berfaedah untuk mendekati pembelian masakan premium secara sedar. Ia akan mengambil masa yang lama untuk hidup dengannya dan ia akan menjadi sangat malang jika wang yang dibelanjakan tidak membawa tahap keselesaan yang diharapkan. Untuk mengelakkan ini berlaku, adalah wajar untuk melibatkan arkitek atau pereka yang baik dalam reka bentuk dalaman dapur, sebagai tambahan kepada pekerja salun. Dalam kes ini, semua perkara yang sama, teliti memantau proses ini, kerana anda perlu hidup dengan dapur ini.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org